Şimdi Ara

Tanrı iyi mi kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 saniyeliğine oturup düşünün. Gökten geldiğine inandığınız kitapları bir kenara bırakın. Dünya gerçekliğine bakın. Diyelim ki tanrı var, insanlık tarihi boyunca kan ve gözyaşından bir şey var olmamış. Hep bebek katilleri fink atmış dünyada. Mazlumların beli doğrulmamış.

Şimdi tanrı var dersek bile onun iyi olduğuna dair elimizde hiç bir veri yok aksine bu kadar kötülüğe müsade eden kötü bir varlık var diyebiliriz. Siz ne dersiniz?

Not: Bu konu hakaret içermemektedir. Benzer konularımı modlar kaldırdı bunu kaldırmak için hiç bir neden yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tanrı kötülük olanları yaksada zaten yanacak mazlum yanmış

• Başbilen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam bu yüzden dinler bana vicdan rahatlatma aracı gibi geliyor

• William0 kullanıcısına yanıt
    Avuntu

• izayoi sürekli seni yakcak deyip duruyo bana kötü galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ateş seni çağırıyor

• Önce Tanrı nedir bu soruyu sorman lazım. Var olmayan bir şey iyi veya kötü olamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu düşünüyorum.

Sınavını kendi iradenle yapacaksın öğretmen gelip sana yardım ederse ne mantığı kalır?

Ancak sınav bittiğinde ne olacağını göreceğiz...

• Tanrı die birşeyin vağar olduğunun kanıtı varmı? İyi veya kötü diyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Ocak 2025; 17:35:5 >
  • Ben de var diyenlere soruyorum işte varsa bile kötü olduğu anlaşılıyor yaptıklarından

• Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Sınava girmeyi isteyip istemediğimi soran olsaydı keşke. Bana kalsa ben sonsuz uykuma devam etmek isterdim. Ayrıca öyle bir sınav ki daha başlamadan kalıp kalmayacağımı biliyor.

• Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Şimdi iddianız şu ki biri gelse seni kötürüm kör bıraksa evlatlarına ailene malına el sürse bunu imtihan olarak mı göreceğini iddia etmektesin hocam doğru mu anladım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 9 Ocak 2025; 17:46:6 >
  • Tanrı niteliklerine sahip bir varlığın böylesine rezil bir var oluşun altına imza atacağını düşünecek kadar aptaldır insan.

Dandik bir Cin Ali resminin Picasso'ya ait olduğunu söylemek gibi bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primat Operatörü -- 9 Ocak 2025; 18:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanıyorsan meleklere de inanman yüksek ihtimal, sıfır kan ve gözyaşı,

inanıyorsan bir sonuç olacağına da inanman yüksek ihtimal, cennet cehennem,

ölümsüz yaşama inanıyorsan, şimdiki bir saniye sayılır,

özgürlük var işte, daha ne olsun... İyi olalım, kan ve göz yaşını azaltalım, yere çöp atmamaktan başla, yürü.

Büyük mantık hatalarından, bana kolay geliyor ama bellki herkese kolay değil.

Sen başlamadan senin sonunu bilsin, ne olmuş ?

• limbesh kullanıcısına yanıt
    Senin yanacağını bilerek yaratıyorsa senin iraden yok demektir bu

Çok yanılıyorsun. Bilinmek senin özgürlüğünü kısıtlamaz.

• Evet! Doğru anladın!

İmanın şartlarından biri;

"Kader ve kazâya inanmak"

Tartışma fitilleyici gereksiz laf oyunlarına hiç gerek yok. Herkes bu dünyada yaptığının hesabını verecek. Bu dünyanın geçici ve imtihan yeri olduğunu yineliyorum. İnanıp inanmamak size kalmış.

• yok üzülme onlar böyle yazıları silmiyor böyle bir yere taşıyıp koleksiyon yapıyorlarbiz kur an dan buraya bir ayet ekleyince hooop kayboluyor anında

VE O KÖTÜ OLSAYDI SEN HALA NEFES ALIYOR SABAH AKŞAM KARNINI DOYURUYOR VE RAHATÇA BURAYA YAZIYOR OLMAZDIN

O inkar edenlere bile bir mühlet verir böyle merhametten büyük iyilik ne var

ha eğer ki bu vaktin sonun da hala aynı yoldan giderseniz korkun işte o zaman e nankörlüğünde bir bedeli var

siz sabah akşam yan gelip yatar yer içer ve O yok bunlar havadan önüme raslantıyla düştü çalıştım yürüttüm ben aldım derseniz o da sizi hak ettiğiniz ile yüzleştirir bundan ala adalet mi var

biz yazmasak buralar bu tür yazılarla dolardı taşıyan taşıyana silen yok

siz evde bir kedi besleyin sabah akşam öğle önüne yemek koyun ve bu kedi patisiyle sağa sola bana bunları alan kimse yok ben kendim buluyor yiyiyorum yazıp dursa siz o kediyi besleyip dururmusunuz yoksa kapının önüne mi koyarsınız üstelik o kedi yi var eden de siz değilsiniz ama sizi var eden nefes veren de O dur bu konu en büyük nankörlüktür ve destekçisi de baya bol silmek yerine taşınıp duruyor konu
    biz bir şey yazınca anında buhar
    her şey ortada

Tanrı iyi mi kötü mü?

akıllı geçinmekten oluyor hep bunlar ondan anlayamıyorsunuz.

anlarmısınız bilmem size bir misal insana iyilik yapılsa bile insan anlamaz
    yer yer yer de yemedim der.siz bu kadar inkar edip sözleri bilmeden sıralayacaksınız da ondan bir ceza da gelmeyecek mi yani etme bulma dünyası değil mi başınıza bir şey gelince de isyan edersiniz yaptıklarınızı unutursunuz mesela buraya yazıp altına imza attığınız bu yazıların bir bedeli olmayacak mı yani tabii ki olacak bu da gördüğünüz üzere gayet normal bir durum.

böyle yok yok der iftira atarsanız O da bir zaman gelir size bir şekilde tesadüfen var olmadığınızı anlatır merak etmeyin

bu dünyaya geldiğinizi görüyor da cehenneme gideceğinize mi inanmıyorsunuz ateş bu dünyanın her yerinde de var.

Tanrı iyi mi kötü mü?

siz yapın yapın

Tanrı iyi mi kötü mü?

ama Allah cezanızı verince yaptıklarınızı unutup bir de iftira atın

Tanrı iyi mi kötü mü?
    Tanrı iyi mi kötü mü?

tesadüf mesadüf yok tabii ki yanıyorsun fuat abiiii

2 günde 10 000 lüks ev yandı durmuyor hollywood helak oldu haritadan silindi.ibret alınmazsa almayanlarda silinir normal.soykırım a destek olacaksınız ama bedeli olmayacak ha söndürmeye su bulabildiler mi bulamazlar o suyun da sahibi O dur.

Tanrı iyi mi kötü mü?

çağırın süpermeni de söndürsün şimdi

ne demişler zalimler için yaşasın cehennem

eklenen bu haber resimleri canlı bu arada şu anda cayır cayır yanıyor tv deamerika nın haline bak hani ne olduonun darbesi beklenen özlenendir.herkes yaptığını çekecek.

hani o yağ çektiğiniz amerikaya ne oldu kurtarabildiler mi evlerini o Hollywood u kuranlar gazzedeki insanları öldüren evleri yıkan bombaları yollayan hep o siyonistlerdi film şirketlerini kuranlar sahipleri bizim ormanları para verip teröristlere yaktıranlar hep onlar.rastlantı yok bu daha başlangıç durmayacak siz yaparsınız hüküm gelir çakmağı kendi elinizle çakarsınız kendinize geldiğinizde hatırlarsınız yaptıklarınızı söndüremezsiniz bu yangını.ancak kendi söner hüküm budur.yanışından belli hükmü.ispat mı istiyordunuz buyrun size ispat gözünüzün önünde hollywood yok oldu helak oldu yarın unutmayın bunu da şimdi düşünün bu hükmün sahibini ve ibret alın başa gelenleri ve bu adaleti.iyilik eden iyilik bulur kötülük eden adalet hepsinin bir sahibi var.insan dünyaya cezalı indirildi tatilde değiliz buna ragmen şu nimetlere bir bakın bakmazsınız yersiniz de görmezsiniz.cezayı bulanlar hak edenler yani zulmedenler inkarcılar.bir yer daha var orada varlar o mazlumlar ve inananlar.

buyrun sizinkilerden dinleyin

yarın da o gökdelenleri izleyin.

Tanrı iyi mi kötü mü?

şimdi bilim adamları konuşuyor yok efendim kuru otlar tedbirsizlik vs adamda Allah inancı yok ki göremiyor zamanlamayı ve yeri ve ocak ayında her yeri silip süpüren o ateşi kör .doğru kitabı okumadıktan sonra işte böyle boş boş bakarsınız o yangına.O nun isteği dışında bu dünyada yaprak bile kıpırdamaz.yakana değil oldurana bakın siz.

Tanrı iyi mi kötü mü?

günlerdir yanıyor şimdi bilin bakalım o ateşi kim söndürecek.

Tanrı iyi mi kötü mü?

Tanrı iyi mi kötü mü?
    Tanrı iyi mi kötü mü?

yani neymiş

Allah ın mümin e merhameti ve zalim e adaleti çoktur.

işte adalet

Tanrı iyi mi kötü mü?

ve siz hala O yok diyorsanız bir de siz düşünün bu adaleti

Tanrı iyi mi kötü mü?

Tanrı iyi mi kötü mü?

gönderdikleri on binlerce ton bombayla 2 milyon gazzelinin üstüne atılan elli binden fazlasını öldüren yüz binden fazlasını yaralayan ki önceden yaptıkları soy kırımlar hariç şimdi bu gelen adalete şaşıranınız üzüleniniz var mı ya böyle bir adalet olmasaydı ve yanlarına kalsaydı işte onun hükmü böylesine doğru böylesine gereklidir.merhameti de çevrenizdeki milyarlarca nimetinde yazılıdır.

Tanrı iyi mi kötü mü?

Tanrı iyi mi kötü mü?

Tanrı iyi mi kötü mü?

işte size bir çok misal buyrun devam edin şimdi.

Tanrı iyi mi kötü mü?

Tanrı iyi mi kötü mü?

1 haftadır yanıyor söndü mü hayır neden çünkü ilahi emir varsa durduramazsınız bir şeye emir geldiyse bu belli olur siz bir plan yaparsınız yıllarca beklersiniz ve gün gelir yaparsınız her yer yanar kül olur biter ve bir de bakarsınız yine kaderde yazan olmuş ve siz sadece olacak olana vesile olmuşsunuzdur ve ağzınız açık öyle bakarsınız haydaaaa burası gazzeye benzedi galiba yav
    ya tesadüf işte.

Tanrı iyi mi kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 13 Ocak 2025; 14:31:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.