Şimdi Ara

Tanrı'nın amacı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
4.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Farklı anlaşılmaya müsait bazı ifadelere değinmek istiyorum:

söz ettiğim gerçek ve tek bilim, var olan her şeyi konu alabilendir. var ise ruhaniyet bile elbette bilimin konusu olacaktır.
    'Var olan her şeyi' değil de, 'var olduğu saptanan her şeyi' konu alabilendir demem gerekirdi. 'Var ise ruhaniyet' yerineyse, 'varlığı saptanması durumunda ruhaniyet' demeliydim.

eğer insanlık yeteri kadar gelişirse, sosyal bilimler de doğa bilimi vasfı kazanacaktır.
    Ne insanlığın bu denli gelişeceği belli ne de imkanların buna elvereceği.. Şu an sosyal bilimlere, doğa nazarıyla bakmanın da fazla kullanışlı bir yönü yok elbet. Nasıl biyolojinin hedefi, fenomenleri fizik ve kimya ile açıklamaksa; bilimin de nihai amacının, bu tür bir her şeyi kuşatmak olduğuna değinmek istemiştim gerçek ve tek bilim diyerek; şu an var olan bilimsel bütün değildi söz ettiğim.

Eksik ifadelerim için özür diliyorum

• BU KONULARA KAFA YORA YORE BEYNİNİZİ YİYECEKSİNİZ SONRA GECELERİ UYUMAYA ÇALIŞIRKEN VAROLUŞ SANCISI SONUNDA PİSKİYATRİS ANTİDEPRESANLAR SORGULAMAYIN FAZLA YAKICAKSINIZ BEYNİNİZİ KISACA İNANIYORUM İNANMIYORUM DEYİP GEÇİN
  • Herkesin göremediği,atladığı çok önemli bir nokta var.İnsanları yaratan,var eden insanlardır.Siz çocuk yapmasanız,o tanrılar sizden çocuk yaratabilirler mi?Düşünün çocuk yapıyorsunuz ve çocuğunuz doğuyor.Ona bakarak şu soruyu soruyorsunuz,tanrı bu insanı neden isteği dışında var etti,yarattı ki.O sorudaki isteği dışında var eden tanrı sensin,mitolojik tanrıya neden bu çocuğu isteği dışında yarattın ki diye soruyorsun ki.
  • Amaç kısmını mevcuda bakıp ileriye surerseniz garip çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

Rdr 2 de harita geniş olacak anlaşılan zira at ile ozel ilişkiler de kurmamız gerekiyormuş gibi.

Bu sanrısal beyanın doğrusu ile bulanıklaştırılabilecek orgusu arasındaki fark muphemden sonuç çıkarmaya zorlanmış bir akılla izah edilir.

Mevcuda bakıp ortaya konuşup aklı karıştırmak amaç denen unsuru ortadan kaldırırken yapılmak isteneni de golgeler.

Rdr 2 nin amacı daha once gorulmemiş bir batı konsepti ve ozgurluk hissiiken mevcuttan seçilim ile alınmış puslu goruntu açıklama zorunluluğu doğurur.(zannederiz)

Rockstar bu akıl karıştırıcı varsayıma cevap bile vermeyince Rockstar diye bir firma yoktur denemez.

Aynen ilahi kavramın amacını sorgularken boyle tutum sergilersek cevap veremedi zaten yoktu gibi kendi savınızın kendinizi iknası ile karşılaşırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 26 Eylül 2018; 11:21:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Esasen sorulara cevap verilmediği yok. ancak sorunun şekli muhatabı içeriği saçma olabilir. Sen ve senin yaratılış şeklin yani var olup sorgulama haline geçtiğin format en mukemmel en temiz en guçluyu tartışmana uygun olmayabilir.

Hatta yazıldığı gibi okunması gerekenle mesela rdr 2 çok geniş haritalı olduğu için ve doneme gore tek bini at olduğu için oyuncunun sıkılmamak adına yemek tımar nalbantlık yıkama vs. Gibi ozellikler açıp aynı zamanda gerçekliği artırdık diyen firma ile,

At kovboy yalnızlık geniş akan falan diye atlara fısıldayacak adamın adını koymayıp tanımını yapıp tanrinİn amacını arıyorum diyenle ciddi fark oluşur. Bu kişi ciddiyetle karşılanmaz.

• insan sınırını bilmeli

hiç soruyor musunuz ananıza beni dünyaya getirme amacın ne diye

veya

hiç itiraz etmiş mi elinizdeki telefon aramıyorum diye

insanın aciz olduğu bu kadar aşikarken herşeyi anlayacağım- anlamadan inanmam inadı sonunda gerçeği arayan göz far yemiş tavşan gözüne dönmekte sonuç körlük
    eeeeeeeee
    hiç görenle görmeyen bir olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

BU KONULARA KAFA YORA YORE BEYNİNİZİ YİYECEKSİNİZ SONRA GECELERİ UYUMAYA ÇALIŞIRKEN VAROLUŞ SANCISI SONUNDA PİSKİYATRİS ANTİDEPRESANLAR SORGULAMAYIN FAZLA YAKICAKSINIZ BEYNİNİZİ KISACA İNANIYORUM İNANMIYORUM DEYİP GEÇİN
    Sorgulamadan yaşamaktan memnunsan ne güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Sorgulamadan yaşamaktan memnunsan ne güzel.

Alıntıları Göster
    Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşa o zaman ölene kadar vaktin var, benim kafa rahat ben inanıyorum tanrıya öylede böylede gebericem inanmakla birşey kaybetmem ha yoksada tanrı çoğu çoğu tesadüfen doğduk mecbur yaşadık, ya varsa ne olacak senmi kurtarıcaksın beni ..bırak bu ayakları
  • quote:

Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşa o zaman ölene kadar vaktin var, benim kafa rahat ben inanıyorum tanrıya öylede böylede gebericem inanmakla birşey kaybetmem ha yoksada tanrı çoğu çoğu tesadüfen doğduk mecbur yaşadık, ya varsa ne olacak senmi kurtarıcaksın beni ..bırak bu ayakları

Alıntıları Göster
    Var olması ya da olmaması durumu değiştirmez, sorgulanmamış hayat boştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

• quote:

Var olması ya da olmaması durumu değiştirmez, sorgulanmamış hayat boştur.

Alıntıları Göster
    Yahu sana göre öyle bana göre böyle sen boş diyorsun ben dolu diyorum ,,Tanrı var yarattı iyi ameller işleyin diyor kötü olmayın nefsinize hakin çıkın diyor,bitti bu kadar ötesi beni alakadar etmez ha sorgulama diyorsunya 5 yıldır astrofizik ve evrimsel biyoloji ile ilgilendim o yüzden kimsede kalkıp aaa çomara bakda diyemez bu bir inanç ve inanç kişiseldir
  • quote:

Yahu sana göre öyle bana göre böyle sen boş diyorsun ben dolu diyorum ,,Tanrı var yarattı iyi ameller işleyin diyor kötü olmayın nefsinize hakin çıkın diyor,bitti bu kadar ötesi beni alakadar etmez ha sorgulama diyorsunya 5 yıldır astrofizik ve evrimsel biyoloji ile ilgilendim o yüzden kimsede kalkıp aaa çomara bakda diyemez bu bir inanç ve inanç kişiseldir

Alıntıları Göster
    Kim nasıl yaşamaktan mutluysa öyle yaşasın, fikrimi belirtiyorum ben sadece. Senin de dediğin gibi başkasına göre dolu başkasına göre boştur. Ayrıca kendini sürekli savunma ihtiyacı hissediyorsun, ben sana hakaret etmiyorum ki.

• quote:

Kim nasıl yaşamaktan mutluysa öyle yaşasın, fikrimi belirtiyorum ben sadece. Senin de dediğin gibi başkasına göre dolu başkasına göre boştur. Ayrıca kendini sürekli savunma ihtiyacı hissediyorsun, ben sana hakaret etmiyorum ki.

Alıntıları Göster
    Haklısın kardşeim savunma ihtiyacı diyorsunya o kadar çok tartıştıkki bu konuları karşımdaki ne kadar ılımlı yaklaşsada kendimi kaplumbağa gibi kabuğuma çekiyorum

• quote:

Haklısın kardşeim savunma ihtiyacı diyorsunya o kadar çok tartıştıkki bu konuları karşımdaki ne kadar ılımlı yaklaşsada kendimi kaplumbağa gibi kabuğuma çekiyorum

Alıntıları Göster
    Boş ver, saldırsınlar sana. Dini konularda saldıran kişi, hangi tarafta olursa olsun farketmez, acizliğinden yapıyordur bunu. Bir de saldırmayan ama egolu olan tipler vardır ki bunlar açık açık saldıranlardan daha çok sinir ederler insanı. Kendilerini dolu sanarlar ama acayip boşturlar.

Neyse iyi günler kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.