Şimdi Ara

Tanri vardır dinler yalandır gerçek bu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
7.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanrının varlığı mantıken ve Big Bang gibi bazı bilimsel buluşların desteği ile anlaşılmaktadır. Ancak Big Bang teorisi ve diğer bazi buluşların temel dinamikleri Kuran da geçtiğinden İslam dini de Kuran bilim uyumu ile mantiken vardir demek kolaydır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnkâr edenler gökler ve yeryüzü birbirleriyle bitişik iken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Yine de onlar inanmayacaklar mı? (21- Enbiya Suresi 30)
  • Big bang teorisi doğru. İspatıda gayet basit birşey.

"Ne big bang ne de evrim teorierinin hiçbirisi Tanri'nin yok oldugunu kanitlayamazlar" Kesinlikle doğru. Ama bazı dinlere göre olmadığını kanıtlarlar.

"Evrenimizdeki hiçbir varlik kendiliginden var olabilecek kadar ustun degildir. Dolayisiyla onlari yaratacak ve mantik kuralarini koyacak birisi olmasi sarttir." Bu konuda yeterince bilgin yok.

Devamında yazdıklarına genel olarakta söyleyeceğim, Tanrının varlığının kanıtları olarak varsaydığın bu düzenin düzen olduğunu düşünmen çok ilginç. Çünkü reel düzen yada buna düzene sonsuz yakın düzen diyelim, ne olduğunu biliyomusun? Hayır.

Hakkında bilmediğin onca şey var ve sen kesin diyebilecek bir sürü cümle kurmuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

İnkâr edenler gökler ve yeryüzü birbirleriyle bitişik iken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Yine de onlar inanmayacaklar mı? (21- Enbiya Suresi 30)

Bunlar sizin için gerçekten yeterli sebepler mi ?
  • Sadece bu degil, bunun gibi cok ayet var...

Velevki 500 yilinda yasayalim.. Yani Hz.Isa dan 500 yil sonra.. Henuz Hz.Muhammed (sav) de dogmamis.. Hiristiyan olurmuydum bilmiyorum.. Cunku bugunku aklim ve mantigim bana incil in apacik sekilde degistirildigini soyluyor. Bununla ilgili onlarca ornek vs var..
    Fakat sundan eminim; degistirilmis incil veya hiristiyanlik ogretileri olsada, yahudi ogretileri veya budist anlatimlar olsada.. Ben yinede bu evrenin ve herseyin bir yaraticisi, mimari, muhendisi, bunlari tasarlayan bir aklin varligina inanirdim. Bugun en dogru kabul ettigim ve ogretilerinde bir kusur, eksik veya yanlis gormedigim islam dinine inaniyorum. Birkac ayet yuzunden muslumanim veya Allah in varligina inaniyorum demek basit olur. Ben hicbir zaman Kuran i veya islami tek ayet uzerinden ele almadim.. Kuran in tamami Allah kelamidir.

Biz, gökyüzünü korunmuş bir tavan gibi yaptık. Onlar ise, gökyüzünün âyetlerinden yüz çevirirler. ENBİYA-32

Net birsekilde ozon tabakasindan bahsediliyor.. Hayir, baska bir ima var diyorsan, sen bilirsin.. Kimsenin mantigini sorgulayamam.. Veya o donemde ozon tabakasindan haberdar baskalarida vardi, Hz.Muhammed tipki diger bilimsel ornekler gibi bunuda onlardan aldi diyeceksek; o donem dogru ve kesin kabul edilen ama sonraki yuzyillarda gulunc duruma dusen o kadar cok bilimsel ornek varki, neden onlardan hicbirisi Kuran da yokta, bugun hala gecerliligi kesin kabul edilen ornekler var? Hz.Muhammed (sav) sadece bin yil sonra bile dogrulugu tartismasiz kabul edilen veya dogrulugu sonradan ispatlanacak bilgileri Kuran a aktarmis? Ustelik okuma yazma bilmeden..?

Daha once dedigim gibi; tek bir ayetle veya felanca ayetlerle Kuran i, islam dinini bu sebepten oturu dogru, gecerli kabul ediyorum diyemeyiz. Hepsi bir butundur.

Alinti:

“Biz demiri indirdik ki, onda çetin bir sertlik ve insanlar için faydalar vardır.” (Hadid Suresi 25)

Ayet-i kerimede, demirin oluşumu için kullanılan “enzelna” tabiri, “Biz indirdik” manasına gelmektedir. Hâlbuki bizim bildiğimiz şey, demirin yer altından çıkarılmasıdır. Yani bize göre, “Demiri indirdik.” yerine “Demiri çıkarttık.” denilmeliydi. Ancak durum hiç de öyle değildir. Ayet-i kerimedeki “indirdik” tabiriyle çok önemli bir bilimsel mucizeye dikkat çekilmiştir.

Şöyle ki: Demir madeninin oluşabilmesi için bir sıcaklığa ihtiyaç vardır. İhtiyaç duyulan bu sıcaklık, Dünya’da olmadığı gibi Güneş’te de mevcut değildir. Güneş’in 6000 santigratlık bir yüzey ısısı ve 15 milyon santigratlık bir çekirdek ısısı vardır. Bu ise demirin oluşumu için yeterli bir sıcaklık değildir. Demir ancak Güneş’ten çok daha büyük yıldızlarda, birkaç yüz milyon dereceye varan sıcaklıklarda oluşabilmektedir. Nova veya Süpernova olarak adlandırılan bu yıldızlardaki demir miktarı belli bir oranı geçince, artık yıldız bunu taşıyamaz hale gelir ve patlar. Demirin uzaya dağılması da işte bu patlamalar sonucunda mümkün olur. Bütün astronomik bulgular, Dünya’daki demir madeninin dış uzaydaki dev yıldızlardan geldiğini ortaya koymuştur.

Demirin nasıl oluştuğunun sorusu, güneş sisteminin oluştuğu 4,5-5 milyar yıl öncesine dayanmaktadır. Özellik olarak her yıldızın bir ömrü bulunur ve yıldızlar ömürlerini tamamladıktan sonra büyük bir patlama meydana gelir. Güneş sisteminin de, genç tip bir yıldızın patlaması sonucunda meydana geldiği düşünülmektedir. Patlamanın ardından uzay boşluğuna dağılan bulutsu yapı, fizikte kütle çekim adını alan etki sayesinde yoğunlaşmaya başlamıştır. Patlamanın ardından sistemin merkezinde Helyum ve de Hidrojen molekülleri bir araya gelmiştir ve güneş oluşurken çevreye dağılan diğer disklerden yoğunlaşan maddelerden bir bölümü dünyayı meydana getirmiştir. Dünya oluşurken, oluşuma demir metali de katılmıştır ve dünyanın çekirdeğini nikelle birlikte meydana getirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 12 Ekim 2016; 18:21:53 >

• Sivri Biber kullanıcısına yanıt
    Updatemi gelmiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis
    SORU
    [1]-Eger Tanri kutsal kitap gonderdiyse neden gondermesi yillar suruyor
    SORU
    [2] Tanri (ya da Allah her neyse) dini bir kutsal kitap yazmamistir ve peygamber gondermemistir. Dini bir kutsal kitap yazmadigi halde yazdigini iddia etmek, peygamber gondermedigi halde gonderdigini iddia etmek başta Tanri'ya sonra da insanliga karsi suctur. Tanri'ya alenen isyandir. İnsanliga ise komplodur. o yuzden bana sozde kutsal kitaplarinizdan ve onlarin sozde vaatlerinden sakin bahsetmeyin. sizin inanciniz size benim ki banadir.

(1-YANIT ) Ben senin üzerine birden 300 kilo yüklersem sana ne olur ? Açıp Kuran'ı Kerimi bir oku isterim ne olmuşta ne ayet gelmiş ne olmuşta ne yapılmış bir bak gelmiş burda konuşuyorsun ?

(2-YANIT) Dini bir kitap olmaması halinde insanların böyle şeyleri uydurduğunu insanları farklı yönlendirdiğini Peygamber olduklarını ve Allah(cc) ile görüştüklerini Cebrail (as) gördüklerini anlattıklarını varsayalım... Bu apaçık bir kandırma ise senin kabul ettiğin Tanrın neden engel olmuyor ve engel olmuş olsa bunu insanlığa nasıl ifade edecek kim vasıtasıyla ? İfade etmediğini varsayalım saldım çayıra mevlam kayıra mantığı olsun nasıl bir kaos olur sence tanrı buna müsade eder mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ManEssence

Big bang teorisi doğru. İspatıda gayet basit birşey.

"Ne big bang ne de evrim teorierinin hiçbirisi Tanri'nin yok oldugunu kanitlayamazlar" Kesinlikle doğru. Ama bazı dinlere göre olmadığını kanıtlarlar.

"Evrenimizdeki hiçbir varlik kendiliginden var olabilecek kadar ustun degildir. Dolayisiyla onlari yaratacak ve mantik kuralarini koyacak birisi olmasi sarttir." Bu konuda yeterince bilgin yok.

Devamında yazdıklarına genel olarakta söyleyeceğim, Tanrının varlığının kanıtları olarak varsaydığın bu düzenin düzen olduğunu düşünmen çok ilginç. Çünkü reel düzen yada buna düzene sonsuz yakın düzen diyelim, ne olduğunu biliyomusun? Hayır.

Hakkında bilmediğin onca şey var ve sen kesin diyebilecek bir sürü cümle kurmuşsun.

Tanrı'nın mantık kuralları koyuyor olduğu hakkındaki görüşüm biraz değişti. Artık Tanrı'nın gücünün de herşeye yetmediğini ve mantık kurallarının ya Tanrı'nın tabiatından geldiğini ya da Tanrı'nın bile her koşulu mükemmel yapan mantık kuralları koyamadığını düşünüyorum.dolayısı ile küçüklük ve büyüklük bakımından çok geniş(belki de sonsuz) bir evren yaratabilse de enerjiyi ve maddeleri yoktan var edebilse bile yapamadığı bişey var. o da bazı şeyleri zıttı olmadan yaratabilmek. örneğin; sevgi ve nefret, iyilik ve kötülük , sıkılmak ve eğlenmek.
    dolayısıyla bizler tarlaya ekilmiş ekin gibiyiz. sağlıklı ürünlerle kusurlu ürünler ölümden sonra ayrılıyorlar.
    Artık böyle düşünüyorum.
    konu ana yazısını da bu yönde güncelledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 23 Ekim 2016; 12:49:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cakcakrosso

quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis
    SORU
    [1]-Eger Tanri kutsal kitap gonderdiyse neden gondermesi yillar suruyor
    SORU
    [2] Tanri (ya da Allah her neyse) dini bir kutsal kitap yazmamistir ve peygamber gondermemistir. Dini bir kutsal kitap yazmadigi halde yazdigini iddia etmek, peygamber gondermedigi halde gonderdigini iddia etmek başta Tanri'ya sonra da insanliga karsi suctur. Tanri'ya alenen isyandir. İnsanliga ise komplodur. o yuzden bana sozde kutsal kitaplarinizdan ve onlarin sozde vaatlerinden sakin bahsetmeyin. sizin inanciniz size benim ki banadir.

(1-YANIT ) Ben senin üzerine birden 300 kilo yüklersem sana ne olur ? Açıp Kuran'ı Kerimi bir oku isterim ne olmuşta ne ayet gelmiş ne olmuşta ne yapılmış bir bak gelmiş burda konuşuyorsun ?

(2-YANIT) Dini bir kitap olmaması halinde insanların böyle şeyleri uydurduğunu insanları farklı yönlendirdiğini Peygamber olduklarını ve Allah(cc) ile görüştüklerini Cebrail (as) gördüklerini anlattıklarını varsayalım... Bu apaçık bir kandırma ise senin kabul ettiğin Tanrın neden engel olmuyor ve engel olmuş olsa bunu insanlığa nasıl ifade edecek kim vasıtasıyla ? İfade etmediğini varsayalım saldım çayıra mevlam kayıra mantığı olsun nasıl bir kaos olur sence tanrı buna müsade eder mi ?

yanıt ikiye yanıt;
    farzedelim ki Tanrı senin söylediğin şeylere yani(islama) doğru olduğu için engel olmuyor olsun. peki ya budizm ,hinduizm ya da diğer dini ve din dışı inanışlar?

• Sivri Biber kullanıcısına yanıt
    islam tanrının bu işlere karışmadığının kanıtıdır bence hocam... yoksa çoktan koparmıştı kıyameti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sivri Biber

Tanrı vardır ve gönderdiği son din İslam doğrudur.

Evet, Müslümanlara göre doğrusu bu. Ama kişilere veya toplumlara göre değişen doğrular başka, gerçekler başkadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lütfen müslümanlar bu konuya yazmasınlar çün ki bu konu onların inanç dünyasından çok farklı bir yerde
  • Aga nasıl bir cehalet akıyor burdan böyle ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3D1R

Aga nasıl bir cehalet akıyor burdan böyle ya

nasıl bir cehaletmiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağdalı Bamya

Einstein'ı da allaha inandırdılar ya la.

'' Tanrı bilimsel olarak kesinlikle vardır. Bu kanıtlanmış bir kesinliktir. Kimse Tanrı'nın var olmadığını kanıtlayamaz. ''

Trollsen çok komik, değilsen daha komik.

"Tanrı bilimsel olarak kesinlikle vardır. Bu kanıtlanmış bir kesinliktir."

Mesajın olmasaydı uzun uzun okuyacaktım. Kazandırdığın zaman için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuran neden uzun yıllar boyunca indirildi sorusuna verilen cevap genelde " insanlar yavaş yavaş alışsın, şok olmasın" gibi oluyor.
    kuranın yazılması tamamlanıp başka yere gönderildiği zaman ne oluyor.şok mu olacak insanlar.kuran ile ilk defa karşılaşan bir insanın durumu verilen cevapla çelişiyor.
    bu soruya başka cevaplar verilmeli.
    kuranın , islamın varlığından haberi olmadan yaşayıp ölüp giden milyonların durumu ne olacak.
    bu ve benzer şeyleri düşünüp sorgulayınca en fazla deist benzeri biri olabilir kişi.ve sorgulamaya devam eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eloko E kullanıcısına yanıt
    quote:

verilen cevap genelde " insanlar yavaş yavaş alışsın, şok olmasın" gibi oluyor.

bu cevabı kim vermiş yada kimler bilmem ama cidden şok edici.. son derece saçma..

ancak dahada saçma olanı sizinde belirttiğiniz türde soruların gelmesi..mantık yok ..amaç öğrenmek değil aslında..

şimdi düşünelim..gerçekte sorun kitabın 20 küsür senede tamamlanmış olması mı ?..senelerce sürmüş olması bir dinin yanlışlığını ! yada doğruluğunu gösteren ölçümüdür..

bu şeye benziyor..dinler neden belli bi coğrafyada meydana çıkmış..bu soruyu soran şahsın zihin yapısının ark planını salla..

asıl dert ne "dinin varlık göstermesi mi" ? yoksa coğrafi kordinatları mı ?

nedir nasıldır dair anlamaya-öğrenmeye yönelik olmayan ucuz diyalektik içeren çıkarımlar işte..

bu zihin sahipleri son derece mantıksız aynı zamanda art niyetli sorular ile insanları gütmek isterler..arzu ettikleri yöne doğru..

neden 20 küsür sene sürdü..yahu aç kitabı içeriğine bak neden 20 küsür senede tamamlandığını rahatlıkla anlarsın..

işin daha ilginç yanı..faraza 1 ay içersinde bütün halde insanların görüşüne sunulsaydı kuran..bu seferde şu yönde sorular gelecekti..

oOOo peygambere bak girdi mağaraya bi kaç yıl takıldı düzenledi tasarladı 1 ay içinde kitabı yazdı çıktı..ne ayak..

vss..

• Tanrı var din yok bencede. kitapta yazılanların hepsi arap masalları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

İnkâr edenler gökler ve yeryüzü birbirleriyle bitişik iken onları ayırdığımızı, her canlıyı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı? Yine de onlar inanmayacaklar mı? (21- Enbiya Suresi 30)

Bilinen ve bilinmeyen herşeyi tek bir ilah yarattıysa, yani yaratıcı olan tek ise ve biz yarattık diyorsa bende şu izlenimi bırakıyor. Yaratıcı varsa ekip halinde yaratmış olacaklar ki biz diye ifade ediyor. Ben yarattım tekildir. Biz yarattık çoğuldur. Ayrıca kutsal kitapta sürekli kendini kanıtlama çabasında olan bir tanrıyı görüyoruz. Çok özür dilerim lan ağzımla kuş tutsam görmüyorlar duymuyorlar gibi bir ifade çıkıyor ortaya. Tanrı sanırım insanlara karşı ifade edemiyor kendini!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.