Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoo, hiç de öyle bir ispat gerekliliği hissetmiyorum. Bunu hisseden sensin. İnsana tebliğ yapıldı, son kitap indi. İster inan, ister inanma. Bana ne ? Ben bu forumda birkaç konuda bilimsel ve akla mantığa uygun fikirlerimi sundum. Hiç bir konuda herhangi bir zorunluluğum yok. Her koyun kendi bacağından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

nasıl varıyorsun benim mantığımla

ben sana direk görmesek de eserleriyle tanırız diyorm
    sen deniz kızı diyorsun
    ben diyorum ki deniz kızını görmüyoruz peki eseri nedir
    cevapla bakayım
    Bu evren ve canlılar deniz kızının eseri desek aksini kimse ispat edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evren nasıl meydana gelmiştir?
    Evreni meydana getiren şeyi meydana getiren şey nedir?
    Evreni meydana getiren şeyi meydana getiren şeyi meydana getiren şey nedir?

Gibisinden sonsuza kadar devam eder. Tanrının kendimce ispatı buradan geliyor.
    Bu sonsuz sorular dizisinde her cevap yeni bir soru doğuruyor.
  • "hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. inanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. ve işte krallar böyle doğar… ve işte tanrılar böyle doğar." aizen sousuke

şu yukarıdaki lafı eden japon manga karakteri. fakat sözünde doğrular var.

İlk insanlar dönemini bilemiyoruz. Ama bildiğimiz şey birşeylerin bunlara öğretildiği.

Bir insan yavrusunu düşünün nasıl ayakta kalacak nasıl yaşam savaşı verecek. birisinin veya birilerinin ona yol göstermesi veya tecrübe edindirmesi gerekiyor vahşi yaşamda.

Bana göre ilk insan yaratıldı. mutasyonla veya başka bir şekilde bilemem. Fakat yaratıldığı gün yalnız değildi. Ona birşeyleri öğreten birileri vardı.

BUradan farklı bir zamana atlıyorum.

insan soyu çoğalınca ve yeryüzüne dağılınca ve toprak işlemeyi öğrenince korku duygusunu keşfetti. korktukça daha güçlü olanın yanına gitmeye başladı. inançları tetikledi bu düzen. Krallarına veya en güçlü gördükleri kişilere taptılar. krallarda kendilerinden daha güçlü kişilere taptılar. Zaten firavunlar tanrı olarak görülürmüş mısır dönemlerinde. firavunların da taptıkları putlar varmış.

İlk insanı koruyan ve bilgiyi öğreten, yaşamasını ve tecrübe edinmesini sağlayan varlık var ise ki var olduğuna inanıyorum. onunla ilgili bilgi kırıntıları bir şekilde bugüne gelmiş olmalı. belki dinlerle belki mitlerle belkide hiç ulaşmamışta olabilir.

Öte yandan insan aklı denilen şey, zihinler topluluğu; boşlukta da var olabileceğinin bizzati göstergesi. Dünya var olmamışken zihni, akılı oluşturan parçalar boşluktaydı. Yani evreni veya evrenleri oluşturabilen bir akıl var bana göre.

• ulpi kullanıcısına yanıt
    işte orada benim tanrım deniz kızı dersin ve bugüne kadar yazdığın herşeyi çöpe atarsın

müslüman olarak ALLAHI o kadar anlatanı anlattık döndün durdun

hiçbir eserini gösteremediğini herşeyin yaratıcısı yapmakla tehdit ediyorsun

paşa gönlün bilir. kimseyi yola zorla sokmak gibi bir vazifemiz yok
    vazifemiz anlatmak anlattık mı anlattık çok şükür
    rabbim razı olsun dünya alem karşıma dikilsin
    vız gelir tırıs gider
  • buraközkan kullanıcısına yanıt
    Buradaki yanılgın insanın zamana bağımlı düşünce mekanizmasından kaynaklanıyor. Zamanın yaratıldığı başlangıç anından öncesi diyemezsin. Öncesini düşünemezsin. Soru yok olur. Cevap sorusuz anlamsızdır. Olmayan sorunun cevabı da yoktur. Sorduğun sorunun kendisi zamana bağımlıdır ve soru özelliğini koruyabilmesi için zaman kavramına muhtaçtır. Zamanın başlangıcı vardır. Başlangıcının öncesi yoktur. Herşeyi yaratan Allah'tır. Eşi benzeri ve ortağı yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Buradaki yanılgın insanın zamana bağımlı düşünce mekanizmasından kaynaklanıyor. Zamanın yaratıldığı başlangıç anından öncesi diyemezsin. Öncesini düşünemezsin. Soru yok olur. Cevap sorusuz anlamsızdır. Olmayan sorunun cevabı da yoktur. Sorduğun sorunun kendisi zamana bağımlıdır ve soru özelliğini koruyabilmesi için zaman kavramına muhtaçtır. Zamanın başlangıcı vardır. Başlangıcının öncesi yoktur. Herşeyi yaratan Allah'tır. Eşi benzeri ve ortağı yoktur.
    Zamanın başlangıca sahip olduğu ne malum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 4 Eylül 2018; 20:9:13 >
  • quote:

işte orada benim tanrım deniz kızı dersin ve bugüne kadar yazdığın herşeyi çöpe atarsın

müslüman olarak ALLAHI o kadar anlatanı anlattık döndün durdun

hiçbir eserini gösteremediğini herşeyin yaratıcısı yapmakla tehdit ediyorsun

paşa gönlün bilir. kimseyi yola zorla sokmak gibi bir vazifemiz yok
    vazifemiz anlatmak anlattık mı anlattık çok şükür
    rabbim razı olsun dünya alem karşıma dikilsin
    vız gelir tırıs gider
    Ben deniz kızına inanıyorum demedim. Sizin mantıktan oraya da varabiliyoruz diyorum. Yani mantık yanlış yerlere götürüyorsa o mantık yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

sezgi ile hayallere yelken açılabilir, bilgi lazım bize.

Bilgi mutlak bilgi idrak edebilme yetisi vs mantık dışı bir beklentidir.

İnananlar bilerek değil inandıkları için öyle.

Bilim de yani insan eseri standartlar veya disiplinler topluluğu metodlar ile algı üstü olduğu mutlak gerçeği idrak edebilmek için anca o mertebede olmak gerektiği inanılması ile çelişmektedir bilimsel olarak kanıtlanma arayışı.

Anca şu olabilir gerçeğin zahirisi ile mutlak gerçeğin kendisini kısmen idrak edilebilir de.

Doğuştan kör birisine renkleri tasvir etmek ne kadar mutlak gerçeği ifade edebilir misali...

Dinde bilimsellik

Bilimselikte de inanç din aranamaz...

Daha derin den ısrar edilse bile paradoks oluşur zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 4 Eylül 2018; 20:28:20 >
    mantık doğru sen de gördün ama itiraf edemezsin esiri olduğun şeytan buna izin vermez

benim mantıkla ulaştığım isim Allah senin deniz kızı

herkes kendi inancına göre muamele görsün ve görecek
  • quote:

mantık doğru sen de gördün ama itiraf edemezsin esiri olduğun şeytan buna izin vermez

benim mantıkla ulaştığım isim Allah senin deniz kızı

herkes kendi inancına göre muamele görsün ve görecek
    Hocam meseleyi inanç haline getirmeyin, kanıtlara bakıyoruz. Sanata bakarak hayır deniz kızı yapmamıştır da tanrı yapmıştır diyebilir miyiz? Madem görmek gerekli değil böyle bir yargıda bulunabilir miyiz?

• Herkese iyi forumlar bende bu konuda bir fikrimi buraya yazayım. Eğer yaşamı bir sınav olarak varsayarsak ilk insan ile şu andaki insanın tanrıyı bulabilme durumlarının eşit kolaylıkta olmalıdır yani tanrıyı bilimsel gelişme ile veya düşünce birikimi ile bulunmaması gerekir.

bir sorunun sorulmamamsı için kaç kere cevaplanması gerekiyor acaba

bir varlık ya beş duyu organıyla tanınır veya eserleriyle tanınır

5 duyu organıyla görülmesi halinde tanrı olmaktan çıkacak olan kendini eseriyle tanıtır.

deniz kızı görlmüyorsa ve varsa eseri görülür. varsa görülen eseri yaz da bilelim

Allah için aynaya bak dedim tekrar ve tekrardan
  • quote:

bir sorunun sorulmamamsı için kaç kere cevaplanması gerekiyor acaba

bir varlık ya beş duyu organıyla tanınır veya eserleriyle tanınır

5 duyu organıyla görülmesi halinde tanrı olmaktan çıkacak olan kendini eseriyle tanıtır.

deniz kızı görlmüyorsa ve varsa eseri görülür. varsa görülen eseri yaz da bilelim

Allah için aynaya bak dedim tekrar ve tekrardan
    eserden sanatçıyı bilme sıkıntısı var. eserle sanatçı arasındaki etkileşimi görmediğimiz için tanrı mı yoksa deniz kızı mı yoksa başka bir şey mi yarattı bilemeyiz. ben bundan bahsediyorum.

• yine çok kişi banlanacak. yine... yine... yine...
    görmek istemeyen göremez arkaşım

insanı incelersin tam tamına
    gerekli şartları tamamen kendi başına yapabilecek tek bir kudret çıkyor karşıma
    islamın anlattığı vasıflara sahip olan rab

bitti bu kadar basit
  • Iman ettik.. Yani güvendik.. Fitratimiza uydu.. Bi bitmediniz inanmıyorsanız inanmayin neden konu acip manipule etmeye calisiyosunuz bisileri.. Inanma git naparsan yap bizene yani.. Inanmis birini caydirma amacli acilmis bi konu daha.. Sorsak sizi uyandirmaya calisiyom der..

• quote:

Orijinalden alıntı: ZewZack

yine çok kişi banlanacak. yine... yine... yine...
    neden ki hocam?

• quote:

görmek istemeyen göremez arkaşım

insanı incelersin tam tamına
    gerekli şartları tamamen kendi başına yapabilecek tek bir kudret çıkyor karşıma
    islamın anlattığı vasıflara sahip olan rab

bitti bu kadar basit
    başka bir varlık yapamaz mı?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.