Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamda Kuran'ı Türkçe okuduğum zamana gelen denk bir konu.
    465. sayfa 12. süredeyim. okumanızı tavsiye ederim Google play kitaplarda var. inancınız zayıfsa şüpheyle yaklaşarak başlayabilirsiniz sizi yavaş yavaş ıspatlayarak tarih ile cevaplıyor.

Kuran'ı kerim bize bahsedilenlerin aksine korkutucu bir kitap değil. abdest ile tutup okuma zorunluluğunuz yok. içinde bolca tarih ve o an ki olaylardan ötürü inen ayetler ile kanunları HATIRLATAN cümleler var. neden hatırlatan dedim. çünkü ondan bir önceki gelen kitapları onaylayan bir kitaptır kuran, hatta arapların peygamberimize "sen bunları tevrattan alıyorsun" demişliği vardır. Tevrat zebur incil ve kuran sırayla inmiştir.
    kurandan öncekiler bozuldu ve bozulacağını bildiği için Müslümanlığın haberini önceden verildiğini söyler. aslınada kuran okuyunca çoğu din adamından ve araplardan soğuyacaksınız İslamiyet bildiğiniz gibi değil, bizim bildiğimiz arapların huyları.
    sapkınlık diz boyu olan bir ırk. nice felaketlere rağmen putlara tapmaktan vazgeçmeyen nesil.
    kuranda gelecek ve o zamanki insanların düşünemeyeceği bilemeyeceği haberlerle kanıt sunuyor.
    buradan kanıt bulman zor, eğer gerçekten bunun cevabını arıyorsan Google kitaplardan indirip okuyabilirsin. siyah beyaz bir kapağı var. çok akıcı bir şekilde okutturuyor kendini. bazı söylenen şeylerinde hurafe olduğunu anlıyorsunuz. mesela dinden çıkmanın ölüm cezası olduğu hurafe

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

deniz kızını algılayamazsın çünkü gördüğün bir eseri yok

tanrıyı algılayabilmen için ise aynaya bakman yeter

bana aynadaki yüzü yapabilecek bir varlık göster

buradan ispatlarım sana tanrıyı
    Deniz kızı yaptıysa her şeyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    amerikayı keşfetmek ne alaka diyen mesajına tekrar dön
    ve tarihi inkar etmiyorum dansözlüğünü tekrar yap
    bi zahmet hiç ahzzetmesem de danstan senin için katlanacağım bu işkenceye
  • Yaratılmış olan her varlık bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu an ben varsam, var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise ancak Allah'tır.

• Neden dunyaliyiz neden baska bir gezegende degiliz neden insaniz da baska bir canli degiliz neden parmaklarimiz yazmaya elverisli de eli olan diger canlilarin elleri bizimki kadar fonksiyonlu degil peki neden ve nasil dusunuyoruz diger canlilarin dusunme yetenegi zayif kisacasi ben kimim neden 2 gozum var neden omrum sınırlı neden basim govdemin üstünde ve neden yaratildim? Nasil olur da haberimin bile olmadigi organlar kendi islevini en iyi sekilde yerine getiriyor ayrica bizim atamiz kim 2 kisiden 5 kisilik aile oluyor peki ilk insanoglu kim?(hz.adem) nicin duygularimiz var bu dunyaya niye geldim niye gidiyorum,yapilan haksizlik bu dunyada kar mi kalacak yok mu adalet sağlayacak peki neden ucak yapacak fuze yapacak malzeme dunya icerisinde var acaba biri bilerek mi koydu neden bilimler var neden her seyde bir olcu var formul var neden gunesimiz 2 tane degil peki her seyimiz tamam olumden sonra ne olacak benligimiz yok mu olacak sonsuzlugu dusunup ara sira hayale dalan zihnimiz silinip gidecek mi? Evrenin sonu var mi? Neden zaman icinde hapsolduk yaslaniyoruz zamani geri getirebilir miyiz zamani kontrol eden var mi? Hepimizden once dunya dunyadan once bigbang bingbangden once de biri var olmali ezeli ve ebedi biri var her seyden haberi olan ve her seye yon veren iste bunlar ALLAH i isaret ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

tamda Kuran'ı Türkçe okuduğum zamana gelen denk bir konu.
    465. sayfa 12. süredeyim. okumanızı tavsiye ederim Google play kitaplarda var. inancınız zayıfsa şüpheyle yaklaşarak başlayabilirsiniz sizi yavaş yavaş ıspatlayarak tarih ile cevaplıyor.

Kuran'ı kerim bize bahsedilenlerin aksine korkutucu bir kitap değil. abdest ile tutup okuma zorunluluğunuz yok. içinde bolca tarih ve o an ki olaylardan ötürü inen ayetler ile kanunları HATIRLATAN cümleler var. neden hatırlatan dedim. çünkü ondan bir önceki gelen kitapları onaylayan bir kitaptır kuran, hatta arapların peygamberimize "sen bunları tevrattan alıyorsun" demişliği vardır. Tevrat zebur incil ve kuran sırayla inmiştir.
    kurandan öncekiler bozuldu ve bozulacağını bildiği için Müslümanlığın haberini önceden verildiğini söyler. aslınada kuran okuyunca çoğu din adamından ve araplardan soğuyacaksınız İslamiyet bildiğiniz gibi değil, bizim bildiğimiz arapların huyları.
    sapkınlık diz boyu olan bir ırk. nice felaketlere rağmen putlara tapmaktan vazgeçmeyen nesil.
    kuranda gelecek ve o zamanki insanların düşünemeyeceği bilemeyeceği haberlerle kanıt sunuyor.
    buradan kanıt bulman zor, eğer gerçekten bunun cevabını arıyorsan Google kitaplardan indirip okuyabilirsin. siyah beyaz bir kapağı var. çok akıcı bir şekilde okutturuyor kendini. bazı söylenen şeylerinde hurafe olduğunu anlıyorsunuz. mesela dinden çıkmanın ölüm cezası olduğu hurafe
    Hocam tavsiyen için teşekkür ederim, dikkate alacağım. Ama önyargı ile yaklaşmamak çok önemli. Dünyaya bakarak okursak çok önyargı ile bakabiliriz, din adamlarına falan bakarsak çok önyargılı olabiliriz. Bütün ön yargılardan sıyrılıp okumak çok zor değil mi?

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    islamın şartı kaç
    onların arasında ne dediğini bilmeyen biri sizden borç isteyecek vermezsen dinden çıkarsın diyor da ben mi bilmiyorum
  • quote:

amerikayı keşfetmek ne alaka diyen mesajına tekrar dön
    ve tarihi inkar etmiyorum dansözlüğünü tekrar yap
    bi zahmet hiç ahzzetmesem de danstan senin için katlanacağım bu işkenceye
    Hocam tarih günlük hayat gibi yaşanmaz dediydim. Yani en azından biz yaşamıyoruz da geçmiştekiler yaşamış. İşte geçmişteki karakteri o dönemde yaşayanlar çok iyi tanır ama tarih anlatımlarına bakarak bizzat yaşamış gibi tanıyamayız ki. Haksız mıyım?

ha şöyle söylesene
    iki saattir lafı dolaştırıp duruyorsun

öyle diyorsan senin tanrın deniz kızıdır arkadaş
    git tanrın neyi emrediyorsa onu yap
    saygılar
    bak yine başa döndük
    madem geçmişe güvenmeyeceğiz niye tarlayı öküzle sürmeyi denemiyor hollanda
    nereden biliyorlar belki öküzle sürülünce daha çok verim alacaklar
  • quote:

ha şöyle söylesene
    iki saattir lafı dolaştırıp duruyorsun

öyle diyorsan senin tanrın deniz kızıdır arkadaş
    git tanrın neyi emrediyorsa onu yap
    saygılar
    Hocam ben deniz kızına inandığım için öyle demedim. Deniz kızı çoğumuza saçma gelir ve kabul etmeyiz. İşte sizin mantığınızdan yola çıkarsak deniz kızına bile varabiliriz. O yüzden o mantık doğru değil diyorum.

• quote:

bak yine başa döndük
    madem geçmişe güvenmeyeceğiz niye tarlayı öküzle sürmeyi denemiyor hollanda
    nereden biliyorlar belki öküzle sürülünce daha çok verim alacaklar
    Neden güvercin yollamıyoruz da internet kullanıyoruz diye de sorabiliriz. Ama benim dediğimle alakalı değil. Geçmişi inkar etmedim. Sadece geçmişteki karakterleri yakından tanımak olanaksız gibi görünüyor. Yani dürüst mü değil mi diye bakacaksak yakından tanımak gerekli değil mi?

ön yargılı değil şüpheyle. ön yargı farklı. zaten inanan isen kuran seni dine daha çok bağlar. inancın zayıfsa aradığın sorulara cevap bulursun. inanmak istemiyorsanda bir kaç ayette neden inanmayacağınıda yine belirtiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dunyada tarih boyunca binlerce dine inanildi, sizinkinin dogru oldugunu nerden biliyorsunuz, sizi farkli kilan ne
    Senle neden tartışayım? Neden seni zorlamam gerektiğini düşünüyorsun? Çok istiyorsan bu karadelik tartışma oyununu kendi kendine de pekala oynayabilirsin bunu kaldıracak kapasite ve enerji var sen de. Neden illaki karşında birileri olmalı. Evrim teorisindeki iddia ettiğin kendi kendinelik gibi kendi kendine tartışarak ulpilerden birini galip diğerini mağlup edebilirsin. Her halükarda sen kazanmış olacaksın. Amaç kazanmaksa ha kendinle tartışmışsın ha başkalarıyla. Ne farkeder ? Yoksa kendi kendinelikten bir gelişme doğmaz mı?

Şimdi mantığı yok diye başlayan şablon bir cevap düzenle. Ulpi ağa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 4 Eylül 2018; 19:45:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • roket5361 kullanıcısına yanıt
    tanrı tanımı ilk olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

ön yargılı değil şüpheyle. ön yargı farklı. zaten inanan isen kuran seni dine daha çok bağlar. inancın zayıfsa aradığın sorulara cevap bulursun. inanmak istemiyorsanda bir kaç ayette neden inanmayacağınıda yine belirtiyor
    Açıkçası ben inanmıyorum. İnançlı olduğum dönemleri hatırlıyorum da inançlı olsam iyi olur diyorum ama çok ön yargım var. Insanlara bakınca ön yargılı olmamak çok zor. Zaten derlerya insanlara bakarak dini yargılamayın diye. İşte bunu yapmak çok zor. Öyle örnekler görmeden okumak daha iyi olurdu. Ön yargısız bir şüphecilikle nasıl okuyabilirim?

diyorsun ki din araya girmedikten sonra tarihin tecrübelerini kabul ederim
    ama mesele din olunca önce dürüstlüğünü gözümle gördüğüm birini getirin karşıma
    iki yüzlülüğün daniskası
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Senle neden tartışayım? Neden seni zorlamam gerektiğini düşünüyorsun? Çok istiyorsan bu karadelik tartışma oyununu kendi kendine de pekala oynayabilirsin bunu kaldıracak kapasite ve enerji var sen de. Neden illaki karşında birileri olmalı. Evrim teorisindeki iddia ettiğin kendi kendinelik gibi kendi kendine tartışarak ulpilerden birini galip diğerini mağlup edebilirsin. Her halükarda sen kazanmış olacaksın. Amaç kazanmaksa ha kendinle tartışmışsın ha başkalarıyla. Ne farkeder ? Yoksa kendi kendinelikten bir gelişme doğmaz mı?

Şimdi mantığı yok diye başlayan şablon bir cevap düzenle. Ulpi ağa.
    Konu tanrı ve dinin kanıtı. Buraya yazıyorsan tartışman lazım. Aksi takdirde konuya alakasız şeyler yazmış olursun. Elbette herkes özgür ama konu başlığı ortada yani. İstediğin şart ise mantıklı gelmiyor. Biri dese ki 100 takla at sonra tartışırız. Bir alakası ve mantığı olmaz. İşte bu konu herkese açık ve bir şartı yok. Şart peşinde olanlar başla yerlere bakmalı.

nasıl varıyorsun benim mantığımla

ben sana direk görmesek de eserleriyle tanırız diyorm
    sen deniz kızı diyorsun
    ben diyorum ki deniz kızını görmüyoruz peki eseri nedir
    cevapla bakayım
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.