Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Burda yine ulpinin itirazını görüyoruz. Şimdi diyecekki "hayır görmüyoruz". Ulpinin şablonu şöyle: X mantığı doğru değil. y de olabilir z de olabilir. Sonuçta Q olmuyor. Yuvarlak şablon cümleler. Temelsiz cümleler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ben ispat degil, guvensizlik goruyorum. Gercekten iman eden bir kisi "Allahim senin varligina ve ahirete inaniyorum. Senin ugruna tum varligimdan vazgectim" diyebilirdi.

Oysa bunu sende goremiyorum. Sadece sozde, ya varsa seklinde inanca sahipsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Kendi kendine inkar ve itiraz ederek doğruyu bulabilen bir insansın ulpi. Aynını yap ve neden birine inanılırken diğerine inanılmadığını keşfet. Yöntemini uygula. Birşeyler söyle. Sonra o söylediklerine itiraz et. İnkar et. Sonra itirazlarını ve inkarlarına itiraz et ve inkar et. Cevabı bulacaksın. Bizi yorma. Senle ne tartışsak süreç böyle işliyor. Hep itiraz hep inkar. İyisimi kendi kendine yap bu işi. Ulpican.

diğer konuları bırak da kanıt ne tanrıya dair?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ulpi her şeyi inkar eder. Herşeye itiraz eder. Gördüğünü , görmediğini, yediğini içtiğini, giydiğini, bildiğini, bilmediğini, havada uçan kuşu, süpermeni, diş fırçasını, kulak çöpünü, endoskopi cihazını, kolonoskopi cihazını, şişeyi, kazığı, iğneyi ipliği, deveyi, dikeni, ... , kainatı, evrimi, evet evrimi bile.

Konu açan arkadaş çok yanlış yapıyor inkar ederek sadece kendini kandırır gerçekler ve var olanlar ortadan kalkmaz

• Konunun en başından beri kişiselleşti tartışmamız ve polemikten öteye gidemedik. Bunu bir kenara bırakıp saygı çerçevesi dahilinde konuyu tartışalım, münazara gibi olsun ve başka konulara girmeyelim. Atışma olunca bunun kimseye faydası yok, bilgi alışverişi yapalım ve niyet okumayalım. Var mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

hocam peynir nasıl ki güneşte kalınca küfleniyorsa neden her şey böyle oluşmasın ki? bir müdahale görmüyoruz ki, her şey neyse olacağına varıyor, oluş yani.

Nasıl müdahale görmüyoruz ? Allah sayesinde yaşıyoruz o bir an bile yetkisini vücudumuzdan çekse anında ölürüz güneş, ay. gezegenler ve tüm canlıların ayakta kalması ve yaşaması onun elinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Pekmez

quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

hocam peynir nasıl ki güneşte kalınca küfleniyorsa neden her şey böyle oluşmasın ki? bir müdahale görmüyoruz ki, her şey neyse olacağına varıyor, oluş yani.

Nasıl müdahale görmüyoruz ? Allah sayesinde yaşıyoruz o bir an bile yetkisini vücudumuzdan çekse anında ölürüz güneş, ay. gezegenler ve tüm canlıların ayakta kalması ve yaşaması onun elinde

5 duyu organıyla ya da araçlarla o etki algılanmıyor ki hocam.

• kanıt olsa tanrı nın varlığını bilirdik, inanmazdık. "inanç" kelime anlamı olarak içerisinde şüpheyi barındırır, kesinlik arz etmez. beşerin doğası gereği bir şeyi bilebilmesi için onun varlığına duygu organlarıyla şahit olması gerekir. neyse; "kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir" gibi güzel bir laf etmiştir muhterem carl sagan hocaefendimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakarikikiri -- 4 Eylül 2018; 17:46:44 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Senin hiçbirşey göremediğini görüyorum.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    güzelce münazaraya var mısın yok musun diye sordum sana. münazara yapmayacaksan ne yapmaya çalışıyorsun ki?gel güzelce tartışalım diyorum daha ne diyeyim.

• Gördüğünüz, duyduğunuz, hissettiğiniz, var olmuş, var olan ve var olacak herşeyin yaratıcısı tektir. Bunun dışında herşey yalandır.

Gerçek olan, spagetti canavarıdır ve etrafınıza baktığınızda bunu ispatını göremiyorsanız, sizin kalp gözünüz mühürlenmiştir.

Var mı böyle olmadığını ispat edecek olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bizim ne düşündüğümüzü bilemezsinki sonuçta sinirlerimiz birbirine bağlı değil. Düşüncelerimizle ilgili kurduğun hayale dayanarak hakkımızda çıkarım yapma mantığı doğru değil. Çok meraklıysan sen malını mülkünü dağıtarak birşeyleri ispatlamaya çalışabilirsin. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Aynen ulpi paşa gibi yazdım.

islamı senin kafanla yaşamak zorunda değilim
    ama senin için bu konuda bir topik açacağım
  • quote:

Bizim ne düşündüğümüzü bilemezsinki sonuçta sinirlerimiz birbirine bağlı değil. Düşüncelerimizle ilgili kurduğun hayale dayanarak hakkımızda çıkarım yapma mantığı doğru değil. Çok meraklıysan sen malını mülkünü dağıtarak birşeyleri ispatlamaya çalışabilirsin. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Aynen ulpi paşa gibi yazdım.
    Beyni okuduğunu iddia etmemiş ki. İnsanların kendi ifade ettiği düşüncelerine göre sorgulama yapmış. Üslubu falan tartışılabilir orası ayrı.

• ulpi kullanıcısına yanıt
    yazık ya
    şurada iki satırlık mesajları birbirine karıştırıp çorba yapıyor
    yazık gerçekten evrim diye diye yakında 2*2 bilemez anlayamaz hale geleceksin

telefon nerde
    sanat sanatçı nerede

ilkokula tekrar başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

yazık ya
    şurada iki satırlık mesajları birbirine karıştırıp çorba yapıyor
    yazık gerçekten evrim diye diye yakında 2*2 bilemez anlayamaz hale geleceksin

telefon nerde
    sanat sanatçı nerede

ilkokula tekrar başla
    Telefon nasıl ki insanı algılayamıyorsa biz de algılayamayız dersek çok yanlış sonuçlara varabiliriz. Mesela yarı insan yarı at olan bir figür var değil mi. Aslında bu var ama algılaamıyoruz diyemeyiz işte. Telefon ve insan mantığıyla yola çıkamayız varlık ve yokluk tartışmalarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 4 Eylül 2018; 18:49:7 >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    çünkü dedikleri hep gerçekleşmiş olan söylüyor
    çünkü hayatında şaka yollu dahi yalan söylemeyenler söylüyor
    ................
    ...............
    ............
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Demek ki o seviyeye erisememissin

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.