Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mhmt042

o borcu vermek sana emanet edileni rezil edecekse, sen borç vererek sana emanet edilenin rızkını çarçur edeceksen onun hesabını nasıl vereceksin

önce dinin emirlerini doğru anlayacaksınız
    ondan sonra çıkarım yapacaksınız
    dinin senden istediği ilk şart ahiret için kendi aileni sefil bir hayata mahkum etmek mi

ve yine sonucu biliyormuş gibi davranmayı da bırakmak gerek diyorum

anlaşılan bu sohbet yine mahkemede bitecek !!!! şaka
    hocam başka konulara girmeyin bu borç mevzusunda. sadece şuna cevap verin ki netleşsin. birisi bin dolar borç istiyor ve ahirette karşılığını vereceğim diyor. inandırıcı mı bu? sadece bunu cevaplayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

baştan anlatayım

ilk insan adem(as)topraktan (balçık) yaratıldı.
    eşi havva ademin(as) bir kemiğinden yaratıldı ki, kadın erkeğe bunun için muhtaçtır. istisnalar kaideyi bozmaz. erkek kadına göre güçlüdür.
    ve insanlar arasındaki bu muhtaçlık kanunu tüm canlılar için de geçerlidir.
    her canlı kendine düşen vazifeyi yapar. kurulan fabrika hiç bir müdahele olmadan devamlı çalışır gibi görülür insan gözüne
    yaratıcının halifesi olan insanı diğer canlılarda ayıran cüzi irade verilerek düzenin devamının sağlanması vazifesini yüklenmiş olmasıdır. bunun için dünyada kötülükler, aksaklıklar olur. tanrının koyduğu canlıların birbirine muhtaçlık kanunu sebep-sonuç bağlamıyla çalışır. bağlamdaki değişiklikler tanrı tarafından insanları sınava tabii tutmadır. sınava göre insan sabır, gayret şükür gibi hallerle sınavı geçmeye çalışır inanan ve sonucu yine tanrıya bırakarak geçeceğini ümid eder, kalacağından da korkar.
    inanmayan için özellikle günümüzde ve bu forumda gördüğüm ilk anlattığım kanunu koyanı unutmayla başlıyor yanılgı tanrıyı unutan kendini de unutuyor devamlı sorduğum soru şu

tanrı-insan ilişkisi
    insan - telefon ilşkisi gibidir.
    ne zaman ki kullandığınız telefon sizin tanrıyı sorguladığınız gibi insanı sorgularsa o zaman bilim diye anlattıklarınız bir yerlere oturur
    sizce bu mümkün mü?
    telefon örneğinde sorun şu. insan deney ve gözlemle bilebiliyor bir şeyi. hiçbir gözlem, deney ve ölçüm olmadan bir kavramdan bahsetmek kurgulamak olmaz mı? diyorum ki ejderha var ama göremiyoruz, ölçemiyoruz, hem telefon da insanı anlamaz. doğru bir mantık oluyor mu?

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    iki yüzlülüğün bırakacaksın önce
    sen kimsin ki bana ahireti vereceksin
    kendine faydan yok bana ahiret ödülü vaad ediyor
    ben rabbime güveniyorum sana güvenmiyor inanmıyorum
    nereden bileceğim ateşi görünce hepsini kendi isteğiyle verdiiiiiiiiiiii diye zırlmayacağını
    burada bol keseden atmak kolay tabi
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    deney ve gözlem tek öğrenme yöntemi değil
    bunu kafandan çıkar.

ejderhayı hiç görmesen de ateşinin gücünden anlarsın
    eserinden anlarsın

telefonun insanı anlama kapasitesi insanın (yapıcısının)ona verdiği bilgi kadardır
    insan tanrısını onu yaratanın izin verdiği kadar tanır
    o kadar fazlası yok
    inandırıcı değil
    çünkü ahiret onun mülkü değil
    onun olmayan şeyi veremez
  • quote:

deney ve gözlem tek öğrenme yöntemi değil
    bunu kafandan çıkar.

ejderhayı hiç görmesen de ateşinin gücünden anlarsın
    eserinden anlarsın

telefonun insanı anlama kapasitesi insanın (yapıcısının)ona verdiği bilgi kadardır
    insan tanrısını onu yaratanın izin verdiği kadar tanır
    o kadar fazlası yok
    Ateşin ejdarhaya ait olduğunu bilmek için ejderhanın ateş püskürdüğünü görmek lazım ki ateş gördüğümüz zaman bu ejderhanın eseridir diyelim değil mi?

Ben şundan bahsediyorum. İnsan bir şeyi kurgularsa ve telefon da insanı anlamaz diye kurguladığı şeyi varmış gibi gösterirse ne düşünürsünüz? Ejderha bunun örneğiydi sadece. Telefon örneği ile kurgulanan şeyler var gibi gösterilebilir ejderha örneğindeki gibi. Yani o yüzden telefon ve insan ilişkisi diye bakmamak gerek.

• quote:

inandırıcı değil
    çünkü ahiret onun mülkü değil
    onun olmayan şeyi veremez
    kimin mülkü bunu bilmiyoruz ki, var mı onu da bilmiyoruz. ama birine inanıyorsak öbürüne de inanmak gerekmiyor mu? öldükten sonra ahirette ödül ve ceza alacağım diyen biri borcun geri ödeneceğine de inanmalı, hem mahkeme diyordunuz, ahiretteki mahkemede karşılığı verilecektir, neden olmasın?

• O kadar sayfa tartıştık ama tanrının kanıtına dair bir şey yazmadın daha. Hep ben inanıyorum sen de şuna inanıyorsun, evrimin de kanıtı yok, niyetin şu vs şeyler yazdın. Kanıt eğer varsa buyur yaz ama yoksa yok de, alakasız konulardan bahsetme bu başlıkta, çünkü tanrı ve dinin kanıtı diye açtım konuyu ama daha alakalı bir cevap gelmedi senden.

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Bu soylediklerine inansan rabbine guvenerek herseyini tesim edebilirdin.

Ama rabbinin varligindan emin olamadigindan emin olduklarini korumak sana daha degerli geldi.

Ayrica mallarini borc verecektin. Eger ben sana bu borcu odemediysem inandigin ahirette yakama istedigin gibi yapisabilirdin.

Neyse, siz inanmadiklariniza inandiginizi soylemeye devam edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bana islamda biri senden borç istediğinde vermek zorundasın diye bir emri olduğunu kanıtlar mısın

daha fazla zırvalama
    verdiğim cevabı ikiye bölüyor
    istediğinizi görüyor işinize gelmeyen tarafı görmüyorsunuz
    insana bir mal verilmişse önce sorumluluklarını getirir
    biri borç istedi diye vermek zorunluluğunu nederden çıkarıyorsunuz

kimin mülkü onu bilmiyorsunuz
    mührü kim basacak bilmiyorsunuz
    borcu alanın sözünde duracağını bilmiyorsunuz sadece sizden göründüğü için sözlerini doğru kabul edip tanrıyı oynamasına göz yumuyorsunuz
    yeter artık bu konuşmanın saçma olduğunun bal gibi farkındasınız
  • quote:

verdiğim cevabı ikiye bölüyor
    istediğinizi görüyor işinize gelmeyen tarafı görmüyorsunuz
    insana bir mal verilmişse önce sorumluluklarını getirir
    biri borç istedi diye vermek zorunluluğunu nederden çıkarıyorsunuz

kimin mülkü onu bilmiyorsunuz
    mührü kim basacak bilmiyorsunuz
    borcu alanın sözünde duracağını bilmiyorsunuz sadece sizden göründüğü için sözlerini doğru kabul edip tanrıyı oynamasına göz yumuyorsunuz
    yeter artık bu konuşmanın saçma olduğunun bal gibi farkındasınız

sorumluluk kısmı daha farklı hocam, o yüzden oraya değinmedim. borç vermek zorunlu demiyorum. benim dediğim şu. birisi öldükten sonra dirileceksiniz, hesaba çekileceksiniz, cennet ve cehennem var deyince inanıyorsunuz ama birisi öbür tarafta borcu fazlasıyla öderim deyince inanmıyorsunuz. birine inandırıcı değil diyorsunuz öbürüne inandırıcı diye kabul ediyorsunuz. aradaki fark nedir? biri neden inandırıcı iken diğeri değil?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bakınız sanat tarihi mezunuyum
    bir sanatçının bütün eserlerinde ortak özellikler o sanatçıyı tanıtır eserlerinde
    aynı mantıkla dünyayı inceleyin

sizin evrim olarak gördüğünüz herşey tanrının eserlerine bastığı mühürdür
    canlıların şekli, bedenin çalışma prensibi .........

sen bana, ben sana bir şey anlatamayacak noktaya geldiğinde insan susmasını bilmeli
    defalarca rica ettim nezaket çerçevesinde bitsin
    öküz altında buzağı aramanın alemi yok
    Ben senden ahiretin oldugunu kanitlamani istiyorum. Eger gercekten inaniyorsan ve ahiret var diyorsan bunu cok kolay sekilde kabul edersin.

Ancak kabul etmediginden sen bile ahiretin varligina guvenemiyorsun.

Sizin din et yemenize izin vermese kurban bile kesmezsiniz.

kaçıncı tekrar burada bile sınırlısın acizsin
    öteki tarafta zerre gücün yok
    istesen de istemesen de sana emredileni yapacaksın
    bu kadar aciz olacağını bildiğim bir yalancının (Allahı inkar eden en büyük yalancıdır) sözüne niye güveneyim
    Peki bozuk canlilar ne? Hatali uretim mi?

Guneydogu asya, hindistanda bolca kuyruklu insan gorebilirsin.

Dunyanin cesitli yerlerinde fazladan kollu, fazla kafali, gozleri kor, kulaklari sagir gibi bir cok hatali uretim insan var. Tanri duzgun uretim yapmayi becerememis mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 4 Eylül 2018; 16:49:43 >
    zanla konuşur kafadan atarsınız

elli türlü ispat ettim

görmek isteyen görür
  • quote:

kaçıncı tekrar burada bile sınırlısın acizsin
    öteki tarafta zerre gücün yok
    istesen de istemesen de sana emredileni yapacaksın
    bu kadar aciz olacağını bildiğim bir yalancının (Allahı inkar eden en büyük yalancıdır) sözüne niye güveneyim

peki cennet, cehennem ve hesaba çekileceksiniz diyene neden inanıyorsunuz ki o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 4 Eylül 2018; 16:53:24 >
  • quote:

bakınız sanat tarihi mezunuyum
    bir sanatçının bütün eserlerinde ortak özellikler o sanatçıyı tanıtır eserlerinde
    aynı mantıkla dünyayı inceleyin

sizin evrim olarak gördüğünüz herşey tanrının eserlerine bastığı mühürdür
    canlıların şekli, bedenin çalışma prensibi .........

sen bana, ben sana bir şey anlatamayacak noktaya geldiğinde insan susmasını bilmeli
    defalarca rica ettim nezaket çerçevesinde bitsin
    öküz altında buzağı aramanın alemi yok

sanatçıya varırken kullandığınız telefon mantığı doğru değil. insan deniz kızına da inanabilir, devlere de inanabilir ama telefon mantığıyla varmış gibi gösterebilir. yani telefon mantığı doğru sonuçlara varmıyor

Kendi kendine inkar ve itiraz ederek doğruyu bulabilen bir insansın ulpi. Aynını yap ve neden birine inanılırken diğerine inanılmadığını keşfet. Yöntemini uygula. Birşeyler söyle. Sonra o söylediklerine itiraz et. İnkar et. Sonra itirazlarını ve inkarlarına itiraz et ve inkar et. Cevabı bulacaksın. Bizi yorma. Senle ne tartışsak süreç böyle işliyor. Hep itiraz hep inkar. İyisimi kendi kendine yap bu işi. Ulpican.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.