Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Bu mesaj silindi.
    Evrimi bırak da tanrıyı hem görüp hem deney yapıp hem akılla doğrulama imkanı var mı? 3ü gerekli diyorsun ama tanrıda biri bile yok. Ee ne anladık bu işten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    insan hayatı anne karnında başlıyor
    onun için başlangıcı var diyoruz
    yani anne karnında yaratılıyor
    belli şartlar oluşuyor iki ihtimal var bebek yaratılıyor veya yaratılmıyor
    yani aynı ortam ve şartlarda sonucun değişmesi bir müdahelecinin varlığını gösteriyor
  • Su tanrici ve ahiretcilere guzel bir teklifim olacak.

İddianiza gore tanri ve ahiret var. Sizler icin ahiret cok cok daha onemli. Tanri ahiret gununde adalet dagitacak.

Madem bu kadar eminsiniz, bana gunahlarinizi satin. Sizin ve ailenizin tum malvarligini bana ahirette odemek uzere borc verin. Tanri-arapcasiyla allah, ingilizcesiyle the god- varsa sizin tanriya olan guveninizden dolayi fazlasiyla muhafatini verecek, ben de sizi aldattigim icin sizin gunahlariniz hafifleyecektir.

Ne dersiniz?

Yoksa itiraz ederek imaninizi zedeleyecek misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Evrim mevzusuna diğer başlıkta cevap verdim. Bu konu evrim değil tanrının kanıtı ile ilgili. 3 tane kıstas sunuyorsun ama tanrıda hiçbiri yok, bu nasıl kanıt oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

insan hayatı anne karnında başlıyor
    onun için başlangıcı var diyoruz
    yani anne karnında yaratılıyor
    belli şartlar oluşuyor iki ihtimal var bebek yaratılıyor veya yaratılmıyor
    yani aynı ortam ve şartlarda sonucun değişmesi bir müdahelecinin varlığını gösteriyor
    hocam bebeğin oluşumu işin anne karnı uygun ortamı sağlıyor. uygun şartlarda bir şeyler oluşur, bu kanun gibi bir şey. yani tanrı istedi ve tasarladı diye değil ortam şartları uygun diye oluşuyor. hiçbir ortama falan gerek kalmadan puf diye bebek gökten düşse daha mantıklı olurdu iddianız açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Su tanrici ve ahiretcilere guzel bir teklifim olacak.

İddianiza gore tanri ve ahiret var. Sizler icin ahiret cok cok daha onemli. Tanri ahiret gununde adalet dagitacak.

Madem bu kadar eminsiniz, bana gunahlarinizi satin. Sizin ve ailenizin tum malvarligini bana ahirette odemek uzere borc verin. Tanri-arapcasiyla allah, ingilizcesiyle the god- varsa sizin tanriya olan guveninizden dolayi fazlasiyla muhafatini verecek, ben de sizi aldattigim icin sizin gunahlariniz hafifleyecektir.

Ne dersiniz?

Yoksa itiraz ederek imaninizi zedeleyecek misiniz?
    Hani derlerya öbür tarafta karşılığını alacaksın diye. Sen bana şimdi bin dolar borç ver, ahirette sana 100 bin dolar olarak geri ödeyeceğim desem kimse kabul etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Bu başlıkta hem tanrının hem de belli bir dinin kanıtını tartışabiliriz. Her şey mükemmel, tesadüfen olamaz, biz yapamıyorsak bir yapıcısı vardır, bir şişe bile tasarımsa evren hayli hayli tasarımdır gibi argümanlar sunuluyor. Aslında argüman da sayılmaz pek. Bunlar delil değil. Evreni inceliyorsak evrenden çıkan sonuca bakılır. Tanrı sonucu çıkıyor gibi gözükmüyor. Tanrı diye bir kavramın oluşturulabileceğini düşünmüyorum, evrenden çıkmaz böyle bir kavram.

Dinlerin oluştuğu zamanda hiçbirimiz yaşamadık. Tarihsel belge denilebilecek bir şey de yok. Nesilden nesile aktarılan sözler var. Bu sözlerin kanıt olacağını düşünmüyorum.

Denebilir ki kanıt olsa sınav olmazdı. Sınav olduğunu da siz söylüyorsunuz, böyle bir kanıt yok. Sınav demek kanıt da değil ayrıca.

Ey arayış içinde olan ama bir türlü doğru yolu bulamayan gardaşım sana göre TANRI biz müslumanlara göre ALLAH olmasaydı biz insanlar, kainat ve kainattaki canlı ve cansız herşeyi kim yarattı ? Herhalde kendi kendine ve tesadüfen yaratılmamıştır ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Oluyor ulpiş , sen keyfine bak, boşver bu işleri, takma kafaya.

• Hakan Pekmez kullanıcısına yanıt
    Ulpi her şeyi inkar eder. Herşeye itiraz eder. Gördüğünü , görmediğini, yediğini içtiğini, giydiğini, bildiğini, bilmediğini, havada uçan kuşu, süpermeni, diş fırçasını, kulak çöpünü, endoskopi cihazını, kolonoskopi cihazını, şişeyi, kazığı, iğneyi ipliği, deveyi, dikeni, ... , kainatı, evrimi, evet evrimi bile.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Demek ki kuran yine kendisini yalanlamis.

Onu da gectim, e hani diger taraf vardi? Bu kadar mi imansizsiniz?

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Az daha sabret.100 yıl önce yaşamış milyarlarca kişi şu an ölü. Neyin davasını güdüyorsun?

• quote:

Ulpi her şeyi inkar eder. Herşeye itiraz eder. Gördüğünü , görmediğini, yediğini içtiğini, giydiğini, bildiğini, bilmediğini, havada uçan kuşu, süpermeni, diş fırçasını, kulak çöpünü, endoskopi cihazını, kolonoskopi cihazını, şişeyi, kazığı, iğneyi ipliği, deveyi, dikeni, ... , kainatı, evrimi, evet evrimi bile.
    kanıt sunmadın ki neyi inkar edeyim? sadece evrimi eleştirdin de konu evrim değil.

uygun şarttan kastım o değildi ama bebek anne karnına nereden geldi diyen akıl anne karnına o düzeni kurduran kanunu koyanı da sormalı değil mi

madem anne karnı ortamı hazıladı diyorsan her rahimde bebek oluşmalıydı
    bazen olmuyor, bazen oluyorsa bir müdahele eden var diyorum
    senin o kanun dediğini işte herşeyi yaratıp insanı başına diken, insana tekamül şartını oluşturmak için koymuştur. o kanunu araştıran, öğrenen tekamül etmiş- gelişmiş- kanunu anlama gayreti olmadan yaşayan geri kalmıştır.

atlama zıplama taktikleri birbirimize hakaret olur. soruları atlamadan cevaplayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 4 Eylül 2018; 13:50:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Pekmez

quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Bu başlıkta hem tanrının hem de belli bir dinin kanıtını tartışabiliriz. Her şey mükemmel, tesadüfen olamaz, biz yapamıyorsak bir yapıcısı vardır, bir şişe bile tasarımsa evren hayli hayli tasarımdır gibi argümanlar sunuluyor. Aslında argüman da sayılmaz pek. Bunlar delil değil. Evreni inceliyorsak evrenden çıkan sonuca bakılır. Tanrı sonucu çıkıyor gibi gözükmüyor. Tanrı diye bir kavramın oluşturulabileceğini düşünmüyorum, evrenden çıkmaz böyle bir kavram.

Dinlerin oluştuğu zamanda hiçbirimiz yaşamadık. Tarihsel belge denilebilecek bir şey de yok. Nesilden nesile aktarılan sözler var. Bu sözlerin kanıt olacağını düşünmüyorum.

Denebilir ki kanıt olsa sınav olmazdı. Sınav olduğunu da siz söylüyorsunuz, böyle bir kanıt yok. Sınav demek kanıt da değil ayrıca.

Ey arayış içinde olan ama bir türlü doğru yolu bulamayan gardaşım sana göre TANRI biz müslumanlara göre ALLAH olmasaydı biz insanlar, kainat ve kainattaki canlı ve cansız herşeyi kim yarattı ? Herhalde kendi kendine ve tesadüfen yaratılmamıştır ?

Alıntıları Göster
    hocam peynir nasıl ki güneşte kalınca küfleniyorsa neden her şey böyle oluşmasın ki? bir müdahale görmüyoruz ki, her şey neyse olacağına varıyor, oluş yani.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Ben birseyin davasini gutmuyorum.

Tanri var diyenlerin, ahiret var diyenlerin nasil diger tarafa inanmadiklarini, imansiz olduklarini ortaya koyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ben birseyin davasini gutmuyorum.

Tanri var diyenlerin, ahiret var diyenlerin nasil diger tarafa inanmadiklarini, imansiz olduklarini ortaya koyuyorum
    arkadaşın uzun evrim eleştirisine ne diyorsun, okudun mu

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

uygun şarttan kastım o değildi ama bebek anne karnına nereden geldi diyen akıl anne karnına o düzeni kurduran kanunu koyanı da sormalı değil mi

madem anne karnı ortamı hazıladı diyorsan her rahimde bebek oluşmalıydı
    bazen olmuyor, bazen oluyorsa bir müdahele eden var diyorum
    senin o kanun dediğini işte herşeyi yaratıp insanı başına diken, insana tekamül şartını oluşturmak için koymuştur. o kanunu araştıran, öğrenen tekamül etmiş- gelişmiş- kanunu anlama gayreti olmadan yaşayan geri kalmıştır.

atlama zıplama taktikleri birbirimize hakaret olur. soruları atlamadan cevaplayalım
    kimileri kısır olduğu için uygun ortam olmaz. kısır olmayanlarda da bebek anne karnında iken bir aksilik olup bebek ölebilir ya da düşebilir. yani olasılıklara bağlı bir şey, tanrıyla ne alakası var ki?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.