Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı yine gelmiş 2000 öncesinin felsefik sorularıyla yaratıcı kanıtlamaca. Yok bu mükemmel düzen kendiliğinden oluşur mu filan iyi tamam oluşamaz bir yaratıcı yapmış eeee bu mükemmelliği yaratan mükemmel yaratıcı kendiliğinden oluşur mu? cevap o hep var olandır. EE kardeş kendi argümanında paradox oluştu o zaman. Gerçi bu uyduruk sorularla bir şey kanıtlanamaz bunları zaten antik yunanda filan tartışıldı çürütüldü filan günümüzde artık saf akıl yok bilimde ilerledik o kadar elimizde veriler var bunlarla konuşalım.
  • tanrı’nın varlığının ya da yokluğunun bilgisine ulaşmak bir şüpheciye göre mümkün değildir. deizmin deus otieus fikri pekala doğru olabilir. tanrı’nın varlığın hemen her haline karşı ilgisiz olması, herhangi bir müdahalede bulunmuyor hatta bulunamıyor olması muhtemeldir. tanrı’nın yaşamlarımız üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı bilgisine ulaşmamız mümkün olsaydı dahi, en büyük sorumuza bir yanıt alamazdık.

netice itibariyle tanrı’nın olup olmadığı, eğer ki varsa ne olduğu, nerede olduğu, nasıl yarattığı, yarattıklarıyla ilişkisinin ne olduğu bilgisi bizim için ulaşılmazdır. varoluşu, duyu organları ve beyninin adetleriyle takip eden canlılar olarak gözümüzün önünde duran hakikati dahi göremiyor olmamız ihtimal dahilindedir. ölçülü ve makul bir akıl yürütme ile ne yokluğa ne de varlığa varılabilir. ancak kişisel tercihler yapılabilir. ben kendi tercihlerimi yaptım, siz de kendi tercihlerini yaptınız. tom cruise ve taliban militanı da kendi tercihlerini yaptı. hiçbirimiz hakikatin nesnel bilgisine sahip değiliz.

son olarak “nasıl olsa ölünce anlayacağız” diyenlerin de yanıtsız kalmaları ihtimal dahilindedir. tanrı’nın varlığı bizim ölümsüzlüğümüzü ispatlamaz. pekala ölümlü varlıklar olarak ortaya çıkmış olabiliriz. dinlerin sınırlarının dışında düşündüğümüzde, (yezidiliği de hatırlamak lazım gerçi) yaratılmış olmak ölümden sonra devam eden bir bilincin kanıtı değildir. yani gerçeği asla öğrenemeden ölüp gitmemiz de ihtimal dışı değildir.

• Bu meseleler çok boş mevzular buradan bir sonuç çıkmaz. Tanrının varlığı kanıtlanamaz. Çünkü var ise fizik yasalarına tabidir ve eğer öyle ise zaten tanrı tanımına uymaz. Dolayısıyla inanç bireysel bir mevzudur eğer inanıyorsan mutluysan inanırsın fakat varlığını veya yokluğunu ispatlamaya çalışmak boş iş. Buna ayıracağınız vakitte daha yararlı işler yapabilirsiniz.

• Düşünsenize, Tanrı için ,milyarlarca ışık yılı genişliğinde ,sonsuz denilen evrende o kadar ufak bir objeyiz ki .Menfaat için din kisvesi altında bu kadar büyük bir nizam ve yapıya sahip varlığı kandırmaya çalışıyoruz.
    Dinler tarihine bakın ,ilk inanışlarda bile huzur refah değil ,her zaman dünyaya kaos ,savaşlar, ölümler ,hastalıklar ve kibir hakim olmuş.İnsanlar menfaatleri ve egoları için kendisi gibi bir bireyi gözünü kırpmadan öldürmüş.
    Tanrı eziyet çekmemizi neden istesin,Sonsuz bir gücü olan varlığın canımı sıkılıyor?Yoksa tanrı değilde tanrılarmı var.Age of empires gibi bizi yönetip, sonunda kazanan taraf galaksinin çoğunumu alacak?
    Nedir bu tanrının insanlardan istediği.Bana eziyet ederken sadece düşünme yetisini verdin.Bana sordunmu seni dünyaya türkiyede getireceğim açlık sınırında çalısırken,üstüne birde senin hakkını yiyen insanların arasına atacagım.Sonra sen bu kadar şeye insan oldugun için karsı çıkacaksın ,sonra seni cehennemimde yakacagım.Sordunmu?

Şimdi herşeyin dinen açıklaması var .Sabır.Bu sabır insan hayatının en değerli şeyi olan zamana denk geliyor.Yani sizden susmanız için ölene kadar sabretmeniz isteniyor.Peki bana verdiğin düşünme yetisi sabretmeyi mantıklı görmüyorsa .Bana ruhundan üflediğin o ruh kabına sıgmıyorsa.Bu demek ki bana kodlanan şey tanrıdada hakim ve tanrı boyun eğmemeyi yada isyan etmeyide bize isteyerek bilerek kodladı..Tanrı dan aldığımız bu değerleri engellemek mantıklımı?Yada akıl karımı?
    Herşeye cevap var evet.Şeytan bizi böyle yaptı .

Tanrı ,ona hizmet etsin diye yarattığı ve işi sadece hizmet olan yaratıkla, sen mi daha iyi ilahsın ,benmi diyerek ,yarışa girdiği yüzünden bu cezayımı çekiyoruz.Birileri elmayı yedi diye bizde ayvayımı yiyoruz.

• ulpi kullanıcısına yanıt
    araya efsaneler, yanlışlar karışsa da toplum onu temizler.
    ve ayrıca aynı mantıkla evrime bakarsan dediğinin evrim için de geçerli olacağını görürsün
  • Ben dinlerin yalan olduğuna inanmıyorum tüm dinler birbirinden alıntı yapıyor falan diyorlar ama bence bu tutarlı bir tanrıyı kanıtlıyor.Kitaplar birbirinden %100 farklı olsa tanrı yok denilebilirdi.

Ayrıca toplum mucize görmeden inanmaz mucize görmüşler ki inanmışlar günümüze dek gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 3 Eylül 2018; 12:59:28 >
  • lithran kullanıcısına yanıt
    dinin asli yasaları uygulandığı sürece huzuru getirmiştir. hiç mi tarih okumuyor musunuz.
    bir de dinler tarihi demiş ya

şunu iyice bi anlayalım kaosu yapan insandır. tanrı insanın isteğine göre yaratmayı gerçekleştirir. çünkü başta anlaşma yapılmış; insana cüzi iradesini kullanma serbestliği verilmiştir. bu iradeyi doğru kullanan ödülendirilir, yanlış kullanan cezalandırılır. iradesi olmayan niye aynı düzeni devam ettiriyor sanıyorsunuz. o yüklenen programı aynen uygular. yükselme ve düşme diye bir şey yok. insan ise en yükseğe çıkabildiği gibi en aşağıya da düşer. her şey iradenin kullanımına göre şekillenir

türkiyede doğmak ceza mı mükafat mı

maddirefah açısından bakarsın ceza dersin tanrıyı suçlarsın
    manevi açıdan bakarsın imanlı olarak doğmuş diğer ülkelerdekinin aksine imtihana önde başlamış dersin diğer ülke insanlarına haksızlık var dersin tanrıyı suçlarsın
    geçiniz böyle boş argümanları
    sen iraden hakkını verene kadar (osmanlı yıkıldığında 3. büyük devlet idi) refah sendeydi. sen elindekine sahip çıkmasını bilmediğin için refah senden alındı.

herkes yaptığından sorumlu heeeeç başkasına suç atmaya kalkma o kadar melek itaat ederken şeytan isyan etti sonucunu bugün göremesen de göreceğin gün gelecek ve başka bir türkü diline yapışacak
    ben neerdeeee yanlıııışşş yaptıııımmm

• Mehmet yine baş rolde kendinizi hiç yormayın bu iş için maaş alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

İşte örnek ver. Evrimi ispatla bir deneyle. Nasıl farklılaşmış. Sadece gözlemleyerek bir kavşakta kırmızı ışıkta geçen arabalarla geçmeyen arabalar arasındaki farkı ortaya çıkaramazsın.
    burda mesele yok şu yol, yok şu ışık, yok arabanın tekerleğindeki falanca molekülün şu kısmı değil. araba gözleme açık ama tanrı değil, bu kadar basit yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

araya efsaneler, yanlışlar karışsa da toplum onu temizler.
    ve ayrıca aynı mantıkla evrime bakarsan dediğinin evrim için de geçerli olacağını görürsün
    bilimde sistemli bir şekilde deney gözlem oluyor, ama kültürde böyle bir şey yok. mesela bebeğin başka bir diyardan geldiğini nerden bileceğiz ki? nasıl efsanelerden ayırt edeceğiz?
    yani diyorsun ki

anne karnı = dünya

her zaman fikirdaşların söylüyordu
    burada ben sana söyleyeyim
    ne içiyorsan iyi kafa yapıyor
    ama ben onu istemiyorum
  • quote:

yani diyorsun ki

anne karnı = dünya

her zaman fikirdaşların söylüyordu
    burada ben sana söyleyeyim
    ne içiyorsan iyi kafa yapıyor
    ama ben onu istemiyorum
    bebek uzaydan mı geliyor, ahiretten falan mı geliyor? dünyada oluşmuyor mu?
    bana şunu söyle
    anne karnı = dünya diyorsun değil mi

evet veya hayır başka bir şeye ihtiyacım yok
  • ha ha ha

maaş ha tam da işte inkar ettiğiniz kitap 1400 yıl önceden tarifi vermiş

onların hiçbir bilgileri yok
    zanla konuşur, kafadan atarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    konu neydi tanrı ve dinin kanıtı. ama tanrı gözlemlenemiyor. tanrıyı kabul etmek inançtır, özneldir, gözlemlenemez.
  • quote:

bana şunu söyle
    anne karnı = dünya diyorsun değil mi

evet veya hayır başka bir şeye ihtiyacım yok
    eşittir şeklinde demek doğru olmaz ama bebek ve annesi de dünyada sonuçta. ne oluyorsa dünyada oluyor yani.
  • anne dünyada ama
    bebek başka bir alemde
    haşka şekilde bir formda
    başka şekilde yaşamakta
    herşey gözlemleniyor

geçmiş geleceğin aynası
    anne karnı geçmiş, ahiret gelecek
    nasıl ki anne karnındaki bebek dünyayı bilmiyor görmüyor ama oradan gelenlerden etkileniyorsa; ahiret hayatında insan geçmiş yaşamı olan dünyadan sorumlu tutulacak. yaptıklarının hesabını verecektir.

nasıl bebek doğmadan önce dünyayı bilemiyorsa ahireti de dünyada bilemiyoruz

daha fazla uzatmaya gerek yok

boş muhabbete maaş vermiyorlar!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

anne dünyada ama
    bebek başka bir alemde
    haşka şekilde bir formda
    başka şekilde yaşamakta
    herşey gözlemleniyor

geçmiş geleceğin aynası
    anne karnı geçmiş, ahiret gelecek
    nasıl ki anne karnındaki bebek dünyayı bilmiyor görmüyor ama oradan gelenlerden etkileniyorsa; ahiret hayatında insan geçmiş yaşamı olan dünyadan sorumlu tutulacak. yaptıklarının hesabını verecektir.

nasıl bebek doğmadan önce dünyayı bilemiyorsa ahireti de dünyada bilemiyoruz

daha fazla uzatmaya gerek yok

boş muhabbete maaş vermiyorlar!!!!!!!!!!!!!!!!!
    gidilecek yer ahiret diyorsunuz peki bebek nerden geliyor dünyaya?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.