Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeşim bazıları diye birşey yoktur, şu tabiatta herşey birbirine bağlıdır, bir fabrikadan çıkıyor, malzemeleri ise su, hava ve ateş. meyveler zaten bilemez, yeterli derecede incelememiş delilleri. iyice incele. bir cümleyi diğerlerinden ayırıp süzgeçten geçirdiğin zaman sonuca ulaşamazsın. yaz google amcaya söylesin sana cevabı...
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    bak şimdi efendi efendi konuşuyoruz üslubumu bozdurma bütün dünyada yer etmiş bir cümledir çocuk doğumu dünyaya gelmek olarak anlatılır bütün dünya aptal bi sen akıllısın kelime oyunu yapma çamura yatma kıvırıp durma

din ve tanrı insanlık tarihinin tamamını kapsamıyor galiba.

dön dolaş aynı noktaya gel senin bilmediğin şey yok mu yani dünya senin zavallı aklın etrafında mı dönüyor. gözünü kapatınca güneş yok mu oldu senin bu düşünce tarzını yontma taş devri insanı bile aştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

bak şimdi efendi efendi konuşuyoruz üslubumu bozdurma bütün dünyada yer etmiş bir cümledir çocuk doğumu dünyaya gelmek olarak anlatılır bütün dünya aptal bi sen akıllısın kelime oyunu yapma çamura yatma kıvırıp durma

din ve tanrı insanlık tarihinin tamamını kapsamıyor galiba.

dön dolaş aynı noktaya gel senin bilmediğin şey yok mu yani dünya senin zavallı aklın etrafında mı dönüyor. gözünü kapatınca güneş yok mu oldu senin bu düşünce tarzını yontma taş devri insanı bile aştı
    hocam efendiliğimi hiç bozmadım, siz de bozmadınız. elbette bazı önyargılarımız hepimizin vardır, bu yüzden tartışmakta ve bir şeyleri kabul etmekte zorlanabiliriz, yapacak bir şey yok ama birbirimizi anlamaya çalışalım biz.

bebek doğunca dünyaya geldi denir ama bu artık kalıplaşmıştır, kültüre işlemiştir ve dile de işlemiştir. bunu bir şeye dayanarak insanlar demiyor ki, öyle gelmiş öyle gidiyor, gelenek yani. bu bir kanıt olmaz ki. ben her şeyi biliyorum demiyorum da kendi bildiklerimi söylüyorum, yanlışsa yanlış aha kanıt budur diyebilirsiniz.

• Cosmos mu allah mi ne haltsa sabir versin.

Forumdaki en kazma 2 3 fideliste denk gelmissin.

Allah melek gonderip din yalan ben gindermedim diye bunlara haber salsa kurani ele alip melekleri vin diye kovalar bu made in ortadogulular..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Cosmos mu allah mi ne haltsa sabir versin.

Forumdaki en kazma 2 3 fideliste denk gelmissin.

Allah melek gonderip din yalan ben gindermedim diye bunlara haber salsa kurani ele alip melekleri vin diye kovalar bu made in ortadogulular..
    körü körüne bağlı olduklarını mı söylüyorsunuz?
    Verdikleri cevaplardan belli degilmi..

Bu adamlar kuranda ovulen babalar yesil gozludur diye ifade gorse kahverengi gozlu babalarini keser..

Daha fazla enerjinizi harcamayin.

Bunlarin yaratacagi kesin sonuc hosaf olmus fosfor muhtaci yorgun beyindir..

Mhmt eskiden iyiydi bilgilendikce ahlaki eksikliginden dolayi zivanadan cikmaya muktedirlik belirtileri gosterir oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Eylül 2018; 3:39:30 >
  • İnsan bir şeye inandıysa diğer hiçbir şeyi kabul etmeyip sadece inandığı şeyi kabul edebilir. O yüzden diğer şeylere aşırı bir şüphe duyar ama inandığı şeye direk inanır. Yine de kanıt var mı yok mu diye soruyorum, sonuçta kanıt olduğunu söylüyorlar, kimse kanıtsız inanıyorum demiyor. Kanıtlara baktıktan sonra karar verebiliriz doğru mu değil mi diye. Peki siz kanıtlara bakıp tatmin olmadınız mı?
  • Kanitlar degil kanitsizliga ikna olup inancimi revize ettim..

• Tanrının varlığı bilimsel argümanlarla kanıtlanamaz. Tanrı yoktur da diyemez bilim yalnızca X olayının olması için ilahi nir müdahaleye ihtiyaç yok der.

Tanrının varlığını evrene, canlılara ve doğaya bakınca anlıyorum. Ama O'nu argümanlarla gösteremem ki zaten bilim Tanrı kavramına kör kalmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 3 Eylül 2018; 2:6:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Tanrının varlığı bilimsel argümanlarla kanıtlanamaz. Tanrı yoktur da diyemez bilim yalnızca X olayının olması için ilahi nir müdahaleye ihtiyaç yok der.

Tanrının varlığını evrene, canlılara ve doğaya bakınca anlıyorum. Ama O'nu argümanlarla gösteremem ki zaten bilim Tanrı kavramına kör kalmalı.
    tanrı bilimsel olarak değil de felsefi olarak kanıtlandığı söylenir genelde. hiçbir şey tesadüfen olamaz, sanat varsa sanatkar vardır denir. siz böyle argümanları kabul ediyor musunuz? bunları kabul etmeyip doğaya ve evrene bakarak mı anlıyorsunuz, subjektif bir argüman mı? doğduğumuzdan beri din ve tanrı dendiği için tanrı doğaya bakınca mantıklı gelebilir, bu öznel bir şeydir ve kanıt değildir.
    Sanatçı, tasarım gibi şeylere girmiyorum. Evrenin de doğanın da canlıların da kusurları var. Ama tüm bunlara rağmen çok büyük bir sistem var. Muazzam bir sistem. Evet belki kaos var evrende ama ahenkli bir kaos var. Canlılar birbirini yok ediyor, ölümden yaşam doğuyor,yaşam bazı canılar, türler hatta gezegenler için son bulsa dahi hiç ummadığınız yerden çıkıyor. Ben tüm bunlara bakınca bir yaratıcıyı görüyorum. Ama bu yaratıcı günümüz dinlerinin anlattığı gibi her şeye müdahele eden bir yaratıcı değil.Yani bu kozmik evrende bir toz zerresi bile olmayacak insanlar için kitaplar indiren yaratıcı bana saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 3 Eylül 2018; 2:24:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Sanatçı, tasarım gibi şeylere girmiyorum. Evrenin de doğanın da canlıların da kusurları var. Ama tüm bunlara rağmen çok büyük bir sistem var. Muazzam bir sistem. Evet belki kaos var evrende ama ahenkli bir kaos var. Canlılar birbirini yok ediyor, ölümden yaşam doğuyor,yaşam bazı canılar, türler hatta gezegenler için son bulsa dahi hiç ummadığınız yerden çıkıyor. Ben tüm bunlara bakınca bir yaratıcıyı görüyorum. Ama bu yaratıcı günümüz dinlerinin anlattığı gibi her şeye müdahele eden bir yaratıcı değil.Yani bu kozmik evrende bir toz zerresi bile olmayacak insanlar için kitaplar indiren yaratıcı bana saçma geliyor.
    dediğiniz gibi kaosun içinde düzenler var. kocaman evrende ufacık bir yerde canlılığın çıkması gibi kocaman kaosta ufacık düzenler çıkıyor gibi görünüyor. bu ufacık düzenler için tanrı kavramına ihtiyaç var mı? bu kaos içinde bir şekilde kendi kendine olamaz mı? neden ek bir kavrama ihtiyaç olsun ki? mesela 1 cm güneşe yaklaşsak kavrulurduk tarzı aşırı hassas bir düzen olsa tanrıyı varsaymak bu kaostaki düzene göre daha mantıklı olmaz mıydı? yani bana kalırsa kaosun içinde düzen olunca tanrıya gerek olmuyor, kaos yaratıyor zaten o düzeni. biz oluşa bakarak beğeniyoruz ve irade yüklüyoruz, irade ile olması gerektiğini görmüyoruz, insan mantığı ile baktığımız için ve de kültür yüzünden hep bir irade atfediyoruz.

İhtiyaç yok elbet. Benim varsayımım öznel. Benim gözlemim benim çıkarımım. Doğada veya evrende bir füzen oluşması için bir müdahaleye gerek yok, kendiliğinden de oluşabilir elbet. Ama işte doğanın bu ihtişamı zaten bana Tanrı'' nın varlığını gösteriyor. Tabi bu yorum çok öznel. Tabiki de yaşadığımız kültürün etkileri var görüşlerimde. Ama ben böyle bakıyorum evrene.

Ama kaostan düzen çıkar mı? Şimdi bir düzende miyiz yoksa evrende hala kaos mu hakim? Bunları bilemiyorum ama şöyle bir söz duymuştum.Bir sistemin mükkemmele en yakın olduğu an o sistemin kaosa yaklaştığı zamandır.

Yani belki de evren kaosa mecbur. Ama bunlar benim bilmediğim mevzular. Yorumum ise öznel.

Hacı kelime oyunu yapmayı bırak. Cümlelerinin sıralamasından niyetin çok belli oluyor. Evren Allah tarafından yaratılmıştır. Evren komple düzenden ibarettir. Kaos senin art niyetli düşüncelerinde. Sen cevap arayan biri değilsin. Kelime oyunu yaparak sürekli soru soran yoldan çıkarmaya çalışan birisin. Güya Allah'tan intikam almaya çalışıyorsun. En iyi intikamı o alır. İnsan ömrü kısa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Hacı kelime oyunu yapmayı bırak. Cümlelerinin sıralamasından niyetin çok belli oluyor. Evren Allah tarafından yaratılmıştır. Evren komple düzenden ibarettir. Kaos senin art niyetli düşüncelerinde. Sen cevap arayan biri değilsin. Kelime oyunu yaparak sürekli soru soran yoldan çıkarmaya çalışan birisin. Güya Allah'tan intikam almaya çalışıyorsun. En iyi intikamı o alır. İnsan ömrü kısa.
    niyet okuyacağına kanıt sun
  • Sen ne düşünüyorsun?
    Kanıt şu: Senin inancına karşılık benim inancım.

• quote:

Kanıt şu: Senin inancına karşılık benim inancım.
    mesele inanç meselesi değil, kanıt soruyorum ben. kişileri bırak ve kanıt sun eğer tartışacaksan, yoksa yazışmanın anlamı yok.
    Sen meselenin inanç meselesi olmadığına inanıyorsun. Ben meselenin inanç meselesi olduğuna inanıyorum. Senin inancına karşılık benim inancım.

• quote:

Sen meselenin inanç meselesi olmadığına inanıyorsun. Ben meselenin inanç meselesi olduğuna inanıyorum. Senin inancına karşılık benim inancım.
    ben kanıt soruyorum. ha eğer kanıt yok diyorsan yapacak bir şey yok ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 3 Eylül 2018; 7:24:8 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.