Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kanıt akla mantığa ayrıkı evrim teorisi. Evrimin teorik düşünce evreninde sıkışıp kalması, somut, fiziki, elle tutulur, gözle görülür, karşılaştırılabilir, deneyi yapılabılır, bilimsel, tekrarlanabilir, tesadüfi kanıtlarının olmaması geriye kalan akla mantığa uygun tek açıklamayı kanıt haline getiriyor; Evrenin ve içindeki canlıların Allah tarafından yaratıldığı gerçeğidir. Tabi biz müslümanlar evrim teorisi gibi bir dolambaçlı kanıta ihtiyacımız yok. Ama evrim inancına sahip kişiler de sürekli teorik düşünce evreninde dolaşıp duruyorlar. Kendilerini oyalıyorlar. Yeni dolambaçlı teoriler üretiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Kanıt akla mantığa ayrıkı evrim teorisi. Evrimin teorik düşünce evreninde sıkışıp kalması, somut, fiziki, elle tutulur, gözle görülür, karşılaştırılabilir, deneyi yapılabılır, bilimsel, tekrarlanabilir, tesadüfi kanıtlarının olmaması geriye kalan akla mantığa uygun tek açıklamayı kanıt haline getiriyor; Evrenin ve içindeki canlıların Allah tarafından yaratıldığı gerçeğidir. Tabi biz müslümanlar evrim teorisi gibi bir dolambaçlı kanıta ihtiyacımız yok. Ama evrim inancına sahip kişiler de sürekli teorik düşünce evreninde dolaşıp duruyorlar. Kendilerini oyalıyorlar. Yeni dolambaçlı teoriler üretiyorlar.
    Evrim canlıların değişimiyle alakalı bir kavram, test edilebilir. Tanrıyı nasıl test edeceksin, elle tutup gözle görebiliyor musun canlılar gibi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ulpi kullanıcısına yanıt
    Senin anlayabileceğin şekilde bir önceki mesajda evrimin teorisinin kendisini kanıt olarak sundum. Sen anlamazlıktan gelip sürekli dolanıp duruyorsun.

Evrimi nasıl test edeceksin? Evrimi destekleyen bu evrenden bir başka evren varmı elinde senin müdahalenin olmadığı, herşeyin tesadüfi olarak evrimleştiği bir evren varmı elle tutup gözle görebildiğin? Evrimi kanıtlamak adına giriştiğin her türlü deney bir müdahaledir,tasarımdır,bilinçlidir. Tesadüfi değildir. Kaldıki deneyler sonucunda kanıt da çıkmıyor.

• quote:

Senin anlayabileceğin şekilde bir önceki mesajda evrimin teorisinin kendisini kanıt olarak sundum. Sen anlamazlıktan gelip sürekli dolanıp duruyorsun.

Evrimi nasıl test edeceksin? Evrimi destekleyen bu evrenden bir başka evren varmı elinde senin müdahalenin olmadığı, herşeyin tesadüfi olarak evrimleştiği bir evren varmı elle tutup gözle görebildiğin? Evrimi kanıtlamak adına giriştiğin her türlü deney bir müdahaledir,tasarımdır,bilinçlidir. Tesadüfi değildir. Kaldıki deneyler sonucunda kanıt da çıkmıyor.
    Canlılar değişiyor mu değişmiyor mu bu görülebilir ama tanrı görülemez, aradaki fark bu.

gelenek-görenek
    kültür
    dil-atasözü-deyim

bunlar işte insanların hayatında yaşana yaşana yerleşen şeylerdir. bunun için canlı denilmişlerdir. öyle gelmiş öyle gidiyor lafı o kültüre yapılabilcek hakaretin nezaket çerçevesinde kaldım kılıfıdır kanıt olması için yazılı olması gerekiyor gibi bir anlatım yazıdan önce yaşananları yok saymaktır ki bu insanlıktarhinin yazısız kültürünü yok saymaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

gelenek-görenek
    kültür
    dil-atasözü-deyim

bunlar işte insanların hayatında yaşana yaşana yerleşen şeylerdir. bunun için canlı denilmişlerdir. öyle gelmiş öyle gidiyor lafı o kültüre yapılabilcek hakaretin nezaket çerçevesinde kaldım kılıfıdır kanıt olması için yazılı olması gerekiyor gibi bir anlatım yazıdan önce yaşananları yok saymaktır ki bu insanlıktarhinin yazısız kültürünü yok saymaktır
    Kültüre efsaneler de girebilir. Bebek doğar bu yaşanır ama bir yerden gelip bir yere gitmek kulaktan kulağa yayılabilir. Yani yaşanan bir şey efsaneleştirilerek aktarılmış olur.

Misal cern de yapılan deneyin sana yayılma şekli gibi. Halbuki deneyi yapan sen değilsindir. Bir başkasının deneyimleyip yazdığı şeyleri okur inanırsın.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Her nesil bir önceki nesilden farklı, tamamen aynı hiçbir nesil yok ki. Her bireyin bile farklı özellikleri var. Hatta yeni nesil uzun derler, nesiller böyle böyle farklılaşıyor işte. Kaldı ki burdaki asıl mesele şu, canlıları doğada gözleyebilirsin ama tanrıyı gözleyemezsin, evrim o yüzden bilimseldir ama tanrı dinseldir.

• quote:

Misal cern de yapılan deneyin sana yayılma şekli gibi. Halbuki deneyi yapan sen değilsindir. Bir başkasının deneyimleyip yazdığı şeyleri okur inanırsın.
    Adi üstünde deney. Gidip biz de deneyebiliriz, teleskopla gözlemek gibi. Gidip tanrıyı deney mekanında test edebilir miyiz?

Yine kelime oyunu yapmışsın. Canlıyla evrim aynı şeymiş gibi bir kelime oyunu. Doğada yaratılmış olan canlıları gözleyebilirsin. Ama atomların rastgele tesadüfi şekilde birleşerek uçan kuşa evrimleştiği sürecini başından sonuna gözlemleyemezsin. Çünkü öyle bir süreç yok. Bunu kanıtlamak adına yaptığın her bilimsel deney aslında evrimi inkar eder. Evrimin aleyhinedir. Deneyde tesadüfilik yoktur. Geriye senin açından tek bir açıklama kalıyor: Herşeyi Allah yaratmıştır.

Git dene ondan sonra yaz o zaman. Cernde atom çarpıştır gel hele bir. Bekliyoruz burda.

Ek: yine kelime oyunu yapmışsın. Cern de evrimi test etmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 3 Eylül 2018; 9:24:2 >
  • quote:

Yine kelime oyunu yapmışsın. Canlıyla evrim aynı şeymiş gibi bir kelime oyunu. Doğada yaratılmış olan canlıları gözleyebilirsin. Ama atomların rastgele tesadüfi şekilde birleşerek uçan kuşa evrimleştiği sürecini başından sonuna gözlemleyemezsin. Çünkü öyle bir süreç yok. Bunu kanıtlamak adına yaptığın her bilimsel deney aslında evrimi inkar eder. Evrimin aleyhinedir. Deneyde tesadüfilik yoktur. Geriye senin açından tek bir açıklama kalıyor: Herşeyi Allah yaratmıştır.
    Canlılar değişiyor mu bu görülür ama tanrı görülemez ki mesele bu.

Canlılar nasıl değişiyor ? Nasıl görüyorsun ?

Şu an daire çiziyoruz. Senin inancın sana benim inancım bana.

• quote:

Canlılar nasıl değişiyor ? Nasıl görüyorsun ?

Şu an daire çiziyoruz. Senin inancın sana benim inancım bana.
    Doğa gözlemi bile yapılabilir. Canlıları görebiliyoruz bakarız ki aynı mı farklı mı diye, insanlara bile bakabiliriz. Tanrıya nasıl bakacağız bunu ortaya koymadın daha.

İşte örnek ver. Evrimi ispatla bir deneyle. Nasıl farklılaşmış. Sadece gözlemleyerek bir kavşakta kırmızı ışıkta geçen arabalarla geçmeyen arabalar arasındaki farkı ortaya çıkaramazsın.

• Ulpi dostum kimse yazmış mı görmedim ama. Kanıt aramak biraz mantıksız gibi. Lâkin bir kanıt olsaydı herkes inanırdı. Ben bir müslüman olarak bedenimi yöneten ve her şeyi algılama mı sağlayan şeyin beynim olduğunu bilmeme rağmen bir ruhum olduğunu da hissediyorum. Bu da beni yaradanın varlığına ikna ediyor.

• Kaydedilmiş tarihten ötedede arkeolojik bulgularîn ışındada görüyoruz ki min. 20.000lık yıllık insanlığın kadim paganizm geçmişi var. Şeytan sümerde, mısırda, kartacada vs. her zaman varlığını sürdürmüs kadim pagan tanrısı olduğu aşikardır. Fakat insalığın son 4000yıllık ömründe görüyoruz ki ibrani dinlerinin nüfüzü apaçık. Ve ibranilerde Lucifer olarak kayıtlara gecirilmiştir. Peki ya insanlık nasıl olduda 20k lık pagan inanışlarını terkedip ibrani dinlerine oluk oluk göç etti? İsa' nın ve Muhammed' in hiç yaşamadığı apaçık bir gerçektir. Bunu burda anlatmayacağım ufak arastırmalarla doğru kaynaklardan elbette bulabilirsin. Ve ne kadar gòsterilen islamın ve hristiyanların Yahudilere her konuda engel olmaya çalışıldığı olsa da Bilinçli İfşadan başka bir şey değildir. 3 semavi dininde yahudiden çıkma olduğu apaçık belli ve kadim planların ürünü olduğu bellidir. Nasıl olduda min. 20k yıllık insanlık tarihinde Satan insanların saygı duyduğu baş tanrı iken şu an semitik dinlerin gölgeledeği ve aşşağıladığî iblis muamelesi gormeye başladı? Kabalanın kökeni nedir? Nereye dayanır? Ve neden kabalayı yahudi olmayan biri tam anlamıyla öğrenemez? Romaya hristiyanlığın yayılması yahudilere ne gibi yararları oldu? İslamın yahudilere zararları yararlarıyla boy ölçüşebilir mi? Neden peygamberlerin hayatı en ince detayına kadar pagan tanrılarından çalıntı? Semitik dinlerin tanrısı Yahwe/Elohim/Allah bilinçli mi? Yoksa bir enerji kollektifi mi? Enerji kollektifiyse bu kollektife kimler hakim? Neden son zamanlarda dünyada semitik dinler ve materyalizm hızla yayıldı? Neden hristiyanlığın, müslümanlığın ve materyalizmin başrol oyuncuları ibrani? Ortaçag avrupasında son büyük pagan temizliğinin amacı ne idi? Siyon Protokollerinde bahsedilenler bizler üzerinde nasıl bir etkiye sahip? Sadece yahudilerde bulunan birkaç gen çeşidi ve sadece yahudilerde bulunan ırsi hastalıkların kaynağı ne?

• Açıksası yorumları okumadım ama ben şu konuda kendi fikir belirtmek isterim.Sürekli yok sümerlerin destanları,mısırların hikayeleri işte Hristiyanlıkta,İslamda var diye bir konu geçiyor birbirlerinden etkilenmişler vs gibi yorumlar yapan çok oluyor.İslamda açıkça her kavime bir peygamber indirildiği ve hepsinin ayını dini tebliğ ettiği söylenir.onlarin anlattiklarinin da kuranla celişmesi düşünülemez.desteklemez.peygamberlerinin anlattiklariyla alakali olabilir.

Evrim konusunda canlıların bir değişim içinde oldukları bir gerçek bunu insanların işine yarayan bir nimet olarak görüyorum.Bizden 10.000 bin yıl önce yaşayan insanların hayat şartları ile bizimki bir değil.Canlıların çevre şartlarına uyum sağlaması sayesinde insanlar hayatta kalmıştır.Biz insanlar olarak diğer canlılara muhtaç bir varlığız.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.