Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tanrıyı hem görüp hem deney yapıp hem de akılla doğrulayabiliyor musun el cevab?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Evrimi bilmedigini söyleyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Evrimi bilmedigini söyleyebilirim.
    Bir de şöyle mantık kurmuş. Evrim yanlıştır, demek ki tanrı vardır. Şöyle de diyebiliriz; evrim yoksa ejderha vardır. Çok alakalı değil mi?

Tesadüf üzerinden evrimi eleştirmeye çalışmış. Evrimde tesadüften kasıt doğal şartlarda kendiliğinden olması ve envai çeşit sonuç ortaya çıkıp olasılıksal olmasıdır, hokus pokus değildir. Tesadüfen olmaz derken şapkadan pat diye tavşan çıkmazı kastediyorlar ama aslında kendileri böyle bir yaratılışı öngörüyorlar, ilginç.

Kavşaktan arabalar geçerken aradaki fark anlaşılmaz demiş. Milyonlarca yıldaki değişimi günübirlik anlayamazsın demeye getiriyor. İyi de arabaları kavşaktan geçerken görmek zorunlu değil ki. Işık hızıyla da araba geçse farkı göremezsin. Ama araba gözleme açık, gidip inceleyebilirsin. İşin temeli de bu gözleme açıklık meselesi, milyon yıllar işin teferruatıdır, işin aslı canlıların değiştiğinin görülebilir olmasıdır, milyon yılda kim kime dönüşmüş bu değildir. İşin temeli görülebildiği için milyon yıl kısmında doğrudan görmeye gerek kalmaz, çıkarım yapılır. Ama tanrıda çıkarım yapılamaz çünkü ortada görülmüyor ama canlılar ve değişimleri görülebilir. Canlılar ve değişimleri ortadayken bütün süreci görmek lazım diye yaklaşmak mantıklı değil, değişim görülüyorsa iş tamam evrim açısından.

hakaret sayılır dedim genlerinizde var
    yazdıklarımın tamamını oku düşün cevap ver yoksa yazışma burada bitsin
    en azından medeni bir şekilde bitmiş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

hakaret sayılır dedim genlerinizde var
    yazdıklarımın tamamını oku düşün cevap ver yoksa yazışma burada bitsin
    en azından medeni bir şekilde bitmiş olur
    Hocam okudum. Bazen olmuyorsa düzenin kuranı vardır diyorsunuz. Ben de bazen olmaması tanrı ile alakalı değil, olasılıksal bir şey diyorum. Maddi sebepler var yani.

bir kanundan bahsettin
    ben sana o kanunu sebebiyle açıkladım
    görmemiş gibi yaparak okudum demek
    lütfen yani tamam sabır büyük bir erdemdir
    buraya kadar nazeket sınırlarında geldik
    bazen iki tarafta anlaşamayacağını görmeli ve kesmeli değil mi
    devam ettikçe iş zıvanadan çıkıyor
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Hocam hani ahirette karşılığını alırsın denirya inananlar tarafından. İşte o arkadaş da bu mantığı sınamak istemiş. Mesela ben de bir örnek vereyim. Şimdi bana birisi bin dolar borç versin, ben ona ahirette 100 mislini vereceğim. Kimse kabul etmez. Peki ahirette cennet ve cehennem de benzer mantık değil mi, o neden kabul ediliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 4 Eylül 2018; 14:48:47 >
  • quote:

bir kanundan bahsettin
    ben sana o kanunu sebebiyle açıkladım
    görmemiş gibi yaparak okudum demek
    lütfen yani tamam sabır büyük bir erdemdir
    buraya kadar nazeket sınırlarında geldik
    bazen iki tarafta anlaşamayacağını görmeli ve kesmeli değil mi
    devam ettikçe iş zıvanadan çıkıyor
    Uygun şartları tanrı hazırlıyor ve şartlı olarak yaratıyor demek istediniz ve gerekçesi de uygun şartlarda her zaman olumlu sonuç alınamaması idi. Yani kanunu tanrıya bağlamak için bazen olmuyor diyorsunuz da bazen olmamaktan o kanunu tanrı koydu sonucuna nasıl ulaşacaksınız? Uygun ortamı tanrı kuruyor nasıl diyeceksiniz ki? Alakası var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 4 Eylül 2018; 14:50:41 >
    yanlışlık şurada

bir mahkeme yaşanacak
    kararı o mahkemeyi kuran verecek
    inanan da inanyan da burada yaptığından ötürü alacaği karşılığını tanrıya bırakmaz, cennete veya cehenneme gideceğini söylerse yanlış yapmış olur. arkadaşa bahsettiğim gibi tanrıcılık yapmış olur
  • quote:

yanlışlık şurada

bir mahkeme yaşanacak
    kararı o mahkemeyi kuran verecek
    inanan da inanyan da burada yaptığından ötürü alacaği karşılığını tanrıya bırakmaz, cennete veya cehenneme gideceğini söylerse yanlış yapmış olur. arkadaşa bahsettiğim gibi tanrıcılık yapmış olur
    İşte o mahkemede borcu da geri ödenecekse bu dünyada neden borç verip ahirette karşılığını almayı kabul etmez kimse? Mahkeme borcu geri ödettirmez mi? Mahkemeye güvenmemek değil mi bu?

baştan anlatayım

ilk insan adem(as)topraktan (balçık) yaratıldı.
    eşi havva ademin(as) bir kemiğinden yaratıldı ki, kadın erkeğe bunun için muhtaçtır. istisnalar kaideyi bozmaz. erkek kadına göre güçlüdür.
    ve insanlar arasındaki bu muhtaçlık kanunu tüm canlılar için de geçerlidir.
    her canlı kendine düşen vazifeyi yapar. kurulan fabrika hiç bir müdahele olmadan devamlı çalışır gibi görülür insan gözüne
    yaratıcının halifesi olan insanı diğer canlılarda ayıran cüzi irade verilerek düzenin devamının sağlanması vazifesini yüklenmiş olmasıdır. bunun için dünyada kötülükler, aksaklıklar olur. tanrının koyduğu canlıların birbirine muhtaçlık kanunu sebep-sonuç bağlamıyla çalışır. bağlamdaki değişiklikler tanrı tarafından insanları sınava tabii tutmadır. sınava göre insan sabır, gayret şükür gibi hallerle sınavı geçmeye çalışır inanan ve sonucu yine tanrıya bırakarak geçeceğini ümid eder, kalacağından da korkar.
    inanmayan için özellikle günümüzde ve bu forumda gördüğüm ilk anlattığım kanunu koyanı unutmayla başlıyor yanılgı tanrıyı unutan kendini de unutuyor devamlı sorduğum soru şu

tanrı-insan ilişkisi
    insan - telefon ilşkisi gibidir.
    ne zaman ki kullandığınız telefon sizin tanrıyı sorguladığınız gibi insanı sorgularsa o zaman bilim diye anlattıklarınız bir yerlere oturur
    sizce bu mümkün mü?

o borcu vermek sana emanet edileni rezil edecekse, sen borç vererek sana emanet edilenin rızkını çarçur edeceksen onun hesabını nasıl vereceksin

önce dinin emirlerini doğru anlayacaksınız
    ondan sonra çıkarım yapacaksınız
    dinin senden istediği ilk şart ahiret için kendi aileni sefil bir hayata mahkum etmek mi

ve yine sonucu biliyormuş gibi davranmayı da bırakmak gerek diyorum

anlaşılan bu sohbet yine mahkemede bitecek !!!! şaka
    İnsandan önceki canlının fosilleri nerde ? Sonra filden önceki canlının fosilleri nerde ? Fareden önceki canlının fosilleri nerde ? Kediden önceki canlının fosilleri nerde ? Deveden önceki canlının fosilleri nerde ? Bu liste böyle uzar gider. Yani yalnızca maymuna ve insana bakarak evrim var diyemezsin. Maymun insanın öncesiyse öncesiyle sonrası neden aynı anda bir arada ? neden Fil ile filin önceki hali bir arada değil ? neden kedinin farenin devenin önceki hali yok ? Desen bile bilimsel olmaz. Ben de ibadet eden insanları gözlemleyip demekki Allah var ki bunlar ibadet ediyorlar derim ve inanırım, benimki de bilimsel bir gözlem olmuş olur.

• İnanç psikolojik olarak insanı rahatlatır. Birinin seni gördüğünü,izlediğini,her adımından haberdar olduğunu bilmek güzel bir şey. Birinin seni koruduğunu bilmek güzel bir şey. 1 hesap gününün olduğuna inanmak, hesabı mahşere bırakmak ve Allaha havale etmek. Bunlar çok güzel şeyler aslında. vefat etmiş yakınlarınızı, annenizi,babanızı,çocuklarınızı bir gün tekrar göreceğinizi düşünmek. Buna inanarak yaşamınızı devam ettirmek güzel şeyler.

Şimdi 5 dakikalığına yukarıda saydıklarımın hepsinin aslında insanların uydurmaları olduğunu düşünün. Sizi hiç kimsenin izlemediğini, hiçbir suçunuzun kusurunuzun bir yerlere not edilmediğini, 1 hesap gününün olmadığını, vefat etmiş yakınlarınızın yok olup gittiğini, asla tekrar göremeyeceğinizi düşünün. Bugün annenize baktığınız son gün olduğunu, ölüp gideceğini ve asla bir araya gelemeyeceğinizi düşünün.

düşeceğiniz boşluğun büyüklüğünü hesap edin.

ben 1 yaratıcı,tasarımcı,tanrı (artık adı her neyse) olduğuna inanıyorum. Fakat yeryüzündeki hiçbir dinin tanrı sözü olduğuna inanmıyorum. Gerçekten hakkıyla araştırıp inanan, dahil olduğu dinin her şeyini bilen adama da büyük saygı duyuyorum.

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Goruyoruz ki cevap veremeyen hemen hakarete basliyor.

Sizin dininiz sorunluysa ben ne yapayim?

dininizin temel kavramina bile sorgusuzca iman etmen gerekirken, bunu yapamayip imansiz kaldiysan ben ne yapayim?

Daha inandiginizi soylediginiz seye bile suphe ile yaklasiyorsaniz bosuna inaniyorsunuz demektir.

Bakin sizin dinin peygamber kabul ettiklerinden ibrahim cocugunu bile kesebilecek kadar imanliyken, sizler dunyevi mallara taptiginizdan ahiret gercek dunyadir diyerek feragat edemiyorsunuz. Bu bile sizi dinden cikarir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 4 Eylül 2018; 15:24:11 >
    Atomların tesadüfen bir araya gelerek evrimleşip kuşa dönüştüğüne dair bir kanıt yok ulpi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 4 Eylül 2018; 15:24:32 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    İnsanları inandırıp mallarını alabildiğin sürece seni ve inanı bağlar. Böyle bir meydana okumaya giriştin diye kimsenin dininden dönmesini bekleyemezsin. Ha istersen bekleyebilirsin de. Bekle bakalım.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Sizler ahireti degil mallariniz dusunuyorsunuz.

Bu da demektir ki daha var dediginiz ahirete inanmiyor, tanriniza guvenmiyorsunuz.

Benim.amacim mal almak degil, inancinizin yanlis oldugunu, ve buna sizin bile inanmadiginizi gostermek.

Sanirim yeterince de gosteriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

İnsandan önceki canlının fosilleri nerde ? Sonra filden önceki canlının fosilleri nerde ? Fareden önceki canlının fosilleri nerde ? Kediden önceki canlının fosilleri nerde ? Deveden önceki canlının fosilleri nerde ? Bu liste böyle uzar gider. Yani yalnızca maymuna ve insana bakarak evrim var diyemezsin. Maymun insanın öncesiyse öncesiyle sonrası neden aynı anda bir arada ? neden Fil ile filin önceki hali bir arada değil ? neden kedinin farenin devenin önceki hali yok ? Desen bile bilimsel olmaz. Ben de ibadet eden insanları gözlemleyip demekki Allah var ki bunlar ibadet ediyorlar derim ve inanırım, benimki de bilimsel bir gözlem olmuş olur.
    fosili bırak da tanrının kanıtından bahset, konu evrim değil

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.