Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben senden tum mal varligini vermeni bekliyorum. uc bes kurus arasi ben de veriyorum.

eger sen bunu yapamiyorsan hic bosuna ahiret falan filan diye gelme.
  • wanowa W kullanıcısına yanıt
    ne yani? tanri insanlarin ibadetine muhtac mi diyorsun?

tanri insanlara muhtac mi diyorsun? tanri dedigin insanlarin aklederek dinin varligini bulup ibadet etmesine gereksinim duymaz.

burasi bile dusuncelerinizin yanlis oldugunu gosterir.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tanrı insanların duaları ve ibadetleriyle ayakta durmuyor, biz ibadetle ona bağlılığımızı gösteriyoruz

peki niye senin dualarini, ibadetlerini istiyor?
    mesajı okumadan yanıtlıyorsun galiba. Dua, Allah'ın varlığının kabulünün gostergesi ve isteklerimizin kapısıdır. İbadet de bağlılığımızı gösterir.

• Johnson22 kullanıcısına yanıt
    İlk maddenin varlığının sağlanabilmesi için bir kudrete gerek olduğunu fark edince döngü bitiyor.

İlk madde hep vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parakazanma69 P kullanıcısına yanıt
    Öyle deyince savunmaları 'babam kabe imami, annem hz. Haticenin soyundan, Kur'anı 25284 kere hatim ettim, bunu insan da yazabilir, zaten çok hata var'

• agtr A kullanıcısına yanıt
    İlk madde hep vardı deyince mantıklı da, Tanrı hep vardı deyince 'olurmu öyle şey mq kendini mi yaratti'

anladim anlamasina da sen soruyu anlamamissin.

allah niye senin dualarina ihtiyac duyuyor?

ne guzel kendi kendine takiliyormus, hic birseye ihtiyaci yokmus birden su insanlari yaratayim da bana dua etsinler mi demis?

sorsak dualarimiza ihtiyaci yok dersiniz. peki oyleyse niye yakmakla tehdit ediyor? yoksa arada baska yaraticilar var da kendi aralarinda en cok dua alma yarismasi mi duzenlemisler?
    Secde 9. Ayet. Allah insana kendi ruhundan da üfledi. Biz de Allah kadar olmasa da kısmen görüp, duyabiliyor; senin soruna gelecek olursak tanınmak istiyoruz. Her insan tanınmak ister, şöhret ister. Sebepsizce olsa bile. Bu istek de Allah'ın bize kendi ruhundan uflemesinden.

• zaman ve mekan otesini bilmedikce bu sorular sadece sinirlarimiz icerisinde kalacak
  • "Tüm kâhinatı Tanrı yarattı." diyen arkadaşlarıma bir sorum var:
    Neden tüm kâhinatı yaratanın tanrı olduğuna inanalım? Neden belki de bizden üstün bir uzaylı ırkının yapmış olduğu simülasyon olmasın bu evren? Kulağa saçma gelmesin. En az tanrı teorisi kadar geçerli bir teoridir bu. Ha diyecekseniz "O uzaylıları kim yarattı?" ben de: "Onlar doğmamış ve doğurmamışlardır." der çıkarım işin içinden. (Tanıdık geldi mi? )

Mantıklı cevaplarınızı bekliyorum. Bunun kesinlikle tanrı olduğuna inandırın beni.
  • MrAequor kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazımı 'kâinat'. Evet, geçici bir simulasyondayiz. Senin üstün uzaylı ırkı deyip; doğmamış ve doğurmamış, evreni bu şekilde mükemmel dizayn etmiş, ezel ve ebedde var olan, insanları yaratıp evren denilen simulasyona koyan varlığa biz Allah diyoruz. Böyle güçe sahip olup evreni kontrol eden birden fazla varlık olamaz, bir bedende birçok baş olamayacağı gibi. Bu tek varlık da tanrıdır.

• Lien- kullanıcısına yanıt
    Politik yahut portakal demeye çalıştınız zannedersem zira dilimizde politikal diye bir sözcük bulunmamakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanibene

Şimdi inanmama gereği duyan arkadaşlar merak ediyorum sana yaratıcının yap dediği seylerin hangisi sana zarar veriyor. Diyorki namaz kıl temizlen oruç tut salavat getir Allahin varlığına inan anneni babanı hoş tut vb. gibi birçok insan vücud sağlığı ve iyi insan olma yolunda belli emirler. Sana bunları inkar hiçbirşey kazandirmaz ölüm var hepimiz biliyoruz ölümden sonra hayat belki var belki yok gören yaşayıp dönüp anlatan varmı yok. Simdi gelelim neticeye inkar sana ne kazandirabilir iman sana ne kazandirabilir. Diyelim Allah yok kitaplarida birileri yazdı olabilirmi bal gibi olabilir peki sen bunları yok sayıp yaşar ve ölürsen ne olur bilmiyoruz. Peki var sayip ona göre yaşamaya gayret edersen ne olur onuda bilmiyoruz. Ama var ve ona göre yaşarsan cennete gidebilme ihtimalin var. Yaratıcı var gibi yaşadın ama yokmuş noldu şimdi iyi bi insan olarak yaşadın öldün kaybın ne olabilirki. Burdaki ince çizgi ya varsa cümlesidir. İnkar kimseye birşey kazandirmaz iman çok şey kazandirabilir.

Kendini kandırırsın. Bir insanın içinde inanma yoksa hadi namaz kıl zararı yok demenin bir anlamı yok. Zaten inanmayanlar inandıkları zamandan farklı bir şeyi yapmıyor. Belki domuz falan tadına bakmışlardır maksimum bu. Senin dediğin aynı zaman da ya varsa? Mantığına geliyor keza buda kandırmacadır. Allahı kandıracağanı toptan red ediyor. İkincisi dinlerde ki ahlak anlayışı dinin kendisinden gelmeyen de novo insan içinde olan bir düzendir. Platon daha İsa çıkmadan etik hakkında 1000 sayfa kitap yazmıştır belki. Keza dinlerin ahlak anlayışı veya hukuk anlayışı stabil değildir. Cadı diye yakan kilise bugün eşcinsellere okey demeye başladı keza islamda kadınları kapatırken şimdi avukat olmaya başladı. İslamda miras hukukunu bügün TR de uygulamaya kalksanız millet birbirini boğazlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah savunucularının büyük kısmı allah diye yazıyor tanrının ismini. Siz körü körüne inanmaya devam edin. Oldüğünüz için değil söylendiği için iyi olmaya çalışın. Bu arada kitabınızdaki "hayatta inanmam, imkansız " diyeceğiniz yanlışları da görmezden gelin.

Din ve mitoloji ile ilgili özel adlar büyük harfle başlar: Tanrı, Allah, İlah, Cebrail, Zeus, Osiris, Kibele vb.
  • İnsan o kadar zeki bir canlı ki bütün evreni onun için yaratılmış olarak görüyor. Bu EGO insanlarda olduğu sürece bir şey anlatamazsınız. Zaten kültürden bağımsız mantıklı bir şekilde tarafsız bir analiz yapınca din ve tanrının olmadığı çok net bellidir, aksini düşünen kendi ruhunu tatmin etmek için siyaset tartışmasında olduğu gibi ters şekilde savunmaya çalışacaktır. İnsan zeki bir hayvan türüdür evet iq su bilindiği kadarıyla diğer hayvanlardan daha yüksektir ancak kulakları daha iyi duymaz yada gözleri daha iyi görmez, insan mükemmel yada zirvede olan bir canlı değildir. İlk önce 20 derecelik bekış açısını 360 dereceye çıkarabilek gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.