Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senin plakta çok leke var aynı yerlerde takılıp duruyor
    bir şey yazmadan önce lütfen bir cümleyi kaç tekrarda anladığını söyle ki karşına çıkacak hazırlıklı olsun
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Belki anlar da 2-3 sevaba girerim diye uğraşıyorum😄 ama hep başa sarmakta ısrarcı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    yarım yamalak bilginle, yarım yamalak okumayla kitabı ortadan değerlendiriken bilim farının da içine düşünce böyle yamuluyor insan

islamı anlamak istiyorsan en baştan kabullenerek gideceksin
    kabullenmediğin ayette dur arkadaş diyecek kalbin mutmain oluncaya kadar o ayeti irdeleyeceksin
  • wanowa W kullanıcısına yanıt
    mesajlarıma bakarsan hep bunlarla uğraşıyorum
    ama ben bunun gibi islamı öğrenip çıkanlardan ziyade kelime oyunlarıyla kandırılmak istenenler için yazıyorum
    zira islamdan dönenin hakiki imanı tatmışsa kurtulma ihtimali yok
    bunlar bozulmuş tereyağı
    sakın ola tatmaya kalkma zehirlenirsin
  • Buradaki ateistlerin amacı üzüm yemek değil bekçiyi dövmek. O yüzden bunlara Nasreddin Hoca gibi cevap vermek lazım.

Nasreddin Hoca'ya birisi gelmiş demiş ki; Hocam bir tepsi baklava gidiyor demiş. Hocam da bana ne demiş. Adam ama hocam size gidiyor deyince, öyleyse sana ne demiş.

İnanmıyorsan bize ne, bizim inancımızdan size ne. Yo eğer cehennemin olmadığına kendinizi iknaya çalışıyorsanız, gidin ateist forumlarında kendinizi bol bol gaza getirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyor musun mesele din değil

Mesele Tanrı / Tanrılar da değil

Mesele yaratıcı

Yanlış anlamayın ama sistemsel döngülerin olduğu yerlerde ben tesadüf seçeneğine hiç bir zaman sıcak bakamadım

anlamak istedim gerçekten ateizmi anlamak istedim yok, olmuyor çok delice geliyor, aptalca diyemem delice diyebilirim,

fakat deizm mantıklı geliyor.

Yanı sıra Elon Musk'un söyleyişi de mantıklı geliyor

%99 Similasyon ürünü olduğumuzu söyler ki bana belkide en mantıklı gelen seçenek bu.

Çünkü biz hızla kendimizi simule etmek için uğraşıyoruz ve hızla grafikleri , yapay zekayı ve daha nicelerini geliştirmeye çalışıyoruz

Peki ya başka bir uygarlık bunu yaptıysa?

Ya şuan ki dünyamız basit bir lise projesinden ibaretse,? Tipik The Sims Oyununun 10000 versiyonuysak ?

Yani sadece bir kaç yüz yıl sonra böyle bir dünyanın kolaylıkla oluşturabileceğini hatta ve hatta bunun similasyon öğesinden ibaret olacağını düşünürsek sistemdeki hatalarını görmemizi,algılamamızı de engelleyebilirler.

• ulpi kullanıcısına yanıt
    baştan dedim ki deniz kızını tanrı görmek istersen görebilirsin
    benim için hava hoş
    kabirden sonra deniz kızı yardımcın olsun
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Bu cezalar inananlar için sizinki öteki tarafta, kaldı ki bugünlerde bu cezaları uygulayan ülke var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nil2014 -- 5 Eylül 2018; 14:54:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kitabın neresinde namaz kılmayanları öldürün diye birşey yazıyor açıklarmısın.

Ek olarak Tanrıya inanmıyorum diyenlerin, neye inandıklarını hep merak etmişimdir. Hiçbirşeye mi inanmıyorlar yoksa evrime mi yoksa farklı şeyleremi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Adı üstünde hadis diyorsunuz. Ortalıkta hadis olarak dolaşan tonla yalan yanlış bilgi var:) Müslüman birine kesin şu var ya da Tanrı böyle söyledi gibi argümanları kabul ettirebilmeniz için verdiğiniz örneklerin Kuran'dan olması gerekir. Her ne kadar toparlanmış olsa da (Buhari, Tebrizi vb.) hadisler için %100 kesin ve doğru bir kaynak yoktur.

Ek olarak Kuran bir kişiyi öldürmenin çok büyük bir günah olduğunu söyler. Hadis ve ayet arasında seçim yapılamayacağına göre Müslümanlıkta kimseyi (savaş durumları hariç) öldürün diye bir tabir geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnksvl -- 5 Eylül 2018; 15:10:52 >

• Güzel konu yine bir yerden başlamış ama fazla sürmüyor.. hemen kaldırılıyor..tabi iş hakarete inançlara saldırıya vardığı için yönetim kaldırmak zorunda kalıyor herhalde.. eğer bu şekilde saygılı düzgün yazışılırsa sanırım herkesin fikirlerini ifade edebileceği uzun bir konu başlığı olur..

Kanu Tanrı İnancı..

İnanç... adı üstünde.. hiç bir bilimsel veriye dayanmayan dayanması da gerekmeyen şeydir İnanç..
    çünkü var olduğu kanıtlanmış olsa onun adı İnanç olmazdı.. tartışılmazdı..
    basit bir örnekle 2 kere 2 nin 4 olduğuna inanıyorum demeyiz.. 2 kere 2 eşittir 4 tür deriz.
    İsteyen inanır isteyen inanmaz.. günümüz bilgi seviyesinde maalesef bunun cevabı yok?

Din konusu ise elimizde kitaplar var.. son kitap Kuran'ın ise ALLAH ın sözleri olduğu söyleniyor..

işte bu nokta da tartışılabilir..
    Allah, inananlar tarafından herşeye gücü yeten, kusursuz, adil bir yaratıcı olarak tasvir edilirken Kitaplarda Allah'ın bu tasvirine uymayan tezatlar ile karşılaşıyor insan.

Dolayısıyla dinlerin insan eliyle ortaya çıkarıldığı çok net görünüyor.. bu kadar delil varken hala dinlere inanmak bu yüzyılda bana çok mantıklı gelmiyor

Günümüz bilgi seviyesinde insanlığın 2 ayrı görüşe kadar düşmüş olması gerekirdi.

Allah'a inananlar ve İnanmayanlar..

gerisini çoktan çözebilmiş olmalıydık
    Demek ki bi 100 yıl daha sürecek bu iş..

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

1 - tek olması eşinin ve benzerinin olmaması
    iki tanrı olsaydı bugüne kadar gelen düzenin kurulma ihtimali bile olmazdı

2 - hiçbir şeye muhtaç olmaması
    muhtaç olan tanrı olma vasfını yitirir zira zayıflık belirtisidir

3- her şeyin ona muhtaç olması
    kurulan düzen ne kadar mükemmel olursa olsun bir yerde kontrol eden bir güce muhtaçtır

4- doğma ve doğurma gibi bir zorunluluğu olmamalı
    muhtaçlık olarak da açıklanabilir
    ama ben görünüp kaybolma olarak bakmak istiyorum. güneş gibi çok güçlü gibi görünen güneş batıp kayboluyor, doğup görünüyorsa gücü bir şeylere yetmediği içindir.

5 - her şeye gücü yeten olmalı
    başka türlü tanrı zaten kabul görmez
    siz benim dedigimden cok bagimsiz cevaplar veriyorsunuz maalesef neyse onemli degil isteyen istedigine inanir

• Kanıttan kasıt nedir ben anlamadım. Eğer Allahın izlerini arıyorsanız, bütün dünya, herşey her anımız her günümüz, her hücremiz, evrenden atoma kadar bu izlerle dolu. Yoksa, çıkıp yaratıcının ben sizin tanrınızım demesinimi bekliyorsunuz. Yada size bir kağıtta tanrının formülününmü verilmesini bekliyorsunuz. Böyle birşey olsaydı, O zaman imtihan diye bişey olmazdı ki. Gerçeği elbet öldükten sonra öğreneceğiz. Şunun şurasında ne kaldıki, en çok yaşayan 70-80 yıl yaşıyor. Sonrası ölüm. Yaşlanıp hastalanıp ölmek için yalvaran çook insan var. İyiki ölüm var. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

Kanıttan kasıt nedir ben anlamadım. Eğer Allahın izlerini arıyorsanız, bütün dünya, herşey her anımız her günümüz, her hücremiz, evrenden atoma kadar bu izlerle dolu. Yoksa, çıkıp yaratıcının ben sizin tanrınızım demesinimi bekliyorsunuz. Yada size bir kağıtta tanrının formülününmü verilmesini bekliyorsunuz. Böyle birşey olsaydı, O zaman imtihan diye bişey olmazdı ki. Gerçeği elbet öldükten sonra öğreneceğiz. Şunun şurasında ne kaldıki, en çok yaşayan 70-80 yıl yaşıyor. Sonrası ölüm. Yaşlanıp hastalanıp ölmek için yalvaran çook insan var. İyiki ölüm var. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim.
    tam olarak nerede allahin izi ben hiç rastlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Körler göremez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

iyi de bu kanıt değil ki. insan bir fikre ihtiyaç duyuyor ve o fikri ortaya atıyor, bu nasıl kanıt olsun?

Dostum bence bi kanit aramaya calisma. Eger apacik fiziksel bir kanit olsaydi herkes inanir, herkes musluman olur, herkes en iyisini yapardi.

Ancak bize bildirilen sudur ki, bu bir imtihan. Bu imtihandan gecme ya da kalma, cennet ya da cehennem var.

Ote yandan, inanan icin evrenin tamami kanit niteliginde. Sana tavsiyem, dene. Yoksa zaten kaybedecegin hicbisey yok. Peki ya varsa?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.