Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tevrat ve İncil’e göre dinden dönenlerin öldürülmesi gerekir. Allah’ın Elçisi, henüz vahiy inmeyen hususlarda önceki şeriatlara uymakla emrolunduğu için, bir müddet dinden dönenlerin öldürülmesine hükmetmiştir. Kendisinden bu yönde rivayet edilen hadisler, bunun varlığını göstermektedir. Ancak daha sonra bu hüküm Kur’ân ile neshedilmiştir.

Kur'an'da böyle bir hüküm yok. Dinden dönenlerin cehennemde büyük azaplar çekeceği geçiyor.

Maide 32:'Kim bir canı, başka bir cana ya da yeryüzünde fesat çıkarmasına karşılık olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur.'

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçenlerde bizim çöpü atmadım içinde meyveler verdı yenmeyecek durumda kapattım ağzını 5 gün sonra aaaa bi baktım sinekler binlerce nasıl sevindim anlatamam meyveleri yeseydim meyve olarak kalacaklardı ama ben onları yarattım ve onlara dedim ki kimseye muhtaç değilsiniz vicdanınız neye karar veriyorsa öyle yaşayın (DEVAMI SONRA İŞİM ÇIKTI)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Körler göremez.
    xd
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

yok hocam. 5 duyunun tamamı ve aletlerle ölçmeyi de kastediyorum. hani hep derlerya havayı da görmüyoruz diye. ama rüzgarı hissediyoruz basbaya. tanrı da böyle hissedilebiliyor mu? mesela hava sıkıştırılabiliyor, deney yapılabiliyor, balon bile şişiriliyor, gayet somut bir şey. tanrı öyle mi?

Kardeş niye ALLAH'a ısrarla TANRI diyorsun ? Allah asla yarattıklarına benzemez, mekanı yoktur her yerdedir bizim gibi zaman kavramı yoktur ve yarattıkları onu göremezler onu sadece Cennet'e gitmeye hak kazanan inananlar görecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanmamakta ısrarcı olanların son derece cesur kişiler olduğunu düşünüyorum. Her insanın mevki makam, yaş, tecrübe ve dine bakışı fark etmeksizin en başta kabullenmesi gereken şey son derece aciz bir varlık olduğudur. Bunu göremeyen, kabul etmeyen, kendine itiraf etmeyen kişinin böbürlenmesi, kabarması, olur olmaz herşeye diklenmesi son derece normaldir. Kendisini ortaya koyan gücü anne ve babası olarak gören kişi, kendi çocuğu olduğunda kendisini ne denli güçlü görüyor mesela? Kendisini bir yaratıcıyı idrak edebilmek için delil aramaya iten dürtünün kaynağını araştırıyor mu? Evvela herhangi bir konuya inanmak, iman etmek kavram olarak neyi ifade ediyor bunu araştırmış mı? Ben şu açıklamayı mantıklı bulmuyorum, bu açıklama onu kanıtlamaz, bunu kanıtlamaz gibi yaklaşımlar tam kelime anlamıyla akıl tutulmasının ve insanın aslında ne kadar aciz olduğunun kanıtı. Gözümle görmeden inanmam diyenler gözün sadece bir duyu organı olduğunun ve algıladığı görüntüyü beyine nasıl aktardığını ve beyinde bu görüntünün hangi şartlarda işlenerek bilgiye, anıya vs dönüştüğünü hiç düşündü mü? Allah'a iman etmek için O'nu haşa bir madde gibi görmek isteyenler, bu iş öyle bir şey olsaydı ebedi kalınacak cennet ve cehennem'in bir anlamı olur muydu? Cennet ve cehenneme de inanmayanlar, bir ay çalışıyorsun maaş veriyorlar, çalışmazsan vermiyorlar. Babana iyi davranırsan mirasından veriyor, davranamzsan mirasından sırnık koklatmıyor. Yani ne yaparsan bir karşılığı oluyor. Sen bu dünyada tonla şerefsizliki hadszlik yapacaksın ve lüp gittiğinde hiç bir şekilde ceza ile karşılaşmayacığını mı düşünüyorsun? O zaman insanların hatta hayvanların bile taklit ettiği adalet sisteminin temeli nereye dayanıyor? İnanmak, inanmamak konusunun kişinin özgür iradesine bırakılmasının sebebi ve hikmeti inanmıyorum ulan diyip kestirip atabil diye değil, bu işin sonucuna bizzat sen katlan diyedir. Ben sana güneş verdim, hava verdim, su verdim, toprak verdim. Sen bunların zerresini yoktan var etmekte acizsin, aynı şekilde bunlarıdan herhangi biri olmazsa yok olup gidersin. Ama sen bunları görmeyip ısrarla bana asi olursan bedelini ödetirim diye ikaz ediyor. İşte o yüzden en başta dediğim gibi inanmamak büyük cesarettir. Fakat sonu ebediyen azaptır, sonsuza kadar cehennemde tekrar tekrar dirildilip yakılmak, sonsuz acılara dayanacak gücü kendinde bulmak gerçekten büyük cesarettir. Fakat akılsız olan da akılsızlığının cezasını çekecektir. Bazıları yaratıcı mahlukatı azap etmek için yaratmadı, o affedicidir, her halükarda affeder diyip yatış modunda bir hayat sürüyor. Maalesef bunların da sonu son derece vahim olacaktır. Bu işleri benden çok daha iyi bilen, kaynağıyla, mantığıyla takır takır açıklayan kişiler var, hem youtube da hem instagramda. Merak edenler onlardan bilgi alabilir. Kafasının dikine giden her halükarda hüsranı bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Evet, belirli yaşını geçmiş,akıl sağlığı yerinde olup müslüman olmadan ölen herkes cehenneme gidecek. Çünkü her insan düşünür, doğru yolu bulmaya çalışırsa bulur. He bu demek olmuyor ki 1.5 milyar müslüman cennete gidecek. Kendini şöyle düşünmeli, ben başka bir dine mensup ülkede dogsaydim, iradem sonradan düşünüp doğruyu bulmaya yeter miydi? Cevabı hayır ise babadan oğula Müslümanlık insanı kurtaramaz. insanın kendi iradesiyle düşünüp doğruyu bulması gerekiyor, başkaları yapıyor diye ibadet etmenin, çevrem bu dine inanıyor Müslüman olmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.
    Diyenin arastirmadan dine inanma ironisi

Neyse kardesim sana dicek lafim yok tertemiz beynin varmis gule gule kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Johnson22 kullanıcısına yanıt
    Bu, eksiğin dinde değil insanda olduğunu gosterir. Hâşâ beni görmeden tanımadan hakkımda düşüncen olduğuna göre sende de tanrının sıfatlarından birkaç tane var

• X kare kullanıcısına yanıt
    Ilahi bir güç olduğuna inanıyorsan(k) kurana inanıp şimdi ortada dolaşan hadislere inanmamak gibi bir seçeneğimiz var. Kuran vahiy yoluyla inen ve indiği an yazıya geçirilen bir kitap. Anca hadisler 200 yıl sonra aktarılma yazıya geçirilen kaynak.

Kuranda ölüm hükmü var doğru ama sebebini açıklıyor bir önce veya bir sonraki ayette. Direkt dinden çıkanı öldürün diye bir ayet yok. Hatta adalet mekanizması çok gelişmiştir birini suçlu saymak için şahitler ister. Şu an bile bu adalet mekanizması yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah tanrının belasını versin
  • "Eğer sizin dedikleriniz doğru ise benim bir zararım olmaz ya benim dediğim doğru ise, o zaman siz çok zarar edersiniz.” Hz. Ali (RA). (Bunu Allah'a inanmayan birine cevap olarak vermiştir.)

Allah'a şükürler olsun iman ettik. Farz ibadetlerini çok şükür aksatmadan yapıyorum. Bu benim hayatımdan inanın hiçbir şey götürmüyor. Hatta manevi olarak kendimi daha iyi hissediyorum. Tabi ki günahlarımız çok. Allah affetsin. Zaten günah işlemeyenler Peygamber oluyor.

Demek istediğim, fani dünya ve belli bir yaşa kadar yaşanıyor. Bu ibadetler hayatımdan hiçbir şey götürmüyor dediğim gibi. Yani sizin dediğiniz gibi Allah yok ise (haşa) benim buradaki zararım ne olacak. ?

Ya Allah var ise siz ne yapacaksınız. ?

Ayrıca, çevremde çok ateist var. Ortak noktaları sadece İslam düşmanlığı. Diğer dinlere ve inanışlara bu kadar saldırmıyorlar. Umarım anlamışlardır ne demek istediğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moon Star Turkey

"Eğer sizin dedikleriniz doğru ise benim bir zararım olmaz ya benim dediğim doğru ise, o zaman siz çok zarar edersiniz.” Hz. Ali (RA). (Bunu Allah'a inanmayan birine cevap olarak vermiştir.)

Allah'a şükürler olsun iman ettik. Farz ibadetlerini çok şükür aksatmadan yapıyorum. Bu benim hayatımdan inanın hiçbir şey götürmüyor. Hatta manevi olarak kendimi daha iyi hissediyorum. Tabi ki günahlarımız çok. Allah affetsin. Zaten günah işlemeyenler Peygamber oluyor.

Demek istediğim, fani dünya ve belli bir yaşa kadar yaşanıyor. Bu ibadetler hayatımdan hiçbir şey götürmüyor dediğim gibi. Yani sizin dediğiniz gibi Allah yok ise (haşa) benim buradaki zararım ne olacak. ?

Ya Allah var ise siz ne yapacaksınız. ?

Ayrıca, çevremde çok ateist var. Ortak noktaları sadece İslam düşmanlığı. Diğer dinlere ve inanışlara bu kadar saldırmıyorlar. Umarım anlamışlardır ne demek istediğimi.
    Ateist olmayan biri olarak şu mantığı da hiç anlamış değilim.

Dostum yapma allasen din inanç işidir. Pazarlık işi değil ki

Ya nasıl olsa hiçbir şey kaybetmezsin öylesine inandım ayağında takıl mantığı çok saçma

yani sen bunu ateiste söylersen ateistte senin inancını sorgular yani , gerçekten sen inanıyor musun yoksa risk almak istemediğin için mi inanmış rolü yapıyorsun ?

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    Yahu pazarlık ne alaka. Nerden çıkardın böyle bir şeyi.
    Kayıtsız şartsız iman ettim yaradana. Pazarlık konusu yada öylesine takılıyorum mantığı ile ne kadar samimi olabilirsin. Yada nereye kadar götürebilirsiniz.
    Bakın şunu diyorum size. Farz ibadetlerini çok şükür aksatmadan yapabiliyorum ama cennet e gideceğim de garanti değil. Bunu sadece Allah bilir. Amel defteri namaz ile açılacak. Hatta kıldığın namazdan bile sorguya çekileceksin. O kadar çok şey varki yazacağım buralara sığmaz.
    Açıkcası çok saçma bir cevap ile karşıma çıktınız.

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Benim plakta sorun yok da sizin gramafon gitmis durumda. Hala sarkinin disinda farkli seyler calip duruyor.

Ama verilmesi gereken cevabi veremiyor

• nil2014 kullanıcısına yanıt
    Boyle soyleyin birsey demem.

Ama bana gelip de allah tanridir, ahiret vardir gibi batıl inanclari savunmayin.

• wanowa W kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki kuran kuranin soylediginin aksine anlasilmaz

Eee bu durumda neye inaniyorsunuz? Ne dedigini anlamadiginiz bir kitaba mi?

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ben yaptigim is nedeniyle kuranin yalan veya yanlis bilgi verdigini o kadar emin olarak biliyorum ki bu kadar rahat yazabiliyorum.

Eger bir gun bilimin ne oldugunu anlarsaniz yalanlari siz de gorebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Pekmez

quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

yok hocam. 5 duyunun tamamı ve aletlerle ölçmeyi de kastediyorum. hani hep derlerya havayı da görmüyoruz diye. ama rüzgarı hissediyoruz basbaya. tanrı da böyle hissedilebiliyor mu? mesela hava sıkıştırılabiliyor, deney yapılabiliyor, balon bile şişiriliyor, gayet somut bir şey. tanrı öyle mi?

Kardeş niye ALLAH'a ısrarla TANRI diyorsun ? Allah asla yarattıklarına benzemez, mekanı yoktur her yerdedir bizim gibi zaman kavramı yoktur ve yarattıkları onu göremezler onu sadece Cennet'e gitmeye hak kazanan inananlar görecektir

Alıntıları Göster
    Kendi inancına göre yaratan güce Tanrı demesinin sakıncası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 5 Eylül 2018; 17:49:30 >

Yahu madem tanri diyorsun, e o zaman niye ihtiyac duydugunu aciklamak zorundasin.

Madem tanri meleklerle ne isi var, niye melekere ihtiyac duymus? İhtiyac duyan sey nasil tanri olur? Bunu aciklayabilmelisin.

Siz bunu aciklayamadiginiz icin konuyu farkli yonlere cekmek istiyorsunuz. Buyrun aciklayin.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yazdığımdan bunu anladıysan hayırlı işler bol güneşler.

Anlaşılan baska birsey yok

Anca egip, bukup kelimeye 80 anlam verip 67. anlami kullananlar anliyor sanirim.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.