Şimdi Ara

Tapu'daki bu cumle ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YÖN. PLANI: Y. PLANI: 1997

bu yıl neyı belırtıyor? bina yapılıs yılını mı? yoksa baska birsey mi?

• Muhtemelen bina kat mülkiyetine geçirilmemiş. Yön.Planı (müteahhit firmanın bina ile ilgili belirlemiş olduğu yönetim planıdır) daireyi alırken tapuda imza atıldığı içinde kat malikleri bunu kabul etmiş olur. Ancak kat irtifakının süresi 10 senedir. Bahsini ettiğiniz süre 10 seneden eskidir, bu nedenle müteahhitin yönetim planı saf dışı kalmıştır. Bildiğim kadarıyla durum bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaturkakafa

Muhtemelen bina kat mülkiyetine geçirilmemiş. Yön.Planı (müteahhit firmanın bina ile ilgili belirlemiş olduğu yönetim planıdır) daireyi alırken tapuda imza atıldığı içinde kat malikleri bunu kabul etmiş olur. Ancak kat irtifakının süresi 10 senedir. Bahsini ettiğiniz süre 10 seneden eskidir, bu nedenle müteahhitin yönetim planı saf dışı kalmıştır. Bildiğim kadarıyla durum bu

cevap icin tesekkur ederim ama biraz daha `halk dili` ile yani basit bir sekilde ifade edebilir misin?
    ben o rakami gorunce tapuda, binanin yasini ogrenebilirim diye tahmin etmistim. bu rakam onu temsil etmiyor mu?
  • Düz mantık bunu temsil eder. Ancak inşaat yapım ge teslim süreleri bazen çok uzun olabiliyor. Bu nedenle kesin yapım yılı demek yanlış olur. En doğru cevabı tapu dairesinden alırsınız bu sorunuza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Düz mantık bunu temsil eder. Ancak inşaat yapım ge teslim süreleri bazen çok uzun olabiliyor. Bu nedenle kesin yapım yılı demek yanlış olur. En doğru cevabı tapu dairesinden alırsınız bu sorunuza.

yani 97 yazsa bile yil olarak, adam 2005'te de insaat baslamis ve bitirmis olabilir demek mi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

quote:

Düz mantık bunu temsil eder. Ancak inşaat yapım ge teslim süreleri bazen çok uzun olabiliyor. Bu nedenle kesin yapım yılı demek yanlış olur. En doğru cevabı tapu dairesinden alırsınız bu sorunuza.

yani 97 yazsa bile yil olarak, adam 2005'te de insaat baslamis ve bitirmis olabilir demek mi bu?

Hocam direk öyle denemez. O işler biraz çetrefilli. Normalde binaya başladığında tapuda kat irtifakı oluşturursun ve buradan satış yaparsan bunu yönetim planı ile tapuya işlersin. Normal şartlarda bir inşaatın bitiş süresi 5 senedir. 5 sene içinde inşaatın belediyeye bittiği bildirilmelidir. Bu durumda en fazla 2002 tarihine ulaşılır. Yalnız bazı durumlarda (bu durumun adının ne olduğu önemli değildir). Müteahhit 5 sene içinde inşaatı bitir(e)meyebilir. Bu durumda da belediyeden revize proje geçirir ve tekrar süre uzatmaya gidebilir. Gibi gibi o nedenle sizin sorunuza tapudakiler dışında kimse net bir şey söyleyemez. İnşaatın yapım hikayesini bilemeyiz en nihayetinde. Tapudan öğrenmek istemiyorsanız, belediyeden öğrenin. Ancak mutlaka resmi bir kuruma sorun, burada size verilecek cevaplar sizi inşaat bitiş tarihine ulaştır(a)maz.

• Yönetim planı binanın nasıl yönetileceğinin yazdığı evraktır, kat irtifakı kurulurken tapu dairesi kat maliklerinden ister.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Ne Olacak Bu Ülkenin Hali
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşım
    Yönetim planı ilk olarak kat irtifakı kurulduğunda hazırlanıp Tapu Müdürlüğü’ne verilir. Daha sonra kat mülkiyetine geçildiğinde yeni bir yönetim planı daha hazırlanır. Anlaşıldığı gibi yönetim planını inşaatı yapan müteahhit hazırlar, hazırlatır. Ayrıca kurucu bir belgedir. Bundan şunu da çıkartabiliriz. Kat irtifakı yeni kurulmuş ve satışlara yeni başlamış bir konut projesinin aslında yönetim planı da yapılmış ve tapuya tescil edilmiştir. Yani kat irtifakının kurulum tari Tapu'daki bu cumle ne demek?hidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.