arkadaslar merhabalar gecen ay babamın kendı adına kredı cekmesıyle beraber 1 adet ev sahıbı olduk ben yenı evlenecegım ıcın eve ben gececeğim konut kredısıne ben basvuru yaptım ama bankaların bır cogu maas dusuklugunden dolayı onaylamadıı, bızde mecburen babamın uzerıne cektık kredıyı banka halıyle tapudakı ısmı kredıyı verdıgı kısının ısmının olmasını zorunlu kıldıgı ıcın evın tapusu babamın uzerıne oldu sımdı kredıyı babamla beraber ortak oduyoruz.sonucta bende cekseydım kredıyı aynı sekıl odeyecektık evın degerı 100000 tl zaten ben kendı param olan 40000 tlyı verdım 600000 tl kredı cektık.benım 2tane daha erkek kardesım var evın tapusunu benım uzerıme alabılmem ıcın ne gıbı bır yol ızlemem gerek ??kredı bıtmeden tapuyu uzerıme alabılırmıyım?? ayrıca babadan oğula baba sağ iken devır ıslemı oluyormu? son olarak babamda alacağım devırde tekrar tapu masrafı odeyecekmıyım???bu konu hakkında bılgısı olan arkadaslar bana onerı ve bılgılerını paylasırsa memnun olurum
Baban kefil olarak sen çekebilirdin krediyi ama gecmiş artık. Üzerine devr alırsan tabiki harc ödersin
quote:
Orijinalden alıntı: alikuşcu Baban kefil olarak sen çekebilirdin krediyi ama gecmiş artık. Üzerine devr alırsan tabiki harc ödersin
iyice okumadin herhalde arkadasa vermemisler maasi düsük diye..
quote:
Orijinalden alıntı: +24edition
quote:
Orijinalden alıntı: alikuşcu Baban kefil olarak sen çekebilirdin krediyi ama gecmiş artık. Üzerine devr alırsan tabiki harc ödersin
iyice okumadin herhalde arkadasa vermemisler maasi düsük diye..
Okudum, kefil olduktan sonra sıkıntı olmaması gerekir.
Bende kardeşimi kefil yaptım fakat onda da tapu ortak çıkıyor.
Pazartesi günü, tapu işlemlerini halledeceğim ama küçük bir problemim var. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim öğretmen olduğu için izin alması biraz problem olacak imzalar için. Vekalett yoluyla halledebilirmiyim, Halledebilirsem vekalet yazısını ilk tapu için başvurduğum evraklarda vermem gerekirmi yoksa imza atmaya giderken vekalet yazısını götürsem olurmu?
Acil yardıma ihtiyacım var. Satıcı Şehir dışından gelecek aynı gün tüm işlemleri halletmem gerekli.
devir yolları benim bildiğim satış veya bağış. ikisininde masrafı olur. Tutarını tapudan öğrenebilirsiniz.
ipotekli hali ile devralmak için bankadan yazılı izin almanız gerekebilir.