< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirHawk -- 8 Nisan 2018; 22:58:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadirHawk -- 8 Nisan 2018; 22:58:36 > |
LE0NARD demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Sorun İntel grafik kartından kaynaklıymış başka bir forumda sağolsun bir arkadaş detaylı olarak paylaşmış. Eğer bu sorunu yaşayan varsa çözüm: Evet yaklaşık 3 ay önce Casper Nvidia GT 635M ekran kartının 2013'ten beri sürücüsünün yüklenmemesini Nvidia ile iletişime geçerek halletmiştim. Ama bu sefer de sürekli yenileme hatası oluyordu Chrome'da ve sistemin her anında, dosyalarda belirli aralıklarla her zaman oluyordu. Çoğu kişi Nvidia sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyordu. Fakat sebebi o değilmiş. Sebebi Intel Chipset Driver'la ilgili. Bir kaç adımla bu sorundan kurtuldum. 1. Önce Program Ekle Kaldır'dan İntel'le ilgili ne varsa kaldırın. Intel ekran kartı da dahil. 2. Bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet - Aygıt Yöneticisi - Sistem Aygıtları kısmından "Intel(R) diye başlayan 5 tane sistem aygıtı var. Hepsine teker teker, Sürücü Güncelleştir - Sürücü Yazılımı için Bilgisayarımı Tara - Bilgisayarımın sürücü listesinden seçmeme izin ver - En alttaki sürücüye tıklayıp ileri diyoruz. Yani en eski sürücüye getiriyoruz. 5'ini de aynı şekilde yaptıktan sonra yeniden başlatıyoruz. 3. Casper'ın orjinal sitesinden Chipset Driver'ını indiriyorsunuz. yazilim-ve-surucu-arama 4. İndirdiğiniz Chipset Driver'ını Win10 kullananlar Setup dosyasına sağ tıklayıp özellikler deyip uyumluluk kısmından Win8'i seçmelidirler. Kurulum bitince yeniden başlatın. 5. Intel'in sitesinden yeni Chipset Driver'ı indirinhttps://downloadmirror.intel.com/27504/eng/Win_Chipset_10.1.17479.8054.zip Gerekirse yeniden başlatın. 6. Windows Güncelleme kısmından Intel Graphics Driver'ın Güncellemesinin kurulmasını sağlayın. 7. Bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet - Aygıt Yöneticisi - Sistem Aygıtları kısmından "Intel(R) diye başlayan 5 tane sistem aygıtına ve "Xeon(R) ile başlayan 2 tane sistem aygıtına teker teker tıklayıp, Sürücü Güncelle deyip, Güncel Sürücü Yazılımını Otomatik Olarak Ara deyip güncellenmelerini sağlayın. Hatta üşenmezseniz Sistem Aygıtlarının hepsini güncelleyin teker teker. Hepsi bitince yeniden başlatın. 8. Artık yenileme hatası son bulmuştur. Güncel İntel Graphics Driver'ını buradan indirip kurabilirsiniz.https://downloadmirror.intel.com/27417/a08/win64_15.33.46.4885.exe Düzenleme 2: Arkadaşlar Nvidia Sürücüsünün en yeni sürümünü kurunca tekrar yenileme hatası devreye giriyor ama çözümü yine basit. Buna neden olan noktayı tam anlamıyla tespit ettim. Sistem Aygıtlarındaki bir sürücüyü önce eskisini sonra yeni sürücüsünü kurmanız gerekmekte, en fazla sadece 1 dakikanızı alır. Bilgisayarım'a sağ tık - Yönet - Aygıt Yöneticisi - Sistem Aygıtları - Xeon(R) processor E3 1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port 0151 - Sağ tık Sürücüyü Güncelleştir - Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara - Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver - PCI-PCI Köprüsü seçip İleri diyoruz. Eski sürücüyü kurduktan sonra PCI-PCI Köprüsüne Sağ Tık Sürücüyü Güncelleştir - Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara - Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver - Xeon(R) processor E3 1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port 0151 Seçip İleri diyoruz - (Bende iki tane gözüküyor birisinin sürücü tarihi 2013 birisinin 2017. 2017 tarihli olanı kurun.) Kurulurken ekran saniyelik kararma oluyor. O zaman düzelmiş demektir. Eğer daha önce hiç güncellemediyseniz üzerine sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyin ve çevrimiçi yeni sürücüyü indirsin. Nvidia 635M güncelleme sorunu yaşan arkadaşlarımız varsa, sürücünün donanım kimliği Ocak ayından sonraki sürümlere eklenmiştir sürücüyü Nvidia'nın sitesinden uygun işletim sistemi ile indirip kurabilirler. Saygılar. |
|
|
|
|
bende casper nirvana mt50 modeli var internetten Casper'ın orjinal sitesinden Chipset Driver ı bulamadım yardımcı olur musunuz ? |
Arkadaşlar, bu adamı dinleyin yazın bir kenara çözmüş işi şu an Nvidia'yı yüklemedim daha ama o kadar güzel ki sayfa yenilemeden bir sayfa açabilmek. ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ ADAMSIN. |