Şimdi Ara

Tarih Öğretmenliğinin Önü Ne Kadar Kapalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tarih öğretmenlğinden önce yazıcağım meslekler var ama tarih küçüklüğümden beri hep içmde bir ukte.Hem tarihim çok iyidir.Ea öğrencisiyim.Ts 2 puanım 458 sıralama 7630 tarih öğretmenliği seçsem açmı kalırım.Önü ne kadar açık.Bir yandanda insan sevdiği mesleği parası ne olursa olsun yaparsa zevk alır gibime geliyor.Birde Tarih öğretmenliğiyle sosyal bilgilerin farkı ne?

• ben 10. sınıfta hedef seçtim sonra vazgeçtim hiç önü açık diyende görmedim atamalarada baktım rezalet ama belli olmaz bugün azdır yarın artabilir de sen bilirsin
  • Peki kardeş zihinsel engelliler öğretmenliği tutarmı benim.Ts 2 458 sıralama 7630 ama ygs 4 ten alıyor diyolar.Ygs 4 401 puan sıralama 127 bin.Ama önümde 50 bin sayısal vardır eminim bir 30 binde eşit ağırlık vardır diye düşünüyorum ygs sıralamamda.Sence tutarmı.
  • Zihinsel engelliler tercih edilen bir bölüm ama yüksek puan alanlar ygsden tercih yapmazlar genelde. Ben tutacağını düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var zihinsel engelliler öğretmemliği inanılmaz sabır ve özveri gerektiren bir meslek. Yapabileceğine emin misin ? Sonuçta bu senin geleceğin dostum iyi karar ver benden söylemesi. İLerde mutsuz olma sonra para için yapma severek yap o zaman hem öğrencilere hem kendine daha çok yarar sağlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: likable06

Zihinsel engelliler tercih edilen bir bölüm ama yüksek puan alanlar ygsden tercih yapmazlar genelde. Ben tutacağını düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var zihinsel engelliler öğretmemliği inanılmaz sabır ve özveri gerektiren bir meslek. Yapabileceğine emin misin ? Sonuçta bu senin geleceğin dostum iyi karar ver benden söylemesi. İLerde mutsuz olma sonra para için yapma severek yap o zaman hem öğrencilere hem kendine daha çok yarar sağlarsın.

Kardeşim bir yandan sana hak veriyorum.Ama bu ülkede artık yapacak birşey kalmadı.Zaten çoğu insan sevdiği mesleği yapmıyor.Ben zihinsel engelileri çük düşünmüyorum.Ama bir araştırmak istedim.Peki tarih öğretmenliğiyle sosyal bilgiler öğretmenliğini ne farkı var?Eğitim,ders,iş olanakları vs. açısından?

• Tarihin üniversitede ders açısından eğitimi daha ağırdır öncelikli farkı bu. İş bulma açısından sosyal bilgiler öğretmenide ne yazıkki önceki senelere göre az atanıyor artık. Temel fark ayırdım şu. Tarih okuyup lise düzeyindeki öğrenciye mi ders anlatmak seni memnun eder yoksa sosyal bilgiler mezunu olup ilkokul düzeyindeki çocuğuma anlatmak istersin. Tercih meselesi. Bana sorsan lise derdim :) Ama sen bilirsin
  • sen iş garantisine tabikide bakmak zorundasın ama sevmedıgın bı meslektede ıssız oranı %1 bıle olsa sen o %1 de olursun dıye dusunuyorum sonucta lıse degıl bu yanı ne ıstıyosan onu oku kardesım ıs bulunur 4-5 yıl sonra ıs arıcaksın sen bugunun sartlarına takılma cok turkıye 70mılyon nufus ogretmen doktor savcı hakım sayısı ıhtıyac 100bınse 10bın kısı var sallıyorum aslında ıs var ama kadro acan yok sen sevdıgın meslegı yap bulursun ısıni
  • İş olanağı yok diye birşey olmaz hele ki öğretmenlikte hiç olmaz çünkü ülkede binlerce öğretmen açığı var ama atayan yok.

Bundan 5 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. Hükümetler değişir, politikalar değişir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.