Şu mühendisliklerin önü açık mı? İş imkanı nasıl?
-
-
Önceden petrol doğalgaz derdim de artık böyle mühendislikler yazılmaz.Temel mühendisliklerden şaşmayın -
Yazılmaz diyorsunuz da 2 saniye konuşsanız ne kadar ebleh ve serserimsi diyebileceğiniz, annesinden iğrendiğim bir tanıdığım ailesinde yaşlı İngiliz kadını "sevmiş" birisi sayesinde maden mühendisliği eğitimi almasına rağmen neler neler yaptı bir bilseniz, içimizdeki gizli Masonik, Katolik Hıristiyan, Yahudi yapılanmayla karşılaştığım en pis olaylardan biriydi. Yakın olmamıza karşın yan yana koysanız "ilginiz alakanız yokmuş" dersiniz, maddiyat zaten beklemiyorum da manevi olarak hiç mi katkıları olmaz, bağımız bağlılığımız yok...
Anne tarafından akrabalarını görseniz o maden mühendisi şahsın neden Hatay'a "Nazilik olmuş pis şehir" dediklerini daha iyi anlarsınız, bazen kin nefret dolu garip bir yaklaşımları olurdu, hep siz üstte tutacaksınız firavuna tapar gibi onlar size üstten bakacak
İşsizliğin bir sebebi de çekirdekte başlayan bu ayrışma işte, saf bakire anneme de Suriye göçmeni sıfır bir koca kalmış işte bu ortamda ve kimi zaman bu durumu da sever oluyorum, ben de işsizim çünkü muhalif olduğumu fark edip yüreğimin beynimin içindekileri çok iyi okudular. Bir şebekeye uşaklık etmezseniz hiçbir şeysiniz bu iğrenç sefil firavun ülkesinde...
-
Petrol Mühendisliğinin iş olanakları baya iyidir. Tpao ya botaşa girsen bile 70-80 alırsın. -
avustralya seversen maden oku sonra oraya vınla
-
Hocam merhaba, 20' mezunu maden mühendisiyim yaklaşık 4 yıldır çalışmaktayım. Öncelikle yazmış olduğun mühendisliklerin tümü doğa mühendisliği, yüzde 90 ihtimalle meslek hayatının önemli bir bölümü sahada/madenlerde/fabrikalarda geçecek. Bu bahsettiğim yerler kimi zaman en yakın insan yerleşimine 2 saat mesafede yerler olacak. Diğer mühendisliklere kıyasla bu grup mühendisliklerde fiziken çalışır ve yorulursun. Psikolojin ve bünyen bu durumları kaldıracak mı bunu iyi düşün tart. Mezun arkadaşlarımın neredeyse üçte biri sektör dışı işlere yöneldi. Bu dört mühendislikten en iş imkanı iyi olanlar petrol doğalgaz sonrasında ise maden mühendisliğidir. Başka soruların varsa da açığım :)
-
nerden mezunsunuz hocam? sektör dışı işlere yönelenler iş bulamadıkları için mi yöneldi yoksa çalışma şartlarından dolayı mı?
-
hocam bir makine mühendisi olarak mühendislikte olay tamamen şudur bölümü benimsiyorsan dersler senin için ders değil hobilerin ise kafede arkadaşlarla muhabbet etmekten daha çok keyif alıyorsan o derslerle alakalı şeylerle ilgilenmekten sen kazanırsın.
doktordan da hakimden de fazla kazanırsın ama okumak için okuyorsan sen sadece bir imzasın 1-3 asgari ücret çalışma tecrübene bağlı alır oturursun memur gibi sabah 8 akşam 6 çalışırsın.
Mühendislikte torpil amca yeğen dayı vs yoktur boş özgüven ağzının laf yapması vs işe yaramaz tek başına kendini doldurmak öğrenmek bilmek güncel olmak zorundasın zeki olmak zorundasın uyanık olmak zorundasın neredeyse tipin bile önemli.
İlgini çeken alanı seç uzmanlaş ben x mühendisiyim özgüvenini kazan ingilizceyi ana dilin haline getir maaşlıda çalışsan kendinde birşey yapsan iyi para kazanırsın
-
hocam hacettepe çıkışlıyım, sektör dışına yönelen dostlar iş bulamadıklarından ziyade şartlardan ötürü yöneldiler
-
her mühendislikte gelecek var. yeter ki kendini geliştir.
misal inşaat mühendisi oldun. yapı denetime gireyim, salla başı al maaşı geçinip gideyim dersen aç kalırsın. devir teknoloji devri. makine öğrenmesinden kodlamaya, birçok meziyete sahip olman gerekiyor iyi bir mühendis olabilmen için. sabit kaldığın an hükmün bitiyor. 12 yıl oldu mezun olalı, hala araştırıyorum, öğreniyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. öğreneceğim çok şey var. aranan kişi olabilmek için başkaları yan gelip yatarken kendine yatırım yapmalısın.
bunları yapmadığın sürece ne okuduğunun çok önemi yok bence.
-
ben de İtüde maden müh okuyorum ondan sordum hocam. Hocalarıma göre iş bulma sıkıntısı yaşamam ama hala endişelerim var az da olsa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X