Şimdi Ara

TARİH TEKERÜR EDİYOR, ZAMLAR, FACEBOOK BİLGİLERİ ÇALINMASI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar dilimin döndüğünce size bildiğim ve farkettiğim bazı şeyleri anlatmak istedim.

Çok eski zamanlarda köle dedikleri insanlar vardı ne yapardı bu insanlar sahip dedikleri kişiler ne istiyorsa onu yapardı. Ne yiyeceğine sahibi karar verirdi, ne giyeceğine sahibi karar verirdi, hatta ne alabileceğine bile sahibi karar verirdi ki bir çok kölenin hiçbir eşyası olmadığı söyleniyor.
    Şimdi tarih tekerrür ediyor lafı buraya geliyor şuan neredeyse herkes devamlı olarak gelen zamlardan şikayetçi. Zamlanan şeyleri almıyorum desek olmuyor mesela bilgisayar parçaları çok pahalı almıyorum desen şuan ilk öğretime giden çocuğa verilen ödevde bile internettten araştırın deniliyor nasıl almayacaksın ? Bu konuda örnekleri uzatma kısmını sizin hayal gücünüze bırakıyorum. Yani bazı şeyleri almaya ve kullanmaya mecbur bırakılıyoruz burada devreye sosyal medya giriyor.
    Bir çok insan Facebook'daki kişisel verilerin sızdırılmasını pek önemsemiyor. Aslında Dünya'daki en önemli şey bilgidir arkadaşlar. Sizin hakkınızda ki bilgileri sayesinde kontrol ettikleri bütün sistemleri ona göre yönlendiriyorlar . İstanbul'da sosyal medya kullanan insanların verilerine bakarak nelere ilgileri olduğunu tespit edip ilgilendikleri şeyleri kendi kontrollerine alabilirler. Mesela bölgesel olarak eğer burada ki insanlar arabaya ilgi duyuyorsa fiyatları ona göre ayarlayabilirler. Sizin arabanızda ki paylaştığınız o basit fotoğraf onlar için eşi benzeri olmamış bi zenginlik. Sizin arabalara ilginiz arttıkça onlarında fiyatları artacak. Siz arabayı almak istedikçe onlar kampanya adı alınta size ödeme kolaylıkları sağlayacaklar ve buda sizi zincirsiz bi köle haline getirecek.
    Az geriyi düşünün insanlar neye ilgi duysa hem çeşidi çıkıyor hem fiyatları artıyor.

Daha birçok şey yazılabilir bu konuda ama bence yeterli şimdilik. Eğer bu durumdan şikayetçiyseniz yönlendiren olmaya bakın. Elimizde telefonla önümüzde bilgisayarla bir şeyler başaramayız. Nasıl ki Spartaküs isyanı oldu köleler durumlarını kabullenmediler harekete geçtiler bizde öyle olmalıyız. İsyan çıkaralım demiyorum yanlış anlaşılmasın. Kendimizi geliştirelim bilimle uğraşalım sanatla uğraşalım sporla uğraşalım ve en önemlisi örflerimize ve adetlerimize sahip çıkalım.

• Katılıyorum +1

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok güzel gittin ama sonda örf ve adetlerimize sahip çıkalım diyerek kaybettin.örf ve adetler insanların özgürlüklerini kısıtlayan kurallardır.(bkz:töre,çocuk gelin,kadının mal gibi satılması vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

çok güzel gittin ama sonda örf ve adetlerimize sahip çıkalım diyerek kaybettin.örf ve adetler insanların özgürlüklerini kısıtlayan kurallardır.(bkz:töre,çocuk gelin,kadının mal gibi satılması vs)

haklı olabilirsin ama
    TARİH TEKERÜR EDİYOR, ZAMLAR, FACEBOOK BİLGİLERİ ÇALINMASI.
  • son 6 yıldır sosyal medya kullanmıyorum.

no problem
  • quote:

çok güzel gittin ama sonda örf ve adetlerimize sahip çıkalım diyerek kaybettin.örf ve adetler insanların özgürlüklerini kısıtlayan kurallardır.(bkz:töre,çocuk gelin,kadının mal gibi satılması vs)

Örf adet deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama benim aklıma saygılı anlayışlı insanlar geliyor elmanın çürük tarafına bakmanız fikrimin kötü olduğunu göstermez. Atalarımızın tebrik edilesi bir çok hareketi var ben onları kasdetmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan70

quote:

Örf adet deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama benim aklıma saygılı anlayışlı insanlar geliyor elmanın çürük tarafına bakmanız fikrimin kötü olduğunu göstermez. Atalarımızın tebrik edilesi bir çok hareketi var ben onları kasdetmiştim

örf ve adet dediğin budur.'ama ben onları kastetmiyorum' gibi kısır cevaplar çok yanlış.

dediğim gibi malum yere kadar çok mantıklı ve güzel bir şekilde yazmışsın ama kalkıpta örf ve adetlerimize sahip çıkalım diyerek hata ettin.çünkü örf ve adetlerimizin çoğu insan özgürlüğünü kısıtlıyan kurallardır.

bunun yerine özgürlüğü kısıtlamayan ve tebrik edilesi örf ve adetlerimize sahip çıkalım dersen sonuna kadar desteklerim.ama örf ve adetlerimiz gibi genel bir terim kullanman bu pis davranışlarıda içine alıyorsun anlamına gelir.

unutma bir şey sırf eskiden gelenek olarak yapılmış diye bu onun doğruluğunu göstermez.bilakis bu şey mantıklı ve doğru olsaydı gelenek günümüze aynen aktarılıp devam ederdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dogan70

quote:

örf ve adet dediğin budur.'ama ben onları kastetmiyorum' gibi kısır cevaplar çok yanlış.

dediğim gibi malum yere kadar çok mantıklı ve güzel bir şekilde yazmışsın ama kalkıpta örf ve adetlerimize sahip çıkalım diyerek hata ettin.çünkü örf ve adetlerimizin çoğu insan özgürlüğünü kısıtlıyan kurallardır.

bunun yerine özgürlüğü kısıtlamayan ve tebrik edilesi örf ve adetlerimize sahip çıkalım dersen sonuna kadar desteklerim.ama örf ve adetlerimiz gibi genel bir terim kullanman bu pis davranışlarıda içine alıyorsun anlamına gelir.

unutma bir şey sırf eskiden gelenek olarak yapılmış diye bu onun doğruluğunu göstermez.bilakis bu şey mantıklı ve doğru olsaydı gelenek günümüze aynen aktarılıp devam ederdi.

Örf ve adetlerilerimize sahip çıkalım derken söyledikleriniz aklımın ucundan geçmemişti yani eskiden gelen şeylerin hepsi doğru değildir gibi orada ki kastım tabiykide insanlar için mantıklı ve yararlı olanlardı, aslında aynı taraftayız bu konuda. Ama bir kaç kelimeyi eksik yazdığım için senin taş yağmuruna tutuldum o kadar Teşekkür ederim genede fikirlerin ve yorumların için

• Katılıyorum.Ülkede cahil insan çok bugün basit bir ps bilgisiyle bile milyonlarca insanın desteklediği kurum kuruluşların yalan övgü haberlerini yapıp gönüllerini fetih edebilirsiniz.Bunun doğruluğunu reklamın aslını kaynağını kimse sorgulamaz sorgulanacak insanlarımız olsa biz bu durumda olmayız zaten sadece reklamı görüp VAAAY BE YAPIYORUZ DÜNYA KORKSUN BİZDEN demekle yetiniz çay içmeye devam edip sayfayı aşağı doğru kaydırırız.
  • Buralar karışır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adet denen malca şeyden sonrasını okumadım
  • Şuraya kadar her şey iyi gidiyordu: "...Kendimizi geliştirelim bilimle uğraşalım sanatla uğraşalım sporla uğraşalım ve en önemlisi örflerimize ve adetlerimize sahip çıkalım."

Kardeş neyle geliştirelim kendimizi? Arkadaş Github, Wikipedia bile sansür yemiş bu ülkede!!!
    Devlet kütüphaneleri desen 10 yıl önceki kitaplar...

İşçi çocuğuyum, Ben lisedeyken tam gün okul okuyordum; arkadaş bir öğlen bile kantine gidip de yemek yiyemedim, karnımı doyuramadım, cebimde 1-2 liradan fazla para olmadı hiç! Arkadaşlar kantine çağırıyorlardı aç değilim diye yalan söylüyordum hep. Karnım gurulduyordu lan sınavda!
    4'te eve geliyor börekçiye gidip gece saat 10'a kadar çalışıyordum masrafımı çıkarıyordum.

Mesela hayatımda en çok istediğim şey piyano çalmaktı, aylık eğitim fiyatının, babamın maaşını geçtiğini öğrendikten sonra bir daha da düşünmedim...
    Yanisi açtırmayın ağzımı arkadaş! Millet bu asgari ücretle çocuğunu okutacak da bilim yaptıracakmış, pehh!

Bilim yaptıracak, kendini geliştirecek her şey hem pahalı hem de engelleniyor bu ülkede.
    Bunun aksini söyleyen de işçi çocuğu değildir, o yokluğu görmemiştir!

Şunu da ekleyeyim: KASITLI OLARAK FAKİRLEŞTİRİLİYORUZ

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Köle örneğini bu yüzden verdim zaten dostum. Sistem fakirleştiriyor kendine muhtaç ediyor. Şartlar mükemmel demiyorum ama bi yerden başlamak lazım. Kurtuluş savaşında atalarımızında şartları mükemmel değildi inandılar ve yaptılar. Pes etmemeliyiz ne kadar darbe yersek o kadar sağlam kalkmaya çalışmalıyız.

• ..Kendimizi geliştirelim bilimle uğraşalım sanatla uğraşalım sporla uğraşalım ve en önemlisi örflerimize ve adetlerimize sahip çıkalım.

Son cümle hariç güzel yazı olmuş, tebrik ederim.

Örf: Yasalarla belirlenmemiş olmakla birlikte yasa değerinde olan, halkın kendiliğinden uyduğu, kural, ilke durumundaki gelenek.
    Âdet: Bir kimsenin yapmaya alıştığı, bir kural gibi uyduğu şey.

Bu iki şeye sahip çıkmak yerine Ahlak sahibi olup, onu korumak ona sahip çıkmak (bence) bu ülke için daha hayırlı.
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Ulen yazıdan çok örf adet kısmı rağbet gördü şaşkınım 😂😂

• E yazdığın baştan son kısma kadar çok iyi çok mantıklı ve tutarlı.
    Son kısım ise tüm yazıyı (affedersin, benzetme yapıyorum) berbat edecek nitelikte

Rağbet görmesi ama öyle ama böyle iyi oldu. Şu kadar gün kaldı sınav konularından, saçma konu dışı konulardan iyidir
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Ben orada ki hatalı gördüğün kısmı şöyle düşün birisi birisine kibarca hakaret eder ama hakaret etmez ya aslında onun gibi mesela ay salak demek gibi düşün 😂
    Sınav hakkında açılan konular bence olsun belki bir kardeşimiz açılan konulardan ders çıkarımda bişeyler yapmaya çalışır.

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Bende Maden işçi çocuğuyum.Babam hava aydınlanmadan gider karanlıkta dönerdi.Tam 32 sene bu şekilde çalıştı babam.Şuan emekli. Ne kadar yıprandığını görebiliyorum. Ne için yıprandı peki ? Benim için.Adam gibi okuyayım diye.Ama Bende işçiyim.Çünkü babamın kazandığı paralar kolejlere yetmedi.Üniversiteyi burslu kazandım ama 1 yıl okuyamadan geri döndüm.Gittim devlet okulunda KYK da okuyup memleketime geri geldim.Lisede aynı sınıfta okuduğum hiçbir dersten geçemeyen bir serseriydi.Baba parasıyla kolejde okudu yine babasının yalaklığını yaptığı belediyede fen işlerinden sorumlu . Bende onun altında çalıştım bir süre.Okumak da yetmiyor babamın yıpranması da yetmiyor.Üniversitede sırf dolmuşa para vermemek için defalarca otostop ile gittim geldim.Ek iş olarak hem kafede çalıştım hemde sınav haftası not çıkartıp sattım.Öyle böyle okudum.Eee ne öğrendim ? Hayat acımasız. Hala da fakirim.Dediğin gibi bilerek FAKİRLEŞTİRİLİYORUZ.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.