Şimdi Ara

Tarih Yazmak ya da Yazmamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben bu sene ilk defa sınava gireceğim. 11. sınıfı TM sınıfında okudum. Matematik dışında bütün notlarım 85 üstü ama matematik ortalamam hep 50-60 arasındaydı. çalışırsam biraz yapabiliyorum ama özelikle LYS konuları beni çok zorluyor. Her testte 5-6 soru yapabiliyorum ve çok moralim bozuluyor. Tarih en sevdiğim ders ve şu anda bana ileride ben bunun üniversitesini okurum ve hayatımı tarih üzerine şekillendirebilirim dediğim tek bölüm gibi geliyor. Diğer taraftan iş olanaklarının da kısıtlı olduğunun bilincindeyim.
    Asında öğretmen olmak bana çok kötü bir meslek gibi gelmiyor. Tabi ki akademisyen olmak da isterim ama haberleri az buçuk takip ediyorum ve Türkiye'de akademisyenliğin geleceği çok da parlak gibi durmuyor. Bu hedefimden sadece en yakın birkaç arkadaşıma bahsettim. Babamın anlayış göstereceğine eminim ama annem bana hukuk oku yavrum falan diyor nasıl tepki verir bilmiyorum. Üniversiteleri araştırdım Boğaziçi ODTÜ gayet cazip görünüyor. İngilizceyi de geliştirmek açısından. Hayatımda ilk defa kafam bir şey için bu kadar karıştı. Bak şu bölüm var onu yaz, bak matematiği şöyle yap, şu bölümler çok iyi, tarih adamdır yapıştır şeklinde veya herhangi bir tavsiyeniz varsa gerçekten çok ihtiyacım var. Herkese şimdiden teşekkürler.

• Dostum tek tavsiyem sevdiğin bölüm,iş ne olacaksa o yönde ilerlemen.Bak ben tam emin olmadan gittim şimdi pişmanım tekrar hazırlanıyorum.Sevmediğini bölümü okurken anladığında geç olabilir.O yüzden ben nerede mutlu olacağım hangi iş beni mutlu edecek diye düşün.İnan bu ülkenin mesleğini severek yapan insanlara ihtiyacı çok fazla.Sırf başkaları istiyor diye bölüm seçme kısacası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redfox9 kullanıcısına yanıt
    Çok net anladım hocam, teşekkürler tavsiye için.
  • Tarihi seviyorsun diye tarih yazman pek mantıklı değil. Öğretmen olacaksan tarihçi kaynıyor her yer. Bir de bunun 4 sene sonra mezun olduğun zamanki halini düşün. Coğrafya öğretmenliği bile tarih öğretmenliğinden daha parlak.

Bana kalırsa vasat bir öğrenci değilsin gibi. Matematik dert etmene değmez. Mesela tm3ten bir bölüm hedeflersen(mesela hukuk) matematik aman aman gerekmiyor. Lysde 80 mattan 38 net yaptım. Sınava o zor dediğin lys konularından türev integrali hiç bilmeden girdim. Sonuç? 2419 tm3 sıralamam var. Elimi kolumu sallayarak ankara hukuk giriyorum sayılır. Diğer tüm tm3 bölümlerine de sağlam yerlerde girebilirdim.

Dediğim gibi vasat bir öğrenci değil gibisin. Sadece matematik dert ediyorsun anladığım kadarıyla. Matematik yapamazsan benim gibi diğer dersleri iyi yapar halledersin. Strateji bunlar hep. Ama asıl önemli soru sen hangi mesleği seçmek istiyorsun?

• Hoggabaz H kullanıcısına yanıt
    38 net ile çok iyi bir sıralama. Çok sağ olun aydınlatıcı oldu. Sene içinde mat netimi yükseltip diğer dersleri sıkı tutacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loooooolli -- 2 Ağustos 2017; 2:33:45 >
  • Hocam tarih yazacaksan ts girmen gerekmiyor mu!!!

• loooooolli L kullanıcısına yanıt
    Lysde 38 diye hedef koyma. Elinden gelenin en iysini yap. Ayrıca tarihi seven biri olarak tarih ögretmenligi okumana gerek yok, herhangi bir meslegi(maddi acidan rahat) yaparken hobi olarak tarih okuyabilir , blog açabilir hatta kitap daha yazabilirsin. Selçuk Uyguru tanıyormusun mesela bilmiyorum. İlla tarih öğretmeni olmana gerek yok keyfin bilir ayrı konu tabi :)
  • Evet. Ama okulda ts sınıfı açılmadı. Zaten açan okul var mıdır bilmiyorum. Şu anda isteğim bu yönde ama kafam inanılmaz karışık.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Belirli bir sayı koymamalıyım evet. Matta dediğiniz gibi yükseltmeye çalışacağım. Saolun.
  • Mevcut durumda öğretmen olman bile garanti değilken tarih okumak pek mantıklı olmaz onun yerine tmden alan sosyal bilimlere yönelebilirsin siyaset bilimi uluslararası ilişkiler gibi alanlarda tarih sevgini törpüleyecek tarih dersleri alırsın ve bilmiyorum tarih kadar ilgili misin ama felsefeden ekonomiye bir çok alandan dersler mevcut bu bölümlerde.Ekmek yoksa pasta yesinler olayına döndü ama durum bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.