Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Cengiz Han'ın işgal ettiği yerlerdeki en güzel kadınları kendine aldığı doğru mudur ? Eğer doğruysa çoğu insanın soyu Cengiz Han'a bağlanmaz mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı padişahlarının eşleri neden genellikle devşirmedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

63 sayfayı mobilden okudum valla helal olsun bana.

Hocam benim Moğollarla ilgili bir sorum var. Daha önce Cengiz'in Türk olma ihtimalini sormuştum ancak hayır demiştiniz. Uzmanlık alanınız olduğundan karşı çıkmadım. Ancak burada tam benim düşündüğümü yazmışsınız. Cengiz Han çıkana kadar Moğol diye bir şey bilinmezdi. Hunların Moğol olduğunu söylemek o yüzden abesle iştigal olur. Peki Moğollarla aynı kökleri taşıyor olma ihtimalimiz yok mu?
    Ben şahsen Moğolların zamanında Türklerden çok önce ayrılıp sonra yabancılaşmış bir boy olduğunu düşünüyorum.
    Bugün iki ayrı Türk köyünde bile adetler, konuşma biçimi değişiklik gösterebiliyor. Neden yüzyıllar önce ayrılmış insanların dilleri farklılaşmasın?
    Ahmet Taşağıl'ın Türkler 1000 boydur, biri de Moğoldur sözü hakkında ne düşünüyorsun?
    Ayrıca Nihal Atsız'ın da bu konuda benzer açıklamaları var ancak onu kabul eder misin bilemem.

Bu arada ne zaman görsem cezalısın. Bilerek mi yapıyorsun anlamıyorum valla.

Ahmet Taşağıl ne zaman nerede öyle bir şey söylemiş bilmiyorum.

Ancak Moğollar Türk değildir. Akrabamızdır, çok yakından hem de. Her ikimiz de, yani Moğollar ve Türkler, Altay kökenliyiz.

Bu arada yönetim ceza vermiyor, ben kendimi uzaklaştırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lex Cortez

Hocam Cengiz Han'ın işgal ettiği yerlerdeki en güzel kadınları kendine aldığı doğru mudur ? Eğer doğruysa çoğu insanın soyu Cengiz Han'a bağlanmaz mı ?

Cengiz Han'ın asıl eşi Börte. Bunun dışında bir kaç eşi daha var ve onların çok güzel olduğu yazıyor bazı yerlerde.

Ama gittiği her yerde en güzel kadınları alıyor diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarres

Osmanlı padişahlarının eşleri neden genellikle devşirmedir?

Çoğunluk Türk gibi duruyor. Bir kaç kişi dışında genelde hatunlar politik evlilikler oluyor.

• Neden tarihçisin?

• karapınar isyanı ıle ılgılı bildiklerini yazarmısın acaba ?
  • Emevilerin Turk katlettigi ile ilgili bir bilgi veya kaynakca verir misin?Cunku buna bile inanmayan bir yigin var

• quote:

Hocam Cengiz Han'ın işgal ettiği yerlerdeki en güzel kadınları kendine aldığı doğru mudur ? Eğer doğruysa çoğu insanın soyu Cengiz Han'a bağlanmaz mı ?

dünya üzerinde her 200 insandan birisi cengiz hanın soyuna bağlıymış diye 1,2 makale okudum ama ne kadar gerçek tartışılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: fpscake

Neden tarihçisin?

Seviyordum, okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalavar

karapınar isyanı ıle ılgılı bildiklerini yazarmısın acaba ?

Böyle bir şey hiç duymadım. Varsa da bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Emevilerin Turk katlettigi ile ilgili bir bilgi veya kaynakca verir misin?Cunku buna bile inanmayan bir yigin var

Arapların kendi tarihçileri anlatıyor zaten. Ayrıca Türklerin İslama girişi ile ilgili yazılmış tüm kitaplar. Bir ara detaylı bir bibliyografya yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_GodFather.

quote:

dünya üzerinde her 200 insandan birisi cengiz hanın soyuna bağlıymış diye 1,2 makale okudum ama ne kadar gerçek tartışılır

Ne kadar gerçek tartışılır. Ama Cengiz Han'ın çocuklarının bir sürü çocuğu var. Bir tanesinin yirmi oğlu, on kızı falan var. Onların da çok çocukları olunca soy ağacı dallanıp budaklanıyor.

• Tarihçi kullanıcısına yanıt
    Ben bulduğum kadarı ıle anlatayım ; Osmanlı padısahına gelen Fransız bir gezgin padısahın huzuruna çıkarılır ve orda derkı naber LAN ? Parısahta ulan sımdı senı yerım der ve ısyan cıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: kalavar

Ben bulduğum kadarı ıle anlatayım ; Osmanlı padısahına gelen Fransız bir gezgin padısahın huzuruna çıkarılır ve orda derkı naber LAN ? Parısahta ulan sımdı senı yerım der ve ısyan cıkar

Espri anlayışın gerçekten muazzam.

• Tarihçi kullanıcısına yanıt

• Timurun beyazidin karisini oynatması sence gerçek mi?ne düşünüyorsun

• quote:

Neden tarihçisin?

tarihçi mi sadece tarih bölümü öğrencisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 5 Mart 2016; 21:33:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

quote:

Neden tarihçisin?

Konuyu 4 sene önce açmışım. O zamanlar "X'im soruları alayım" tarzında konular çoktu. Ben de geyiğine bu tarz bir konu açtım. Sonra tuttu konu. İlk başlarda sorulan her sorunun cevabını bilmiyordum, oturup ciddi ciddi araştırıyordum. Bu konu beni çok geliştirdi. Mutlaka yanlış cevap vermiş olduğum da vardır ama.

O zamanlar öğrenciydim. Hala öğrenciyim. Akademik kariyer yapanlar için öğrencilik 30 yaşına kadar bitmez. Bunda bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

quote:

Neden tarihçisin?

Konuyu 4 sene önce açmışım. O zamanlar "X'im soruları alayım" tarzında konular çoktu. Ben de geyiğine bu tarz bir konu açtım. Sonra tuttu konu. İlk başlarda sorulan her sorunun cevabını bilmiyordum, oturup ciddi ciddi araştırıyordum. Bu konu beni çok geliştirdi. Mutlaka yanlış cevap vermiş olduğum da vardır ama.

O zamanlar öğrenciydim. Hala öğrenciyim. Akademik kariyer yapanlar için öğrencilik 30 yaşına kadar bitmez. Bunda bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.