Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Ressam leonun oğluymuş evet. Koca imparatorluk sarayında padişahın karısı gidek cihan padişahını aldatıp çocuk peydahlayacak. Bu kadar kolay mı? Harem ddışına çıkmak, hareme girmek bile bin göz tafından inceleniyorken hürrem gidecek adamın biriyle ilişki yaşayacak

Gerçekler acıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl müslüman olduk, benim okuduğum kadarıyla ilk dönem araplar tarafından baya bir kıyıma maruz kalmışız. Sonrasında gerek Türk boylarının beylerinin siyasi tercih olarak İslami seçmesi ve halkının onları takip ederek müslüman olması, gerek kimi dönem ılımlı alimlerin uygulamalarını benimseyip müslüman olmak.

Yaklaşık 300 yıllık bir süreç ama sanki bana okuduğum ve izlediklerim tarih programlarından anladığım kılıçla müslüman olmuş çoğunluğu öyle mi sizcede??

Dinlerin kılıçla yayilmadigi palavra benim görüşüme göre.

Tıpkı hristyanligin Afrika ya ve Amerika kitasina sömürü ile yayılması gibi

Sonuçta insanların çoğunluğu 1000 yıl önce eğitimsiz di

Bu insanları barışla dine kattık pek inandırıcı gelmiyor.

• Hocam her şey güzel de şu "kpss tarıhi" ne yapacaz.Çalış Çalış ve unut formulünden sıkılanlardan olan nacızane bana herhangibir öneriniz varmıdır?Yada şöyle favori kesın gelir dediğiniz tarihin özel bir bölümü.Tarihçiler genelde bu soruları gelecek yerlerı tahmın edebiliyorlar.

Bir soru daha... En ıyı tarıh romanlardan öğrenilir deniliyor. Buna güvenerek Alamut ve Semerkand romanlarını aldım ve okumaktayım.Boyle keyıf verecek roman öneriniz varsa çok iyi olur..

Teşekkürler
  • Tarafsız bakış acisiyla bilgilerine dayanarak soruyorum mehmet akif in surgune gonderilmesi hakkindaki dusuncen?

Ataturk donemindeki tek partili donemi dogru mu buluyorsun? Kazim karabakebir ve arkadaslarinin kurdugu partinin kapatilma sebebi sadece seyh said isyani olarak mi goruyorsun?

Ve de ricam osmanlida arapca yazip turkce konusmak zor olmuyopr muydu diye soran ogrencilerini siniftan asla gecirme.. Bu sacma soruyu soranlara oldum olasi sinir oldum.

• Konuda ataturkcu ateist liseliler gozume carpiyor..

• Osmanlı ekonomisinde bizi batılı devletler seviyesinden alıkoyan şey neydi sizce ? Özellikle yakın siyasi tarihte Mustafa Kemal Paşa ile kalkınma hedefleri tuttulurken ondan sonra İsmet Paşanın siyasi tarih sahnesinde yanlışları nelerdir ? Bugün bu durumda olmamıza etkisi varmıdır ? Bilen birisi cevaplasın fikir alışverişi yapalım.
    İktisatçı.
  • Atatürk'ün tarih kurumuna yazdığı mektup yayınlandı. ''ikra bismi rabbike safsatasını esas tutmuş olan araplar..' diye gidiyor. yaptığı devrimler, gökten indiği sanılan vs. Bunlar varken müslüman diyemeyiz.

Din hakkında büyük eksiklerin var. İnsanların dini kurallarına uymayan bir şeyi dayatamazsınız. Müslümanların çoğu anlamını bilmiyor diye bahane ediyorsunuz, bu onların hatasıdır, öğrenmelidir. Arapların son yüzyıllardaki davranışlarından dolayı dinimizi değiştiremeyiz.@JilberProduct

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 17 Kasım 2015; 1:10:54 >
  • Ruslar mı Ukraynalıların soyundan gelme yoksa tam tersi mi? Merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga sen bana cevap verme. Ben neler diyorum sen neler diyorsun. O yazıdan "gidin dininizi değiştirin" anlamını çıkarıyorsan tedavi şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 17 Kasım 2015; 7:46:39 >
  • HeartOfBonnie kullanıcısına yanıt
    hangi gerçek, sadrazam bile giremiyor haremin içine

• Kardeşim çikolatalı kek tarifi verirmisin?
  • Kurtulus savasindan sonra ulke neredeyse bitik konumda iken bu elemanlar neden yeniden gelip saldirmadi? Ingilterede asker mi yok sagi solu somurge. Bu adamlar neden cekildi bu ulkeden? Bir savasi kazandik ama nasil kazandik, kazandiktan sonra bir savasa yetecek kadar mi gucumuz vardi yoksa tamamina yakini tukenmis miydi? Tukendiyse ki tukendi bu adamlar neden yeniden gelmedi?

Bahsi gecen gizli bogazlar sozlesmesi yalanlanirken o sozlesme tamamen oyledir yada degildir bilmiyorum ama benzeri bi sozlesmenin varligina inaniyorum. Bu adamlar bi savasi kaybedip koru korune bu ulkeden cekilmez. Bizim gucumuz yokken onlarin guc toplama konusunda sikintilari yok. Yeniden gelip darmaduman edebilirken sessiz sakince cekildiler bu ülkeden bizde KURTULUS SAVASINI kazandik diye kutluyoruz.

" ACABA GERCEKTEN KAZANDIK MI? "

• quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Aga sen bana cevap verme. Ben neler diyorum sen neler diyorsun. O yazıdan "gidin dininizi değiştirin" anlamını çıkarıyorsan tedavi şart

1400 yil hicbir millet dinin dilini degistirmemis, boyle bir rivayet yok. Ne ara hepiniz islam alimi oldunuz.

• LastShip L kullanıcısına yanıt
    sanki onlar sadece bizimle o zaman savastilar, o somurgeler icin hicbir guce ihtiyaclari yok, cadi kazani gibi kaynayan dunyada hic vatanlari icin koruma askerlerine ihtiyaclari yok cunku askerler agacta yetisiyor, ekonomi diye bir sey yok ulkelerinde, kamuoyu yok, olanlar da tamamen savas yanlisi. evet kardesim sen bunca yillik oyunu cozdun, helal sana

• pelerinli kullanıcısına yanıt
    Savas yanlisi degillerde somurge ulkelerine ellerini kollarini sallayarak mi girdiler? Kurtulus savasinda yenildide adamlar bitmedi ki yeniden saldiracak gucleri cephaneleri ve gerekli herseyleri vardi. Turkiyeninse erkek nufusu yerle birdi. Adamlarin hic kalmayan gucu bile o anki turkiyeyi yerle bir etmeye yetecek durumda iken bu savasta yenilip sineye cekildiklerini sanmak ne kadar sig bir dusunce farkinda değilsiniz.

• Osmanli kurulunca katilan ilk beylik ??

• quote:

Osmanli kurulunca katilan ilk beylik ??

Karesioğulları
  • Selam hocam. Dinler tarihi hakkında bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Savas yanlisi degillerde somurge ulkelerine ellerini kollarini sallayarak mi girdiler? Kurtulus savasinda yenildide adamlar bitmedi ki yeniden saldiracak gucleri cephaneleri ve gerekli herseyleri vardi. Turkiyeninse erkek nufusu yerle birdi. Adamlarin hic kalmayan gucu bile o anki turkiyeyi yerle bir etmeye yetecek durumda iken bu savasta yenilip sineye cekildiklerini sanmak ne kadar sig bir dusunce farkinda değilsiniz.

evet, sen oyle bir ufku genis insansin ki kardesim bunca yillik siyasi tarihi ve ulkemiz uzerinde yillardir oynanan oyunlari şıp diye cozmussun

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

evet, sen oyle bir ufku genis insansin ki kardesim bunca yillik siyasi tarihi ve ulkemiz uzerinde yillardir oynanan oyunlari şıp diye cozmussun

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.