Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırdır sen kimsin ahkâm kesiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roma'yı tarafsız güvenilir bir şekilde nereden öğrenebiliriz kitap,belgesel,tartışma programları önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 27 Ocak 2016; 22:30:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Festen

Roma'yı tarafsız güvenilir bir şekilde nereden öğrenebiliriz kitap,belgesel,tartışma programları önerilerinizi bekliyorum.

Belgesel ve tartışma programları hakkında bir şey diyemeyeceğim.

Ancak Oğuz Tekin'in Eski Yunan ve Roma Tarihi'ne Giriş kitabını öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • II.Süleyman, II.Ahmed III.Osman gibi hakkında çok fazla bilgi olamayan padişahlar hakkında hangi kaynaklardan bilgi edinebilirim hocam şnternette fazlaca bilgi bulabileceğimi sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

Macarlar Türk diyorlar doğru mu?

Macarlar ağırlıklı olarak Fin-Ugor dili konuşan ve Hazar Türkleri ile ortak tarihi bağı bulunan "Magyars" isimli göçebe bir kavimden oluşur. Doğudan gelen bir Türk kavmi olan Peçenekler tarafından Güney Rusya steplerinden kısmen itilmişlerdir.

Yanılmıyorsam bu o bölgedeki Hazar Devleti'nin çöküş yılları ve aynı zamanda Kievan Rus dönemine denk geliyor.

Devlet Türk olarak öğretiyor.
    Hatta kendileri de Attila'nın soyundan geldiklerine inanıyorlar ki, yanılmıyorsam şuan ki başbakanları da Turancı birisi.
    Macarların İngilizce karşılığı Hungary demek. Attila, Hun'du bildiğiniz üzere.

• Sancağa çıkma usulünü kim kaldırmıştır. III.Mehmet mi ,I.Ahmet mi?
    Ösym nin 1987 yılında sorduğu soruda 1. Ahmet diye geçiyor şuan bazı kaynaklarda III Mehmet diye geçiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Sancağa çıkma usulünü kim kaldırmıştır. III.Mehmet mi ,I.Ahmet mi?
    Ösym nin 1987 yılında sorduğu soruda 1. Ahmet diye geçiyor şuan bazı kaynaklarda III Mehmet diye geçiyor

Güncel kaynaklarda ne geçiyorsa odur.
    Tarihin ilkleri sıklıkla değişir.
  • Saltuklular hangi Türk Boyundandır ?

• Tarihçi, LÜTFEN!
  • Tarih bize ogretilen kadar gercek

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

Tarih bize ogretilen kadar gercek

Ama potur daha gerçek. Tek gerçek. Potur.

• Tarihçi Hocam,

Sadece Osmanlı Tarihi ile mi ilgileniyorsunuz yoksa Müslümanlığın başlangıcı ve evrelerini de iyi biliyor musunuz?

Ona göre size soru sormak istiyorum.
  • Türk tarihini ciddi şekilde herhangi biriyle sıkılmadan rahatça tartisabilecek düzeyde öğrenmek için nerden başlayabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

Orijinalden alıntı: FırtınalıDenizinYolcusu

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: JensenAckles

1915 olayları hakkında ne düşünüyorsun daha önce sorulmuş olabilir kusura bakma

Soykırım olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ayrıca Avrupa'nın bu konuda sesini yükseltmesi de saçma. Bu bir soykırım değil ve üstümüze suç atıyorlar.

Moğol ve göçebe tarihi uzmanının soykırım hakkında yorum yapması ne kadar doğru? Uzmanlığınız dışındaki bir konu hakkında yorum yapmanız çok saçma.

Forumda hiç alakası olmayanlar her şeyle ilgili yorum yapıyor ama :)

Kötüden örnek olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

Orijinalden alıntı: AjanGevrek

Kavalalı mehmet ali paşa o kadar güçlüydü madem, o zaman osmanlı padişahının yerine geçip osmanoğulları yerine kavalalı sülalesini başa getiremez miydi? evetse neden yapmadı? hayırsa yine neden?

o bahsettiğin o kadar kolay mı sanıyorsun? Kavalalı güclü ancak osmanoğulları daha güçlü. osmanlı bir cihan imparatorluğu o sadece bir bölge hakimi konumundaydı.

Bk. Cihan nedir ?

http://m.nedirnedemek.com/cihan-nedir-cihan-ne-demek

• Yaş kaç?

• @maykıl ovın İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın kitaplarında ilgili bölümleri okuyabilirsin. Bu tarz geri planda kalmış padişahlar için genel Osmanlı tarihlerini okuman lazım.

@Deníz I. Ahmed kaldırıyor. III. Mehmed sancağa çıkan son padişah olduğu için öyle bir karışıklık olmuş olabilir.

@BurakYZ Saltuk Bey'in hayatı hakkında bilgi olmadığı için, Saltuklular'ın hangi boydan olduğuna dair bir değerlendirme yapılamıyor maalesef.

@volkan.ka Asıl alanım Genel Türk Tarihi. İslam Tarihi'ne dair derinlemesine bilgim yok.

@Goblin Mind Hun-Göktürk-Uygur-Karahan-Hazar-Selçuklu-Memlük-Safevi-Osmanlı üzerine ve bunların dışında kalan bir kaç konu üzerine okuma yapman lazım.

• Hocam bu 2023 olayına ne diyorsunuz?Hani antlaşmamızın süresi doluyormuş ve musuldaki petroller bize geri verilecekmiş.Şu an petrol yataklarımız ve doğal madenlerimiz sömürgeciler tarafından antlaşmayla kiralanmış.Güya 2023 yılında bu kira süresi doluyormuş.Bunun aslı var mıdır?Herkesin dediği gibi bu tarihte uçacak mıyız(ekonomik anlamda)?Konu hakkında az çok bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum fakat bir de sizin gözlemlerinizi ve yorumunuzu duymak isterim.Saygılar...
  • Sırplar neden isyan etti ? Kitaplarda Sırpların bulunduğu yerin sürekli savaş halinde olması yazıyor ama bana pek gerçekçi gelmiyor.

• Tarihçi kullanıcısına yanıt
    63 sayfayı mobilden okudum valla helal olsun bana.

Hocam benim Moğollarla ilgili bir sorum var. Daha önce Cengiz'in Türk olma ihtimalini sormuştum ancak hayır demiştiniz. Uzmanlık alanınız olduğundan karşı çıkmadım. Ancak burada tam benim düşündüğümü yazmışsınız. Cengiz Han çıkana kadar Moğol diye bir şey bilinmezdi. Hunların Moğol olduğunu söylemek o yüzden abesle iştigal olur. Peki Moğollarla aynı kökleri taşıyor olma ihtimalimiz yok mu?
    Ben şahsen Moğolların zamanında Türklerden çok önce ayrılıp sonra yabancılaşmış bir boy olduğunu düşünüyorum.
    Bugün iki ayrı Türk köyünde bile adetler, konuşma biçimi değişiklik gösterebiliyor. Neden yüzyıllar önce ayrılmış insanların dilleri farklılaşmasın?
    Ahmet Taşağıl'ın Türkler 1000 boydur, biri de Moğoldur sözü hakkında ne düşünüyorsun?
    Ayrıca Nihal Atsız'ın da bu konuda benzer açıklamaları var ancak onu kabul eder misin bilemem.

Bu arada ne zaman görsem cezalısın. Bilerek mi yapıyorsun anlamıyorum valla.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.