Şimdi Ara

tarihi romanlardan öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu sıralar popüler olan Muhteşem Yüzyıl ve Fatih dizilerinden sonra (hiç izlememiş olsam da fragmanları dikkatimi çekmeye
    yetti) tarihe olan merakım hayli arttı. Tarihimizi, özellikle Osmanlı'yı roman havasında anlatan yani kuru kuruya bilgileri sıralamaktansa
    bunu kurgusal biçimde aktaran kitaplar önerebilir misiniz arkadaşlar?

• Şimdi İskender Pala falan önerirler, yaşın 13+ysa uzak dur bu tarz romanlardan. Romanları hep aynı, müslüman-osmanlılar melektir idealisttir, dosta güven düşmana korku verir. Bir de çok sevip de kavuşamayan dünyanın en büyük aşıkları vardır kitabın sonunda kavuşurlar. Bence tarihi roman denilen tür tamamen çer çöp.
  • Osmanlı dersen Beyazıt Akman İmparatorluk 1 ve imparatorluk 2 serilerini tavsiye ederim. Üzerine tanımam. Açıkçası imparatorluk 1i alırken klasik istanbul ve fetih hikayeleri ön yargısıyla almıştım ama bambaşka bir bakış açısı ve anlatım tarzı var. Kesinlikle bir solukta okuyacağınız kitaplardır emin olabilirsiniz. 600er sayfa olmaları gözünüzü sakın korkutmasın. Bu iki kitap dışında İlber hocanın kitaplarını araştırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Osmanlı dersen Beyazıt Akman İmparatorluk 1 ve imparatorluk 2 serilerini tavsiye ederim. Üzerine tanımam. Açıkçası imparatorluk 1i alırken klasik istanbul ve fetih hikayeleri ön yargısıyla almıştım ama bambaşka bir bakış açısı ve anlatım tarzı var. Kesinlikle bir solukta okuyacağınız kitaplardır emin olabilirsiniz. 600er sayfa olmaları gözünüzü sakın korkutmasın. Bu iki kitap dışında İlber hocanın kitaplarını araştırabilirsiniz.

İlber Ortaylı'nın kitapları +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al-Tair

quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Osmanlı dersen Beyazıt Akman İmparatorluk 1 ve imparatorluk 2 serilerini tavsiye ederim. Üzerine tanımam. Açıkçası imparatorluk 1i alırken klasik istanbul ve fetih hikayeleri ön yargısıyla almıştım ama bambaşka bir bakış açısı ve anlatım tarzı var. Kesinlikle bir solukta okuyacağınız kitaplardır emin olabilirsiniz. 600er sayfa olmaları gözünüzü sakın korkutmasın. Bu iki kitap dışında İlber hocanın kitaplarını araştırabilirsiniz.

İlber Ortaylı'nın kitapları +1

Oneriler icin cok tesekkurler :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihi kesinlikle romanlardan öğrenemezsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih; romanlardan, televizyondaki dizilerden öğrenilmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben tarih kitaplarını 7. sınıfta okumaya başladım ağır kitaplardan başlama bence şevk uyandırıcak romanlaştırılmış kitaplar oku.Dünyanın ilk günü vardır Beyazıt Akman.O kitabın sonunda ağlamıştım hatta istanbul fethini anlatır :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.