konuda belirtilen orjinal forum neresi acaba |
Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre (3. sayfa)
-
-
Teşekkürler ama bunu açabilecek belleğe sahip makinam yok benim hocam. Siz dosyayı açtığınız programı ve sistem özelliklerinizi açtıktan sonra yazarsanız sevinirim. Reddit'te epey kaslı makinalarda bile indexleme kullanan programlar ile bile sorgu başına 10 dakika sürdüğü yazıyor. Bildiğin eziyet.
Not: 45 GB'lik zipi açınca çıkan ana dosyanın 155 GB olduğu yönünde ifadeler var. Yuh!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Temmuz 2024; 0:22:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
indiremedim utorrent ile peer'lara bağlanmıyor
edit: şunu deniyorum
h t t p s://s3.timeweb.cloud/fd51ce25-6f95e3f8-263a-4b13-92af-12bc265adb44/rockyou2024.zip
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 9 Temmuz 2024; 0:29:38 > -
Şuan bir şey yapmadım. Yarın bakarım müsait olunca.
Şuan kullandığım iddialı kaslı bir sistem değil. Sadece 64GB RAM . Gerisi Ultrabook specs .
145GB olarak çıkıyor.
155 küsür bayt bit ölçü/ birim dönüşüm yorumlama kaybı 1024=1000 meselesi ! ...
-
Torrent den de indirmiştim seeding yapmama rağmen Türkiye den kimse görmedim. Tek tük başka ülkeler ve kayboldular. Torrent uzmanı değilim. Nuke mi edildi öyle bir tabir vardı sanki 20-25 yıl önce duymuştum.
Şuan seeding yapmıyorum ama duruyor .
-
-
-
iyi geceler onur bey.
geç gördüm mesajınızı, kusura bakmayın...
evet, indirdim. virüs taramasından da geçirdim. herhangi kötü bir şey çıkmadı.
henüz açamadım. indirdiğim diskte yer yok.
aslında ne halt etmeye indirdim onu da bilmiyorum ya... neyse...
-
155 gb , sql için zor bir şey değil aslında.
bizim veri dosyalarımız yeri geliyor müşteriye göre 130-140gb seviyesinde oluyor...
benim "klasik hdd" ile yaptığım sorgu 1 saat'i aşkın bir zaman alırdı, dosya indexli olmasına rağmen...
nvme'de bu sürenin büyük oranda düşeceğini tahmin ediyorum... okuma hızı hdd'ye göre yaklaşık 60 kat olacağı için... (20-30 mb/s - 2.000+ mb/s)
-
utorrent çok reklamlı olduğu için değiştirmenizi tavsiye ederim...
qbittorent ondan çok çok daha iyidir, hemen hemen anında bağlanır torrent dosyasında bir sıkıntı yoksa(az miktarda veya kimsenin seed etmemesi gibi)...
-
Hizli bir sekilde indiriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabanci_ch -- 9 Temmuz 2024; 6:42:52 > -
günaydın.
dün gece dosyayı inceleme fırsatı bulabildim(bir kısmını)
öncelikle şu dosyaı indirdim...
web.archive.orgLarge Text File Viewer 5.2 - Featureshttps://web.archive.org/web/20140908181354fw_/http://swiftgear.com/ltfviewer/features.htmldosyayı satır satır yüklüyor. 3 milyar satır geçince program çalışmayı durdurdu. muhtemelen benim 16gb bellek bitti.
içindeki şifreler sembollerden başlayıp Z'ye kadar gidiyor sanırım... akla hayale gelmeyecek şifreler var.
ALLAH kelimesini kullanan bile var... düşünün o derece...
Türkçe karaktere rastlamadım. bu da bizim Türk sitelerinde olabilecek potansiyel şifreleri içermeyebileceği ihtimalini akla getiriyor. yani yabancı sitelerin şifre veritabanı olabilir...
kendi şifreme inemedim. hafıza yetersizliğinden... sql olarak üretmek istedim fakat çok yavaş ilerliyor dosyanın tepki vermesi.
haftasonu tekrar ilgilenmeyi düşünüyorum diğer hızlı bilgisayarımda...
-
Digital ortamda herşey güvensiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet, Cookie lere saldırıyorlar. Deep Freeze kullanınca zaten bilgisayarı yeniden başlatınca cookie kalmıyor. Tabi bunlar önlem amaçlı, çözüm değil.
Ama ben en iyi çözümü tehlikeli dosyaları ve mailleri açmak için Windows olmayan, Linux veya başka işletim sistemi olan bir bilgisayar kullanmak olarak görüyorum.
Cookie saklamamakta çözüm olabilir ama o zaman her seferinde her şeye giriş yapman gerecek.
-
Bu şifrelere, kolay ve basit şifreler koyulan veya güvenliği zayıf sunucular üzerinden erişiliyor, sunucuya erişince tak her şey kabak gibi önünde oluyor, yoksa tek tek kimseyi gözledikleri yok, her şey sunucularda bitiyor, örneğin ünlü yeme içme sitesinin hacklenmesi ile binlerce şifre hop elinde, kaldı ki halk bank defalarca hack yedi, diğer hacklenen siteleri sizlerde biliyorsunuz hesabını sizi yapın..
-
Hiç bir şey durduk yere olmaz, sen kesinlikle bir dosya indirip çalıştırdın, yada usbden bir şey kurdun&kopyaladın, bu bir şeyin crack dosyası olur veya abuk subuk sitelerden indirip kurduğun bir program da olur, olur da olur, suç %100 kullanıcıda, bu gelen yabancı maillerde bile aa bu neymiş deyip tıklamanda bile sıkıntı çıkabiliyor, kısacası her şeyi yine kendimiz yapıyoruz..
-
Bu arkadaşın paylaştığı linkten, https://www.donanimhaber.com/tarihin-en-buyuk-sifre-veritabani-yayinlandi-10-milyar-sifre--179195#159062899burdan indirdim
Dosyanın sıkıştırılmış hali 45.6GB, arşivden çıkarttığınızda bir txt dosyası olarak 145GB oluyor. İçinde parolalar olduğunu bilmiyordum, görünce tüm dosyalı sildim.
Şöyle;
dosya çok büyük bu nedenle parçalanması gerekiyor.
Bunun için ultra edit programı gerekli.
Büyük dosyayı normal aç yöntemi ile ASCII görünümünde açıyıoruz.
Ultra edit programının resmi sitesinde büyük txt dosyalarını parçalamak için js kodu paylaşılıyor.
yöntemide anlatılıyor.
Bu sayede yaklaşık 5 dk içinde 145GB lik bir txt dosyasını 20-30 kadar txt ye bölüyor.
Sonra Notepad++ ile " Dosyalarda ara " fonksiyonu sayesinde, sistemi hiç kasmadan, çok hızlı bir şekilde parolanız paylaşılmış mı, paylaşılmamış mı diye kontrol edebiliyorsunuz.
Tüm parolalar çok net bir şekilde paylaşılmış ve düz metin şeklinde. Türkiyeden de milyonlarca parola var.
Zaten ben parolaları görünce dosyalı sildim.
Merak edenler bu yöntemle, sistemlerini çökertmeden kontrol edebilirler.
-
Yok hocam açılacak gibi değil, 128 GB RAM'li data center sunucularında açarlar ancak çökmeden. Veya 100 parçaya falan böleceksin. Meşakkatli iş her türlü. Bu anladığım kadarıyla düz metin olduğundan SQL yapısı da söz konusu değil. Amme hizmeti olarak bir vatandaş bunu SQL DB haline getirip web sunucusu açarsa anca öyle.
Yalnız benim asıl hayret ettiğim şu, 10 milyar gibi devasa bir şifre setini bu adamlar düz metin olarak nasıl elde etmişler? Negatif IQ sahibi olmayan her IT sorumlusu bunu (çaldırmadan önce) çok çeşitli hash algoritmaları ile tek yönlü olarak değiştirip öyle depoluyorlar. Muhtemelen brute-force veya rainbow table veya phishing yoluyla elde edilen şifeler bunlar. Diğer türlü ortalığın ayağa kalkması lazım tüm firmaların.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Temmuz 2024; 17:42:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
o vatandaşlardan bir tanesi ben olacağım muhtemelen, ama sunucu işinden anlamıyorum... sadece sql çevirebilirim. db3 olarak.
nasıl elde edildikleri konusunda; ilk mesajdaki 2. ekran görüntüsünü yeni sekmede açıp son cümleye bakarsanız, adam yeni aldığı 4090 ile elde ettiğini yazmış bazı şifreleri...
4090 bu konuda nasıl kullanııldı, esas ben onu merak ediyorum... CUDA programlamayı kullandıysa, bu konuda nasıl kullandı acaba?
-
4090 ile (hattâ birden fazla 4090 ile parallel computing yoluyla) kullanılması potansiyel 10 milyar şifrenin pre-computed hash üretimini yapmıştır hocam. Yani birim zamanda kaç şifre üretebilir emin değilim ama böyle ekip halinde çalıştılarsa 10 milyar şifre üretilmiştir. Bunların hepsi öntanımlı hash değerleri olunca rainbow table denen yöntem ile plain password/hashed password çiftlerini dosyanın içine yerleştirip yayınlamıştır. Eğer veri sızıntısı yoluyla elde edilen şifreler varsa onlar zaten firmaların skandalları kapsamında ayrıca dikkate alınmalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X