Şimdi Ara

Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre
    İnternet tarihindeki en büyük sızdırılmış şifre koleksiyonu yayınlandı. "rockyou2024.txt" adlı dosya 4 Temmuz'da "ObamaCare" adlı kullanıcı tarafından hacker forumlarından birinde yayınlandı ve şimdi ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Ayrıca Bkz.Bilgisayar korsanlarının 2024 yılında ne kadar kripto para çaldığı belli oldu

Milyonlarca hesap risk altında

Dosya tam 9,948,575,739 benzersiz parola içeriyor. Dosyayı yayınlayan kullanıcıya göre, veritabanı son birkaç yıla ait çok çeşitli şifreleri içeriyor. Dolayısıyla saldırganların bunları kullanma olasılığı son derece yüksek. Uzmanlar, saldırganların veritabanını kullanarak Brute Force, yani deneme yanılma yöntemini kullanarak hesaplara girebileceklerini belirtiyorlar.

Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre
    Saldırının kurbanı olmamak adına her hizmet için karmaşık ve benzersiz şifrelerin yanı sıra iki faktörlü kimlik doğrulama ve diğer çevrimiçi savunma mekanizmalarının kullanılması öneriliyor. Bu olaylar ışığında, Cybernews uzmanları kullanıcılara aşağıdaki güvenlik önlemlerini almalarını şiddetle tavsiye ediyor:

• Tüm önemli hesapların şifrelerini derhal değiştirin.

• Her hizmet için karmaşık, benzersiz parolalar kullanın.

• Mümkün olan her yerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

• Hesaplarınızı şüpheli faaliyetlere karşı düzenli olarak kontrol edin.

• Güçlü parola kombinasyonları oluşturmak ve saklamak için parola yöneticileri kullanmayı düşünün.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/cyber-security/biggest-password-leak-in-history-spills-10-billion-passwords

• Yazılımcı arkadaşlar daha iyi cevap verir buna ama bende kendi yaşadığım sorunu aktarayım.
    Adamlar pcdeki çerezleri kendi pclerine aktarıp kendi bilgisayarlarını sanki benim bilgisayarımmış gibi kullanıyorlar.

Bütün sosyal medya hesaplarımda 2. Adımlı doğrulama aktif olduğu halde. Adamlar girip şifreleri değişiyorlar ve benim telefonum hiç uyarı smsi veya maili gelmiyor.
    Daha da kötüsü adamlar steam hesabıma giriyorlar üstelik steam guard aktif olduğu halde girip steam hesabımdaki 6 dolar para ile kendi dandik eşyalarını satın alıyorlar. Bu satın alım esnasında steam guard mobil uyhulamadan onay vermem gerekiyor ama ona bile bildirim ve sms gelmiyor.

Yani adamlar nasıl yapıyorsa hiç bir doğrulama işe yaramıyor. Adamların benim pcme sızması mümkün değil büyük ihtimal bir site verilerimizi sızdırdı ve bu adamlar sadece o şifreleri bilerek bu kadar şey yapabiliyorlar.
  • Günümüzde 2 faktörlü şifreleme kulanmadan verileri saklamak imkansız hale geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Brute-Force çular yaşadı :))

• Dosya için link verin de indirelim. Dursun kenarda.

İndirmek isteyenler için: magnet:?xt=urn:btih:4e3915a8ecf6bc174687533d93975b1ff0bde38a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 7 Temmuz 2024; 13:31:18 >
  • candirli kullanıcısına yanıt
    O da bir halta yaramıyor.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Yazılımcı arkadaşlar daha iyi cevap verir buna ama bende kendi yaşadığım sorunu aktarayım.
    Adamlar pcdeki çerezleri kendi pclerine aktarıp kendi bilgisayarlarını sanki benim bilgisayarımmış gibi kullanıyorlar.

Bütün sosyal medya hesaplarımda 2. Adımlı doğrulama aktif olduğu halde. Adamlar girip şifreleri değişiyorlar ve benim telefonum hiç uyarı smsi veya maili gelmiyor.
    Daha da kötüsü adamlar steam hesabıma giriyorlar üstelik steam guard aktif olduğu halde girip steam hesabımdaki 6 dolar para ile kendi dandik eşyalarını satın alıyorlar. Bu satın alım esnasında steam guard mobil uyhulamadan onay vermem gerekiyor ama ona bile bildirim ve sms gelmiyor.

Yani adamlar nasıl yapıyorsa hiç bir doğrulama işe yaramıyor. Adamların benim pcme sızması mümkün değil büyük ihtimal bir site verilerimizi sızdırdı ve bu adamlar sadece o şifreleri bilerek bu kadar şey yapabiliyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • brut force sistemine önlem almayan sitenin üyeliğini çalacaklarsa çalsınlar zaten.

Cookie ve session bilgisine erişirse zaten geçmiş olsun. Bilgisayarda trojan vara benziyor. Crack li herhangi uygulama da sorun eder. Ya da bir tarayıcı eklentisi zararlı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 7 Temmuz 2024; 15:12:11 >
  • candirli kullanıcısına yanıt

sms bazlı olan da son derece güvensiz. bir bakanın bile sim kartı kopyalanmıştı.

Buna session hijack deniliyor. Genelde bir dosya indiği ve çalıştığı zaman oluyor. Linus Tech Tips bu şekilde hacklenmişti, Ruhi Çenet'de aynı şekilde.

Bu yönteme dostum hiç bir şey dayanmaz. Tek çare Deep Freeze veya virüsün çalışmadığı işletim sistemi kullanmak, Linux gibi.

• Tüm şifrelerim Google şifrelerde kayıtlı.

Üstelik yaklaşık 200gb fotoğraf ve video var Google Fotoğraflarda.

Neye güveneceğiz paranoyak olduk..

• O text dosyasını nasıl açtınız la?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • setcom_2000 kullanıcısına yanıt

indirilmiyor sanırım, indirebilen var mı?

• Hades. H kullanıcısına yanıt

qbittorrent ile indirebilirsiniz.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Denedim de sanırım dosyaya çok yüklenen var ondan başlamadı indirme. doğrudan bir link buldum ancak deneme şansım olmadı, çalışırsa atacağım

• .

• Ne kadar fazla, o kadar güvenli Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre 

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.