|
Bildirim
Buna session hijack deniliyor. Genelde bir dosya indiği ve çalıştığı zaman oluyor. Linus Tech Tips bu şekilde hacklenmişti, Ruhi Çenet'de aynı şekilde. Bu yönteme dostum hiç bir şey dayanmaz. Tek çare Deep Freeze veya virüsün çalışmadığı işletim sistemi kullanmak, Linux gibi. |
Yazılımcı arkadaşlar daha iyi cevap verir buna ama bende kendi yaşadığım sorunu aktarayım.
Adamlar pcdeki çerezleri kendi pclerine aktarıp kendi bilgisayarlarını sanki benim bilgisayarımmış gibi kullanıyorlar. Bütün sosyal medya hesaplarımda 2. Adımlı doğrulama aktif olduğu halde. Adamlar girip şifreleri değişiyorlar ve benim telefonum hiç uyarı smsi veya maili gelmiyor. Daha da kötüsü adamlar steam hesabıma giriyorlar üstelik steam guard aktif olduğu halde girip steam hesabımdaki 6 dolar para ile kendi dandik eşyalarını satın alıyorlar. Bu satın alım esnasında steam guard mobil uyhulamadan onay vermem gerekiyor ama ona bile bildirim ve sms gelmiyor. Yani adamlar nasıl yapıyorsa hiç bir doğrulama işe yaramıyor. Adamların benim pcme sızması mümkün değil büyük ihtimal bir site verilerimizi sızdırdı ve bu adamlar sadece o şifreleri bilerek bu kadar şey yapabiliyorlar. |
Cookie ve session bilgisine erişirse zaten geçmiş olsun. Bilgisayarda trojan vara benziyor. Crack li herhangi uygulama da sorun eder. Ya da bir tarayıcı eklentisi zararlı olabilir.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Brute-Force çular yaşadı :)) |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 7 Temmuz 2024; 13:31:18 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 7 Temmuz 2024; 15:12:11 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
sms bazlı olan da son derece güvensiz. bir bakanın bile sim kartı kopyalanmıştı. |
Buna session hijack deniliyor. Genelde bir dosya indiği ve çalıştığı zaman oluyor. Linus Tech Tips bu şekilde hacklenmişti, Ruhi Çenet'de aynı şekilde. Bu yönteme dostum hiç bir şey dayanmaz. Tek çare Deep Freeze veya virüsün çalışmadığı işletim sistemi kullanmak, Linux gibi. |
Tüm şifrelerim Google şifrelerde kayıtlı. Üstelik yaklaşık 200gb fotoğraf ve video var Google Fotoğraflarda. Neye güveneceğiz paranoyak olduk.. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
indirilmiyor sanırım, indirebilen var mı? |
qbittorrent ile indirebilirsiniz. |
. |
Ne kadar fazla, o kadar güvenli |