Şimdi Ara

Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
35.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ressam1370

En kanlı:Kursk Muharebesi
    En çok sayı en az sayı:Haçlı Seferi-Osmanlı 1milyon haçlıya karşı 100bin Osmanlı
    En iyi taktik:Malazgirt (Hilal taktiği ve arkadan vurma)
    En iyi savunma:Çanakkale
    Birde Gaugamela savaşı var

1 Milyon Haçlıya 100.000 Osmanlıyı anlatıyım:

Dönemin padişahı komutanına 100.000 kişilik büyük bir keşif ordusu verir ve Haçlı ordusunu keşif etmesini taktiklerini öğrenmesini ister komutanda görevi kabul eder ve yola çıkarlar.Osmanlı takip ederken bir akşam Haçlı ordusu kamp kurar haçlı ordusu çok yorgundur Bunun üzerine komutan gece ani bir taktikle Haçlı ordusunu devirmeyi düşünür.Ve gece taaruza geçerler Haçlı ordusunu yenmişlerdir ve komutan müjdeli haberi padişahına vermek için yola çıkmıştır olayı anlattığında Ben seni keşif için yolladım. Savaşasın diye değil diye komutan'ın başını vurdurmuştur.

• quote:

Orjinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

En kanlı:Kursk Muharebesi
    En çok sayı en az sayı:Haçlı Seferi-Osmanlı 1milyon haçlıya karşı 100bin Osmanlı
    En iyi taktik:Malazgirt (Hilal taktiği ve arkadan vurma)
    En iyi savunma:Çanakkale
    Birde Gaugamela savaşı var

Dönemin padişahı komutanına 100.000 kişilik büyük bir keşif ordusu verir ve Haçlı ordusunu keşif etmesini taktiklerini öğrenmesini ister komutanda görevi kabul eder ve yola çıkarlar.Osmanlı takip ederken bir akşam Haçlı ordusu kamp kurar haçlı ordusu çok yorgundur Bunun üzerine komutan gece ani bir taktikle Haçlı ordusunu devirmeyi düşünür.Ve gece taaruza geçerler Haçlı ordusunu yenmişlerdir ve komutan müjdeli haberi padişahına vermek için yola çıkmıştır olayı anlattığında Ben seni keşif için yolladım. Savaşasın diye değil diye komutan'ın başını vurdurmuştur.

Ne yaptın ya,100,000 kişiyle keşif mi olurmuş?

• quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

Sinirimi haklı buluyorum.

Nedir bu Türkleri aşağılama psikolojisi ?

Şuan ki pesimist gençlerimiz türklüğü ne sanıyor acaba ?

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.

Sen Türk olmayı kendin mi seçtin? Hayır. Peki Brezilyalı, Brezilyalı olmayı kendi mi seçti? Hayır.

Başka milletlerin tarihi yokmuş, uyduruyorlarmış, bizde inanıyormuşuz. Tabi canım, en asil, en büyük tarih bizde. Diğer tüm milletler ezik zaten. En büyük biziz.

Madem bu kadar gurur duyuyorsun Türk olmakla, kullanıcı adın neden İngilizce? Kendi dilini kullanmaktan mı çekiniyorsun?

Asıl siz Türkleri çok yukarı çıkarma psikolojinizden kurtulun, böyle yaptıkça yanlşlarınızı göremiyorsunuz.

Ayrıca Haçlı Seferleri - Osmanlı demişsiniz fakat, Haçlı Seferleri'nin hiç birinde Osmanlı yoktu.

quote:

Orjinalden alıntı: ailedoktoru

haçlı seferleri derken şunu kastetmiş komple haçlı dünyası vs osmanlı yani o sayı doğal haçlı lar hemen hemen avrupada bulunuyo ve herkesi dsavaşa alıyolar 1 milyon toplanır o tarihe göre :(

Haçlı Seferleri farklıdır. Senin dediğin Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 25 Haziran 2009; 13:15:06 >

• Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..
  • quote:

Arkadaşım bu hangi haçlı savaşı kusura bakma ama böyle saçma şeyi ne duydum ne işittim yani atacaksakda destekli atalım bu direk kontrolsüz atış olmuş, 100.000 kişilik bir keşif birliği , 100.000 kişi hareket edecek kimse duymayacak ulan sağırlar bile duyar çıkardıkları gürültüyü birde 100.000 kişi keşif gücü ise ordu kaç sentrilyon askerden oluşuyordu? Ya Allah aşkına biraz mantıklı olalım . Ha dersenki şu savaş şu yılda olmuş tarihçilerden kaynak gösterirsin o zaman sayende bilmediğim birşey öğrenmişde olurum yoksa diyorumki bilmediğimiz konularda konuşmayalım saçmalamayalım.

• quote:

Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..

Arkadaşım bahsettiğin askerler başıbozuk'lardır osmanlı topraklarında yaşıyan delilerden oluşuyorlardı (evet gerçekten deliler) ve osmanlının polonyalı süvarilerde gördükleri şekilde sırtlarına kanat benzeri şeyler takıyorlar suratlarını boyayıp çıplak şekilde atlara bindirip ilk saldırı grubu olarak yolluyorlardı, tabi bu arada savunmada olan tarafın şaşkınlığını düşünün. Bildiğim kadarı ile bir başıbozuk bölüğü 2. viyana kuşatması sırasında içeriye sızmış ve bir gün boyunca inanılmaz zararlar vermişler .

• quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..

Evet doğru. Tokatçı Birliği deniliyor bunlara ve sanırım devşirme askerlerden oluşuyorlar. Fakat şöyle biliyorum ben: En önde değil, en arkada bulunurlarmış ve savaşın sonlarına doğru, zor durumda bulunan askerlere yardım için düşman askerlere vururlarmış. Vurdukları kişinin yüzü içeri göçüyormuş ve beyin kanamasından ölüyormuş

• 100.000 kişilik keşif ordusu. Nereyi keşfediyorlar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 25 Haziran 2009; 13:31:19 >
  • Veba ya karşı verilen mücadeleyide savaştan sayarsak listede kendine yer bulur gibi geliyor bana.

Kara ölüm adıyla anılan büyük salgında 23 milyon 840 bin kişi yaşamını yitirmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yorukefe

Veba ya karşı verilen mücadeleyide savaştan sayarsak listede kendine yer bulur gibi geliyor bana.

Kara ölüm adıyla anılan büyük salgında 23 milyon 840 bin kişi yaşamını yitirmiş.

senin verdiğin rakam sadece avrupada ölenler.dünya genelinde 75 milyon kişi öldü.
  • haçlı olayında benm bildiğim haçlılar karşısında dayanamazdık fakat doğal şartları çok iyi kullanarak sürekli haçlılara kayıp verdirdik savaşacak adamlar zehirlenmekden korkan aç,dağdan yuvarlanan taşlarla ezilen arkadaşlarını yolda bırakanlardı(halk) bunu yapmak kolay değildi ama bodoslama savaş olmadı bu yüzden haçlı seferleri için daha sonraları denizi kullandılar

malazgirt savaşı içinde türk kökenli olanların bizim tarafımıza geçerek safları bozduğu fakat yinede sayı olarak az olduğumuzu biliorum

savaş taktiği diye düşünürkende galiba memlüklülerdi asker eğitimi konusunda cengizhanın ortalığı dağıtarak gelmesine bağdat dağılmasına rağmen müslüman dünyasına bu kadar büyük bi darbe indiren osmanlıda ki on yıllık süreci başlatan bi komutanı yenmeleri olabilir çok büyük bi orduyu yenmek kolay olmasa gerek
    büyük orduları durdurmak için asker olarak yetiştirilen kişilerin olması gerektiği bir gerçek(300 spartalı örneğini vermek istemiyordum ama öyle orda geçen konuşmalar etkiliyo gerçekliğini bilmiorum ama orda bi sahne var leonidas orda savaşmak isteyenlere mesleğin ne diye bi soru soruyo demirci,tüccar fln dönüyo ordusuna soruyo ve manidar cevabı alıo I'm soldier...
    ''yada pkk duvarında yazanı düşünürsek
    eğer seni gördüğünde durmadan ateş ediyorsa bu erdir mermesinin bitmesini bekle ve onu öldür
    eğer seni gördüğünde ateş ediyor ve duruyorsa o komandodur elinden geleni yap
    eğer seni gördüğü halde ateş etmemiş ve ortalık sessizze bu bir bordo berelidir boşa çabalama o seni bulur''

stalingrad bencede dünya tarihi açısından da çok önemli bi savaş naziler rusyayı orda geçseydi şu anda çok farklı bi almanya görüyo olurduk ve tarihçiler
    bu savaşı en kanlı geçen savaş olarak kabul ederler ve dönüm noktası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifferent_00 -- 25 Haziran 2009; 14:08:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hmac

quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Evet doğru. Tokatçı Birliği deniliyor bunlara ve sanırım devşirme askerlerden oluşuyorlar. Fakat şöyle biliyorum ben: En önde değil, en arkada bulunurlarmış ve savaşın sonlarına doğru, zor durumda bulunan askerlere yardım için düşman askerlere vururlarmış. Vurdukları kişinin yüzü içeri göçüyormuş ve beyin kanamasından ölüyormuş

Bu anlattıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz? Bir insanın diğer bir insanı tek tokatla öldürebileceğine?

• quote:

Orjinalden alıntı: savageness

quote:

Veba ya karşı verilen mücadeleyide savaştan sayarsak listede kendine yer bulur gibi geliyor bana.

senin verdiğin rakam sadece avrupada ölenler.dünya genelinde 75 milyon kişi öldü.

o tarihteki insan sayısını düşününce bu çok fazla bir rakam, resmen kıyım olmuş
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: savageness

quote:

o tarihteki insan sayısını düşününce bu çok fazla bir rakam, resmen kıyım olmuş

o zamanlarda istanbulda 4 ay içinde şehir nüfusunn %40 ı yok olmuştu.hatta imparator justinian hastalığa yakalanmıştı.düşünün yani hastalık imparatora kadar ulaşılıo o kadar tedbir boşa

• eskiden tuurklugu cok savunmayın dh derdi şimdide millet olmuş tam bi turk duşmanı turklerin lehine olan şeyleri aleyhine ceviriolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaSiLi_ZaiTSev

quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

Sinirimi haklı buluyorum.

Nedir bu Türkleri aşağılama psikolojisi ?

Şuan ki pesimist gençlerimiz türklüğü ne sanıyor acaba ?

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.

sen bilerek mi türklüğü seçtin? bu dünya üzerinde doğarken milliyetini seçen birisini göster bana. rastlantılar sonucu oluşan bi olayla asil ve kudretli olamazsın. olman için dünyaya hayırlı işler yapman gerekir

bnce yanlıs dusunuyosun bu dunyada rastlantılara yer yok

Tecavüzcüler de asil ve kudretli oldukları için Türk oldular o zaman?

• Onu bunu bilmem ama Çanakkale sawaşını bizden başka dünyada hiçbir millet kazanamazdı imkansızı başarmışız
  • quote:

Orjinalden alıntı: zotee

Onu bunu bilmem ama Çanakkale sawaşını bizden başka dünyada hiçbir millet kazanamazdı imkansızı başarmışız

Çanakkale savaşını ingilizlerden bağımsız olmak,sömürgesi haline gelmemek için yaptık ama senin gibi özentiler pekte bağımsız gibi durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 25 Haziran 2009; 15:17:03 >
  • Büyük iskender'in pers imparatoru darius'un 1 milyonluk apaçi ordusunu yenmesini unutmayalim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

quote:

@Yazat
    Adam egoyu
    farklı anlamda söylemiş.Ben Hilal taktiğinin Türklere has olduğunu biliyorum yanlışmı?

Yanlış. İlk kullanan mıdır bilinmez ama askeri tarihte, bunu 'ilk' kullanan olarak kabul edilen, Hannibal Barca'dır.
    M.Ö 206 senesinde, İtalyan yarım adasının güneyinde, Roma ve Kartaca orduları arasında gerçekleşen Cannae savaşında, Hannibal tarafından uygulanmıştır.

Roma ordusu tüm sayı, moral, ikmal ve malzeme üstünlüğüne karşın, tamamen yok edilmiştir.

Meraklısı buradan araştırmaya başlayabilir:
    http://www.roman-empire.net/army/cannae.html

Kusura bakma ama herifler armutmuymuşta M.s 1071 e kadar böyle müthiş bir taktiği hiç bir devletin kullanmak aklına gelmemişmi Kartaca niye büyüyememiş veya niçin bu ulusla savaşmış bir millet bu taktiği kullanmayı bilmemiş avrupa inandırıyor sizde direk zokayı yutuyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.