Şimdi Ara

Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bedo20

büyük bi ihtimal yarın bizim işyerinde olacak

Sebep ?
  • en kanlı çıkartma normandiya olabilir ama en başarılısı kıbrıs barış harekatındaki çıkartmadır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..

Şimdi o dediğin asker grubunun adı deliler.

Araştır ''deliler'' diye

Evet gerçekten bir tokatla adamları sakat bıraktıkları doğru.Ancak biraz abartılarak anlatılmış sana sanırım.Öyle ellerinde kalkan,kılıç olmadan sadece tokatla düşmana saldırmazdı bu kahramanlar.Ekipmanları vardı ve ilginç giyinerek düşmanın psikolojisini bozuyorlardı.O tokat zor durumda kaldıklarında kullanılırdı..Savaşın en önünde giderlerdi.
    Osmanlı ordusu saldırırken bu askerler en önde giderler ve Allah Allah nidalarıyla düşmana saldırırlardı.

Bu yüzden korkmadan ölümüne badozlama saldırdıkları için avrupalılar tarafından deliler lakabını almıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 25 Haziran 2009; 23:40:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaf_kaftr

Normandiya Çıkarması.

En kanlı çıkarmalardandır.
     Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar

• er ryanı kurtarmak filmini izleyen anlar zaten normandia ohama beach
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

quote:

Orjinalden alıntı: ressam1370

@Yazat
    Adam egoyu
    farklı anlamda söylemiş.Ben Hilal taktiğinin Türklere has olduğunu biliyorum yanlışmı?

Yanlış. İlk kullanan mıdır bilinmez ama askeri tarihte, bunu 'ilk' kullanan olarak kabul edilen, Hannibal Barca'dır.
    M.Ö 206 senesinde, İtalyan yarım adasının güneyinde, Roma ve Kartaca orduları arasında gerçekleşen Cannae savaşında, Hannibal tarafından uygulanmıştır.

Roma ordusu tüm sayı, moral, ikmal ve malzeme üstünlüğüne karşın, tamamen yok edilmiştir.

Meraklısı buradan araştırmaya başlayabilir:
    http://www.roman-empire.net/army/cannae.html

hocam bunu sen diyorsunda 2000 küsür sene önce yapılan savaştan ne kadar emin olunabilirki
    belki savaşlar 100 er kişik ordularla yapılıyordu şimdi yapılan sokak kavgaları gibi

• Sanki bütün dünya savaşlarını biliyorsunuzda kendinize göre yazıyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LeanBack

er ryanı kurtarmak filmini izleyen anlar zaten normandia ohama beach

Normandiya çıkarmasında bir muhabbet vardı.Sanırım çok küçük bir asker sayesinde normandiyada başarılı olunmuş..Hatta prison breakte general krantz bunu anlatmıştı..Yok bu çıkarma 2 yıl önceden plandı ama savaş sırasında bu planlar bi işe yaramadı ve hiç beklenmedik şekilde bir avuç insan sayesinde bu çıkarma kazanıldı diye..Bu hikayeyi bilen varsa kaynak yada yazı koyabilir mi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cerberux

hem en fazla savaşan,hem de enfazla ölen asker sayısı bakımından hiç bir savaş Stalingrad muharebesinin eline su dökemez.Zaten bu savaşın ''Bloodliest battle in the world'' diye bir lakabı vardır

Sen çok Call of Duty oynadın heralde
    Stalingrad abartıdan başka birşey değildir.Tamam Malazgirtte 1 milyon olması abartı ama Stalingrad'a da "Bloodliest battle in the world" lakabını takmak gülünç.Kaldı ki o lakabı takan da kendi milletleri...
    Benim favori savaşlarım Mercidabık ve Malazgirt.
    Ayrıca İstanbul'un Fethi de motivasyon ve taktik açısından mükemmeldir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Magina

quote:

hem en fazla savaşan,hem de enfazla ölen asker sayısı bakımından hiç bir savaş Stalingrad muharebesinin eline su dökemez.Zaten bu savaşın ''Bloodliest battle in the world'' diye bir lakabı vardır

Stalingrad abartıdan başka birşey değildir.Tamam Malazgirtte 1 milyon olması abartı ama Stalingrad'a da "Bloodliest battle in the world" lakabını takmak gülünç.Kaldı ki o lakabı takan da kendi milletleri...

stalingrad için böyle düşünmen kötü bence stalingrad da josef stalin in başarısına göz yumamassın bütün avrupayı yakıp kavuran bi almanyadan bahsediosun çünkü onlarla savaşmak kolay değildi iki tarafında çok büyük zaiyat verdiği şüphesiz tarihçiler en kanlı geçen savaş olarak nitelendirirken bu savaşı ve dünyanın kaderi değişti eğer naziler geçseydi dünyanın yeni şeklini düşünemiorum bile.....kendi milletimizin yaptıkları ile övünelim ben de bi türk olarak malazgirtde taktiksel üstünsellik olmasına rağmen karşı tarafın savaş düzeninin bozulması fln da etken stalingrad

• quote:

quote:

Normandiya çıkarmasında bir muhabbet vardı.Sanırım çok küçük bir asker sayesinde normandiyada başarılı olunmuş..Hatta prison breakte general krantz bunu anlatmıştı..Yok bu çıkarma 2 yıl önceden plandı ama savaş sırasında bu planlar bi işe yaramadı ve hiç beklenmedik şekilde bir avuç insan sayesinde bu çıkarma kazanıldı diye..Bu hikayeyi bilen varsa kaynak yada yazı koyabilir mi..

Çıkartmanın kazanılmasının nedeni Hitler'in yaptırdığı duvara çok güvenerek, zırhlı birlikleri duvarın gerisindeki Caen'e çekmesidir. Yani stratejik bir yanlış hesaplama var. Eğer zırhlı birlikler hemen duvarın dibine çekilseydi çıkartma başarısız olurdu.

• quote:

Orjinalden alıntı: yorukefe

Veba ya karşı verilen mücadeleyide savaştan sayarsak listede kendine yer bulur gibi geliyor bana.

Kara ölüm adıyla anılan büyük salgında 23 milyon 840 bin kişi yaşamını yitirmiş.

İspanyol gribi diyelim ozaman..
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

quote:

quote:

Çıkartmanın kazanılmasının nedeni Hitler'in yaptırdığı duvara çok güvenerek, zırhlı birlikleri duvarın gerisindeki Caen'e çekmesidir. Yani stratejik bir yanlış hesaplama var. Eğer zırhlı birlikler hemen duvarın dibine çekilseydi çıkartma başarısız olurdu.

Birbiri ile rekabette olan 2 komutan vardı.Hitler ne yapılması gerektiğini sordu birisi gerçekleşecek şeyleri söyledi ve haklıydı ama Hitler inanmadı ona bu durumda karşı tarafa bayağı yararlı oldu..

• normandiya falan hikaye çanakkale savaşı gibi çephe savaşı dünyada yok kurşunlar havada çarpışıyormuş varın siz düşünün savaşın şiddetini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

quote:

quote:

Birbiri ile rekabette olan 2 komutan vardı.Hitler ne yapılması gerektiğini sordu birisi gerçekleşecek şeyleri söyledi ve haklıydı ama Hitler inanmadı ona bu durumda karşı tarafa bayağı yararlı oldu..

Rommel ile bir komutan ama diğerini bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Magina

quote:

Miğfer Dibi Savaşı
    Not:Evet Ben çok yüzüklerin efendisi izledim ve oynadım

• mifer dibi
  • arkadaşlar sayı olarak değil ama sonuçları bakımından önemli savaşlar :

732 Poitiers(Puvatya) Savaşı : Emeviler ve Franklar arasındaki savaşta iki tarafta çok büyük kayıplar verir
    ve daha fazla dayanamayan Emeviler geri çekilir..Eğer bu savaş kazanılabilseydi şu an çok farklı bir avrupa
    görmüş oluyor olacaktık..çünkü islam avrupaya yayılacaktı..

751 Talas Savaşı (türkler için çok önemlidir)

1337 - 1453 Yüz Yıl Savaşı : Savaş sonucunda Avrupa'da silahlar,savaş taktikleri.ordu yapısı gelişmiş ve kısmen teknolojide ilerleme olmuştur..

1453 İstanbul'un Fethi

1517 Ridaniye Savaşı (bu savaş Türkler için önemlidir..nedeni halifeliğin osmanlıya geçmesidir..ama bence bu durum ilerleyen
    yıllarda dezavantaja dönüşecekti ve Osmanlı bilime önem vermeyip Avrupalı devletlerin gerisinde kalacaktı..)

1915-1916 Çanakkale Savaşı : Rusya'ya gereken yardım zamanında ulaştırılamamış ve Rusya 2 yıl sonra (1917) I.Dünya Savaşından
    çekilmek zorunda kalmış ve rejim değişmiştir..

I. ve II. dünya savaşları

• Savaşlar namuslu ve namussuzlar arasında geçer her zaman
    Bazen iki namussuzun savaştığıda olur,örnek stalin ve hitler,ikiside birbirinden şerefsiz,canilikte yarışan alçaktır,bence stalin canilik de hitleri geçmiştir

Buşla saddamın savaşlarıda namussuzların savaşlarına örnek gösterilebilir.

En Namuslu savaşlardan bazıları.kurtuluş savaşımız,Kıbrıs savaşımız,Çanakkale savaşımız,malazgirt savaşıdir.birde yenildiğimiz plevne savaşıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaSiLi_ZaiTSev

quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

Sinirimi haklı buluyorum.

Nedir bu Türkleri aşağılama psikolojisi ?

Şuan ki pesimist gençlerimiz türklüğü ne sanıyor acaba ?

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.

sen bilerek mi türklüğü seçtin? bu dünya üzerinde doğarken milliyetini seçen birisini göster bana. rastlantılar sonucu oluşan bi olayla asil ve kudretli olamazsın. olman için dünyaya hayırlı işler yapman gerekir

bnce yanlıs dusunuyosun bu dunyada rastlantılara yer yok

Ratlantılara yer yok yazmışsın,sana seçtiğin ismin ile ilgili bir örnek vereyim,Vasily Zaitsev'in orduya keskin nişancı olarak seçilmesi,en azından yeteneğinin keşfedilmesi sadece rastlantıdır

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.