Şimdi Ara

Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın gördüğü en büyük savaş, hiç kuşkusuz 2. dünya savaşıydı.

Yine en büyük orduda, Stalin'nin meşhur "Stalin Hattı" ordusuydu. 20 milyona yakın silahlı asker barındırıyordu. Öyleki; siper kazmak yerine ölen askerleri üstüste koyarak siper oluşturuyorlardı.

Bunun dışında Heredot söylevine dayanarak Perslerin, yunanlıları darmaduman ettiği o meşhur ordunun 2.600.000 kişiden oluştuğu anlatılır. Yine Selahaddin Eyyubi, yaklaşık 1000.000 kişiyle Kudüs'ü kuşatmış ve işgal etmiştir. Dünyanın en büyük komutanlarından biri olan ve en çok toprağa hükmetmiş Cengiz Han'nın ordusuda zaman zaman 800.000 kişiye kadar ulaşmıştır.

GÜÇ kavramı ise döneme göre değişir. 20. YY'ın en güçlü ordusu hiç kuşkusuzki Alman Ordusudur.
    Fakat bugün, yani yaşadığımız çağın en güçlü ordusuda 1.380.000 silahlı askeri ve dünyanın en ileri askeri teknolojileriyle ABD'dir hiç kuşkusuz.

• Timur'un Yıldırım'ı esir aldığı Ankara savaşında da Timur'un stratejisi gayet iyiydi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm
    Timur'un Yıldırım'ı esir aldığı Ankara savaşında da Timur'un stratejisi gayet iyiydi.

aksıne tımur o savasta daha once yaptıgı savaslardakı kayıplarının toplamnındanda fazla kayıp vermıstır.

ankara savasında tum olumsuzluklara ragmen osmanlı ordusu son ana kadar dagılmadan muharebeye devam etmıstır.

o asavasın kaybedılmesınde anadolu beylerının askerlerı ve tatarların savas anında rumelı sıpahılerın arkasından ok atması olmustur.bırde tımur un fıllerı buyuk rol oynamıslardır

@yazat malazgırt te hılal taktıgını uygulayanın turk olmadıgımnımı ıma ettın?bı an anlıyamadım.

hılal taktıgı ordunun merkez kısmının gerı kanatların da bulundukları yone dogru acılarak gerı cekılmesı ve dusmanın bu cekılmeyı bozgun sanıp suratlı bıcımde duzensızce hılalın ıcerısıne gırmesı sonucu gerceklesır.

tarıhte en kanlı savaslara ornek canakkale ve normandıya cıkartmaları derım.

tarıhtekı en kısa ve tamamıyle ımha savası mohac derım hatta o savasta 5 bın macar zırhlı atlı suvarının bırbılerıne zıncır ıle baglı olarak osmanlı ordusunun ılk hatlarını nasıl bertaraf edısıde ayrı bır olay.

• En kanlı savaş olarak normandiya çıkarması bence biraz acaip olmuş, normandiya çıkarması boyunca ölen insan sayısı somme savaşının ilk saatlerinde ölen insan sayısından çok çok azdır. Somme savaşı 1. Dünya Savaşında olmuştur ve yaklaşık olarak 1.000.000 insan ölmüştür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

Orjinalden alıntı: hmac

quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..

Evet doğru. Tokatçı Birliği deniliyor bunlara ve sanırım devşirme askerlerden oluşuyorlar. Fakat şöyle biliyorum ben: En önde değil, en arkada bulunurlarmış ve savaşın sonlarına doğru, zor durumda bulunan askerlere yardım için düşman askerlere vururlarmış. Vurdukları kişinin yüzü içeri göçüyormuş ve beyin kanamasından ölüyormuş

Bu anlattıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz? Bir insanın diğer bir insanı tek tokatla öldürebileceğine?

Bak şu an ben sana gelip 1 tokat atsam bile bayıltıcı derecede vururum , bu dediğimiz adamlar 10-15 yıl boyunca üzerine zeytinyağı dökülmüş 30-50cm kalınlığında mermerlere tokat atarak ellerini taş gibi yapıyor , ayriyetten büyütüyor ... Adam 10-15 yıl sadece mermeri dövmüyor , osmanlı tokadının taktiğini kavrıyor . Herşey güçte bitmiyor yani ... Daha fazla bilgi için

http://forum.donanimhaber.com/m_25485997/mpage_1/key_//tm.htm#26298943

• quote:

Bak şu an ben sana gelip 1 tokat atsam bile bayıltıcı derecede vururum , bu dediğimiz adamlar 10-15 yıl boyunca üzerine zeytinyağı dökülmüş 30-50cm kalınlığında mermerlere tokat atarak ellerini taş gibi yapıyor , ayriyetten büyütüyor ... Adam 10-15 yıl sadece mermeri dövmüyor , osmanlı tokadının taktiğini kavrıyor . Herşey güçte bitmiyor yani ... Daha fazla bilgi için

El büyütülmez veya sertleştirilmez, biyolojide böyle şeyler mevcut değildir. Tyson bile bir yumrukla ancak bayıltabilirken amelenin teki nasıl tek tokatla insan öldürecek, akıl işi değil.

• quote:

Yanlış. İlk kullanan mıdır bilinmez ama askeri tarihte, bunu 'ilk' kullanan olarak kabul edilen, Hannibal Barca'dır.
    M.Ö 206 senesinde, İtalyan yarım adasının güneyinde, Roma ve Kartaca orduları arasında gerçekleşen Cannae savaşında, Hannibal tarafından uygulanmıştır.

Roma ordusu tüm sayı, moral, ikmal ve malzeme üstünlüğüne karşın, tamamen yok edilmiştir.

Meraklısı buradan araştırmaya başlayabilir:
    http://www.roman-empire.net/army/cannae.html

quote:

Kusura bakma ama herifler armutmuymuşta M.s 1071 e kadar böyle müthiş bir taktiği hiç bir devletin kullanmak aklına gelmemişmi Kartaca niye büyüyememiş veya niçin bu ulusla savaşmış bir millet bu taktiği kullanmayı bilmemiş avrupa inandırıyor sizde direk zokayı yutuyorsunuz.

Hilal taktiği, aradaki bin yılı aşkın sürede hiç kullanılmadı dedim mi?
    Türkler, bunu kendiliğinden mi icat etmiştir, Hannibal'den etkilenerek bunu kullanan ordulardan mı öğrenmiştir bilinmez.
    Ancak kesin olan şu ki, Cannae savaşından sonra pekçok komutan, bunu kullanmıştır.

@MMX 166

Malazgirt komutanları hakkında söylemedim. Yanlış anlaşılmışım.
    Malazgirt, elbet komuta kademesi Türk tekelinde olan bir savaştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 25 Haziran 2009; 16:18:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trocero

En kanlı savaş olarak normandiya çıkarması bence biraz acaip olmuş, normandiya çıkarması boyunca ölen insan sayısı somme savaşının ilk saatlerinde ölen insan sayısından çok çok azdır. Somme savaşı 1. Dünya Savaşında olmuştur ve yaklaşık olarak 1.000.000 insan ölmüştür.

somme mi somee mi ?
  • Orjinalden alıntı: MoĞoLLar

El büyütülmez veya sertleştirilmez, biyolojide böyle şeyler mevcut değildir. Tyson bile bir yumrukla ancak bayıltabilirken amelenin teki nasıl tek tokatla insan öldürecek, akıl işi değil.

akıl işi değil ztn deli ve tyson dediğin adamla bunları karşılaştıramazsın

• Plevne savunmasınıda unutmamak lazım , o şartlar altında o galibiyeti almak çok zor , masada kaybetmekte bir o kadar kötü.
  • el büyütülemez sertleştirilemez sözünle bu durumdan kurtulamazsın kullanılan organ gelişir die bişeyi öğretmediler galiba elin nasır tutması çok kullanmakla alakalı değilmidir yada inşaatta çalışanların elleri büyük olmaz mı istersen tarihe girmeden evvel bu konulara bak bi (bi de bende sayısalcı olarakdan usturuplu atmanı tavsiye ediorum) savaş ortamından bahsediosun komutanın o etkili konuşmasından o çalınan hucüm marşından sonra değil yıllarca mermer dövmüş biri düz biri bile çıplak elle adam öldürür...Alparslan'a bi bak derim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: indifferent_00

el büyütülemez sertleştirilemez sözünle bu durumdan kurtulamazsın kullanılan organ gelişir die bişeyi öğretmediler galiba elin nasır tutması çok kullanmakla alakalı değilmidir yada inşaatta çalışanların elleri büyük olmaz mı istersen tarihe girmeden evvel bu konulara bak bi (bi de bende sayısalcı olarakdan usturuplu atmanı tavsiye ediorum) savaş ortamından bahsediosun komutanın o etkili konuşmasından o çalınan hucüm marşından sonra değil yıllarca mermer dövmüş biri düz biri bile çıplak elle adam öldürür...Alparslan'a bi bak derim

Biyolojiden anlıyorsun fakat bir delinin Tyson'dan güçlü olduğunu iddaa ediyorsun, neyse...

Bu konuda daha fazla durmayacağım.

• @YoungAnıL

Ne akıl oyunudur bu yarebbim

düşman yağ ile bal ile beslenir sonra kaçmaları sağlanır , dediği zaman neden böle bi aptallık yapmışlar diye düşündüm devamında ise , kaçan esrin beslenmiş durumunu gören düşman , kaledeki yiyecek durumunun iyi olduğunu düşünüp morali bozulur , cümlesini gördüm ve ohanza oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 25 Haziran 2009; 17:08:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Bizim bi türkçe hocası vardı ama tarihle kafayı sıyırmıştı..Aslında anlattıklarının çoğu bana kalsa palavraydı ya neyse..Ben aslında şunu meraK ediyorum..Osmanlıda bi asker grubu varmış..Adını bilmiyorum..Çocuk yaştayken bunları alıp bir mermer yada taşa sürekli elleriyle vurdurturlarmış..Büyüyene kadar böyle yaparlarmış..Sonra savaş zamanı bu askerler en ön safta olup,kılıç vb . alet olmadan hücum sırasında düşman askerlerine attıkları bi tokatla öldürebiliyorlarmış..Atta gelse insanda gelse bunlar tek vuruşla insanı öldürebiliyormuş.Küçük yaştan itibaren taşa tokat attıkları için elleri büyürmüş ve baya güçlü olurlarmış..Bu doğrumu..Ben açıkçası pek inanmadım..Bu askerler hem en ön safta olucak hemde hiçbir kılıç yada savaş aleti olmadan karşı taraftakilere tokat atabilecek..Bilenler varsa cevaplasın..

Nam-ı Diyar Osmanlı Tokadı dedikleri bu galiba.

Dün Topkapı,Dolmabahce. Oraları gezdim biraz. Gercekten o dönemde ciftci bile olmayı yeglerim.

Bu arada ben efsanalerle çok ilgileniyorum. Güzel bi site var mı? Herhangi bir ülkenin efsanesi de olabilir. Mesela Fatih'in gemilerini karadan yürütmesi gibi. veya Kral Midas'ın kulakları eşek kulakları gibi. Yerebatan sarnıcın'daki Medusa gibi. Umarım anlatabilmişimdir ne tarz efsane sevdigimi.

• quote:

somme mi somee mi ?

somme olarak yazılıyor sayın indifferent_00, savaşın ilk gününde sadece ingilizler 60.000 civarı kayıp vermiştir. Hatta Askeri tarihteki en salak komutanları sıralaması yapılsa en önde bulunacak olan İngiliz Mareşali Douglas Haig saldırı başlamadan önce makinalı tüfeklere gereğinden fazla önem veriliyor tarzında bir demeç vermiştir, sonra anlamıştır makinalı tüfeğin ne menem bir b.k olduğunu işin en ilginç tarafı bu dangalak somme savaşından sonra paschendale adlı bir belçika kasabasındada aynı aptal taktikleri uygulamıştır ve somme savaşına yakın sayıda asker kaybettirmiştir işin dahada ilginç tarafı bu süper salak komutan'a sir ünvanı verilmiştir.
  • quote:

Plevne savunmasınıda unutmamak lazım , o şartlar altında o galibiyeti almak çok zor , masada kaybetmekte bir o kadar kötü.

Sayın Erhan Plevne savaşı maalesef kaybettiğimiz bir savaştır, savunmanın sonuna doğru Gazi Osman Paşa kuşatmayı yarmak için bir taaruz düzenlemiştir ancak bu taaruz başarısız olmuştur, sonrasında erzağı ve mühimmatı biten Osmanlı Ordusu teslim olmak zorunda kalmıştır, aslında savunan ve saldıran güçlerin oranlarına baktığınız zaman gerçekten destansı bir savaştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Ledriw_

quote:

Orjinalden alıntı: ressam1370

En kanlı:Kursk Muharebesi
    En çok sayı en az sayı:Haçlı Seferi-Osmanlı 1milyon haçlıya karşı 100bin Osmanlı
    En iyi taktik:Malazgirt (Hilal taktiği ve arkadan vurma)
    En iyi savunma:Çanakkale
    Birde Gaugamela savaşı var

bu kısım biraz sallama gibi.

ayrıca malazgirt savaşından tarihin en büyük savaşı diye söz edilir. yani en fazla sayı.
    350 bin rum. 40 bin türk mü ne öyle birşeydi vikipedi de yazıyor.

neyse ama en büyük ordular 300 000 i geçememiştir. 1-2 tanesi belki
    onlarda biri malazgirt biri viyana

geri kalanları yalan sanrım

kaynak: tarih hocamız ilber ortaylı

1 milyonu bulacağını sanmıyorum. zaten 1 milyon kişi yola çıkmış olsa savaşı yenemezdik emin olabilirsin.

I. Cihan Harbi'nde sadece Marne çarpışmalarında 700.000 asker ölmüştür

• quote:

Orjinalden alıntı: trocero

quote:

somme mi somee mi ?

somme olarak yazılıyor sayın indifferent_00, savaşın ilk gününde sadece ingilizler 60.000 civarı kayıp vermiştir. Hatta Askeri tarihteki en salak komutanları sıralaması yapılsa en önde bulunacak olan İngiliz Mareşali Douglas Haig saldırı başlamadan önce makinalı tüfeklere gereğinden fazla önem veriliyor tarzında bir demeç vermiştir, sonra anlamıştır makinalı tüfeğin ne menem bir b.k olduğunu işin en ilginç tarafı bu dangalak somme savaşından sonra paschendale adlı bir belçika kasabasındada aynı aptal taktikleri uygulamıştır ve somme savaşına yakın sayıda asker kaybettirmiştir işin dahada ilginç tarafı bu süper salak komutan'a sir ünvanı verilmiştir.

açıklama için teşekküler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: indifferent_00

el büyütülemez sertleştirilemez sözünle bu durumdan kurtulamazsın kullanılan organ gelişir die bişeyi öğretmediler galiba elin nasır tutması çok kullanmakla alakalı değilmidir yada inşaatta çalışanların elleri büyük olmaz mı istersen tarihe girmeden evvel bu konulara bak bi (bi de bende sayısalcı olarakdan usturuplu atmanı tavsiye ediorum) savaş ortamından bahsediosun komutanın o etkili konuşmasından o çalınan hucüm marşından sonra değil yıllarca mermer dövmüş biri düz biri bile çıplak elle adam öldürür...Alparslan'a bi bak derim

Biyolojiden anlıyorsun fakat bir delinin Tyson'dan güçlü olduğunu iddaa ediyorsun, neyse...

Bu konuda daha fazla durmayacağım.

öyle bişey yazmıo orda...
    sadece savaşla boks aynı şeyler değil o anki psikoloji savaş durumu belki yanındaki adam öldü bunları görüpde gücünü kullanmakdan bahsediosun sen tyson bayılmak yada yere sermek için uğraşıo bu adamlar askerin yüzde biri ile gidio ve deli gidi saldırıo bırakda vurduğunuda öldürsün ve osmanlı tokatı meşurdur istersen bi araştır

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.