Şimdi Ara

Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
35.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihin en kanlı savaşı bence Hun İmparatoru Atilla ile Roma Generali Aetiüs arasında gerçekleşti.
    İkisinin de 200 000'er kişilik orduları vardı. Yaklaşik 24 saat sürmüş. İki orduda tamamen yok olmuş.
    Ama Atilla ordusundan geriye kalanları topluyarak geri dönmeyi başarmış. Aetiüs çeşitli hastalık ve salgınlarla
    ordusunu tamamen yok olmustur. Ancak savaşın galibi Atilla olması gerekirken Batı dünyasında
    tarih kitaplarında Atillanın savaşı kaybettiği yazmaktadır. Buda bizim açımızdan da çok acı bir durum.
  • izleme imkanim olsa

marathon muhaberesini secerim

o meshur 1000 yunanli 100 bin persliye karsi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malazgirt savaşı kazanma sebebimiz taktiğin iyi olması değil. bizans ordusundaki karmaıklık idi. mesela romen diyojenin idamlik iken kralice ile evlenmesi üzere imarator olması ve bu yüzden aristokrat tarafından sevilmemesi. savaş sırasında anadolu komutanı sağ kanat mikhail attalieatesin ve sol kanattaki rumeli komutanı Nikephorosun Bryennes in ve tam istekle savaşmaması romen diyojenin emirlerine uymaması ve bu yuzden roman diyojenin sahte geri cekilmesini imparator kacıyor diye görmesi ve ikta kuvvetinin komudanı andronikos Dukasın komutanı üvey babasından nefret ettiği icin taktik gereği saldırması gerekirken emrindeki ordunun ceyreği yakın kişiyle savaşa girmeden istanbula dönmesi gibi cokca sebeb sayabilirim. eğer gercek taktik savaşı istiyorsun Baideng [Baydın Muharabesi] sidir. en kanlı savaş ise katalon savaşıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

ego tatmin etme programına hoş geldiniz.

Kürt DETECTED
  • Total war oynayasim geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanya- Sovyetler savaşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roghidas

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

ego tatmin etme programına hoş geldiniz.

Kürt DETECTED

faşist.avi
    Türküm ama gerçekten ego tatmin ediyorsunuz.Ve faşist hakaaret değildir,ırkçı bir söylemde bulunan kişilere böyle denir.

Ve malazgirt savaşında kıpçaklar uzlar ve oğuz boyları karşı orduda paralı askerdi.Karşı ordu 200.000'di.Ve kıpçak,uz ve oğuzların bizim tarafımıza geçmesi sayesinde yendik diye biliyorum.

Hitlerin fransızlara karşı uyguladığı hilesel taktiklerde epey iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 5 Şubat 2013; 15:03:19 >

• Yıldız Savaşları: Bölüm II Klon Savaşları
  • Yakın tarihlerde taktik savaşları dersen en büyüğü Afrika'da oldu . Bunun yanında Tannenberg Savaşı da çok büyük bir stratejik savaş örneği. Ama kan bulamacı dersek Verdun da olabilir.
  • Bedir-Uhud-Hendek.Bence en büyük savaşlar bunlardır.Çünkü müslümanların başında peygamber efendiniz(s.a.v)bulunuyordu.Kainatın var olma

sebebi olan biri var çünkü işin içinde.Yani anlatabildim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanije_savunmas%C4%B1

vay bu iyiymiş

ben osmanlı yı sürekli eleştiririm gerici olduğu için ve de çok abartıldıkları için ama savaş konusunda çok iyilerdi.teknoloji gelişti gericilik ve islam zarar verdi.

ama neyse ben bilgisayar oyununda (eu3 ) yapamıyorum osmanlı yı yönettiğimde.bütün avrupa üstüme geliyor tek başımayım olmuyor çok zor ama osmanlı gerçekte başarmış bunu.o kadar devleti tek başına yenmiş yani.

bi de çanakkale savaşı demişler bence o kadar başarılı bir savaş değil osmanlı açısından.bunun aksini söyleyen kişi tarafsız değildir.

normandiya da ise almanların sayıca az askeri vardı büyük bir taktik hataları var o yüzden kaybettiler neyse bu da çok büyük bir savaş sayılmaz er ryan ı kurtarmak filmini izleyip call of duty oynayıp en büyük savaş bu demeyin

malazgirt savaşı çok çok önemliydi o savaş kaybedilseydi tarih baya değişirdi.ama sayılar hep yalan ve abartı.bildiğim kadarıyla 50000 vs 20000 lik bir savaştı.

neyse eu3 oynuyordum sonra oyun hakkında bir soru için bir foruma girdim oradan bir video sonra birkaç video gezindim savaşlar hakkında bir şeyler okurken bu konuya geldim ve bunları yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 27 Haziran 2013; 19:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

quote:

vay bu iyiymiş

ben osmanlı yı sürekli eleştiririm gerici olduğu için ve de çok abartıldıkları için ama savaş konusunda çok iyilerdi.teknoloji gelişti gericilik ve islam zarar verdi.

ama neyse ben bilgisayar oyununda (eu3 ) yapamıyorum osmanlı yı yönettiğimde.bütün avrupa üstüme geliyor tek başımayım olmuyor çok zor ama osmanlı gerçekte başarmış bunu.o kadar devleti tek başına yenmiş yani.

bi de çanakkale savaşı demişler bence o kadar başarılı bir savaş değil osmanlı açısından.bunun aksini söyleyen kişi tarafsız değildir.

normandiya da ise almanların sayıca az askeri vardı büyük bir taktik hataları var o yüzden kaybettiler neyse bu da çok büyük bir savaş sayılmaz er ryan ı kurtarmak filmini izleyip call of duty oynayıp en büyük savaş bu demeyin

malazgirt savaşı çok çok önemliydi o savaş kaybedilseydi tarih baya değişirdi.ama sayılar hep yalan ve abartı.bildiğim kadarıyla 50000 vs 20000 lik bir savaştı.

neyse eu3 oynuyordum sonra oyun hakkında bir soru için bir foruma girdim oradan bir video sonra birkaç video gezindim savaşlar hakkında bir şeyler okurken bu konuya geldim ve bunları yazdım

çanakkale savaşı ve kanije savunması ikisi osmanlı tarihinde kuşkusuz herkesin gurur duyması gerektiği savaşlar.

birinci dünya savaşı başarılı değil, ama çanakkale savaşı başarılı. çanakkaleden önce yabancılarla türklerle fişek geçiyordu boğazı geçeriz başkenti alıp osmanlı olayını bitiririz ruslara yardım ederiz diye askerler anne haftaya istanbuldan kart atarım diye mektuplar yolluyordu, sonuç olarak başaramadılar ve rusyada ihtilal oldu ve sonra adamlar başlarına bela oldu tüm o geri kalmışlıklara ve fakirliğe rağmen çanakkalede başarılı olmamız gurur verici bir şey bence, kanijeden farksız değil.

• quote:

quote:

vay bu iyiymiş

sen cs3 atmaya devam et okuduğun kitap beyninle aynı büyüklükte olmalı..

• stalingrad savaşı
  • quote:

quote:

quote:

vay bu iyiymiş

çanakkale savaşı ve kanije savunması ikisi osmanlı tarihinde kuşkusuz herkesin gurur duyması gerektiği savaşlar.

birinci dünya savaşı başarılı değil, ama çanakkale savaşı başarılı. çanakkaleden önce yabancılarla türklerle fişek geçiyordu boğazı geçeriz başkenti alıp osmanlı olayını bitiririz ruslara yardım ederiz diye askerler anne haftaya istanbuldan kart atarım diye mektuplar yolluyordu, sonuç olarak başaramadılar ve rusyada ihtilal oldu ve sonra adamlar başlarına bela oldu tüm o geri kalmışlıklara ve fakirliğe rağmen çanakkalede başarılı olmamız gurur verici bir şey bence, kanijeden farksız değil.

ama coğrafi üstünlük osmanlı da idi(iki taraf kara ortadan deniz geçiyor).bu çok çok önemli bir avantajdı.ayrıca hafife aldıkları evet hata yaptılar

kurtuluş savaşına da etkileri göz önüne alındığında önemli zafer ancak coğrafi üstünlüğe rağmen verilen kayıplar 400 000 i buldu neredeyse bundan dolayı tam bir zafer olarak nitelendiremiyorum.kayıplar yüzünden kurtuluş savaşında 190 000 asker çıkarabildiler ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dwight Stifler

Sinirimi haklı buluyorum.

Nedir bu Türkleri aşağılama psikolojisi ?

Şuan ki pesimist gençlerimiz türklüğü ne sanıyor acaba ?

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.

AĞIR OL BAKALIM!

• unit 731
  • Kuşkusuz ki tarihinde akışını değiştirmiş olan Waterloo Muharebesi de hem Avrupa ve dünya üzerindeki etkisi hem de savaş taktiklerinin kullanımı açısından tarihteki en önemli ve büyük savaşlardan biridir.

Waterloo Savaşı, müttefik güçlerin Napolyon'un ordusunu mağlubiyete uğratıp Avrupa üstündeki Fransız hegemonyasını sona erdirmiş ve bölgede neredeyse yarım yüzyıl sürecek bir barış ortamı oluşmasını sağlamıştır.Waterloo yenilgisi Napolyon'u sürgüne zorlamış ve Fransa'nın büyük egemenliğini bitirmiştir.Waterloo tarihte en çok bilinen savaşlardan biridir ve yerel dile kesin ve net yenilgi olarak bilinir.

Savaş öncesi zaman bakacak olursak Napolyon'un 1804'te kendini imparator ilan etmesiyle birlikte gelen 8 senelik süreçte Fransa, Avrupa'nın farkli ülkelerine karşı birçok büyük zafer kazandı.Aynı zamanda, bu zaferlerin her biri Fransa'ya bir düşman kazandırdı.Trafalagar Deniz Savaşında donanmasının önemli bir bölümünü kaybeden Napolyon bu yenilgiyi pek önemsememiş ve Avrupa'yı almanın yolunun denizden değil karadan geçtiğini söylemiştir.1812'de Rusya'yı işgal eden Napolyon'un karşısında 1813'te Ingiltere,Rusya,Prusya ve İsveç birleşerek Napolyon'un gücünü kırmaya çalışmışlardır.Güçlü ordusuna rağmen böyle bir ittifak karşısında Fransa'nın doğusuna çekilen Napolyon daha sonra sürgüne gitmeyi kabul edecektir.

Sürgünde çok kalmayan Napolyon 1 seneden kısa bir sürede kaçmayı başarmış ve Fransa'ya geri dönmüştür.Koalisyon tarafından Fransa tahtına geçirilen Kral XVIII Louis,Fransız ordusuna Napolyonu yakalayıp tutuklamalarını emretsede ordu Napolyon'un yanında yer almış ve Napolyon'un tahtı tekrar ele geçirmesini sağlamıştır.Napolyon'un dönüşünü haber alan koalisyon liderleri Ingiltere,Prusya,Avusturya ve Rusya'dan 150.000'er askerin Fransa'nın işgali için Belçika'da toplanması kararını alacaklardır.Koalisyon'un planından haberdar olan Napolyon koalisyon orduları daha Belçika'da toplanmadan,organize olmadan yerle bir etmek için harekete geçer. Prusya'nın Gebhard von Bluecher komutasındaki ordusunun Brükselde Anglo-Flemenk kuvvetlerle birleşmesini önlemek için Napolyon, ordusunun bir kısmını Prusya Ordusuna saldırması için göndermiştir ve bu ordunun başına Emmanuel de Grouchy'i geçirmiştir. Fransız ordusu küçük birkaç zafer kazanarak bu birleşmeyi önleyerek Belçika'ya kadar ilerlemiştir.Bunun üzerine koalisyon komutanı Wellington'un orduları bir an önce toparlamsı gerektiği ve orduları hazırlamak için çok az zamanı kaldığı için orduları Brüksel'in 20 mil güneyinde,Waterloo adına bir kasabada toplamaya karar vermiştir.

18 Haziran'da Napolyon Mount St. Jean'a ulaşmış ve ordusunu savaş düzenine sokmuştur bu sırada düşman savunma hattıyla aralarında sadece 1 kilometre vardır.Napolyon'un o anki ordusu 70.000 kişiden oluşurken Wellington'un ordusu yaklaşık 65.000 askerden oluşmaktadır.2 komutanda ordularının geri kalan kısımlarının tekrar ana orduya katılmaları için haber göndermiştir.Yağan sağnak yağaş savaş alanını sırılsıklam etmiş ve adeta çamurla sıvamıştır ve bu yüzden Napolyon hücum emrini ertelemek zorunda kalmıştır çünkü bataklık haline gelmiş zemin topçularının ve süvarilerinin performansını düşürecek ve onları ağırlaştıracaktır.Yoğun bir topçu ateşinin ardından Napolyon düşmanın sağ kanadına doğru bir taktiksel hücum emri vermiştir.Amacı Wellington'un hattı geri çekmesini sağlamaktır ve yedek askerlerinin gelmesini engellemektir ama sağ kanadı savunan İngiliz birlikleri topçu ateşi esnasında sırtın yokuşa ters bakan tarafında durmuşlar ve Fransızlar saldırmaya başladığında ileriye doğru ilerlemişlerdir.Sağ kanada yapılan hücum başarısız olmuş ve Wellington geri çekilmemiştir.Buna rağmen Napolyon saldırıyı devam ettirmiş ve ana kuvvetleriyle düşmanın merkez hattına saldırıya geçmiştir.Hücum devam ederken Napolyon, Bluecher'in yaklaşan ordusundan yayılan toz bulutunu farketmiştir ve bu kendi görevlendirdiği Grouchey'in kaçtığını ve Prusya ordusunun koalisyon güçlerine katılması için bir engel kalmadığını göstermektedir.Buna rağmen,İngilizlerin savaşma kabiliyetini küçümseyen ve kendi liderliğine fazlasıyla güvenen Napolyon saldırıyı devam ettirmiş,Prusya ordusu gelmeden önce Wellington'u yenilgiye uğratabileceğine inanmıştır.3 saat boyunca Fransızlar ve İngilizer süngülerle savaşmış ve sonunda Fransızlar önemli bir noktayı ele geçirmiştir.Buna rağmen koalisyon güçlerinin hatları dağılmamıştır.Akşamüstü geç saatlerde, Bluecher savaş alanına gelmiş ve Napolyon'un ordusunu arka taraftan kuşatmıştır ve bu da Fransız'ları Wellington'un hattında geri çekilmeye ve gelen Prusya ordusuna karşı savaşmaya zorlamıştır. Süngülerle geçen bu vahşi çarpışmanın sonunda Napolyon, Prusya ordusunu geri çekilmeye zorlamış ve tekrar Wellington'a karşı saldırıya geçmiştir.Bu saldırıyla Napolyon'un ordusu Wellington'un hattını neredeyse kırmak üzereyeken Wellington yardımcı kuvvetlerine başvurunca hatlar tam anlamıyla aşılamamıştır.Napolyon'un en büyük zaferlerinde onunla savaşmış birliklerin savaş alanını terketmeye başlaması diğer askerlerinde savaşı terketmeye başlamalarına sebep olmuştur.Bu sırada tekrar formasyona girip yeniden gruplanan Prusya ordusu Fransız ordusunun kanat tarafından tekrar saldırıya geçince ordunun kalanı da düzensiz bir şekilde güneye doğru kaçmaya başlamıştır.Napolyon'un son birkaç yedek birliği orduyu tekrar toplamak için son bir direniş daha sergilese de başarılı olamamışlardır.Yenilginin kesin olmasına rağmen Fransızlar teslim olmayı reddetmiş hatta bir koalisyon kumandanı Fransız Muhafız birliğine teslim olmasını söylediğinde "Muhafızlar ölür,asla teslim olmazlar" cevabını almıştır.Savaş sonunda 26.000'den fazla Fransız ölmüş veya yaralanmış diğer 9000'i ise esir alınmıştır.

kaynak:www.tarihisozluk.com

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.