Şimdi Ara

Tartarini Digital gösterge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tartarini sistemin 5 ledli yakıt göstergesine alternatif olarak digital LCD'li gösterge yapmaya çalışıyorum. Amacım depoda kalan gaz miktarını tam olarak görmek. Tüpteki gaz basıncı tüpün üzerinde bulunan göstergede elektriğe çevrilerek ön taraftaki ledli göstergeye geliyor. Buraya kadar herşey normal. Fakat gerilim, tüpteki basınç göstergesine paralel olarak değişmiyor. Her led sönmesinde 1 V civarında bir düşüş oluyor ve bu düşüş sadece ledin sönmesi sırasında oluyor. Bunun dışında ölçülen gerilimde pek fazla bir değişiklik olmuyor. İhtiyacım olan tüpün üzerindeki göstergenin değişimine paralel olarak değişen bir voltajı yakalamak. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.

• Yaptığın iş amerikayı yeniden keşfetmeye benziyor.
    Şaka bir yana;
    Yapmak istediğin dijital gösterge LOVATO kitlerinde orijinal olarak var ve 4 led yerine 4-3-2-1 olarak rakamla gösteriyor.

Bu çalışmanda LPG miktarını 4-3-2-1 olarak değilde 40-39-38-37-36-35.............02-01-00 olarak göstermek istiyorsan biraz ARGEçalışması yapmak gerekir ve bu konude Elektronik bölümüne Topic açmak daha çok yardıma ulaşmanı sağlayacaktır.

Başarılar
  • Amacım aslında hassas bir litre cinsinden gösterge yapmaktı. Hatta yaptım ve taktım ama yanlış değer gösteriyor. Dediğiniz gibi ya işi bilen birinden yardım almam gerekecek ya da uzun bir arge çalışması yapmam gerekecek. Neyse ki çok lüzumlu birşey değil sadece olsa daha iyi olurdu denecek birşey.
    Sanırım bu konularda tecrübeli fazla kimse yok. Elektronik konusuna yeni bir topic açtım şansımı bir de orda deneyeceğim.
  • şöyle bişey olmazmı? yuvarlak bir reosta yapsan (ev tipi ışık reostası gibi ama daha yumuşak bi şekilde dönen) ibrenin ucuna küçük bi tel ve ucu bizim reostaya değiyor, ibrenin nerde olduğuna göre gerilim deişiyo ve bu gerilime göre bi lcd veya o tarz bir sistem yapılıyor. anlamadıysanız çizerek anlatim
  • iki haneli bir lcd ile kaçlitrekaldığını gösteren birsistem çok iyi olur kanaatindeyim.

elektronik bilgim yok ama şöyle bir mantıkla yapılabilir...

Sanırım tankın basıncına göre elektrik akımı gönderiliyor ledlere...

tankın basıncını manuel olarak ölçeriz.basınç mijtarından içeridekilitreyi hesaplayabiliriz.

diyelimki 40 lirelik bir tankımız var...
    her 1 litrelik azalma olduğunda akımı ölçeriz 39.38.37 şeklinde...

ve bir beyin sistemiyle x-y akımı arasında 39 yaz p-q akımları arasında 38 yaz şeklinde lcdye komut gönderebiliriz...
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
    @lord, iyi bir fikir ama şamandıra göstergesinin gücü başka bir potu çevirmeye yetmeyebilir. Ben daha çok elektronik kısmıyla uğraşmayı düşünüyorum.
    @qntrl, şamadırada basınç manuel olarak zaten ölçülüyor ve voltaja da çevriliyor. Bence yeniden manuel ölçüme gerek yok. Elektronik kısmını halledebilirsek sorun kalmayacak.
    Topiği elektronik kısmında açmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9645730/mpage_1/key_//tm.htm#9658900
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.