Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ünal bey soruma cevap alamadım. sorum kısaca şu map değerlerini değiştirmek arabanın benzindeki çalışmasını etkiler mi? otomatik kalbirasyon yapılan bir araç vites aralıklarındaki yüklenmelerde tekler mi(1900 -2200 programları denendi map değerleri daha görülmediği kadar düşük çıkmaya başladı. basınç düşüktü regülatörden arttırdılar.)? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • PM DEN SORUNUZA CEVAP VERDİM...SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: sahano

ünal bey soruma cevap alamadım. sorum kısaca şu map değerlerini değiştirmek arabanın benzindeki çalışmasını etkiler mi? otomatik kalbirasyon yapılan bir araç vites aralıklarındaki yüklenmelerde tekler mi(1900 -2200 programları denendi map değerleri daha görülmediği kadar düşük çıkmaya başladı. basınç düşüktü regülatörden arttırdılar.)? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

BURSA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ GÜR OTO OLDUKÇA TECRÜBELİDİRLER GÖNÜL RAHATLIĞI İLE MONTAJ YAPTIRABİLİRSİNİZ TEL:271 45 04-05 AYHAN BEYE SELAMLARIMI SÖYLERSENİZ SİZE YARDIMCI OLUR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDER TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM...
    quote:

Orjinalden alıntı: cembul

unal usta selamlar

daha önce cevaplamış olabilirsiniz belki ama ben bulamadım,
    2000 model Marea SX 1,6 16valf aracımı yeni aldım bursada oturuyorum LPG dönüşümü için (Tartarini kit için) garantili iş yapacak servis adı , usta adı veya adres verirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

unal bey yaklaşık 1 ay sonra montajı yaptırabildim.(maddi durumum ancak müsade ettiği için)
    ayhan bey ve ekibi gerçekten çok profesyonel .
    LPG ye geçiş hiç farkedilmiyor. performansta pek düşüş hissetmedim. şimdi yakıtı ölçmeye çalışacağım bakalım ne kadar tasarruf sağlayacak? gerçi çok da merak etmiyorum. %40 tasarruf garanti zaten buda ban yeter ...

tekrar teşekkürler unal bey

• RİCA EDERİM HAYIRLI OLSUN TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

BURSA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ GÜR OTO OLDUKÇA TECRÜBELİDİRLER GÖNÜL RAHATLIĞI İLE MONTAJ YAPTIRABİLİRSİNİZ TEL:271 45 04-05 AYHAN BEYE SELAMLARIMI SÖYLERSENİZ SİZE YARDIMCI OLUR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDER TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM...
    quote:

unal usta selamlar

daha önce cevaplamış olabilirsiniz belki ama ben bulamadım,
    2000 model Marea SX 1,6 16valf aracımı yeni aldım bursada oturuyorum LPG dönüşümü için (Tartarini kit için) garantili iş yapacak servis adı , usta adı veya adres verirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

unal bey yaklaşık 1 ay sonra montajı yaptırabildim.(maddi durumum ancak müsade ettiği için)
    ayhan bey ve ekibi gerçekten çok profesyonel .
    LPG ye geçiş hiç farkedilmiyor. performansta pek düşüş hissetmedim. şimdi yakıtı ölçmeye çalışacağım bakalım ne kadar tasarruf sağlayacak? gerçi çok da merak etmiyorum. %40 tasarruf garanti zaten buda ban yeter ...

tekrar teşekkürler unal bey

• SELAMLAR ENJEKTÖR ZAMALARININ İYİ AYARLANMAMASI DURUMUNDA BU ARIZA MEYDANA GELİR MTOR ARIZA LAMBANIZIN YANMAMASI GEREKİR EĞER YANIYORSA MUTLAKA LPG SERVİSİNİZE GİDİN AKSİ TAKTİRDE ARACINIZIN KENDİNDEN KAYNAKLANAN ARIZASINI ANLAYAMAYACAĞINIZDAN DAHA BÜYÜK ARIZALARA SEBEP OLABİLİRSİNİZ...
    quote:

Orjinalden alıntı: kiowa98

Ünal hocam öncelıkle yardımlarınız ıcın saygılarımı iletmek ıstedım gecen cuma 2001 focus atıker sıralı tuplu bır focus aldım baslarda araba guzledı fakat benzınde stop ettı ancak ben rolantı motoru ve kelbegı temızlettım lpg de sorun gıttı ancak benzınde aracım vuruntulu calısmaya basladı bılgısayara soktum lambda sensor arızası verdı sımdı bunun sakıncaları nelerdır vede degıstırsem dahı lpg den kaynaklabıloecegını soyluyorlar ban yardımcı olabırsenız mınnettar kalırım alper ozer ankara

• selam unal bey,ankarada tavsiye edebileceginiz bir tartarini servisi varmı?
  • 0312 342 00 56 ANKARA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ...
    quote:

Orjinalden alıntı: bilim70

selam unal bey,ankarada tavsiye edebileceginiz bir tartarini servisi varmı?
  • selam ünal bey

lpg forumlarını neredeyse baştan sona okudum birkaç gündür, size ve özverinize hayran kaldım. Sayenizde Tartarini taktırmaya karar verdim. Yalnız merak ettiğim birkaç husus var müsadenizle:

1- Forumun birinde bazı yerlerde kabloların kesildiğinden, ek yapıldığından bahsediliyor, soketle geçmeli olması gerekiyormuş vs.
    Tartarini de böyle soket vs var mıdır? Yoksa bazı markalara özgü bir donanım mı bu soketler?
    2-Bursa da Gür otoda özellikle işçiliğini beğendiğiniz bir usta var mı?
    3-Aracıma Ankara Sigortanın kaskosu yapılı. Bunun veya bir başka kasko şirketinin LPG yi kasko yapmamaları gibi bir durum sözkonusu olabiliyormu?

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.
  • SELAMLAR ÖNCELİKLE YAZINIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKÜR EDERİM.BURSA GÜR OTO OLDUKÇA TECRÜBELİDİR MUSTAFA USTA SİZE YARDIMCI OLUR.TARTARİNİ KİTİ İÇİNDE ÖZEL MAKORONLARLA GELİR VE ARACINIZIN TESİSATI İLE BİRLEŞTİRİLEREK ORJİNALİ GİBİ BAĞLANTI YAPILIR.ARACINIZA LPG MONTAJI YAPILDIKDAN SONRA RUHSATINIZA İŞLETTİRİN VE ARDINDAN KASKONUZA BİLDİRİN BUNUN İÇİN AYRICA 30-35 YTL FARK VERİP KASKOYA SİSTEMİDE DAHİL ETTİREBİLİRSİNİZ .ŞİMDİDEN HAYIRLI OLAMSINI TEMENNİ EDER TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM...
    quote:

Orjinalden alıntı: drsnrky

selam ünal bey

lpg forumlarını neredeyse baştan sona okudum birkaç gündür, size ve özverinize hayran kaldım. Sayenizde Tartarini taktırmaya karar verdim. Yalnız merak ettiğim birkaç husus var müsadenizle:

1- Forumun birinde bazı yerlerde kabloların kesildiğinden, ek yapıldığından bahsediliyor, soketle geçmeli olması gerekiyormuş vs.
    Tartarini de böyle soket vs var mıdır? Yoksa bazı markalara özgü bir donanım mı bu soketler?
    3-Aracıma Ankara Sigortanın kaskosu yapılı. Bunun veya bir başka kasko şirketinin LPG yi kasko yapmamaları gibi bir durum sözkonusu olabiliyormu?

• SELAMLAR ÖNCELİKLE YAZINIZDAN ÖTÜRÜ TEŞEKÜR EDERİM.BURSA GÜR OTO OLDUKÇA TECRÜBELİDİR MUSTAFA USTA SİZE YARDIMCI OLUR.TARTARİNİ KİTİ İÇİNDE ÖZEL MAKORONLARLA GELİR VE ARACINIZIN TESİSATI İLE BİRLEŞTİRİLEREK ORJİNALİ GİBİ BAĞLANTI YAPILIR.ARACINIZA LPG MONTAJI YAPILDIKDAN SONRA RUHSATINIZA İŞLETTİRİN VE ARDINDAN KASKONUZA BİLDİRİN BUNUN İÇİN AYRICA 30-35 YTL FARK VERİP KASKOYA SİSTEMİDE DAHİL ETTİREBİLİRSİNİZ .ŞİMDİDEN HAYIRLI OLAMSINI TEMENNİ EDER TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM...
    quote:

Orjinalden alıntı: drsnrky

selam ünal bey

Sonuç olarak Tartarini Lpg montajı yapılırken Kablolar sıyrılıyor veya kesiliyor mu? Yani Takılacak Kablolar SOKETLİ değilmi? Saygılarımla İyi günler.

• selamlar,usta bende sıralı sistem tartarini var ,benim sorunum şu,normalde araç gaza geçerken 2 defa çıt sesi duyuluyordu.şimdi bu çıt sesleri gaza geçtikten sonrada devam edip gidiyor daha yeni ayar yaptırmıştım aslında hoşçakalın
  • BU SESLER KESİCİLERDEN GELİR SERVİSİNİZE GİDİN VE BAKTIRIN..
    quote:

Orjinalden alıntı: arinalw

selamlar,usta bende sıralı sistem tartarini var ,benim sorunum şu,normalde araç gaza geçerken 2 defa çıt sesi duyuluyordu.şimdi bu çıt sesleri gaza geçtikten sonrada devam edip gidiyor daha yeni ayar yaptırmıştım aslında hoşçakalın
  • ünal bey merhabalar aslında size maille sormuştum ama cevap gelmedi buradan belki cevap verirsiniz.

1. Benim aracım brodway dı ve arabamı 170 000 de motoru bittiği için bedavadan satmak zorunda kaldım .Ama sizler forumlarınızdan hep LPG nin motora hiç zarar vermediğini söylüyorsunuz lütfen bu konuda samimi bir açıklama....
    2. Sıralı sistemler düz sistemlere göre daha farklı güvenlik içeriyor mu sonuçta ailemizle araca biniyoruz.
    3. Ben yılda en fazla 5-6 bin km yapan bir insanım bu benim yapacağım maliyetleri ne kadar zamanda amorti eder.
    4. Almayı düşündüğüm araç eski kasa scenic 2001-2002 civarı ama bir arkadaş renaultların enjeksiyonlarnıın çok hızlı olduğunu , sıralı sistemlerin bu hızlara yetişediğini söylemiş siz bu konuda ne söylemek istersiniz.

eğer cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim.
  • Selam Ünal usta
    dün ankaradaki servisinize uğradım celalettin bey olmadıgı için görüşme yapamadım. İlk aldıgım bilgilerde fiyat biraz yüksek geldi. bugün tekrar gidecegim bana fiyat konusunda yardımcı olabilecek bir isim verebilirmisiniz. teşekkürler
  • SELAMLAR ESKİ SİSTEM DEDİĞİMİZ KARBÜRATÖRLÜ SİSTEMLE ŞUANKİ YENİ YANİ SIRALI SİSTEM ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR LPG BU SİSTEMDE KESİNLİKLE MOTORUNUZ ZARAR GÖRMEZ,İLK ÇALIŞMAYI BENZİNLE YAPMASINDAN ÖTÜRÜ.ESKİ SİSTEME ORANLA ÇEKİŞ VE PERFORMANSINIZDA BENZİNLE EŞDEĞERDE OLUR.SİZ ENSON YAZMIŞSINIZ AMA BEN ŞİMDİ CEVAPLAYAYIM YILDA 5-6 BİN KM. YAPIYOSANIZ YAKLAŞIK 3 YIDA AMORTİ EDER SİSTEM KENDİNİ.SİSTEM BENZİNDEN DAHA GÜVENLİhttp://www.tartariniturkiye.com/html/guvenlik.html
    SİSTEMİN NEKADAR GÜVENLİ OLDUĞUNU BU LİNKDE GÖREBİLİRSİNİZ.AYRICA RENAULT SCENİC LER TARTARİNİ İLE SONDERECE UYUMLU VE SORUNSUZ.ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN,TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: callofnuri

ünal bey merhabalar aslında size maille sormuştum ama cevap gelmedi buradan belki cevap verirsiniz.

1. Benim aracım brodway dı ve arabamı 170 000 de motoru bittiği için bedavadan satmak zorunda kaldım .Ama sizler forumlarınızdan hep LPG nin motora hiç zarar vermediğini söylüyorsunuz lütfen bu konuda samimi bir açıklama....
    2. Sıralı sistemler düz sistemlere göre daha farklı güvenlik içeriyor mu sonuçta ailemizle araca biniyoruz.
    3. Ben yılda en fazla 5-6 bin km yapan bir insanım bu benim yapacağım maliyetleri ne kadar zamanda amorti eder.
    4. Almayı düşündüğüm araç eski kasa scenic 2001-2002 civarı ama bir arkadaş renaultların enjeksiyonlarnıın çok hızlı olduğunu , sıralı sistemlerin bu hızlara yetişediğini söylemiş siz bu konuda ne söylemek istersiniz.

eğer cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba yaklaşık 1 hafta önce Antalya okcan oto da renault 2 1.4 megane arabama tartarini marka lpg kiti taktırdım.Şu an benzinli ile arada hiç fark yok.Yakıt tasarrufunu ölçünce sizleri bilgilendireceğim.Sadece gazda giderken benzin tüketiyormuş gibi benzin göstergesi düşüyor gibi geldi bana.Bunu Ünal ustaya somamda eğer kesinlikle böyle birşey varsa onada çözüm buluruz ,biraz daha deneyin dediler.Yani arkadaşlar Antalya tartarini yetkili servisi ve ekibi bu işi biliyor. Teşekkürler Ünal bey
  • ünal bey sizi tebrik ederim,

forumu takip ediyorum, memnuniyet mesajlarınıza bakılırsa işinizin hakkını gerçekten veriyorsunuz.

sizi takdir ediyorum...
  • Selam arkadaşlar

1 hafta önce bursa GÜR OTO da Tartarini sıralı sistem taktırdım. Son derece memnunum performans vs. Ünal beye de ayrıca teşekkür ediyorum,

Ancak şehir içinde 270 km de lpg göstergesindeki kırmızı lamba yanmaya başladı. İlk yeşil ışık 160 km de sönmüştü, diğer ışıklar çok kısa aralıklarla söndüler, neredeyse 1. den 3. ışığa düştü. Kırmızıdan sonra ne kadar daha gider?

Aracım Laguna 2.0 115lik, benzinde şehir içi sakin kullanımla 9-10 lt/100km yakıyordu, LPG de %10 fazla yaksa bile 38 lt ile yaklaşık 340 km gitmeli diye düşünüyorum, 270 km de kırmızı yanması erken değil mi? (simit tüp takılı- İlk dolum 55 YTL- 38 lt gaz)

Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 12 Mayıs 2007; 15:25:50 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.