Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAMLAR ANTALYA DA BAŞARI WOLKSWAGEN ÖZEL SERVİSİ MUSTAFA BEY VAR KENDİ ARACI İBİZA 1.4 100 hp ÇOK MEMNUN VE SONUÇ MÜKEMMEL SİSTEMSE TABİKİ TARTARİNİ....
    quote:

Orjinalden alıntı: şahinler

ünal bey merhaba.2005 model seat ibiza 1.4 100 bg bir arabam var daha önceden böyle br araca lpg taktınız mı ? taktıysanız nasıl bir snuç aldınız bilgilendirirseniz sevinirim.
  • teşekkür ederim ünal bey vaktinizi ayırdığınız için...

başarılarınızın daim olması dileğiyle hayırlı bol kazançlar...
  • NEREDE TAKTIRDIĞINIZI YAZARSANI SİZE DAHA İYİ YARDIMCI OLURUM ZİRA TOYOTA LAR TARATRİNİ İLE SONDERECE UYUMLU ARAÇLARDIR....
    quote:

Orjinalden alıntı: pegasus33

Merhaba arkadaşlar.Ben forum sayfalarını inceledikten sonra 2006 corolla marka aracıma bu gün tartarini sıralı sistem taktırdım.İlk kullanımda herşey gayet yolunda idi.Ancak akşam aracımı kullanırken birden gücün kesildiğini hissettim.Vites düşürüp gaza basmama rağmen arac hızlanmıyordu.Ama stop ta etmedi.Daha sonra tekrar benzine geçtim.Herşey yolunda idi.Ama lpg de aynı şey olmaya devam etti.Aracı stop ettim bir süre bekledim.Benzinle çalıştırıp gaza geçtim.Bu defada herşey yolunda idi fakat yaklaşık 5-6 km sonra yine aynı şeyi yaptı.Aracımın eve yakalaşıp yavaşladığımda silkelediğini ve garip bir motor sesi geldiğini farkettim.Durduğumda ise rölantide ibrenin bir yükselip bir indiğini gördüm.Motor seside ona göre değişiyor araç titreme yapıyordu.İlk günden böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten çok sinir bozucu.Ünal bey bıkmadan usanmadan herkese yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederiz.Bu konudada fikirlerinizi verirseniz sevinirim.Teşekkürler

• ALİKEMAL BEY TARTARİNİYİ ÜRETEN İİTALYANDA OLSA İNSAN NİTEKİM ZAMAN ZAMAN FABRİKASYON HATALAR ÇIKABİLİR AMA ÇÖZÜLMEYECEK ARIZA YOKTUR.NİTEKİM ÇÖZÜLMÜŞ....SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: alikemal80

gecmiş olsun dostum. nerde taktırmıştın sen tartarini kiti ? enjektörlerin yeri ya da takılan hortum yada kabloların gereğinden uzun kullanılmasından bu tip sorunlar yaşanıyor olabilirmi? tam ben de tartarini kite ısınmaya baslamışken senden gelen bu tip bir yorum tekrar düşünsemmi acaba dememe sebep oldu. bir de takılırken dikkat ettinmi, kitin gözünün önünde acıldıgını gördünmü? parcalar orijinaldi değilmi?problemin nedenini ve çözümünü burada paylaşırsan bizler de bilgilenmiş oluruz. ünal bey bekliyoruz yorumlarınızı, aydınlatın bizi. tartarini de bunu yaparsa artık diğerleri neler yapmaz acaba??

• Ünal Bey iyi akşamlar, bir şey soracağım. Bugün Nevşehir tartarini bayiine uğradım.Arabama lpg taktırmak istiyordum. Bana sizin araba tek noktadan enjeksiyonlu bu yüzden yine tartarininin bu modellere uygun kiti bulunduğunu onu takabileceklerini söylediler.
    Şimdi bu sistemi takarsam yakıt tasarrufu nasıl olur, yani diğer sıralı sistemler gibi yarı yarıya yakıt tasarrufu sağlar mı ?
    Bir de bu sistem arabanın çekişinde ne kadar performans düşürür ?

araba opel astra clasic 1.4 tek noktadan enjeksiyonlu.
  • SELAMLAR ARACINIZ TEK NOKTA ENJEKSİYONLU OLMASINDAN ÖTÜRÜ SIRALI SİSTEM UYGULANAMAZ KARBÜRATÖRLÜ ARAÇLARA ORANLA ÇEKİŞ PERFORMANS DAHA İYİ SIRALI SİSTEME GÖRE ÇOK AZ DÜŞÜK OLUR.KARBÜRATÖRLÜ SİSTEMEGÖRE TASARRUF DAHA ÇOK SIRALIYA GÖRE YİNE ÇOK AZ FARK EDER AMA SİZ YİNEDE HİÇ DÜŞÜNMEDEN TAKTIRIN DERİM SŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafa2

Ünal Bey iyi akşamlar, bir şey soracağım. Bugün Nevşehir tartarini bayiine uğradım.Arabama lpg taktırmak istiyordum. Bana sizin araba tek noktadan enjeksiyonlu bu yüzden yine tartarininin bu modellere uygun kiti bulunduğunu onu takabileceklerini söylediler.
    Şimdi bu sistemi takarsam yakıt tasarrufu nasıl olur, yani diğer sıralı sistemler gibi yarı yarıya yakıt tasarrufu sağlar mı ?
    Bir de bu sistem arabanın çekişinde ne kadar performans düşürür ?

araba opel astra clasic 1.4 tek noktadan enjeksiyonlu.

• Aydınlattığınız için çok teşekkürler Ünal Bey , iyi çalışmalar.
  • alıntı;
    @alikemal80'den
    "euro şu an son 1 yılın en düşük seviyesinde. daha az önce 1,79 dan bozdum gelen turistlere."

dün uyanmamaşın kura dikkat etmemişim 900euro deniliyor şuan tartarini bende karşı tarafa ne yapıyor ytl olark dedim onlarda 1700 dediler 1650son olur dendi...
    ama sonra hesapladım ki 900*1,79=1611ytl yapıyor:)

buradan ünal bey'e seslenmek istiyorum siz büyük bayii lerindensiniz ve şube ağınız da geniş tekrar bi fiyat ayarlaması yapamaz mısınız???

zaten 1611ytl yapıyor anca 1650 olur denmesi mantıklı mı?
    fiyatları güncellerseneniz şuan potansiyel 2 müşteri var;) alikemal ve ben
  • alikemal bey şuanda kampanyadayız ve antalyada fiyat........... bunu sadece size yazıyorum bilginize ve bu kampanya sadece antalya ya has bi durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalgedik -- 17 Mayıs 2007; 9:39:49 >
  • ünal bey size bir sorum daha olacak. ben aracımı yüksek devirlerde kullanmaktan ve ani hızlanmalardan hoşlanan bir sürücüyüm. bununla birlikte taktıracagım kitin sorunsuz ve gaz pedalına duyarlı bir kit olması gerekmekte. duydugum ve okudugum yorumlar arasında 5000-6000 devirden sonra motor silkelemeleri,sürücü isteği dışında benzine gecme durumları,hızlanamama, 5000 devirden sonra enjektörlerin hıza yetişememesi ve acma kapama işlevini tam olarak yerine getirmeyerek belli bir yüksek devirden sonra sürekli açık kalması ve bunun da fazladan lpg tüketimine neden oldugu gibi durumlar sözkonusu. siz montajını yaptıgınız ürününüze bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda ne tür bir garanti vermektesiniz ? distribütor firma garantisinin yanında köklü ve kurumsal bir firma olarak, şirketiniz adına da bir garantiniz mevcutmu ve bunu kayıt altına alacak bir garanti sözleşmeniz var mı ? takdir edersinizki kendim bankacıyım ve şu ana değin satın aldıgım ya da alacagım her türlü mal ve hizmette kendimi sağlama almak, ortaya cıkan ya da cıkması muhtemel sorunlarda hak hukuk arayabilecek bir pozisyonda yer almak istemekteyim. büyük ölçekli ve uzun süre sektörde iş yapmakta olan firmaları secmemin sebebi de budur. sorularıma vereceğiniz cevapları merak ve sabırsızlıkla beklemekteyim.

iyi çalışmalar, sorunsuz montajlar ve bol kazançlar dilerim

saygı,sevgi...

• SELAMLAR ALİKEMAL BEY SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ SIKINTILAR TARTARİNİDE OLMAZ ZİRA BİZ BAKIN DİKKAT EDİN BURAYA ANTALYA DA DEĞİL TÜRKİYE DE DEĞİL DÜNYADA SUBARU İMPREZA WRX STI 2500 MOTOR 300 hp LİK BİR ARACA LPG UYGULAYAN İLK VE TEK FİRMA ÜNVANINA SAHİBİZ BUNUN YANINDA AYNI KİŞİYE AİT YİNE DÜNYA DA İLK SUBARU FORESTER 2500 MOTOR 280 hp TURBO BU ARACADA LPG UYGULAMASI YAPTI BU ARAÇLAR AŞIRI GÜÇLÜ VE PERFORMANSLI ARAÇLAR BUNLAR BİLE TARTARİNİDE YÜKSEK DEVİRLERDE SORUN YARATMADI SİZİN ARACINIZDA ASLA YARATMAZ SİZE DİSTRİBÜTÖRÜN DIŞINDA SADECE BİZLER DEĞİL TÜRKİYENİN 56 İLİNDEKİ TÜM TARTARİNİ BAYİİLERİ HERTÜRLÜ GARANTİYİ VERİYOR GÖRÜŞMEK ÜZERE.....
    quote:

ünal bey size bir sorum daha olacak. ben aracımı yüksek devirlerde kullanmaktan ve ani hızlanmalardan hoşlanan bir sürücüyüm. bununla birlikte taktıracagım kitin sorunsuz ve gaz pedalına duyarlı bir kit olması gerekmekte. duydugum ve okudugum yorumlar arasında 5000-6000 devirden sonra motor silkelemeleri,sürücü isteği dışında benzine gecme durumları,hızlanamama, 5000 devirden sonra enjektörlerin hıza yetişememesi ve acma kapama işlevini tam olarak yerine getirmeyerek belli bir yüksek devirden sonra sürekli açık kalması ve bunun da fazladan lpg tüketimine neden oldugu gibi durumlar sözkonusu. siz montajını yaptıgınız ürününüze bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda ne tür bir garanti vermektesiniz ? distribütor firma garantisinin yanında köklü ve kurumsal bir firma olarak, şirketiniz adına da bir garantiniz mevcutmu ve bunu kayıt altına alacak bir garanti sözleşmeniz var mı ? takdir edersinizki kendim bankacıyım ve şu ana değin satın aldıgım ya da alacagım her türlü mal ve hizmette kendimi sağlama almak, ortaya cıkan ya da cıkması muhtemel sorunlarda hak hukuk arayabilecek bir pozisyonda yer almak istemekteyim. büyük ölçekli ve uzun süre sektörde iş yapmakta olan firmaları secmemin sebebi de budur. sorularıma vereceğiniz cevapları merak ve sabırsızlıkla beklemekteyim.

saygı,sevgi...

• selamlar...
    bugun yarin ikinci el 2005 model bir mazda 6 alacagim..
    2000 motor bir arac oldugundan biraz cok yakiyor haliyle..30-35 kurus arasi degisir diye duyumlar aldim yakisinda..
    aracin gunde ortalama 70-80 km yol gidecegini dusunuyorum. bu yuzden lpg donusumu yaptirmam gerek sanirim yoksa maasi benzin istasyonuna yatiracagiz :)
    ancak aracin stepne kismi arka tampona cok yakin gorundu bana..hatta tampona kadar gidiyor.bu yuzden oraya bir depo koyulmasi arkadan olabilecek kazalarda ciddi sakatlik yaratir gibime geliyor. degisik depo alternatifleri varmidir araclar icin?mesela orjinal benzin deposunun degistirilip ayni bolgeye hem benzin hem lpg deposu taktirmak gibi yontemler mevcut mu.
    bir de mazda 6 lar icin lpg donusumunde kronik sorunlar var mi?
    bir de ..bulundugum sehir ankara.. burada onerebileceginiz bir tartarini servisi varsa ogrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobris -- 18 Mayıs 2007; 12:23:04 >
  • cevabınız neticesinde rahatlamış oldum. finansal problemleri çözüp en yakın zamanda taktırıp bir son vereceğim şu işe. önümüzdeki hafta içi de ziyaretinize geleceğim, hem aracımı bir kontrol ederiz montaj öncesi bir problem var mı yokmu ona bakarız (gerci 100000 bakımını gecen ay yaptırdım triger dahil değişmesi gereken tüm parçaları değiştirttim.) hem de gelmişken demli bir çayınızı içer tanışmış oluruz ünal bey. bilgi için tesekkurler, görüşmek üzere

saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SELAMLAR ALİKEMAL BEY SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ SIKINTILAR TARTARİNİDE OLMAZ ZİRA BİZ BAKIN DİKKAT EDİN BURAYA ANTALYA DA DEĞİL TÜRKİYE DE DEĞİL DÜNYADA SUBARU İMPREZA WRX STI 2500 MOTOR 300 hp LİK BİR ARACA LPG UYGULAYAN İLK VE TEK FİRMA ÜNVANINA SAHİBİZ BUNUN YANINDA AYNI KİŞİYE AİT YİNE DÜNYA DA İLK SUBARU FORESTER 2500 MOTOR 280 hp TURBO BU ARACADA LPG UYGULAMASI YAPTI BU ARAÇLAR AŞIRI GÜÇLÜ VE PERFORMANSLI ARAÇLAR BUNLAR BİLE TARTARİNİDE YÜKSEK DEVİRLERDE SORUN YARATMADI SİZİN ARACINIZDA ASLA YARATMAZ SİZE DİSTRİBÜTÖRÜN DIŞINDA SADECE BİZLER DEĞİL TÜRKİYENİN 56 İLİNDEKİ TÜM TARTARİNİ BAYİİLERİ HERTÜRLÜ GARANTİYİ VERİYOR GÖRÜŞMEK ÜZERE.....
    quote:

ünal bey size bir sorum daha olacak. ben aracımı yüksek devirlerde kullanmaktan ve ani hızlanmalardan hoşlanan bir sürücüyüm. bununla birlikte taktıracagım kitin sorunsuz ve gaz pedalına duyarlı bir kit olması gerekmekte. duydugum ve okudugum yorumlar arasında 5000-6000 devirden sonra motor silkelemeleri,sürücü isteği dışında benzine gecme durumları,hızlanamama, 5000 devirden sonra enjektörlerin hıza yetişememesi ve acma kapama işlevini tam olarak yerine getirmeyerek belli bir yüksek devirden sonra sürekli açık kalması ve bunun da fazladan lpg tüketimine neden oldugu gibi durumlar sözkonusu. siz montajını yaptıgınız ürününüze bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda ne tür bir garanti vermektesiniz ? distribütor firma garantisinin yanında köklü ve kurumsal bir firma olarak, şirketiniz adına da bir garantiniz mevcutmu ve bunu kayıt altına alacak bir garanti sözleşmeniz var mı ? takdir edersinizki kendim bankacıyım ve şu ana değin satın aldıgım ya da alacagım her türlü mal ve hizmette kendimi sağlama almak, ortaya cıkan ya da cıkması muhtemel sorunlarda hak hukuk arayabilecek bir pozisyonda yer almak istemekteyim. büyük ölçekli ve uzun süre sektörde iş yapmakta olan firmaları secmemin sebebi de budur. sorularıma vereceğiniz cevapları merak ve sabırsızlıkla beklemekteyim.

saygı,sevgi...

• BEKLERİM....
    quote:

cevabınız neticesinde rahatlamış oldum. finansal problemleri çözüp en yakın zamanda taktırıp bir son vereceğim şu işe. önümüzdeki hafta içi de ziyaretinize geleceğim, hem aracımı bir kontrol ederiz montaj öncesi bir problem var mı yokmu ona bakarız (gerci 100000 bakımını gecen ay yaptırdım triger dahil değişmesi gereken tüm parçaları değiştirttim.) hem de gelmişken demli bir çayınızı içer tanışmış oluruz ünal bey. bilgi için tesekkurler, görüşmek üzere

saygılar...

quote:

SELAMLAR ALİKEMAL BEY SÖYLEMİŞ OLDUĞUNUZ SIKINTILAR TARTARİNİDE OLMAZ ZİRA BİZ BAKIN DİKKAT EDİN BURAYA ANTALYA DA DEĞİL TÜRKİYE DE DEĞİL DÜNYADA SUBARU İMPREZA WRX STI 2500 MOTOR 300 hp LİK BİR ARACA LPG UYGULAYAN İLK VE TEK FİRMA ÜNVANINA SAHİBİZ BUNUN YANINDA AYNI KİŞİYE AİT YİNE DÜNYA DA İLK SUBARU FORESTER 2500 MOTOR 280 hp TURBO BU ARACADA LPG UYGULAMASI YAPTI BU ARAÇLAR AŞIRI GÜÇLÜ VE PERFORMANSLI ARAÇLAR BUNLAR BİLE TARTARİNİDE YÜKSEK DEVİRLERDE SORUN YARATMADI SİZİN ARACINIZDA ASLA YARATMAZ SİZE DİSTRİBÜTÖRÜN DIŞINDA SADECE BİZLER DEĞİL TÜRKİYENİN 56 İLİNDEKİ TÜM TARTARİNİ BAYİİLERİ HERTÜRLÜ GARANTİYİ VERİYOR GÖRÜŞMEK ÜZERE.....
    quote:

saygı,sevgi...

• SORUNSUZ VE UYUMLU BİR ARAÇ TARTARİNİDEN ŞAŞMAYIN DERİM.SİMİT TANK KONUSUNDA ENDİŞE ETMEYİN AMA ISRARLA ALTERNATİF DÜŞÜNÜRSENİZ SİLİNDİRDE UYGULANABİLİR.ANKARA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ ULUDAĞ OTOGAZ TEL:0312 3420056 CELALETTİN BEYE SELAMLARIMI İLETİN YARDIMCI OLUR....
    quote:

Orjinalden alıntı: gobris

selamlar...
    2000 motor bir arac oldugundan biraz cok yakiyor haliyle..30-35 kurus arasi degisir diye duyumlar aldim yakisinda..
    aracin gunde ortalama 70-80 km yol gidecegini dusunuyorum. bu yuzden lpg donusumu yaptirmam gerek sanirim yoksa maasi benzin istasyonuna yatiracagiz :)
    ancak aracin stepne kismi arka tampona cok yakin gorundu bana..hatta tampona kadar gidiyor.bu yuzden oraya bir depo koyulmasi arkadan olabilecek kazalarda ciddi sakatlik yaratir gibime geliyor. degisik depo alternatifleri varmidir araclar icin?mesela orjinal benzin deposunun degistirilip ayni bolgeye hem benzin hem lpg deposu taktirmak gibi yontemler mevcut mu.
    bir de ..bulundugum sehir ankara.. burada onerebileceginiz bir tartarini servisi varsa ogrenmek isterim.

• Dün sabah aracımı Ankaradaki yetkili servise bırakıp aynı gün 16.30 sıralarıda aldım. Bir gün boyunca kullandım şimdilik bir sıkıntı yok inşallah bir sıkıntı ile karşılaşmam.
  • quote:

SORUNSUZ VE UYUMLU BİR ARAÇ TARTARİNİDEN ŞAŞMAYIN DERİM.SİMİT TANK KONUSUNDA ENDİŞE ETMEYİN AMA ISRARLA ALTERNATİF DÜŞÜNÜRSENİZ SİLİNDİRDE UYGULANABİLİR.ANKARA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ ULUDAĞ OTOGAZ TEL:0312 3420056 CELALETTİN BEYE SELAMLARIMI İLETİN YARDIMCI OLUR....
    quote:

Orjinalden alıntı: gobris

selamlar...

Celalettin bey oranın sahibi ama yetkilerini dilek hanıma devretmiş bence onunla görüşün

• Sevgili dostlar BANA BİR AKIL VERİN buralara yazıyorum ama ben realite istiyorum.yani sorununburada çözüleceğine inanmıyorum. ama BEN FİRMA YETKİLİLERİNİN BURALARDA DENETLEME YAPMASINI İSTİYORUM. inşallah bire bir aranılıp sorunlarımız çözülür. BENDE TARTARİNİ TAKTIRDIM AMA sorun bitmiyor genelde istop ediyor daha garantisi dolmadı bu cihazı iade edebilirmiyim. arabam cılo sembol 1.4 16 valf.saygılar.
  • nerde taktırdın kiti ? yetkili servis mi ? montajcı firma nasıl çözemez inanılır gibi deil

satarken takarken binbir dil dökülür sorun cıkınca agırdan alınır. yazarmısın dostum hangi firma nerde kim neyin nesi ? sayın ünal beyin vermiş oldugu bir garanti var, kendisi der ki sadece distribütor garantisi deil tüm türkiyede 56 ilde garantiniz bulunmakta der. ünal bey ile irtibata gecmelisiniz bence birkaç sorumsuz ya da işbilmeze markayı karalatacak fırsatı vereceğini sanmıyorum. derdinize derman olacaktır görüşündeyim.

quote:

Orjinalden alıntı: ekrem63

Sevgili dostlar BANA BİR AKIL VERİN buralara yazıyorum ama ben realite istiyorum.yani sorununburada çözüleceğine inanmıyorum. ama BEN FİRMA YETKİLİLERİNİN BURALARDA DENETLEME YAPMASINI İSTİYORUM. inşallah bire bir aranılıp sorunlarımız çözülür. BENDE TARTARİNİ TAKTIRDIM AMA sorun bitmiyor genelde istop ediyor daha garantisi dolmadı bu cihazı iade edebilirmiyim. arabam cılo sembol 1.4 16 valf.saygılar.

• SELAMLAR ŞİMDİ BANA İSTER ÖZELDEN İSTERSENİZ DİREK BURADAN ARACINIZIN PLAKA BİLGİLERİ VE NEREDE TAKTIRDIĞINIZI YAZAR,TELEFON NUMARANIZIDA VERİRSENİZ KONUYU HEMEN ÇÖZERİZ.CLİO GİBİ MONTAJI BASİT VE TARTARİNİ İLE SON DERECE UYUMLU BİR ARACIN SORUNU NE OLABİLİR MERAK EDİYORUM.ACELE CEVAP BEKLİYORUM.SAYGILAR
    quote:

Orjinalden alıntı: ekrem63

Sevgili dostlar BANA BİR AKIL VERİN buralara yazıyorum ama ben realite istiyorum.yani sorununburada çözüleceğine inanmıyorum. ama BEN FİRMA YETKİLİLERİNİN BURALARDA DENETLEME YAPMASINI İSTİYORUM. inşallah bire bir aranılıp sorunlarımız çözülür. BENDE TARTARİNİ TAKTIRDIM AMA sorun bitmiyor genelde istop ediyor daha garantisi dolmadı bu cihazı iade edebilirmiyim. arabam cılo sembol 1.4 16 valf.saygılar.

.NBOT:BURADAN EN AZ 30 TANE ARACIN YANLIŞ KULLANIM,ARAÇ ELEKTTİRİK VE ELEKTRONİK PROBLEMLERİ VE YANLIŞ MONTAJLARLA ALAKALI PROBLEMLERİNİ ÇÖZDÜK VE HERZAMAN ÇÖZMEYEDE DEVAM EDECEĞİZ YETERKİ YAZILANLAR GERÇEK İNSANLAR İYİ NİYETLİ OLSUN...

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.