Megan dinamik 2 aracıma tartarini sıralı sistem taktırdım. 5-6 gün sonra Araç yolda frene basılınca ve vites boşa alınınca kendiliğinden durmaya başladı. Bu bazan olumuyor. bazan oluyor. Servise gittim. bir süre şeye bakıldı. bobinler değişti, bujiler değişti, gaz kelebeği temizlendi, yeniden kalibrasyon yapıldı. ama sonuç aynı.
Araçtan soğudum kısacası. Yok mu bunun bir çözümü.
benim aklima gelen bu bilgfili arkadaslar yardim olacaktir
NEREDE TAKTIRDIĞINIZI YAZARSANIZ YARDIMCI OLALIM AYRICA TARTARİNİ TOPİĞİ VAR OARAYA NEDEN YAZMADINIZ .AYRICA MSN DEN ULAŞIN HIZLI ÇÖZELİM...
quote:
Orjinalden alıntı: ferziziya
Megan dinamik 2 aracıma tartarini sıralı sistem taktırdım. 5-6 gün sonra Araç yolda frene basılınca ve vites boşa alınınca kendiliğinden durmaya başladı. Bu bazan olumuyor. bazan oluyor. Servise gittim. bir süre şeye bakıldı. bobinler değişti, bujiler değişti, gaz kelebeği temizlendi, yeniden kalibrasyon yapıldı. ama sonuç aynı.
Acil yardım lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: unalgedik
NEREDE TAKTIRDIĞINIZI YAZARSANIZ YARDIMCI OLALIM AYRICA TARTARİNİ TOPİĞİ VAR OARAYA NEDEN YAZMADINIZ .AYRICA MSN DEN ULAŞIN HIZLI ÇÖZELİM...
quote:
Acil yardım lütfen.
evet hangi bayide taktırdığınızı yazın
quote:
Orijinalden alıntı: ATTRACTION
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
Arkadaşım sende hem lpg ye gıcıksın hemde lpg topic lerinden çıkmıyorsun. Sanırım baya sempati kazandın lpg ye karşı
quote:
Orjinalden alıntı: attractivegipsy
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
quote:
Orijinalden alıntı: ozcanak
Arkadaşım sende hem lpg ye gıcıksın hemde lpg topic lerinden çıkmıyorsun. Sanırım baya sempati kazandın lpg ye karşı
quote:
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
Alıntıları Göster
Valla bende düşünüyorum 2005 model megane II arabama taktırmayı ama kime sorsam megane II lerde sürekli bir stop etme olayı oluyor diyor.Kafam allak bullak oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: red_power
Valla bende düşünüyorum 2005 model megane II arabama taktırmayı ama kime sorsam megane II lerde sürekli bir stop etme olayı oluyor diyor.Kafam allak bullak oldu.
Alıntıları Göster
Referansı iyi usta bul gerisi önemli değil. Sorunsuzca binersin.
quote:
Orjinalden alıntı: red_power
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ozcanak
quote:
İşte olay bu zaten Aydında sadece 2 yer var bu işi yapan.Biri lovato biri atiker.Atiker daha çok yeni açıldı burda ustasını tanımıyorum bile.Diğerini de fiyat olarak yüksek görüyorum.
quote:
quote:
quote:
İşte olay bu zaten Aydında sadece 2 yer var bu işi yapan.Biri lovato biri atiker.Atiker daha çok yeni açıldı burda ustasını tanımıyorum bile.Diğerini de fiyat olarak yüksek görüyorum.
Alıntıları Göster
konuyu açan kaçtı gitti.
Sanırım kötülemek için
quote:
Orijinalden alıntı: 1234 gerçek şampuan
konuyu açan kaçtı gitti.
Sanırım kötülemek için
Alıntıları Göster
Araç duruyor derken nasıl duruyor anlamadım ben..Frenleme mi yapıyor yoksa stopmu ediyor..??
quote:
Orijinalden alıntı: Lazarotti
Araç duruyor derken nasıl duruyor anlamadım ben..Frenleme mi yapıyor yoksa stopmu ediyor..??
Alıntıları Göster
Stop ediyor galiba çünkü başka aynı marka araçlardada duydum bu sorunu.
quote:
Orijinalden alıntı: ozcanak
quote:
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
Alıntıları Göster
quote:
quote:
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
Tabii canım ne demezsin. Forum alışkanlık yapıyor insnada. Zaten 2004 yılından beridir takipçisiyim
Forumda başka konu olmayınca haliyle gordugu her başlıga dalıyor.. Hayırlısıyla bir ayrılsaydı LPG ile
Otomobil genel.. Söz hiç bir LPG topicine yazı yazmayacam. Seni kırmamak için.
quote:
Stop ediyor galiba çünkü başka aynı marka araçlardada duydum bu sorunu.
Alıntıları Göster
evet stop ediyor. Kırmızı ışığa gelirken frene basıyorum. Aracı boşa aldığım anda duruyor. Yeniden çalıştırdığımda yine boşta ise asla rölanti tutmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ATTRACTION
quote:
quote:
Gecmis olsun
tupu geri cikartin
Tabii canım ne demezsin. Forum alışkanlık yapıyor insnada. Zaten 2004 yılından beridir takipçisiyim
Forumda başka konu olmayınca haliyle gordugu her başlıga dalıyor.. Hayırlısıyla bir ayrılsaydı LPG ile
Otomobil genel.. Söz hiç bir LPG topicine yazı yazmayacam. Seni kırmamak için.
Alıntıları Göster
bakın benim amacım, aracıma çözüm bulmak. Tartariniyi kötülemek değil. Üstelik etüd ederek ve yüksek fiata taktırdım, aman sorun çıkmasın diye. ama şimdi aracımın ikide bir yolda stop edip durmasından bıktım. Biray olmadan bu kadar sorun olursa, sonra ne olacak?
Bu konuda başka sıktıntı çeken megan dinamik 2 sahipleri var mı? Onların görüşünü almak istiyorum.
Ne yaptılar? Nasıl çözüm buldular. Yoksa, tartarini falan anlamam, gidip söktüreceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: ferziziya
bakın benim amacım, aracıma çözüm bulmak. Tartariniyi kötülemek değil. Üstelik etüd ederek ve yüksek fiata taktırdım, aman sorun çıkmasın diye. ama şimdi aracımın ikide bir yolda stop edip durmasından bıktım. Biray olmadan bu kadar sorun olursa, sonra ne olacak?
Bu konuda başka sıktıntı çeken megan dinamik 2 sahipleri var mı? Onların görüşünü almak istiyorum.
Ne yaptılar? Nasıl çözüm buldular. Yoksa, tartarini falan anlamam, gidip söktüreceğim.
Alıntıları Göster
Aynı sorun benim Lagunamda da olmuştu ama çözülüyor ve Renault olarak sen ilk değilsin.Renault'un birçok modelinde bu sorun oluyor fakat ecu değerleri ile oynayıp çözüyorlar.Antalya bayii Okcan Oto ile temasa geç bence.O yardımcı olacaktır.Selamlar..
quote:
Orijinalden alıntı: erdim74
Aynı sorun benim Lagunamda da olmuştu ama çözülüyor ve Renault olarak sen ilk değilsin.Renault'un birçok modelinde bu sorun oluyor fakat ecu değerleri ile oynayıp çözüyorlar.Antalya bayii Okcan Oto ile temasa geç bence.O yardımcı olacaktır.Selamlar..
bazen ben de diyorum mantıklı mı acaba lpg olayı ama... işte insanın aklında hep bi ama kalıyo...
yapılan öneriler doğrultusunda Renolt servise gittim. Yapılan bilgisayar kontrolünde megan aracın eksantrik mil kaptörü bozfuk sinyali verdi. Bu bozuk olunca, benim yakındığım şikayet ortaya çıkarmış. Neyse parça tamiri yapıldı. Umarım sorun çözülmüştür. Tabi kafama şimdi şu takıldı. Benim aracım daha 2 yıllık servis bakımlı üstelik. 30 binde araçta böyle üst üste arızalar normal gelmiyor. Acaba diyorum, şu marka bu marka önemli değil, LPG sıralı sistem otomobillerin gaz enjeksiyon sistemlerinde birtakım arızaların nedeni mi?
Buna ciddi biçimde inanmaya başladım. Nitekim dönüşüm sonrası verdiğim parça değiştirme masrafları 500 YTL'yi aştı. Bakalım sırada neler var.
Tasarruf edelim derken, LPG nedeniyle orjinal sistemlerde acaba arızalar mı ortaya çıkıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: ferziziya
yapılan öneriler doğrultusunda Renolt servise gittim. Yapılan bilgisayar kontrolünde megan aracın eksantrik mil kaptörü bozfuk sinyali verdi. Bu bozuk olunca, benim yakındığım şikayet ortaya çıkarmış. Neyse parça tamiri yapıldı. Umarım sorun çözülmüştür. Tabi kafama şimdi şu takıldı. Benim aracım daha 2 yıllık servis bakımlı üstelik. 30 binde araçta böyle üst üste arızalar normal gelmiyor. Acaba diyorum, şu marka bu marka önemli değil, LPG sıralı sistem otomobillerin gaz enjeksiyon sistemlerinde birtakım arızaların nedeni mi?
Buna ciddi biçimde inanmaya başladım. Nitekim dönüşüm sonrası verdiğim parça değiştirme masrafları 500 YTL'yi aştı. Bakalım sırada neler var.
Tasarruf edelim derken, LPG nedeniyle orjinal sistemlerde acaba arızalar mı ortaya çıkıyor?
çözüm = okcan oto = ünal gedik
sorunun ve denklemin çözümü burada...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alikemal80
çözüm = okcan oto = ünal gedik
sorunun ve denklemin çözümü burada...
quote:
Alıntıları Göster
benim kanımca renault larda lpg taktırdıktan sonra rolanti sensörü hemen bozuluyo.ve araç boşa attıgın anta bir anda devir her zaman durması gereken yerde durmuyo devir 700 altına geldimi stop ediyor..
quote:
Orijinalden alıntı: karamurat39
benim kanımca renault larda lpg taktırdıktan sonra rolanti sensörü hemen bozuluyo.ve araç boşa attıgın anta bir anda devir her zaman durması gereken yerde durmuyo devir 700 altına geldimi stop ediyor..
Alıntıları Göster
dostum bende bugun tartarini taktırmak üzere aracımı ünal beye teslim ettim ve aklına gelebilecek binbir türlü soruyu kendisine yönelttim.ben ki titiz oldugum konusunda korkunç iddialıyımdır kesinlikle aracımı bırakmam dememe ragmen bugun akşam kendisine teslim ettim. bilgileri ve ekibine olan güveni ile işi bildiklerini o kadar iyi hissettirdi ki aracımı bırakıp gitme konusunda bir tereddüt bile duymadım. yarın öğlen aracı teslim edecekler. şu kadarını söyleyeyim şu an eğitim için antalyada bir otelde konaklıyorum ve aracı otele kadar getirip teslim edecekler. tüm kontrolleri ve denemeleri yapıldıktan sonra tabiiki. yarın kullanıp tartarini ile ilgili deneyimlerimi bende buradan sizlere aktaracağım. kendisi ile görüşün ve sorununuzu anlatın, çözüleceğine inanıyorum. küçük bir ayrıntı atlanmış olabilir.
saygı,sevgi
VW GOLF PASIFIC 1,6 16V
quote:
Orjinalden alıntı: karamurat39