Şimdi Ara

daha 670 km deki aracımın farları buğu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün şehir içinde 2 saate yakın trafikte kaldım. park ettikten sonra farlarımın simetrik biçimde içeriden buğu yaptığını fark ettim. aracımın kazası falan da olmadı. daha 670 km de. sizce böyle olması normal mi?

sağ far:

sol far:

sol far yakından:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 1 Aralık 2019; 21:7:26 >

• ithal arabaysa normal
    farkarın vakumlandığı ülke yaşadığınız şehre nazaran daha nemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

ithal arabaysa normal
    farkarın vakumlandığı ülke yaşadığınız şehre nazaran daha nemli
    peki napmam lazım? yetkili servise götürüp farların değiştirilmesini talep etsem, buğu yapması normal diyip başlarından savarlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 1 Aralık 2019; 21:9:43 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Normal bişey değil aslında, buğu yapmaması lazım. Mantıken düşündüğümüzde bi hava/nem girişi var farlara. Çatlak, bağlantı yerlerinde gevşeme vs

Servise bi danışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Aralık 2019; 21:17:17 >
  • o kadar para döküyor sıfır araba alıyorsun, şu hale bak
  • LED farlı araçlarda olabildiğini okumuştum. Skoda Karoq örneklerini hatırlıyorum. Orada aşırı olmadığı ve kendiliğinden geçtiği sürece önemli olmadığı yorumları da vardı. Ama bence ıslanıp kurudukça, zamanla iz yapacaktır.
  • Hocam hiç dert etme olabildiğince farların açık gez zamanla kuruyup yok olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farların buğu yapmasının birçok nedeni vardır.
    Far camlarına dikkatlice bakın çatlak varsa içeri su almış olabilir,
    Yada farın içinde biriken nemin dışarı atılması hava delikleri bulunur o delikler kapalı olabilir.
    Eğer farınızın sağlam olduğunu düşünüyorsanız kısa ve uzun farları bir süre açık bırakın, ampulün yaydığı ısı içerdeki buğuyu alacaktır.
  • Hiç bişey yapmana gerek yok.
    Sabaha düzelir
  • WW grubu araçlarda normal bir durum. (Led Farlı olanları kastediyorum) Yağmur damlası şeklinde olmadığı sürece üretici bunu problem olarak görmüyor.

Kışın yağmurlu günlerde genellikle bu oluşuyor ama yazın hiç görmedim.

Kapakları açıp farı bir müddet yakarak geçmesini sağlayabilirsiniz ancak bildiğim kadarı ile far içinde hava delikleri mevcut ve bunu yapsanız dahi ileride tekrarlayabiliyor.

Düzeltme: yeni araçların far içlerinde kullanılan yapıştırıcının da kururken nem oluşturabildiği ve ileride bunun geçtiği de ayrıca söylenmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 1 Aralık 2019; 22:4:52 >
  • En kötü garantiden değişir. Olur böyle şeyler. Sıkıntı yapmayın.
  • @blueways @aycakir

farlar led değil malesef. halojen farlar bunlar. araç opel grandland x.

@lazloo

birkaç gün daha kontrol edeceğim hazır havalar da soğuyorken. olmazsa servise gideceğim.
  • önüne gazete kağıdı koyup biraz farları açık tutun, bu sırada çok ısınmamasına özen gösterin
  • Hocam farlar bi yerden hava alıyodur benimde farımın iğne ucu kadar bi yeri çatlamıştı komple bugu oluyodu araba yıkanınca direk götür kontrol ettir.
  • blueways B kullanıcısına yanıt
    Aynen damla olmayınca sıkıntı yok diyor servis.
  • Bulunduğunuz yerdeki ani ısı değişimleri sonucunda,sıfır araç da olsa bir nebze normal karşılanabiliyor bu buğu durumu korkmayın.Ancak durumun şiddetini süreç içerisinde ve ani sıcaklık değişimi akabinde gözlemlemek lazım.

Fabrikasyon bir sıkıntı varsa zaten değişecektir.Diğer bir türlü 670km 'deki araçta absürd bir sıkıntı olmaz zaten.
  • Aracınız arazi aracımı ? Eğer öyleyse onların camları tırnaklıdır çikartıp silin ...( bir arkadaş galiba öyle yazmış)
  • maji 2 M kullanıcısına yanıt
    Grandland X araziye çok uygun olmayan C SUV'dur.
  • Yakında sattığım Karoq'un stop lambasında örümcek vardı :) Neresinden girdiyse, ağ bile örmüştü. :)

• Anlaşılan kimse sıfır araba almamış. Sıfır araçlarda ilk 2-3 bin km de olur sonrasında geçer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.