Şimdi Ara

TASARIM ÖNEMSİZ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumumuz toplumumuzun aynası ise ,en çok satılan modeller sembol,linea gibi tasarımı berbat araçlar olduğundan,demekki çoğunluğumuz için tasarım 2.,3.,4.planda.tespit doğru mu yanlış mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 22 Şubat 2013; 17:22:50 >

• Benim için tasarım çok önemli ancak ülkemizde tasarım değil, çoğumuz için Marka önemli. Önünde A aracının (tartışma çıkmaması için açık marka vermiyorum) logosu olmayan arabaya araba demiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 22 Şubat 2013; 17:26:43 >
  • Öncelikle tasarım çok göreceli bir kavram.Sizin o berbat dediğiniz araçları ,tasarım açısından da beğenen pek çok insan vardır elbet.

Konuya dönersek,

Yaş grubu ile de alakası var...

Belli bir yaş grubundan sonra genelde ihtiyaçlar ve bütçe belirleyici oluyor,tasarım değil.
    Ancak daha genç yaşlarda öncelik haline gelebiliyor.
  • tasarım önemli ama herşey değil benim için ikinci veya uçuncu planda kaldı hep :)
  • En çok satılan denince hala bireysel satış zannedenler var sanırım. Yarın trafikte gördüğünüz fluence ve linealarin plakaligina bir bakın derim. Hangi kiralama şirketine ait..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek baktığım şey tasarım desem yeridir .
  • Tasarım önemli tabi ama toplumumuzda araç alma kriterlerinde ilk 5'e giremez. Bizde ilk 5;
    1-2. eli para ediyor mu
    2-parçası ucuz mu
    3-Toplumda ki hurafeler (Alman arabası kraldır, italyanlar sorun çıkartır, reno çürük vs)
    4-Az yakıyor mu
    5-Sağlam mı (tabi burada euro Ncap'e bakan yok tamamen kulaktan duyma)
    Yani kimse arabanın asıl özelliklerine bakmıyor. Sanki borsada alım alım satım yapıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önemli sayılabilir.
  • Tasarım göreceli birşey ama bende dikkat ederim
  • tasarım çok önemli

bknz: elantra, astra
  • tasarım benim için her şeydir.
    şirketlere satılan araçlar zevk değil is için olduğundan pek dikkat edilmiyor tipine. arabayla hastalıkta saglikda beraber yaslanmayacagim için iç güzelliğini rahatça ikinci plana atabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Tasarım önemli tabi ama toplumumuzda araç alma kriterlerinde ilk 5'e giremez. Bizde ilk 5;
    1-2. eli para ediyor mu
    2-parçası ucuz mu
    3-Toplumda ki hurafeler (Alman arabası kraldır, italyanlar sorun çıkartır, reno çürük vs)
    4-Az yakıyor mu
    5-Sağlam mı (tabi burada euro Ncap'e bakan yok tamamen kulaktan duyma)
    Yani kimse arabanın asıl özelliklerine bakmıyor. Sanki borsada alım alım satım yapıyorlar.

doğru tespit..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

forumumuz toplumumuzun aynası ise ,en çok satılan modeller sembol,linea gibi tasarımı berbat araçlar olduğundan,demekki çoğunluğumuz için tasarım 2.,3.,4.planda.tespit doğru mu yanlış mı?

Linea ve sembol gibi tasarımı berbat ( size göre) araçlar tasarımlarından dolayı çok satılmıyor genelde , insanların alım gücüyle alakalı olarak çok satılıyor. Bu durum insanların tasarımı ikinci plana attığına örnek olmaz. Tasarımlarını begenip alanlarda vardır tabi ki...
  • Tasarım tabii ki önemli bir araç çok tipsiz olsun ama az yaksın, az sorun çıkarsın bence yine de alınmaz. Ancak maddi durum pek yerinde değilse alan az yaksın, pek sorun çıkarmasın deyip alabiliyor. Yani paraya da bakıyor bu iş.
  • Şu zamanda satılan araçların çoğunda tasarım 2. planda. Vergi, yakıt tüketimi, 2.el gibi faktörler daha önemli Türk tüketicisi için. Tasarıma göre tercih daha çok üst segmentlerde ön plana çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Şu zamanda satılan araçların çoğunda tasarım 2. planda. Vergi, yakıt tüketimi, 2.el gibi faktörler daha önemli Türk tüketicisi için. Tasarıma göre tercih daha çok üst segmentlerde ön plana çıkıyor.

++1
  • aksine türk insanının en önem verdiği şey tasarım.

• Tasarıma pek takılmam, gerekrise gözümüz şaşı yapar öyle bakarım . Güzel bir yanını görmeye çalışırım.. O koltuğu oturduğumda bana sessiz ve yumuşak bir konfor sağlasın yeter...
  • Bence en önemlisi
  • Benim için zerre önemi yok... Önemli olan tüketim, az yaksın yeter...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.