Şimdi Ara

Tasarruflu klasik ampul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, oturma odama tasarruflu klasik lamba aldım. hem dimmer edilebiliyor hemde tasarruflu ampullerin 1 numaralı düşmanı , ömrünü yarı yarıya azaltan canavar "göz kırpması" tabir edilen ani voltaj gidip gelmelerinden de etkilenmiyor. çocuk odalarına tasarruflu önermiyorlar. patlayınca da çıplak elle dokunmadan çıkartıp odayı havalandırmak gerekiyormuş.

tekzen 46w harcıyor 60w ışık veriyor 2.5 lira

osram 20w harcıyor 25w ışık veriyor 5 lira.

(foto temsilidir.)
     Tasarruflu klasik ampul

• Bu bildiğin halojen ampul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıyorum. Bildiğiniz akkor ampulden tek farkı daha az enerji harcaması . Halojen ampul.
  • Patlayinca kismi yanlis hocam. Patlama dediginiz olay cam tupun kirilmasi ile icindeki asal gazlarin serbest kalmasindan dolayi odanin havalandirilmasi lazim. Bu ampullerde genelde argon gazi vardir. Cam tup patlasa dahi size zarar vermez. Ancak yinede havalandirma tavsiye edilir. Bunlarin icinde tungsten den yapilmis tel var ve akim gecince isima yapar. Dediginiz havalandirma olayi aslinda florasana ozel. Icerisinde civa gazi var. Malum civa insana toksik etki yapiyor ve zehirliyor. Dolaysiiyla cami patlayan florasan oldugunda hemen ortam bosaltilip havalandirilmali. Bu normal ampullerin telleri kopuyor ampul patladi diyoruz. Ozaman boyle bir durum soz konusu degil. Geri donusume ayri olarak atabilirsiniz. Pil kutularina atabilirsiniz patlak ampulleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarrufluların dip ve uç kısımlarında karama siyahlaşma oluşmaya başlayınca selası okunma vakti yaklaştı uzatmaları oynuyor diyebiliriz..

benim bu bahsettiğim ampuler klasiklerden pahalı, tasarruflulardan ucuz. ayrıca sarı ışık veren tasarruflular ilk başta az ışık veriyor ama 30sn. 1 dakika sonra yaydığı ışık beyaz ampullerinden fazla oluyor.onun için sarılar daha pahalı. ucuz tasarrufluları hep beyaz olur sarısına rastlamadım. (5 tl. ve altı fiyat etiketine sahip olanlar)

beyaz tasarruflular sabit ışık veriyor.sarılar öyle değil.bayno mutfak gibi rutubetli nemli ortamlara pek gelmiyor tasarrfulular.. ama ışığın az kullanıldığı yatak odası wc. balkon gibi yerlerde düşünülebilir.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE_ALTINOK

tasarrufluların dip ve uç kısımlarında karama siyahlaşma oluşmaya başlayınca selası okunma vakti yaklaştı uzatmaları oynuyor diyebiliriz..

benim bu bahsettiğim ampuler klasiklerden pahalı, tasarruflulardan ucuz. ayrıca sarı ışık veren tasarruflular ilk başta az ışık veriyor ama 30sn. 1 dakika sonra yaydığı ışık beyaz ampullerinden fazla oluyor.onun için sarılar daha pahalı. ucuz tasarrufluları hep beyaz olur sarısına rastlamadım. (5 tl. ve altı fiyat etiketine sahip olanlar)

beyaz tasarruflular sabit ışık veriyor.sarılar öyle değil.bayno mutfak gibi rutubetli nemli ortamlara pek gelmiyor tasarrfulular.. ama ışığın az kullanıldığı yatak odası wc. balkon gibi yerlerde düşünülebilir.

teşekkürler.

Evde hiç klasik ampul yok, olmayacak. 40W halojen 60W klasik kadar ışık veriyor.
    Odamda tasarruflu var ama 13W. 50W klasik kadar ışık veriyor ama ilk az ışık veriyor. 1 dakika beklemem gerekiyor.
    Onu yedek ampul olarak ayırıp (ampul patlarsa işim zor) odama ikili duy + 2 tane 42W halojen spot takmayı düşünüyorum. 120W klasik kadar ışık verecek, oda güneş gibi aydınlanacak ve ilk saniyeden itibaren full ışık verecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Uzun ömürlü ampul tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Led ampül tavsiyesi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.