Şimdi Ara

Taşınabilir 3,5'luk diski parçalayıp pc'de kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar..Western digital my book 500 gb'lık external bir diskim var.Sizce bunun kutusunu parçalayabilir miyim pc'de kullanmak için?

• Parçalar ve kullanırsınız ama yazık olur. Onun yerine yeni bir 500 GB disk alsanız, WD'de dursa yine bir köşede. :)
  • valla acil diske ihtiyacım var,durumumda pek yok açıkcası.Ayrıca 2.5 luk 250 gb bir de diskim oldugu için aklıma bu fikir geldi.
  • vidalarını sökün dikkatlice baglantılarını çıkartın ve pc nize takın ama hdd ye zarar vermeyin yada darbe uygulamayın yazık olr hdd nize
  • Taşınabilir hdd lerin partitionları genelde sistem kurulumuna müsaade etmeyecek şekilde yazılır yani partition da sistem yükleme makine dili kodu yoktur. Bu kodu elle yazma beceriniz yoksa sistem yükleyemeyebilirsiniz.
    Partition zaten yazılı olduğundan partition boş işlemine tabi tutulup yükleme kodu işletim sistemi yüklenirken yazılamayabilir. Sadece etkin bayrağı birlenir bu da yeterli değildir. Bilginiz olsun. Şu varki elle yazamasanız bile partitionu tamami ile sıfırlarsanız (sıfırlar yazarsanız) işletim sistemi yükleme aşamasında bu kod oraya yükleyici tarafından yükleme kodlu olarak yeniden yazılır.

Edit: tabi tüm bunlar sıradan bir kullanıcı için tüm bilgilerin kaybı demektir. (kısaca yedeklemeden hdd üzerinde işlem yapmayın)
    HDD makine tarafından görülür. Başka yükleme ortamından sistem yüklenirse görünür, uşaılır sorunsuz olarak kullanılır. Sadece işletim sistemi yüklemesi yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 2 Aralık 2008; 14:58:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Taşınabilir hdd lerin partitionları genelde sistem kurulumuna müsaade etmeyecek şekilde yazılır yani partition da sistem yükleme makine dili kodu yoktur. Bu kodu elle yazma beceriniz yoksa sistem yükleyemeyebilirsiniz.
    Partition zaten yazılı olduğundan partition boş işlemine tabi tutulup yükleme kodu işletim sistemi yüklenirken yazılamayabilir. Sadece etkin bayrağı birlenir bu da yeterli değildir. Bilginiz olsun. Şu varki elle yazamasanız bile partitionu tamami ile sıfırlarsanız (sıfırlar yazarsanız) işletim sistemi yükleme aşamasında bu kod oraya yükleyici tarafından yükleme kodlu olarak yeniden yazılır.

Edit: tabi tüm bunlar sıradan bir kullanıcı için tüm bilgilerin kaybı demektir. (kısaca yedeklemeden hdd üzerinde işlem yapmayın)
    HDD makine tarafından görülür. Başka yükleme ortamından sistem yüklenirse görünür, uşaılır sorunsuz olarak kullanılır. Sadece işletim sistemi yüklemesi yapılamaz.

hangi harici disklerde oluyor bu?
    çünkü harici disklere OSX yüklendiğini biliyorum...

• quote:

Partition zaten yazılı olduğundan partition boş işlemine tabi tutulup yükleme kodu işletim sistemi yüklenirken yazılamayabilir.

Bu yüklenmeyecek anlamına gelmiyor. Olabilir şeklinde ifade ettim.
    açtığım bir adet philips 2.5, bir adette maxtor basics 3.5 bu durumdaydı.
    Şu varki işletim sisitemi kurulum programı partitionu; sistem yükleme kodunuda yeniden yazacak şekilde programlandıysa zaten sorun olmaz. Burada bir riski anlatmak istedim. dikkat ediniz.
    Ben iki diskede işlem yapmadan xp kuramadım. Ancak elle kodu partitiona yazdıktan sonra sistem kuruldu.
    Örneğin hp usb disk utility bu şekilde programlıdır ve usb flash bellekte bu kod yoksa dahi yazar.
    Gene pebuilder de bu kodu yoksa ilk sectore yazar. ancak pe builder 1 G yada 2 G de şimdi hatırlamıyorum daha büyük usb leri desteklemiyor. Gene elle işlem yapmak gerekiyor. 8G lik usb belleğe pebuilder desteklemediğinden -o zamanki versiyonu desteklememiş te olabilir- gene elle açma bölümünü eklemiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kötü birşey demedim zaten hangi markalar bilelim diye sordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.