Şimdi Ara

Taşınabilir Hdd Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar.Konuyu yanlış yere açtıysam k.bakmayın.
    Hdd alacağım ama ucuz ve de kullanışlı olmasını istiyorum.1 tb olursa çok iyi olur Şunu buldum ;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/western-digital-elements-1tb-35-tasinabilir-disk-wdbaau0010hbk-eesn/ProductDetails.aspx?productId=bd847351&categoryId=100225
    Sizin bu fiyatlarda bildiğiniz iyi hdd'ler varsa tavsiye eder misiniz?

• samsung lar cok kullanıslı
  • Önce ihtiyaçlarını belirlemelisin.

Adı üstünde TAŞINABİLİR hard disk. Fiyat bence ikinci derecede önemlidir ki; 2,5 mu yoksa 3,5 " mi olacağına karar vermelisin.
    Fiyatlara aldanıp güç adaptörü taşımak zorunda kalabilirsin.
  • 1 tb 150 tl altı arıyorum hocam . Samsunglar pahalıydı galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: occuplus

Önce ihtiyaçlarını belirlemelisin.

Adı üstünde TAŞINABİLİR hard disk. Fiyat bence ikinci derecede önemlidir ki; 2,5 mu yoksa 3,5 " mi olacağına karar vermelisin.
    Fiyatlara aldanıp güç adaptörü taşımak zorunda kalabilirsin.

hocam benım amacım zaten arşivimi oraya taşımak evde duracak yani diğer türlü 3.5" olması onun için önemli değil 2.5" lara o kadar para veremem malesef.
  • O zaman bağlantı seçeneklerini ele al. Esata veya USB 3 tercih etmen büyük dosyalar atarken sinirlerinin bozulmasını engeller. Ben şiddetle usb 2.0'ın yerine Esata veya USB 3 ü tavsiye ediyorum. İmzandaki cihazda Esata varmış zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

O zaman bağlantı seçeneklerini ele al. Esata veya USB 3 tercih etmen büyük dosyalar atarken sinirlerinin bozulmasını engeller. Ben şiddetle usb 2.0'ın yerine Esata veya USB 3 ü tavsiye ediyorum. İmzandaki cihazda Esata varmış zaten.

evet laptopumda e-sata var e-sata çok farkediyor mhu?
  • e-sata çok şey farkettiriyor
    Harici hdd için WD-Seagate-Toshiba tavsiye edebilirim mağdur etmezler seni
    usb 3,0 alırsan da daha ileriye dönük olur ayrıca 60-70 mb/sn hızlara ulaşıyor az değil

• benim pc'de usb 3.0 yokki
  • forumdan 2.el olarak temız hard dıskler mevcut
    bu dıskın hızına baglıdır 7200rpm lı bır hdd alırsan 60-65 mb/sn yakalarsın 5400 ıle 30mb gormuyorum nerdeyse
    sana tavsıyem 2.el olarak al ve dıskın 7200 rpm olmasına dıkkat et cıhazında e sata varsa esata al hızı bıraz daha arttırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerofTheMoney

benim pc'de usb 3.0 yokki

eSata var işte bilgisayarında. USB 3 yok diye ağlamana gerek yok. eSata ile zaten harddiskin sınırlarında kullanabilirsin. Verbatim 3.5" eSata'lı alette 80mb/s ile yani harddiskin sınırında aktarım yapıyorum. USB 2.0 ile 40mb/s.

USB 3.0'da eSata gibi harddiskin sınırlarına ulaşmana izin verir. Yani biz USB 3.0 veya eSata bağlantısı kullanıyorsak aktarım hızını bağlantı değil harddiskin performansı verir. USB 3.0 eSata'ya göre bence de daha önü açık bir teknoloji. Çünkü eSata'nın güç aktarımı yok yalnızca veri aktarımı var. Ama 3.5" harddisk için bunu düşünmeye ihtiyacın yok çünkü zaten prize takacaksın.

Ekleme: E-sata'lı cihazların fiyatları uçmuş. Ben 180 liraya seneler önce aldım. Şimdi vatan'da en ucuzu 200 lira. Bence linkteki verbatim'i al. Şimdilik 2.0 ile kullan. Fırsat bulunca da USB 3.0 kart al keyfine bak.

http://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-47658-3.5-1tb-usb3.0--usb2.0-siyah-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=52368#allImages

Yok ilerde de biraz zor geçerim usb 3.0'a diyorsan şu aleti al geç fiyatı çok iyi.

http://www.vatanbilgisayar.com/smartdisk-t35d100a08-3,5-1tb-easy-usb-2.0-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41133

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 1 Temmuz 2011; 2:23:50 >

• yorumlar için teşekkürler

@rbatasoy
    hocam o verbatim şimdi hem 2.0 hem 3.0 mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.