Arkadaşlar selamlar, Şimdilik işimden ayrılma durumum olabileceği için olabilecek tüm durumları değerlendiriyorum. Muhtemelen pederle tartışmamak için evi terk edeceğim birkaç ay akrabalarıma geçebilirim. Ancak orada da internet yok. Pederle kavga etme sebebime gelirsek askerlik diye diretmesi. Ancak şu an ben mevcut işimi bırakıp daha yüksek maaşlı bir işe geçmenin peşindeyim. Askere neden gitmiyorsun diye soracak olanlara birinci neden yatırımlarımın yükselme potansiyeli var bu sene 2. neden ise tokiden arsam var ve askere gittiğimde 6 aylık dönem içinde peşinatı ödeyememe durumum gerçekleşebilir. Uygun pozisyon açılmazsa benim sadece SGK primimi yatıracaklarını ve süresiz izine çıkaracaklarını açıkladılar fakat benim boş durma gibi bir lüksüm yok. Aile evinden çıkıp 6 ay civarı akrabalarda kalmayı planlıyorum. Bir yandan toki arsa mevzusu vs var. Bu süre zarfında benim freelance iş yapma durumum gerçekleşebilir bu nedenle taşınabilir internet almayı planlıyorum. Tazminatımı isteyip işten istifa etme durumlarını araştırıyorum sürekli. İhbar ve kıdem tazminatımı alma hakkım oluşur mu sürekli makale okuyup duruyorum. Türk telekomun cep magnetleri var aylık 200 GB 445 TL civarı, türkcell ve vodafone'da da benzer şeyler var. Yurt dışına hiç olmazsa yazılım alanında iş yapmaya başlarım freelance olarak diye düşünüyorum. Biriktirdiğim para beni en az 2-3 sene götürebilir. Kriptolarımı hala satmadım fakat şu kritik dönemde bu durumların olması cidden can sıkıcı. Yeni bir iş bulana kadar en azından dolar üzerinden freelance iş yapmanın peşine gireceğim kafamda olan plan bu. Ben evden çalışmaya devam ediyorum ancak bana gelen iş tekliflerinde haftada 2 gün olan iznimin 1 güne düşürüleceği ve evden çalışmaya son verileceği ile alakalı çeşitli teklifler alıyorum. Dedim evden çalışmaya ve hafta sonlarıma dokunulmayacak teknik bir iş istiyorum. Sonuçta bu şirketin kendi içinde olan bir durum. Cumartesi günleri normalde çalışma günü sayılıyor ancak benim girdiğim projede hafta sonu çalışma günü olarak değerlendirilmiyordu dolayısıyla çalışmıyordum. Ofise çağırıyorlar ancak mevcut maaşla ofise gitmek yerine yeni bir işe girerim daha yüksek maaşla ofise gider gelirim daha iyi diye düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 11 Şubat 2025; 14:51:19 > |
Bildirim