Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben, Endüstri Tasarımcısıyım. Bu güne kadar bütün işlemlerimi, hayatımı bilgisayar üzerinden kazandım. artık laptoplar beni taşıyamaz oldular. allienware, dell.. kullanmadığım laptop, soğutamadığım ve gerekli performansı alamadığım makine kalmadı.
    biraz araştırmada bulundum fakat, Türkiye'de bu aşağıdaki gibi bir cihaz bulamadım. Sonunda kendim toplayabileceğimi düşündüm.

Öncelikle sizlerinde yardımıyla gerekli bileşenleri topladıktan sonra Büyükçe bir çantaya bunları entegre ederek yapmak istediğim Taşınabilir bir bilgisayar... hani o evde masanın altında duran performans canavarlarından... zaten işim gereği çok acil durumlarda bilgisayarımı taşıyorum genelde masamın üzerinde duruyor ve herhangi bir pile ihtiyaç duymuyorum. ama değişik bölgelere gittiğimde ve orda 3 ay 4 ay gibi bir süre kaldığımda bilgisayarımıda yanımda götürmek istiyorum. malesef hali hazırda evvdeki bilgisayarımı kucaklayıp götüremiyorum. ama yapmak istediğim şey hemen hemen aşağıdaki gibi taşınabilir ve içinde güçlü bileşenleri bulunan bir bilgisayar. sanki bavul taşımak gibi. sağında solunda fanı olan. taşımak istediğinde sadece ekranını kapatıp hop yola çıkabileceğin birşey.

Konuya hepimiz yabancı olabiliriz belki ama bilmek istediğim ileri vadede alacağım negatif durumlar ne olabilir? kestirebilirseniz bu işe hiç başlamadan bitirebilirimde.

http://www.youtube.com/watch?v=EOE9dT1umNE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=W0wYl4q3mOY&feature=relmfu

• gittiğin yerlerde otelde kalıyorsan lcd tv ye sahip otelleri tercih edebilirsin güzel bi çanta ile kasanı kucaklayabilirsin bu sayede. bende bi ara iş gereği geziyordum genelde tüplü oluyordu ama bazı otellerde ufak lcd tv oluyordu odalarda.
    bahsettiğin şekilde entegre sistem pratikte zor gibi. kasa ve monitörü daha iyi paketlemek gibi bişey olacaktır.
    yer kaplama olayı sıkıntıysa ne bileyim parçaları demonte edip kasayı ayırıp gittiğin yerde uzay kasa şeklinde monte edebilirsin. yinede güzel bi düşünce ama hani uğraştığına değmeyebilir gene kocaman bi cihaz elde etmiş olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lydra

Merhaba Arkadaşlar,

Ben, Endüstri Tasarımcısıyım. Bu güne kadar bütün işlemlerimi, hayatımı bilgisayar üzerinden kazandım. artık laptoplar beni taşıyamaz oldular. allienware, dell.. kullanmadığım laptop, soğutamadığım ve gerekli performansı alamadığım makine kalmadı.
    biraz araştırmada bulundum fakat, Türkiye'de bu aşağıdaki gibi bir cihaz bulamadım. Sonunda kendim toplayabileceğimi düşündüm.

Öncelikle sizlerinde yardımıyla gerekli bileşenleri topladıktan sonra Büyükçe bir çantaya bunları entegre ederek yapmak istediğim Taşınabilir bir bilgisayar... hani o evde masanın altında duran performans canavarlarından... zaten işim gereği çok acil durumlarda bilgisayarımı taşıyorum genelde masamın üzerinde duruyor ve herhangi bir pile ihtiyaç duymuyorum. ama değişik bölgelere gittiğimde ve orda 3 ay 4 ay gibi bir süre kaldığımda bilgisayarımıda yanımda götürmek istiyorum. malesef hali hazırda evvdeki bilgisayarımı kucaklayıp götüremiyorum. ama yapmak istediğim şey hemen hemen aşağıdaki gibi taşınabilir ve içinde güçlü bileşenleri bulunan bir bilgisayar. sanki bavul taşımak gibi. sağında solunda fanı olan. taşımak istediğinde sadece ekranını kapatıp hop yola çıkabileceğin birşey.

Konuya hepimiz yabancı olabiliriz belki ama bilmek istediğim ileri vadede alacağım negatif durumlar ne olabilir? kestirebilirseniz bu işe hiç başlamadan bitirebilirimde.

http://www.youtube.com/watch?v=EOE9dT1umNE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=W0wYl4q3mOY&feature=relmfu

i7 İŞlemcili Laptoplar İşinize Yaramıyormu?
    Bildiğim Kadarıyla Oyun ve İşlem Gücüne Dayalı Birçok Çeşit Var.
    Böyle Bir Şeye Yöneltecek aradığınız Özellikleri Merak ettim.Eğlenceli Enteresan Bi Alet .

• öncelikle. evet oteller konusunda haklı olabilirsiniz ama ben tamamen entegre birşey düşündüm. buna otel olarak bakmamak lazım. genelde şirketin sağladığı evlerde sadece yatak ve elektrik prizi oluyor. ben 3g modemimle işlerimi görüyorum.. ama herşeyi entegre istiyorum birde benden ertesi güne animasyon istemeleri çıdırtıyor. bir laptoptan 1 günde 2 dakikalık animasyonu laptoptan yapmak nekadar mantıklı?

hadi onuda geçiorum mesela ekran kartı modası geçti artık yeni yazılımları desteklemiyor yada ne bileyim, yeni teknoloji ile render ve animasyon frame sürelerini çok kısaltabilecek işlemci ve ekran kartları çıktı bunu aynen alıp hop değiştirebilme imkanım olucak. tek çekindiğim nokta taşımadan kaynaklanan harici teknik arızalar. mesela bir hddyi öyle hoppala oyerden bu yere götürmek sakıncalı.. ama ssdler çıktı artık mekanik aksamlara yer verilmemeye başlandı. yinede bir kaç çizim sizinle paylaşmam gerekebilir...

konu hakkında araştırma yaptım lakin dediğim gibi yabancı sitelerde bile böyle bir şey yapılmamış. insanlar ya laptopa yönelmişler yada pc'ye. ben pc gücünde laptop yapmaktan bahsediyorum. örneğin bir düşünün laptopu yol boyunca kolunuzdamı taşıyorsunuz? aracı olmayanlar evet taşıyorlar ya sonra? eve geldiğinizde masanın üzerine koymuyormusnuz? diz üstü bilgisayar bile diz üstünde çalışmaya elverişli değil. illa sert bir zeminde kullanın diyorlar. 5 kg olsun sorun değil kısa mesafede atarsın bagajına sonra gideceğin yerde açarsın hayvan gibi bir sistemle istediğin programdan istediğin renderi alabilir müşteriyi ve patronunu bekletmessin.. demek istediklerim sanırım bunlar.

• Ve deyinmek istediğim en yegane sorun... artık i7li işlemcilerde olsa hayvan gibi ramlerde ekran kartlarıda olsa o laptoplardaki ufacık hava çıkış kanalarrı.. gecenin ilerleyen saatlerinde animasyonu tamamlaması için bıraktığım laptopum bana hiç güzel uykular yaşattırmadı. tamam fan sesi olurda böyle bağırara bağıra acı ceke olmaz ki.. bir düşünün arkadaşlar laptop sadece acil ihtiyaçlar için insanların isteklerini karşılıyorlar. 3 sene içersinde ise tek günde onca işin arasında son nefeslerini veriyorlar. ben bunada bir çözüm için böyle bir düşünce attım ortaya mantıklı olabilir.
  • mini itx bir sistem kurup kasasıyla beraber çantaya monte edebilirsiniz. Giriş- çıkış portları içinde açılır kapanır kapak tarzı bir şeyler yaparsınız. Bildiğim kadarıyla sandy bridge destekli anakartlar var. Performans k
    onusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kaç kasa modeli çizimi yapıcam buradanda sizinle paylaşmak istiyorum. görsel üzerinde tartışmamız daha mantıklı olucaktır. buarada vatan computer'dan bazı anakartlara baktım. ama bunların hangi boyutlarda olduğunu nasıl öğrenicem. boyut belirlemede en önemli parça anakart olucak sanırm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.