Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir taşınabilir depolama aygıtı alma hayalim vardı. Bu yılın başında 2 TB kapasiteli bir taşınabilir HDD aldım. Fakat asıl hayalim taşınabilir SSD sahibi olmaktı. Nihayet böyle bir imkan doğdu ve şu anda 500 TL param var. Eğer paramı 600-700 TL seviyesine çıkarırsam 500 GB kapasiteli bir taşınabilir SSD alabileceğim. Fakat saçma bir şekilde 250 GB taşınabilir SSD'lerin fiyatları 500 GB olanlara oldukça yakın. Yani 250 GB alınacak paraya sadece 100-120 TL eklenip 500 GB alınabiliyor. Ve ne olursa olsun 500 TL, 250 GB kapasiteli birçok taşınabilir SSD için de yeterli değil. Fakat 256 GB kapasiteli üst seviye USB bellekler 380-440 TL civarında bulunabiliyor. Örneğin, SanDisk Extreme Go 256 GB veya Samsung Bar Plus 256 GB. Fakat hazır 500 TL varken biraz daha biriktirip 500 GB taşınabilir SSD de alabildiğim için arada kaldım. Sizce taşınabilir SSD mi, USB bellek mi? |
Taşınabilir SSD mi USB bellek mi?
-
-
Merhabalar,
Taşınabilir SSD için 500 Gb Samsung EVO 870/970 modellerinden alıp harici USB 3.0/3.1 kutusu içine yerleştirip taşınabilir SSD disk yapmak daha avantajlı olur. Çünkü bir gün gelir bu diskinizi bilgisayara disk olarak takabilirsiniz.
Diğer bir alternatif ise M2 SSD'ler var. Onları da taşınabilir SSD disk yapabilirsiniz.
USB bellek taşıması pratik olduğu için tercih edilebilir.
Fikrimi paylaştım.. Şimdiden hangisi olursa olsun, iyi kullanımlar dilerim.
Muhammed
-
Ssd'nin yükleme hızı fazla, usb de ise normal gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cinsdikiciMerhabalar,
Taşınabilir SSD için 500 Gb Samsung EVO 870/970 modellerinden alıp harici USB 3.0/3.1 kutusu içine yerleştirip taşınabilir SSD disk yapmak daha avantajlı olur. Çünkü bir gün gelir bu diskinizi bilgisayara disk olarak takabilirsiniz.
Diğer bir alternatif ise M2 SSD'ler var. Onları da taşınabilir SSD disk yapabilirsiniz.
USB bellek taşıması pratik olduğu için tercih edilebilir.
Fikrimi paylaştım.. Şimdiden hangisi olursa olsun, iyi kullanımlar dilerim.
Muhammed
Çok geç cevap veriyorum fakat dediğinizi yaptım. Ancak ben kutunun daha kaliteli ve çok daha hızlı olmasını istediğim için disk kutusuna daha fazla önem verdim. 450 TL bütçem vardı, 217 TL'ye Ugreen 70499 2.5" USB 3.1 Gen 2 destekli harici disk kutusu ve 203 TL'ye Patriot Burst 120 GB SSD aldım.
Bu bütçe ile 240 GB hazır harici SSD de alabilirdim. Hatta 120 TL gibi bir para da artardı. Fakat tercihimi dediğiniz yönden yaptım. Son derece de memnunum. Artık istediğim HDD veya SSD'yi harici olarak kullanabiliyorum. Hatta kutuda kullandığım diski bilgisayara dahili disk olarak da takabiliyorum. Bu harici SSD'den hem Windows 11, hem de Pop!_OS 21.04 kullandım. Gerçekten mükemmel bir deneyim elde ettim. Şu anda diski ek depolama diski olarak kullanıyorum. Fakat rahatlıkla tekrar işletim sistemi kurup kullanabilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X