Şimdi Ara

Usb mi Flash Bellek mi?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar usb bilgisayar girişidir.Flash Bellek ise içine müziklerimizi neyin attığımız alettir.Yanlış mıyım? Yanlışsam söyleyin yukaridaki çıkış butonuna basıcam



  • Emeğe saygı +REP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agresif Pijama

    Emeğe saygı +REP


    Teşekkürler
    Benden de sana + rep..Ne demişler rep veren rep alır
  • Flash bellek belleğin aslında teknolojisini belirtir. Yapı olarak ram e işleyiş olarka ise HDD lere benzerler. Solid State de diyebiliriz.

    Kısaca aslında USB bellek daha doğru diyebiliriz. Zira Flash bellek denilen kısım o belleğin kasasının içindeki veri saklama haznesidir.


    Flash bellekler pek çok yerde karşımıza çıkabilir. Bir MP3 player daki ya da bir cep telefonundaki dahili hafıza olabilirler. Ya da bir hafıza kartının içindeki veri saklama modülü olabilirler.

    Bir SD Kart vardır. Bunun içinde ise Flash bellek ( Flash Memory ) denen bir EEPROM çeşidi olarak sayabileceğimiz bir birim vardır. Anakarttaki bios bile flash bir bellektir.

    İlla tam açıklayacağım dersen USB Flash Bellek diyebilirsin. Ama genelde adı geçen ürünler hep Flash tabanlıdır. Bir de taşınabilir diskler vardır. Onlara da USB bellek denilebilir ama hali hazırda zaten Taşınabilir/harici disk ( potable/external disk ) gibi isimler varken karıştırmaya gerek yok.


    USB ise bir bağlantı arabirimi. Evrensel seri bağlantı noktası anlamında geliyor demekte sakınca yok sanırım.

    Tabi bunun dışında bu belleklere Flash bellek denilmesinde de teorik olarak yanlış bir yön yok zira flash bellek içeriyorlar. Ama dediğim üzere flash bellekler her yerde. USB bellek demek daha dar bir alanı tanımlar. Flash bellek e-sata veya başka firewire gibi bir şekilde bağlantıya sahip olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 12 Mart 2011; 8:42:11 >




  • ne kadar yenilikçi bilgiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    ne kadar yenilikçi bilgiler



  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb flash kapasite bilinmiyor
    11 yıl önce açıldı
    Usb Flash Bellek önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nohutlu Pilav Tarifi:

    MALZEME:
    2 su bardağı baldo pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı tavuk suyu, et suyu veya sade su (sıcak)
    1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, yumuşayıncaya kadar haşlanmış)
    Tuz

    Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (et suyunu veya suyu) boca edin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış nohutu katıp hafifçe karıştırın. Orta harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Bağlı olduğu kategori pilavlar.

    Dilerseniz haşlanmış etle, dilerseniz olduğu gibi sıcak servis yapın.




  • Cacık - Cacık Tarifi Kaynakwh webhatti.com: Cacık - Cacık Tarifi

    Malzemeler : (4-5 kişi için)

    ½ Kg Yoğurt
    2 adet büyükçe Salatalık
    ½ kahve fincanı Zeytinyağ
    4 diş Sarımsak
    yeterince Tuz

    Hazırlanışı :

    Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz karıştırılır. Bir müddet bekletilir.

    Yarım Kg yoğurt bir tel karıştırıcı yada blender da ezilir. Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha koyuca olması gerekir.

    Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağ katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür.

    İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave edilir.
    Salatalık yoksa, marul kökü ile de yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.