Şimdi Ara

USB flash için uygun format hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Toshiba 32gb bellek aldım. Sırf Smart TVden film izlemek için 3d film indirdim flasha atmadı. Bende format attım NTSFye çevirdim birde Allocation Unit diye bir seçenek vardı onuda default yaptım. Sizce en uygun hangisi? exFAT seçeneğide vardı mesela? Allocation Unit ne olacak? 4086 byte mı?

Şimdi filmi atıyorum flasha ama emin olamadım. Format seçeneklerini neye göre belirleyeceğiz?

• Bahsedeceğiö şeyin esasında konuyla çok bir ilgisi yok ama olsun genede bilmeni isterim USB Flash Disk'lerin okuma-yazma hızları düşüktür(Harici HDD'lere göre) bir flash yerine harici HDD kullansan daha iyi olurdu.

Allocation Unit'e gelince 4086 en iyisi diyorlar.Şöyle izah edeyim.

Bu değer ne kadar küçük olursa o kadar az yer kaplar(hani olurya 4gb usb vardır sen 3.5gb'ını kullanırsın) aynı onun gibi.Ama bu değerin az olması sürücüdeki veriyede geç,yavaş,geçikmeli ulaşmasına sebep olur.Genellikle HDD kapasiteleri geniş olduğundan bu hep 4086byte olarak kullanılır.

Özet:

Değer Küçük=yavaş + az yer kaplar

Değer Büyük=hızlı + fazla yer kaplar(küçük değere göre fazla yer kaplar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3PL4C3R -- 8 Haziran 2013; 0:04:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3PL4C3R

Bahsedeceğiö şeyin esasında konuyla çok bir ilgisi yok ama olsun genede bilmeni isterim USB Flash Disk'lerin okuma-yazma hızları düşüktür(Harici HDD'lere göre) bir flash yerine harici HDD kullansan daha iyi olurdu.

Allocation Unit'e gelince 4086 en iyisi diyorlar.Şöyle izah edeyim.

Bu değer ne kadar küçük olursa o kadar az yer kaplar(hani olurya 4gb usb vardır sen 3.5gb'ını kullanırsın) aynı onun gibi.Ama bu değerin az olması sürücüdeki veriyede geç,yavaş,geçikmeli ulaşmasına sebep olur.Genellikle HDD kapasiteleri geniş olduğundan bu hep 4086byte olarak kullanılır.

Özet:

Değer Küçük=yavaş + az yer kaplar

Değer Büyük=hızlı + fazla yer kaplar(küçük değere göre fazla yer kaplar)

tamam çok sağol inş dediğin gibi filmde takılma falan yaşamam default seçtim ama bilemedim şimdi tvye takıp deniyeceğim. fazla yer kaplaması sorun değil ya 8192 bile yapabilirim hızlı okusun diye. exFAT formatı için ne diyosun?

• Keske demin gorseydim yazdigini su an mobile gectim burada gerekli bilgi var avantajlari ve dezavantajlari nerde kullanildigi be icin kullanildigi su an burdan yazmam cok cok uzun surer o tuzden direk link paylasacagim

http://en.m.wikipedia.org/wiki/ExFAT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3PL4C3R

Keske demin gorseydim yazdigini su an mobile gectim burada gerekli bilgi var avantajlari ve dezavantajlari nerde kullanildigi be icin kullanildigi su an burdan yazmam cok cok uzun surer o tuzden direk link paylasacagim

http://en.m.wikipedia.org/wiki/ExFAT

tmm ya sıkıntı yok sağol ilgilendiğin için kardeşim ben incelerim linki
  • Rica Ederim ne demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.