Şimdi Ara

Tasinirken ne lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar, Turkiye'de ikametkah'm yok diye nedense motorsiklet'mi alirken benim adim'a yapamadilar, bu nedenle ortagimin adina yapmistim. Simdi, Izmir'e tasincam (Istanbul'dayim su an). Giderken ve ustume gecirirken ne yapmam lazim?

Simdi, sirket acacagim o yuzden sirket uzerine alcam sanirim, muhasebici gittigimde hal ederiz diyor. Fakat PLAKA ve SIGORTA olayin hakkinda bilgi istiyorum..

Simdi, plaka'yi degistiriyim mi? 35 yapsam.. fayda? zarar? varmi.. ve Sigorta fiyat farki nasil calisiyor? sirf adres degistirdim diye mi? yoksa.. baska birsey mi ??

(bu arada, argo kelime kullanmadan yazabilirseniz cok sevinirim, Turkce ikinci dilim).

• Önce İzmir'de oturduğun ev adresini nufusa kayıt ettireceksin. Plaka değişikliği için nufusa kayıtlı olduğun yere bakılıyor. Ortağınla beraber notere gidip satış yapacaksınız. Plaka değişimi isteyip istemediğinizi soracak ona göre fiyat değişiyor. Bence değiştirin 34 plaka 35 den daha yüksek sigorta primleri öder. Şirket üzerine alacaksan şirket evrakları ile gitmen gerekiyor. İmza sirküleri ticaret sicil gazetesi vs. Bu işlemleri İzmir'de yapmanız lazım tabi ki.
  • Madem muhasebeci hallederiz diyor, önce ona ne yapacağını, kaça halledeceğini bir sorsan iyi olur.
  • sanirim biraz yanlis sordum..

Benim sorum daha o "sigorta" kisim ile ilgiliydi, "forumnik" arkadasimiz sorumuma cevapi verdi. Yani .. plaka'ya gore sigorta fiyatlar degisiyor, oyle anladim? .. Yani 35 plaka olarak, daha dusuk miktar sigorta oduycem.
    :)
  • slimx S kullanıcısına yanıt
    Plakaya göre fiyatlar değişir.

illerin trafik yoğunluğuna ve hasar durumlarına göre risk katsayıları farklı. daha az riskli illerde daha düşük primler ödeniyor.
  • slimx S kullanıcısına yanıt
    Evet ama çok da bişey beklemeyin. öyle 100TL falan oynamaz 35 plakada. Ama daha nufusu az anadolu illerinde çok avantajlı olabiliyor. Diğer önemli etken de ruhsat sahibinin yaşı ve kaza geçmişi. Yaşın kaç bilmiyorum ama yirmili yaşlarda isen kol gibi sigorta fiyatlarına kendini hazırla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.