Merhaba arkadaşlar, taşıt kredisi kullanırken bankamız sigorta ve kaskoyu kendilerinin yaptıracağını belirterek normal fiyattan 3-4 katına kasko yapıyor. Sorum şu şekilde dün taşıt kredisi kullandım normalde 12-13 bine olacak kaskoyu 44bin TL'ye yaptılar. Aynı günün akşamı mobil bankacılıktan kaskoyu ve kredi sigortasını iptal ettirdim. Farklı bir kasko firmasından dahini mürtein ile birlikte 12binTL'ye yaptırdım. Bugün beni arayıp kaskoyu iptal ettiğiniz için kredinin tamamını kapatmanız gerekiyor diyorlar. Kredinin taksitleri henüz başlamadı findeks puanımda 1700'de geriye dönük hiçbir şekilde geç ödeme yapmışlığım dahil yok. Bankalar hangi durumlarda krediyi geri isteyebilir dediklerini yapabilirler mi bilgisi olan ehillerin yardımını rica ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Taşıt Kredilerinde Daini Mürtein nedir
-
-
Daimi mürtein hangi banka ipotek koyacaksa o bankanın kendini güvenceye alması , yani kasko şirketine sizin kasko yaptığınız şu aracı biz ipotek ettik demesidir , kasko şirketi o daimi mürtein iptali olmadan ki o da bankada borç bitince olur , kaskoyu iptal edemez , büyük ihitimalle krediyi kapatmanız gerekecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjacob -- 18 Ekim 2023; 10:9:4 > -
Cevabınız için teşekkür ederim. Üzerine rehin olmayan ikinci bir aracımda var teminat olarak onu gösterebilirmiyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
banka ile görüşün kabul ederlerse , sizin kredi bireysel mi ticari mi ? ayrıca gösterdiğiniz aracın kaskosu olmak zorunda , ev gösterirseniz dask'ı olmak zorunda.
-
Bireysel taşıt kredisi olarak kullandım. Kaskoyu da yine bankanın yaptırdığı gibi kredi için daini mürtehin durumunuda belirterek farklı acenta dan yaptırdım. Özetle ödeyememe durumunda kredi yaptırdığım kasko ile güvence altında. Sadece farklı acenteden yaptırdım. İkinci aracımda kaskolu sigortalı.
bireysel'de ipotek değişikliği olmaz , büyük ihtimalle banka dosyayı takibe atar ya icra ya da sizden ödeme için sürekli arar krediyi kapattırır
-
Sizin arayan şube personeli mi? Eğer bir poliçe gerekiyorsa istenen şartları taşıyan bir poliçeyi çalıştığınız şubeye teslim etmeniz yeterli olacaktır. Poliçeyi istediğiniz yerden kestirme hakkınız var.
-
Bildiğim kadarıyla banka aracın üzerine haciz koyuyor e haciz olarak daha sonra istediğiniz yerden kasko yaptırıyorsunuz. 2. El araç için küçük kredi kullanmıştım kaskoyu kendim yapmıştım yalniz kasko görünene kadar krediyi onaylamamıştı banka
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim şuan şehir dışına seyahat etmekte olduğumdan geç cevap verdim özür dilerim. Bugün tekrar şubeye gittiğimde kaskoyu iptal ettiğim için bankayı zarara uğrattığımı, iptal etmem sebebiyle krediyi kullandıran çalışanın işten çıkarılacağını belirterek buna vicdanınız el veriyormu diye ajitasyona başladılar. Bunların hiçbiri bana inandırıcı gelmedi tabiiki.Benim 12bine yaptırdığım kaskoyu nasıl oluyorda siz 44bine yapıyorsunuz sorularımda geçiştirildi. İhtar çekip kapatmanızı isteyeceğiz dediler sigortalı çalışanım maaşa haciz koyun ne yaparsanız yapın diyerek şubeden ayrıldım. Ardından BDDK'yı aradım. Onların verdikleri cevapta banka siz ödemeleri düzenli olarak yaptığınız sürece kullandırılan krediyi banka geri çağıramaz dedi. Sonu olur bilmiyorum çokta stres yapmıyorum hakkımızda hayırlısı.
Aracı sıfır mı ikinci el mi aldınız ?
Sigorta ve kaskoyu illa ki kredi kullandığımız bankadan mı yaptırmak zorundayız ?
İkinci el aldım. Kanunen banka tarafından yapılacak diye bir zorunluluk yok. Yaptırmak istemiyorum derseniz kredi vermeyiz diyorlar.
İlla ki öpecekler yani.
6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunundan haberi olmayanlar için durum öyle malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihandiyebiri -- 21 Ekim 2023; 23:20:2 >
merak ettim son durum ne ?
-
Hiçbir gelişme yok ne arayan var ne soran. Gelen giden evrakta yok.
Ödemelerinizi gününde yaptığınız sürece bir sorun olmaz. Kasko poliçesini kredi aldığınız bankadan yaptırmak zorunda değilsiniz, bu bankaların işgüzarlığı 1 liralık malı 5’e satarak kârlarına kâr katma peşindeler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bddk'yı aradığımda da aynı bilgiyi verdi. Olay tamamen bankaların işgüzarlığı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X