Şimdi Ara

Yasal Haraç: Özel Tüketim Vergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün araçlara bakarken aklıma geldi, Özel Tüketim Vergisi'nin yasal olarak bir dayanağı var mıdır? Yani benim hatırladığım bu vergi 99 depreminden sonra çıkmıştı ve öyle kaldı.

Bugüne kadar ÖTV ile ilgili hiçbir kampanya ya da ne bilim bir imza toplanması gibi bir olay oldu mu? Biliyorum devlet için inanılmaz kolay gelir kapısı ama sonuçta kimse sesini çıkarmadığı için de muhtemelen hayatımız boyunca yurtdışında yaşasak bineceğimiz araçlara binemeyeceğiz.

Bu konuda ne yapılabilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Edit: 99'da değil, 2002'de gelmiş bu vergi, aşağıda speaker arkadaşımızın yazdığı mesaja bakın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BTMWTMP -- 9 Haziran 2017; 10:40:34 >

• durmak yok, ödemeye devam.
  • Afrikadan gelen araclara toki vergisi ekleyen ulkeden otvyi kaldirmalarini beklemek saflik olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbirşey yapamazsın.
    önce git TRT vergilerine itiraz et
  • Ötv harbiden saçmalık ya ...

• 2016'da 160-170 milyar lira topladılar otv zimbirtisi ile.

Bu parayi cekin devletin kasasindan geri bakin ne oluyor?

• siz bu konuyu açarken 110.000 tl'ye C segment HB tavsiyesi diye konu açılıyor. Ödeyen memnun ödeten memnun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malum kesim evete basmasaydı bak nasıl kalkardı o vergiler

• Yasal Haraç: Özel Tüketim Vergisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 9 Haziran 2017; 1:36:32 >
  • Bir ülkedeki dolaylı vergiler toplam vergi gelirlerinin % 70 i ise o ülkede ne adalet vardır,ne de hak hukuk,ne de adam gibi yönetim...
    Yanlış anlaşılmasın bizimle ilgisi yok,Danimarka'dan bahsediyorum...
  • Merhaba

Günaydın.
  • Müstaha böyle insana böyle ötv. Arabayı kullanmadan değiştirmeye kalkış, trafikte pahalı arabam var diye babanın yolu gibi kullan, millete dikkat etme, saygılı olma kimseye, toplu taşıma kullanma, iki alt sokaktaki akrabaya arabayla git, ekmek almak için yarım litre mazot yak. Böyle milleti ben bulsam basarım ötvyi %100 150 baktım vazgeçen yok 200 250. Önce biliçli insan olmayı bileceksin. Binasını diktimin avmleri her pazar arabalarla dolu , pazar kimsenin işi gücü yok e5 d100 tem tıkalı. Lafta ülkede de fakirlik var. Kimse parasının kıymetini bilmiyo olay vergiye geldi mi aman efendim arabalar pahalı. Benzin 5 küsür. Samimi değil hiç kimse gerçekten.

Eyvallah banada sorsanız gerçekten bu devirde araba almak zor, hadi araba aldın yakıt yetiştirmek zor. Para kolay kazanılmıo ama kimse parasını harcarken kolay kazanmadım demeden çar çur edio. Ötv den daha mühim konular var. Sırf araba formu diye ötv den vurmak kolayınıza gidio.

Tekrar söylüyorum hiç kimse samimi değil bu devirde. Anca boş lakırdı yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 9 Haziran 2017; 3:41:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

siz bu konuyu açarken 110.000 tl'ye C segment HB tavsiyesi diye konu açılıyor. Ödeyen memnun ödeten memnun

Aynen 10 kişiden birisi 110bin lira diye konu açtı diye tüm ülke 110binlik o arabaya binecek memnun olan kesim ile memnun olmayan kesim arasında çok fark var. Zaten bunu dışardaki tofaşlardan doganlardan anlıyoruz. Alınan askeri ücrete göre o arabalar bile lüks.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 9 Haziran 2017; 4:23:52 >
  • Bir yanlışlık olmasın: 99 depreminden sonra çıktığına emin misiniz? 99 Depreminden sonra çıkan ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ (ÖİV) olmasın? (Depremden sonra araçlardan ve konutlardan ikinci kez MTV ve Emlak vergisi ile birlikte, sabit ve mobil telefonlara 26 Kasım 1999'da % 25 oranında konmuştu. (http://www.verginet.net/dtt/1/DepremVergileriKanunu_46.aspx) ÖTV ile hiç bir ilgisi yoktur.)

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 200'den fazla vergi ve harcın yerine sadeleştirmek ve Avrupa ile uyum maksadı ile 12 Haziran 2002'de getirilmiş bir vergidir.(http://www.alomaliye.com/2002/06/12/ozel-tuketim-vergisi-kanunu-otv-4760-sayili-kanun/)

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Bir yanlışlık olmasın: 99 depreminden sonra çıktığına emin misiniz? 99 Depreminden sonra çıkan ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ (ÖİV) olmasın? (Depremden sonra araçlardan ve konutlardan ikinci kez MTV ve Emlak vergisi ile birlikte, sabit ve mobil telefonlara 26 Kasım 1999'da % 25 oranında konmuştu. (http://www.verginet.net/dtt/1/DepremVergileriKanunu_46.aspx) ÖTV ile hiç bir ilgisi yoktur.)

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 200'den fazla vergi ve harcın yerine sadeleştirmek ve Avrupa ile uyum maksadı ile 12 Haziran 2002'de getirilmiş bir vergidir.(http://www.alomaliye.com/2002/06/12/ozel-tuketim-vergisi-kanunu-otv-4760-sayili-kanun/)

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim...

Haklisiniz yanlis hatirliyormusum, sizin yazdiginiz bilgileri ilk mesaja ekleeycegim. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Müstaha böyle insana böyle ötv. Arabayı kullanmadan değiştirmeye kalkış, trafikte pahalı arabam var diye babanın yolu gibi kullan, millete dikkat etme, saygılı olma kimseye, toplu taşıma kullanma, iki alt sokaktaki akrabaya arabayla git, ekmek almak için yarım litre mazot yak. Böyle milleti ben bulsam basarım ötvyi %100 150 baktım vazgeçen yok 200 250. Önce biliçli insan olmayı bileceksin. Binasını diktimin avmleri her pazar arabalarla dolu , pazar kimsenin işi gücü yok e5 d100 tem tıkalı. Lafta ülkede de fakirlik var. Kimse parasının kıymetini bilmiyo olay vergiye geldi mi aman efendim arabalar pahalı. Benzin 5 küsür. Samimi değil hiç kimse gerçekten.

Eyvallah banada sorsanız gerçekten bu devirde araba almak zor, hadi araba aldın yakıt yetiştirmek zor. Para kolay kazanılmıo ama kimse parasını harcarken kolay kazanmadım demeden çar çur edio. Ötv den daha mühim konular var. Sırf araba formu diye ötv den vurmak kolayınıza gidio.

Tekrar söylüyorum hiç kimse samimi değil bu devirde. Anca boş lakırdı yaparsınız.

Vay be, tanımadığınız insanları samimiyetsizlikle suçlamak ne kadar kolay.

En son AVM'ye 3-4 sene önce gittim. İstanbul Kadıköy'de oturuyorum ve çoğu yere bisikletle gidiyorum. Eğer gideceğim yer uzak ise metro-metrobüs kullanıyorum. Bulut bilişim sektöründe faaliyet gösteren yabancı bir şirkette çalışıyorum. Ben arabayı İstanbul içinde kullanmak için değil, haftasonları gezi/kamp olayını sevdiğim için almak istiyorum. Napalım ülkenin çoğu vergi kaçırıyor, AVMlere bayılıyor, vs. diye neden biz mağdur, daha da önemlisi samimiyetsiz oluyoruz?

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Bak hâlâ samimi bulmuyorum, ama eğer dediğin gibi zaten 3-4 sene avm ye gitmediysen zaten bu yazdıklarım istisnası sayılırsın. Yukarda yazdıklarım bizim milletimizin genel yaşamıyla alakalı.Yani direkt seni hedef almıyor o sözler yanlış anlaşılma olmasın.

Fakat para mevzusunda kimse samimi değil o pahalı bu ucuz vs vs siz hala orda mı kaldınız.

• ÖTV nedir ya ?? Hatırlayan kaldı mı

Edit; Dua edelim de 2. bir deprem olmasın ..ÖTV 1 ve ÖTV 2 durumu yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 9 Haziran 2017; 11:48:31 >
  • Madem ÖTv sıkıntı, almayın arkadaşım. Kafanıza silah mı dayadılar? Hem söylen, hem al. Köktürmeye devam. Almayı kesin. Size artizlenenler diz üstü çöküp, salya sümük ağlayarak size yalvarmazlarsa adam değilim.

Aldığımız sürece de it gibi muamele göreceğimiz kesin. Aldığımız sürece hakettiğimiz muamele de bu zaten. O yüzden bir garip durum görmüyorum ben.
  • Ben de arada bir hevesleniyorum. 2-3 araba testi izliyorum.Foruma teklif felan soruyorum.

Sonra aklıma ÖTV gelince orada duruyorum. Hayır diyorum bu sisteme hizmet etmek yok!!

Arkadaş bu adamlar senin benim maaşımdan hayvan gibi vergi alıyorlar zaten. Bir de gidip o maaşla vergi mi ödeyelim?

Parayı ben kazanmıyorum ben öğrenciyim. Babam kazanıyor.

O maaşa bile üzülüyorum. Elimizden geldiğince az tüketiyoruz. Paramızı biriktiriyoruz.

Çoook istersek ikinci el araba alırız. Elimizden geldiğince az vergi öderiz.

Bu sene oto pazarı %10 daralmış. Biz tüketmezsek o vergiyi söke söke kaldıracaklar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.