Şimdi Ara

TASO KOLEKSİYONUM (Nostalji Sevenler İçeri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
12
Favori
12.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zamanında hangi akla ziyanla attık bunları merak ediyorum. arada bir görünce içim gidiyor.

• bu pokemon tasolari yeni cikmisti, yas olarak baya kucuktum bizim araba garajinin uzerinde bir adet taso bulmustum ama taso ile ilgili en ufak bir bilgiye sahip degilim , neyse aradan birkac gun gecti herkes taso oynuyor hatta eve uzak bir yerde eski bir su kuyusu vardi beton blok farkli mahallelerden cocuklar gelip orda taso oynuyor bizde gidip izliyoruz ama yasca bizden buyukler bir tanesi bendeki tasoyu gordu dedi bunu bana ver sana 4 tane taso veriyim , sonra bir digeri 10 tane civari verdi sonra tam hatirlamiyorum miktarini ama baya bir tasoya takas ettim aldim tasolari cebime koydum sonra eve gittim tualete girdim hepsi tualetin deligine dustu :) sonra ogrendim ki bu taso ash miş oyuzden baya degerliymis tabi ben bilmiyordum buda boyle bir anim

Ek olarak bir anim daha var dayimin oglu bu tasolarin hastasiydi baya bir poset tasosu vardi bir yaz memlekete gittik yaninda getirmisti tasolari sonra dedemlerin bostana bir yere gommuştuk aradan yillar gecince cikartacaktik ama her gittigimizde aradik bir turlu bulamadik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 9 Temmuz 2021; 20:9:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: volnes

bu pokemon tasolari yeni cikmisti, yas olarak baya kucuktum bizim araba garajinin uzerinde bir adet taso bulmustum ama taso ile ilgili en ufak bir bilgiye sahip degilim , neyse aradan birkac gun gecti herkes taso oynuyor hatta eve uzak bir yerde eski bir su kuyusu vardi beton blok farkli mahallelerden cocuklar gelip orda taso oynuyor bizde gidip izliyoruz ama yasca bizden buyukler bir tanesi bendeki tasoyu gordu dedi bunu bana ver sana 4 tane taso veriyim , sonra bir digeri 10 tane civari verdi sonra tam hatirlamiyorum miktarini ama baya bir tasoya takas ettim aldim tasolari cebime koydum sonra eve gittim tualete girdim hepsi tualetin deligine dustu :) sonra ogrendim ki bu taso ash miş oyuzden baya degerliymis tabi ben bilmiyordum buda boyle bir anim

Ek olarak bir anim daha var dayimin oglu bu tasolarin hastasiydi baya bir poset tasosu vardi bir yaz memlekete gittik yaninda getirmisti tasolari sonra dedemlerin bostana bir yere gommuştuk aradan yillar gecince cikartacaktik ama her gittigimizde aradik bir turlu bulamadik :)

Çok güzel bi hatıra olmuş 😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sene 93-94, deli gibi taso oynuyoruz, ilk çıkan tasolar. bir gün nöbetçi öğrenci olmuştum o günde müdür yardımcısı teneffüste bütün sınıfları gezip herkesin tasolarını toplamış. ertesi gün okula gittim herkes bana küs. biri dedikodu çıkarmış heralde benim herkesi ispiyonladığımı söylemişler. ondan sonra bir hafta kendimi ispat edecem diye uğraşmıştım, millete taso dağıttım falan, ulen ne günlerdi  

• quote:

Orijinalden alıntı: Baskın Var Baskın Basana

Res mi tas mı? Anlayanların gözü yaşlı. Çok güzel bir koleksiyon olmuş çocukluğuma döndüm resmen.

oha unutmuşum resmen bu phrasei 10-15 yıl falan olmuş duymayalı,beynimin arkalarından hatıra getirttin üstad.

• Gözler yaşlı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Huostony H kullanıcısına yanıt
    İlk cipsten cıkan pokemonum dratini idi. En sonki digimonlarda da ilk cıkan joe idi. Joe i satmıştım o zamanın 25 kuruşuna 😆az bulunanlar satılırdı veya daha fazla tasoyq degiş tokuş. Ne günlerdi be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerenerhan

İlk cipsten cıkan pokemonum dratini idi. En sonki digimonlarda da ilk cıkan joe idi. Joe i satmıştım o zamanın 25 kuruşuna 😆az bulunanlar satılırdı veya daha fazla tasoyq degiş tokuş. Ne günlerdi be

Ben ilk çıkan tasomu hatırlayamıyorum ama çok net hatırladığım bir hatıra 29 ekim 2000 günüydü çok net hatırlama sebebim de cumhuriyet bayramını kutladığımız gün olması. O zamanlar milli bayramlar statlarda kutlanırdı bizim nesil iyi bilir. Bayram bitince eve dönerken bir küçük cips aldım içinden taso 2 golem çıkmıştı. Çok sevindim çünkü her cipsten taso çıkmıyordu boş yok cipslere de param yetmediği için alamıyordum küçük cipste taso bulmak da zordu. Taso olan cipsi bulabilmek için cipsleri mıncıklardık bakkal görmeden tasolu cipsi bulursan ne mutlu bulamazsan bakkalın seçip sana verdiği cipse razı olmaktan başka çaren yok.

Bir hatıra daha ekleyeyim. Taso 3 yeni çıktığı zaman mahallede bi dedikodu dönmeye başladı bu yeni çıkan tasoların içinde brock da varmış diye. Taso 1-2 serilerinde sadece ash ve misty vardı brock yoktu çünkü. Mahallenin büyükleri paralı oldukları için boş yok cipsleri daha rahat alabiliyorlardı. Gökhan abi brock çıkartmak için bakkaldan bir sürü boş yok cips almıştı. Mahallenin çocukları da etrafına toplandık bi yandan ilk defa göreceğimiz brock tasosunu merakla beklerken bir yandan da tasosu alınıp kenara atılan cipslerden yiyorduk afiyetle. O kadar çok cips aldı ki brock çıkarmak için hepimiz yedik tıkandık artık cipsleri yere döküp tasolarını almaya başladı. Uzun bir eleme sürecinin ardından brock tasosunu çıkartmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huostony -- 10 Temmuz 2021; 15:32:26 >

• Çok güzel bir nostalji konusu olmakla birlikte güzel de bir koleksiyon toplamışşınız. 90'ların sonu ile 2000'lerin başına doğru bir gittim sayenizde.

Pokemon tasoları merdiven ya da mermer tarzı düz bir zemine üst üste istiflenmiş bir şekilde dizilir, sonra tek bir taso seçilir buna da gaflik gibi bir isim verilirdi, o taso ile yere dizilen tasolara yukarıdan aşağıya doğru vurarak oyuna başlanırdı, genelde iki kişi arasında oynandığını hatırlıyorum, sıra ile vurulur, çevirebildiğin tasoları kazanmış olurdun, yerde taso kalmayınca oyun bitmiş olurdu...

İçinden sakız çıkan futbolcu kartları, yu-gi-oh oyun kartları, beyblade savaşları daha neler neler vardı...

• Vay bee, çok mükemmel değil mi ya şunlara bakar mısın, bunlarla ne oynanır ne yütülür be mahalledeki çocuklar, tabi o çocuklar hala sokaktalarsa, neyse bizde wp'de bir grup toplandık 8 9 kişi kimse birbirini tanımıyor ama pokemon konusu altında taso arayışı için, bakalım yapabilirsek orjinale en benzeyen çizimlerle bastırmak istiyoruz matbaaya, tabiki maksat 2 - 3 set alıp oynamak satmak değil yada kaliteli yapan varsa toplu almak istiyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sosyal medyada gördüğüm en temiz tasolar.
    Ülkeler serisini ilk defa görüyorum.Çocukluğumda denk gelmemiştim...

• ufak paketler şerit halde en aşşağı kadar 6-7li olurdu, en alttan ya bir ya iki üstündekini alırdık kesin çıkardı taso

• Looney Tunes tasoları hep hayal meyal aklımdaydı domuzlu olan özellikle. Çocukluğumdan beri ilk defa görüyorum. Çok buruk bir garip hissettim şu an. Çocukluğuma döndüm. O kadar değerli ki benim gözümde. Harika bir koleksiyon elinize emeğinize sağlık.

• 90 lıyım. Şu koleksiyonun bende olması için neler vermezdim. Çok şanslısınız hocam. LT tasolarını hayal meyal hatırlıyorum o zamanlar çok küçüktüm, babam hergün işten gelirken cips alırdı ondan çıkardı ama çok küçük olduğum için bişe anlamazdım. Ama pokemon tasoları zamanı anlatılmaz yaşanır gerçekten. Şimdiki çocuklar böyle bi duyguyu asla bilemicek. İyiki çocukluğum o döneme denk gelmiş, çok büyük bi şans bence. İlk tasomda zubattı. Cips almıştım öyle bişe olduğundan haberim olmıyarak. Kardeşimde benden 1 yaş küçük evde hasta yatıyodu. Buna dedimki dışarda profösör var herkese pokemon dağıtıyo banada zubat verdi.(Arkası poketopu gibi olduğundan orayı gösteriyorum) buda inandı abi çıkarsana poketopundan nası bakıyım falan diyo. Bende gelirken savaştım yorgun şimdi çıkaramam diyip kandırmıştım :) Ne güzel günlerdi.

• Efsane be kardeşim muhteşem koleksiyon. Küçükken bir gün çok sinirlenmiştim yaklaşık 100 tasoyu kapış yapmıştım. O günden beri yüzüm gülmedi resmen :d

• 85 doğumluyum, ne zaman looney tunes tasosu görsem içimi eski yıllara dönük bir hüzün ve özlem kaplar. O zamanlar 4. ya da 5. sınıfa gidiyordum bu tasolarda cheetos,çerezza ve tombi isimli cipslerden çıkıyordu. Oyuncular tasolarını ortaya koyar (mega taso,super taso ve normal taso olarak) sırayla kenarından çıtlatmaya başlardık ön yüzünü çevirebilen çevirdiği tasoyu alırdı. Bir diğer oyun türüde, duvar dibine fırlatırdık sırayla duvara en yakın düşüren alırdı diğerlerini. Herkesin nadir çıkan bir eldelik tasosu olurdu çıtlatma işini yaptığı, güzel günlerdi, taso bulamazsak gazoz kapağı oynardık misket oynardık, biz büyüdük ve kirlendi dünya :) Looney tunes tasoları candır, gerisi heyacandır bence :P

• Rindaman kullanıcısına yanıt

O jenerasyon içerisindeyim. Ben bile çok sonrası öğrendim Looney Tunes dışında taso olduğunu :) . Bizim için tek taso LT serisidir.

• Güzel koleksiyon. Ben de zamanında Pokemon tasoları ve kartları için koleksiyon yapardım da Pokemon'da 1 ya da 2 kart eksiğim vardı, bir türlü bulamıyordum. Tasolar da zaten bir o kadar yük. İnsan cips yemekten, cips almaktan bıkıyordu. Ama sanırım sen bir kısmını satın almışsın galiba, hepsini cipsten çıkarman mümkün değil.

Bizim sokakta, mahallede koleksiyon yapan bir ben vardım sanırım. Hatta çocukluk arkadaşım, halen daha görüşürüz, oynamayıp da napıyorsun, bunları toplayınca ne oluyor filan diyordu. Millet kaldırımlarda kartlarla tasolarla oynayıp özellikle tasoların anasını ağlatıyordu. Koleksiyona kaldırım taşlarında çizilmiş, baskısı atmış tasolar eklenmez çirkin durur. Bu da koleksiyon işini zorlaştırır, yine kendin cipsini alıp lazım olan tasonun sana çıkması için dua edecen. Digimon, Bayblade ve diğer furyalarda koleksiyon yapmakla uğraşmadım. Bütün harçlıklar buralara gidiyordu zaten, yeter, içimiz dışımız cips olmuştu. Sonra koleksiyon tamamlanamadan çöpe gitti, şevkim kaçmıştı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Temmuz 2021; 12:23:9 >

• Res der, iki el atar kaçarım.  Kaldırımlarda tasoların haşat edilmesine üzülürdüm be.

• 89 luyum. he-man tsubasa pokemon çok severdim. bu tasoların çoğunu hatırlıyorum,çok oynardık.

işte hepsi geçmişte kalıyor..

geçmiş güzel anılarla dolu,çocukluğun o güzel saf ve temiz arkadaşlıkları..

şimdi ise ekmek mücadelesi,gelecek kaygısı ve samimiyetsiz dost meclisleri..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.